Evlilikden korkuyorum galiba.. :( Esimin ailesiyle yasamak nasil olur ??

o zaman ne yapacak,askerliği bitecek gelecek okulu bitirecek. adam gibi bir işe girecek. kirasını verecek duruma gelecek. ve o zaman evleneceksiniz..
babanın şartları daha yerine gelmemiş. babam bunlar olmadan asla kızımla evlenemez dedi,dersin.

bumudur budur.
o kadar doğruki yazdıkların

Sakın sakın sakın kv yaşama çok pişman olursun evin ayrı yolun sapha olsun

Slm. Bende yurtdışından gelin geldim ve benim eşimin ailesi çooook karabalik ayrıca liseye giden bi Kaynım var ve eşimin tain çıktığı yerde lise kazandı.. bizimle 1 sene kaldı o sıra dolu misafir ağırladım hepsi de yatılı ..tabiki benimkiler de geldi yurtdışından.. şu anda kaynanam kayınpederim kışı geçirmeye yanımâ geldi..
Şükür daha delirme noktasına gelmedim
neyse sana diyeceğim eşin seni tutuğu sürece ve senin fikrini aldığı sürece hiç sorun olmaz evini paylaşman, sofrani paylaşman ..tabiki insan esiyle yalnizligi ariyor o yüzden imkan varsa arada kaçamak yapın sabahtan aksama da olsa (yatili olmasa da olur)
Bide önemli olan misafirin olan kişilerin oturmasıni kalkmasını yemesini bilmen.. onlara göre davransan inan sen daha rahat olursun..

Rabbim tamamına erdirsin..

Benim bir yakınım sırf bu yüzden boşandı kıza etmedileri kötülük kalmadı evlenmeden önce hersey iyiydi evlendikten sonra bambaşka bir dünya oldu kıza geçen ay boşandı daha bir yıllık evliydi zaten kanunen de artık yasak berber oturmak boşanmalar bu yüzden oluyor iki kişi arasınalacaa üçüncü kişi girdimi o iş biter çok iyi düşün derim çünkü çok zor

esiyle bir ev kiralayip orda yasamaya gucu yetmeyen adam evlenmesin mumkunse.kayinvaldeyle yasama konusuysa ustte arama yapin yeteri kadar doneye ulasirsiniz:)

Benzer durumlar bende de var seni çok iyi Anlıyorum sözlünle Kırıcı olmadan açık açık Konuş tereddütlerini anlat ki hata yapmayasın elbette olumlu bir çözüm bulunacaktır birazdaha bekler para biriktirince evlenirsiniz ayrı eviniz olur kaynana ile oturmak cidden can sıkıcı bir durum iyi düşün ona göre karar ver

Sakın kabul etme derim şimdi biraz sıcak bakıyor olabilirsin ama işin içine girince bambaşka oluyor
Benimde kv çok iyi aynı evde oturuyoruz ama ev üstüne ev olmuyor. İnsan özeniyor zamanla niye benim istediğim yemek yapılmıyor niye ben eşyaların yerni değiştiremiyorum. Herşey bir kenara evde büyükler olunca kendini o evde kadın değil çocuk hissediyorsun. Sevgin gözünü kör etmesin sakın kabul etme kv bal kaymak bile olsa olmuyorrr

Geçim derdine düşünce,birde çocuk olunca kocacığının aşkından ölsen bile kv,kp yük olur melek olsalar(öylesini hiç görmedim)kocan işe gidince 1 kahve içmek istersin yalnız .Ben yan blok ta istemiyorum ki eşimi çok seviyorum ve asla ezdirmez.

yuva üstüne yuva kurulmaz.kv kp ne kadar iyi insanlarda olsalarda olmaz.düşünsene eşine sarılıp tv bile izleyemezsin rahat rahat.özel hayatın kalmaz.

Çok sinirlendim konuyu okuyunca.

Üstelik içeriğe bile değil aslında.

