o zaman ne yapacak,askerliği bitecek gelecek okulu bitirecek. adam gibi bir işe girecek. kirasını verecek duruma gelecek. ve o zaman evleneceksiniz..askere gitti cunki babam sart kosdu ona.. beni istetti babam vermedi okulu bitmemise askerligini yapmamisa ben kiz vermem dedi.. askerligini yap kizimi gecindirebilecek durumda ol gel tekrar cal kapimi dedi ondan önce ne sana nede bi baskasina bu durumda kzi vermem dedi.. benimkide universtesini dondurup askerlige muracat etti zaten gunduz hastanede calisiyordu aksam okula gidiyordu.. nasil olsa isim var bari askerlik aradan ciksin baban niyetimin nekadar ciddi oldugunu görsün dedi.. o yüzden okulunu bitirmeden askerlik yapti olmadi uniye gitmem askerlikden sonra hastanede calismaya devam ederim dusuncesiyle.. o pembe gözluklere gelince ben huysuz biri degilim her sarta her ortama ayak uydururum ben hic olumsuz bakmiyordum kayinvalidemle oturmaya ama cevremdekiler cok olumsuz seyelr sayinca kordum ben mi cok iyimser dusunuyorum aceba diye..
bumudur budur.Bir kere eşinle sarılarak televizyon izleyemezsin. Evinde gecelikle dolaşamazsın. Yaz günü sıcakta şort giyemezsin, hemde kendi evinde.
Eşini işten gelince seksi kıyafetlerle karşılayamazsın. Kocaman sarılıp öpemezsin. Romantik sofralar hazırlayamazsın. Arkadaşlarını evde misafir edemezsin. Sizin gibi genç, yeni evli çiftlerle arkadaşlık kuramazsın.
Mobilyalar senin olmaz, bir şey kırsan, suçlu hissedersin.
Canım sıkıldı diyip, gece kalkıp tv izleyemezsin. Müzik açıp oynayamazsın. Şöyle bir kahve yapıp sigaramı yakayım diyemezsin.
Eşinle müzik açıp dans edemezsin. Ailen yurtdışından senin evine kalmaya asla gelemez. Çocuğun olduğunda kendi kurallarına göre yetiştiremezsin.
Ne kadar mükemmel olsalar da evde evli iki çift olacağı için eşin parasının buyuk bir kısmını eve verecek, ihtiyaç olduğunda ilk ondan isteyecekler. Emin ol kuruş birikmeyecek.
İstediklerini alamayacaksın. Nereye gitsen haber vermek zorunda kalacaksın. Haber vermediğinde surat edecekler. Kv ne zaman kalkıyorsa o zaman uyanmak zorunda olacaksın. Sürekli hizmet bekleyecekler. Belki kvde de yapacak işleri ama çoğunlukla sen yapacaksın. Yapmadığında ya da beğenilmediğinde oturup duruyorsun diyecekler.
Annenin söylediği ama kanına dokunmayan birçok şey kv söylediğinde olay olacak. Her gün ağlayıp pişman olacaksın evlendiğine.
Eşin artık evlendiğinizden ve nikaha güvendiğinden, en küçük bir olayda ailesine toz kondurmayacak. Zaten konduramaz da. Eğer çok kötü olaylar yaşarsanız, evden gitmenizi isteyecekler, eşinde korkusuna sesini çıkaramayacak.
Sen salak mısın? İster kız bana, ister K.İ.B.le. Ama bu kadar kör müsün?
Nişanlıyım, evlendiğimde öğrenci evimden kalan eşyalarımı kullanıcam, zaten sapasağlamlar, evimizi alırken yenisini almayı düşünüyorum. NE var ucuz eşya alsanız ama kendi eviniz olsa? Çok ahım şahım düğün yapmayıverin, burma burma bilezikler takmasınlar, şart mı?
Ayrıca sevgilin 21 yaşında koca bir bebek! En az 25 olması lazım evlenmeniz için. Seninde yaşın küçük. Çok aptalca düşünüyorsun.
İnşallah baban akıllılık ederde vermez seni bu şartlarda.
bumudur budur.
o kadar doğruki yazdıkların
slm kizlaar... ya ben bi konuda cok kararsiz kaldim uzun olursa simdiden kusura bakmayin ama fikir danismak istiyorum.. iyi yönüyle kötü yönüyle umarim yardimci olabilirsiniz..
