Evlilikden korkuyorum galiba.. :( Esimin ailesiyle yasamak nasil olur ??

Babanız çok hakli.Benim babamın sözü vardı sizin beyniniz daha kafamdan bir karış yukarıda anlazsiniz derdi.Büyükler işi biliyor.

30 40 yaşına kadar evlenecek durumunuz olmazsa ayrı eve çıkacak durum da olmaz. Dünya iyisi insanlar olsa bile kendi düzeninde esinle çocuğunla istediğin gibi yaşamanın keyfi paha biçilemez. Bi oda olsun sizin olsun.

bir tek gece, yek bir geceeeee dahiiii yemekten sonra mutfağın dağınıklığınız boşverip kocana sarılıp tv keyfi yapıp arada tatlı tatlı öpüşüp koklaşamıcaksın... bir gün, bir tek gün dahiiii kocanı istediğin an öpemiceksin gep biri varmı die bakınacaksın. Bir gün, bir tek gün dahi herşeyi boşverip yatağının tadını çıkaramıcaksın... bir gece, bir tek gece dahi kapını kilitlemeden kocanın koynuna giremiceksin... tabi tercih meselesi.. sen ben eşimle değil anasıyla babasıyla kardeşiylede evleniorum diorsan kim ne diyebilir. Eşinde bi oda bi salon olsun sizin olsun bie ev açamıorsa ne bilim değermiiii....
Ayrıca bnm kaynanamdan iyisi olmasın, ağzı var dili yok, on senedir tanırdım, ama kaynana kaynanadırrrrr....

icerigi okudum tabi de okumasam da basliga gore cevabim net olurdu, yapma.. kaynana isterse kanatsiz melek olsun, OLMAZ.. ben 1hafta dayanmiyordum, ki sabir ve anlayislilik konusunda doktora yaptim..

Sevgi karın doyurmuyor. Eğer eşinizin maddiyatı ayrı ev açacak durumda değilse, siz sürekli onun ailesine bağlı yaşayacaksınız. Ne istediğini alabilirsin ne de gönlünce yaşayabilirsin. Hiç evlenmeyin daha iyi.

Askere gitmek için okulu dondurmak mı?
Hangi akla hizmet? Okulu bitirse en azından kısa dönem yapacak.

Kızanlar olabilir belki ama kaynana ile yaşamayı kabul etmen büyük aptallık olur...

Lütfen aynı evde yaşama fikrini kafandan at. Çünkü gerçekten ev üstüne ev olmaz. Etrafındakiler doğru söylemiş. Eşim nişanlılık döneminde bana, ailesiyle yaşayıp yaşayamıcağımızı sordu. Benimde cevabım, sen nasıl benim ailemle bir oturamazsan bende sizinkilerle oturamam dedim sus pus oldu :) işte baştan tavrını koyucaksın. Belki şimdi sana toz pembe gelebilir ama ilerde elbette küçük bir şeyden mutlaka patlak verir. Düşün taşın ona göre kararını ver derim. Melek sandığın kaynanan belki ilerde şeytana dönüşebilir. Hiç belli olmaz.

çevrendekiler neden senin gözünü korkutmaya çalışsın, belki de gerçekleri söylüyorlar. ben 2 aylık evliyim yaşım 30.
evlilik çok güzel ama çok fazla sorumluluk gerektiriyor.

telefon konuşmasıyla insanın gerçekte tatlı olduğunu anlamak? kayınvalide düğüne kadar kayınpeder mezara kadar severmiş yapma allah aşkına kalkın bir iş güç birşey bulun iyi kötü bir eve çıkarsınız yarın öbür gün bu eve gelince çektiğin sıkıntıları yaşadıkça hasret çekmek daha kolaymış dersin. üç beş sene bekleyiverin canım nolucak yani ? hiç mutlu olamıcaksınız o eşle bir evliliğiniz olmayacak aile evliliği yapacaksınız haberiniz olsun

Nereye birikim yapıyosun elinde paramı kalıcak zannediosun kaynananın evine harcarsınız aldığınızı..

Reactions: anu
Kaynanan dünya iyisi olsa da hatta melek bile olsa kesinlikle aynı evde yaşamaya kalkma. Ev tutup geçindirecek gücü olmayan adamla da evlenme. Haa ilerde kimin nolacağı belli olmaz biliyorum. Ama göz göre göre lades demek kadar saçma bişey yok. Bence de gözlüklerini çıkar. Bak ben evli biri olarak diyorum bunu sana. Benim kaynanam da iyidir ama ev ev üstüne olmaz.

Sözlün sana annemle gül gibi geçinip gidersiniz, annemle kadın birliği bile yaparsınız demekle sana durumu güzel göstermeye çalışıyor. Ama işler öyle yürümüyor malesef. Telefonla ne kadar iyi olursa olsun aranız evlenince değişiyor cnm. Ayrıca evlenince 1_2 sene sonra ayrı evinizin olmayacağını da sana üstü kapalı anlatmış zaten. 30 -40 yaşına kadar mı bekleyelim, demek oluyor ki ; ayrı eve çıkmak için umut yok. Çok iyi düşünmen gerek... pişman olmamak için.

Evlendikten sonra insanların eşleri bile değişebiliyorken siz kaynananızla aynı evde yaşamayı kabul etmemeliydiniz. Öyle gül gibi geçinip giden de görmedim ben.