1. Eş adayınız nasıl bir zeka seviyesine sahip ki kısa dönem yapabileceği askerlikten vazgeçip, okulunu bırakıp, uzun dönem askerlik yapıyor? Zaten okulunu bitirse, askerlik yapacağı yani ayrı kalacağınız süre çok daha az olacaktı?

2. Kiraya çıkmamız için 30-40 yaşına kadar beklememiz lazım diyor. Ailesiyle yaşayan, eşi olmayan bekar bir insan olarak kiraya çıkmak için en az 10 yıl beklemesi lazım yani.

Sizce eşi çalışmayan evli bir adam olarak kiraya çıkmanız için kaç yıl beklemesi lazım?

30 yıl mı? Bunu anlayamamanız mümkün mü? En az 20 yıl ailesiyle yaşayacağınızı söylemiş açık açık. Farkında mısınız?

3. Yurtdışında işiniz var, çalışıyorsunuz. Türkiye'ye dönüp hastabakıcılık yapan sevgiliniz için ailesiyle yaşayıp, çalışmayacaksınız. Siz aklınızı peynir ekmekle mi yediniz?

canım benim inan kaynanan ne kadar iyi olursa olsun kendi annen gibi olmuyor bazen ummadıgın anda arkandan kocanı doldurabiliyor, seni ne kadar severse sevsin bi yerde anlasmazlıklar baslıyor. illa çok lüks bi evde yaşamak zorunda değiliniz ki her bütçeye göre kiralık evler var. iki gönül bir olduktan sonra 1+1 evde de oturulur sen sözlünün oturdugu mevkide ucuz evler araştır internetten ona göster bak bunlar hem uygun hem senin annenlerin evine yakın de aklına gir yavaştan..

Bnm esim suan 27 yasinda cnm biz tm 9 ay nisanli kdik bunun onceside bn 15 ay asker yolu bkledim.2009 da tanistik 2013ekimde evlendik cnm bir se bitti sukur ve ilk flortderken esimde okudugu okulun uzerine tmmlmk hayali vardi babam dedi ki askerligi gec olmadan yap ciddiyet kazansin bu is dedi esim hemen bu okul hayalini birakip gitti onbes ay yapti ve acemilikte sozlendik ben onu bkledim o askerde iken ona isler baktim ceyizimi aldim biktirdim ile ardindan gelince hem ise girdi ve suan calistigi yerde ik senoldu ve kidem atladi ve esim asla eline ini almadan plan yapdi kimseye muhtac olmadan ki anne baba ayri annede madiiyat az di baba desen pek samimi degil gonderdi bisiler ama herseyi esim calisti yapti ve bir senedir evliyiz sukur ev kvdemin ama ken kirada oturuyor bize evini verdi ve esimle birlikte yaptik herseyi ayri otuyoruz ve sukur r ozelimizi kimsye hesap vermeden yasiyoz he diyebilsin sizin eviniz var ama esim m gun de ki masrafi evin yapilacakyerlerini kendi calisti yapti ve bizim mutlu sakin rahat olmamiz icin k disini ve sabretti askere gitti geldi ini kurdu ama ucuz a pahali kendi emegi ile ayr b yuwqvam olsun die bize kimse karismasin die ugrasti ve yasida 27 bnde 27 cokda gec bir yas degil yani isdikten sona ev de alinir isde kurulur yeterki iste.bnce acele etmesin es adayin anlat ona yasimiz gecn ne hikayer var canla basla birlikte el ele verip yuvasini kuran diye anlat ve asla bu kv kp olayi sevmemek degil eger huzur mutluluk istiyorsa sizinle ayri oln yani ins hersey gonlunce olsun cnm insan istediktn sonra hersey mumkun okul devam eder ama hayallerevdigin paysimlarin gecince geri gelmes..rabbimkolaylik versin cnm 50 yasindan sona yuva kurup ayaknin usnde dduranlari dusunsun bnce esin..