Benim sözlüm suan askerde ve biz o gelince evlenmeyi dusunuyoruz ben yurt disinda kaliyorum evlendigimde Türkiyeye gelin gitmeyi düsünüyorum.. sözlümün bi 15 yasinda erkek kardesi var.. durumlari evlendigimizde kiraya cikmaya uygun degil.. sözlüm ve babasi hastanede hasta bakicilik olarak calisiyo benimki üniverste terk dondurdu askere gitmek icin.. amaci hemen askerligini yapip evlenmek.. simdi is yavas yavas ciddiye bindikce bende pembe gözlukleri cikardim hayata gercekci bakmaya basladim ve evlilikden galiba korkuyorum ona olan sevgimden süphe ettigimden degil daha dogrusu bizi nasil bi hayat bekliyor.. benimki diyorki suan durumumuz imkaninmiz ayri eve cikmaya yetmiye bilir annemlerle yasariz seni buraya gelin getiririm annemle gül gibi gecinip gidersin.. kayin valideyla yasamaya soguk bakan biri degildim telefonda fln görusdugumde cok tatli cana yakin bi kayinvalide yani simdilik anlasiyoruz gibi iyi aslinda aramiz ama yüz yüze oturup vakit gecirmedim.. simdi etrafimdakilerin dediklerini duydukca korkmaya basladim hersey hayal ettigim gibi güzel gitmezse ev üstüne ev olmaz kaynananla gecinemezsin fln diyorlar.. ben olumlu bakmaya calisiyorum esim ben seni kimseye ezdirmem zaten benim annem babamda öyle insanlar degil ve ben eminimki sen iyi anlasirsin annemle diyor hata yeri gelir seni benden cok korur annem bisey oldugunda kadin dayanismasi yaparsinzi siz resmen diyo telde konusdugumuzda annesiyle konusmalarimizi sakalasmalarimizi duyunca.. aklim cok karisik.. evlenip onlarin evine gidicem hic biseyi benimsiyemicemkikurulu bi düzenin icine gircem ben kendi evim olsun kendi esyalarim kendi aldigim kararlar olsun kocamla evliligin tadini cikarmak istiyorum kaynanmlarda kalinca hic rahat edemezsem diye korkuyorum.. napsamm kizlarrr buakdar karamsar bakmasammi.. bi akil verin benimkine ozmn kiraya cikmaya imkanimiz olana kadar evlenmeyiz ozmn diyorum ne yani 30 40 yasimiza kadarmi beklicez ozm diyor hic olmazsa yaimda olmus olursun hasretlik cekmeyiz diyo bu durumumuzdan daha iyidir senin benim yanimda olman diyo.. durumumuz düzelirsede bi bakmissin kendi evimizede cikariz diyor ama ben cok korkuyorumm yardimmmmmmm kizzzzlaaar..
cok tsk ederim vaktini ayirip uzunca yazdigin icin cok memnun kaldim yazdiklarindan.. bende böyle dusunyuorum askerden gel biraz dha calis goinolsun diyorum ayri eve cikalim ozaman kadr daha sabredelim diyorum ozamnda hohoo diyoo 30 40 yasina gelince anca mi evlencez diyoo.. ben nasil ikna edebilirim tatli tatli kirilmadan alinmadan ailesini stemiyor sevmyiormusum gibi oluyor bende cok anlattim o dedigin gibi özel anlar olmicak istedigin gibi rahat hareket edemicez fln diye oda simdi cokmu iyiyiz uzakadn uzaga diyo hic olmasa yanimda olucaksin diyor..[/QU OTE]
Cnm sen ikna et sanki ole olunca vakit gecmicekmi rahat olamicqkniz ki bnce iyice iknetmeyi dene birakma neemek yani herzaman dinlerim cnm seni ins dusene girer ama acele etmeyin derim ins goinlune gore olsun cnmbence siz ona birlikte basarabilmenin tadini hisettirin beni seviosan yas onemlimi de onemli olan ikimizin de sonsuz mutlulugu de yani bunun in sabredelim de ki asla anneleri sevmedimden degil aile olaraka bn evimin kararlarini tek almk istiyom de seni bn tek karsilamk ozenmek gusel seyler ypmk istim de anladin ins ise yarar ama kesinlikle acele karar verme biras ileri dusun cnm kolaylik versin rabbim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?