Aynı hatayı ben de yaptım,keşke yıllar önce bana da bu şekilde (kadınlar kulubündeki sizler gibi)akıl veren olsaydı,evlerimiz altlı üstlü idi,yemekte beraberdik durumuz maddi anlamda iyi değildi o nedenle kabul ettim sonra çook pişman oldum hala bana yaşatıklarını üzerimden atamadım neredeyse boşanıyorduk ama eşim beni şeçti ve 1 yıl sonra kiraya çıktık,sakın böyle bir şey yapma bedelini ağır ödersin,insanın kendi evi gibisi,düzeni gibisi yok,evlilik aile hayatı çok başka,şimdi eşime sordum bak ne yazmışlar diye dedi ki,aynı eve gideceğine evlenmesin dedi,oda çok yıprandı zamanında,yaşlıların yaptıklarına akıl sır etmiyor,evlatsınız diye her şeyi mübah görüyorlar,kişiliğinize saygı duymuyorlar,döktügüm gözyaşları çigerime saplı duruyor hala..

50 yaşına kadar evlenme ama kayınvalide ile asla oturma.. Hiçbir şeyi benimsemeyeceksin, evim diyemeyeceksin, temizlik yapmak, yemek yapmak öyle zor gelecekki.. Sana ayrı ev açacak durumu yoksa çalışsın elinden geleni yapsın , ailesiyle oturmak kolayına geliyor bu kadar fedakarlık yapma, yapamıyorsa yolundan çekilsin.

Aynı binada bile eşinin ailesiyle oturmak çok zor iken hele hele aynı evin içinde düşünemiyorum.Ben aynı binada oturdum ve her şeyime karışıldı ne kadar mesafe koymaya çalışsam bile.İyi düşünün derim size...

Bende senin aksine tr den yurtdisina gelin geldim ve teyzem/kayinvalidem ile iliskilerimiz oyle hic hayal edildigi gibi olmuyor. Simdi ayri ev acamayan sozlune miras mi kalacakmis misirdaki halasindan sonra hic cikamazsiniz, tecrube ile sabit.
Kurulu duzen uzerine gitme isine gelince de orda kayinvalidenizin bir hakimiyeti olacak ama bu is sizi bir sure sonra sikacak. Ne yemek pisireceginize nasil pisireceginize kadar karisilmasi sizi rahatsiz eder mi? Birde herkesin duzen anlayisi farkli el bezini yer bezi yapan da var, wc den cikip elini yikamadan yemek yapanda.
Siz dusunun, valla ezdirmem buzdurmem diyenler cok ama is demekle olsa keske. Siz oraya gidince calisacak misiniz? Hatta en onemlisi alisabilecek misiniz?

bütün erkekler annem çok iyidir diyor. ben seni korurum ezdirmem diyor. evlenince işin rengi öyle olmuyor ama. ayrı evde ısrarcı olun desem, ki ben öyle yaptım. kabul etti. sonra hayali borçlar çıkardı. maddi baskılar. tahminimce evli kalmaya devam etseydik bir müddet sonra annesine taşınacaktık ki kendi de dedi zaten. durumumuz kötü olursa gelmeyecek misin yani deyip ağzımı aramıştı. evlendikten sonrası geç olabilir. kararınızı net şekilde ortaya koyun. o da koysun. uymuyorsa evlenmezsiniz. bir laf okumuştum burada. kaynana da gelin de melek olsa kanatları çarpışır. ki ben öz annemin düzenine uyamıyorum kendi evim kendi kurallarım olsun istiyorum. düşün kayınvalide bir de.

konusahibi sen evlenceksin kafana koymuşsun aman evleneyimde nişanlın da senin gibisini bulmuş hiç kaçırırmı. hizmetçilik yapıcaksın bir nevi o evin gelini olduğun için kv den heşeyi senden beklicek.ağzını açamıcaksın sen gelinsin artık çok geç olacak. evlendiğinde tanırsın sevgilini meraketme sana buyur kapı diyecek ama gidemeyeceksin. bu genç yaşta evlenince noluyor allahaşkına ya noluyo ki bu ne acele ama sen zaten başını taşlara vuracaksın ama çok geç olacak. biz seni uyarıyoruz ama benim anlamadığım o evde cinselliği nasıl yaşıyacaksın kocanla. kv kp kaynın var bide en kötüsü o biliyomusun.çok zor günler pembe mi ne pembesi gri günler seni bekliyor. açıkcası nişanlının ağzı iyi laf yapıyor gül gibi geçinip gidersiniz. oh hem anası babası yanında hem birde karısı ona hayat güzel olan sana olacak.senin ayrı eve çıkman da rüya gibi birşey bence. kiraya çıkan birsürü insan var herkes in evimi var kolaymı ev almak bu zamanda.nişanlın işin kolayını bulmuş eşya derdi yok geçim derdi yok oh ne ala memleket.burada zararlı olan sensin sadece sen unutma gerçekler acıdır kandırma kendini... ama inşallah buradaki ler haksız çıkar ve sen çok mutlu olursun................

İnsan zamanı gelince canı dediği annesi ile bile ayrı düştüğü konular oluyor, kaynana ile oturmak hiç iyi bir seçim olmaz.Çok iyi anlaşsan bile günü gelir bir şey yaparsın yanlış anlaşılır veya o bir şey yapar sen kırılırsın sonra bir sürü tatsızlık olur.

İnsanın kendi evi olması ayrı birşeydir, belki eşinle salonda sarmaş dolaş uzanıp film izleyeceksiniz mesela evde senin annen baban olsa veya onun anne babası olsa bunu yapabilir misin, yapamazsın. Evlilik dediğimiz şey, aşk, sevgi bunlar zaman içerisinde tazelenmeli bunu da ancak hoş sürprizler ve romantizm ile sağlarsın.

Diyeceğim o ki, zaten bizim erkeklerin büyük çoğunluğu evlendikten sonra rahata erişip yayılıyorlar eh birde evde ebeveynler olunca ortada romantizm falan kalmaz, sizin cicim ayları da eziyete dönüşür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…