ne yani 30 , 40 yaşına kadar ailesiylemi oturacaksınız.. bu iş yaş cnm ben sana söyleyim. yurtdışındaki gibi rahat değil türkiye.. annem seni korur demiş sevgilin.. şunu hiç bir zaman unutma ekmek,tuz hakkı başka süt hakkı başka.. uzaktan hoş gelir davulun sesi.. tlfnla konuşmaya benzemez. inşallah doğru bir karar verirsin..

okurken gözlerime inanamadım yanii.Millet kayınvalide kayınpederle aynı evden kurtulmaya çalışır.Sen aynı evde 30-40 yaşına kadar beraber oturmaktan bahsediyorsun! 40 yaşından sonra evi ayırsanız nolur ayırmasanız nolur.zaten en güzel senelerin geçip gitmiş olacak.Açta bir bak kadınlar klubundeki konulara .Gelinler 3-4 ay bile zor dayanıyorlar evde ne özel hayat kaldı ne kocamla özel bir konuşmamız diye haklı olarak.Sen nasıl göze alabiliyorsun anlamıyorum.En iyisi bile melek değil

21 yaşında bir insan hangi akla hizmet okulunu bırakıp askere gider, hem de evlenmek için! Babanızın karşısında aklı sıra rüştünü ispat edecek diye bütün bir hayatı, muhtemelen sizin hayatınızla birlikte çöpe attı. Okulunu bitirip kısa dönem askerlik yapsa, sonra da düzgün bir işe girse hayatınız daha iyi olmaz mıydı? Birkaç sene beklemek zor mu geldi anlamıyorum. 21 yaşında neyin acelesi bu...

Ya siz... Okulunuzu bitirmiş işe girmişsiniz, kendinize göre bir hayatınız var ve bu en güzel zamanlarınızda evlenebilmek için kayınvalideniz ve saz arkadaşları ile onların kurallarına göre yaşamayı göze almışsınız bile diyemiyorum, bunun için can atıyorsunuz.

Hayatlarınızı bi yoluna koyun, kendi ayaklarınızın üzerinde durun, o sırada birbirinizi biraz tanıyın, hâlâ istiyorsanız zaten evlenirsiniz bu acele neden?

Sevgiliniz evliliği "benim odayı değiştirir büyükçe bi yatak alırız, hep beraber gül gibi geçinir, el ele tutuşur şarkılar söyleriz" gibi bir şey sanıyor. Siz de "Zaten çok iyi insanlar, ben de biraz alttan alırsam neden mutsuz olalım ki" falan diyorsunuzdur. Evliliği çocuk oyuncağı zannettiğiniz için size kızamıyorum, çünkü o yaşta normaldir.

Hangi ülkenin neresinde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama buraya gelin gelirseniz zaten bi garip gelir size. Özellikle medeni bir yerde yaşamışsanız, ve üstüne kayınvalide evine gelin giderseniz aile yaşantıları, düşünce yapıları, sorun ettikleri şeyler karşısında dumura uğrayabilirsiniz ve evliliğinizden bir şey anlamayabilirsiniz. Ondan sonra da oturur düşünürsünüz "madem kocamla değil ailesiyle yaşayacaktım, bari kendi ailemin yanında kalsaymışım en azından mutsuz olmazdım." diye.

Bazı şeylerin sizi korkutmaya başlaması geç de olsa iyi olmuş. 21 yaşında okul bırakıp uzun dönem askere giden bir şaşkının yanında daha sağduyulu duruyorsunuz ama yeterli değil. Burada her yaştan, her zihniyetten bir sürü kadının ağız birliği yapıp hata yaptığınızı söylemesi de tesadüf değil. Kendinize yazık ediyorsunuz, farkında bile değilsiniz.

İçimden bir ses bu tavsiyeleri dikkate bile almayacağınızı söylüyor aslında. Yine de, şunu söylemeden geçmek istemiyorum, evlenmekte ısrar ve acele etseniz bile bari birkaç yıl çocuk yapmayın en azından. Siz kocanızı tanıyamaz hale gelip o zindandan kaçıp gitmek istediğinizde size ayak bağı olacağı için değil, çocuk daha şuur sahibi ebeveynler hak ettiği için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…