evlilikte ağız kokusu :(

mmousee

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
8.420
1.246
448
arkadaşlar ben yaklaşık 7 ay sonra evlenicem. benim kendimce bir sorunum var. sigara kullanıyorum ve sabahları kalktığımda ağzımın koktuğunu hissediyorum. evlenince bu durumun nasıl önüne geçebilirim yada evli aarkdaşlar bu konuda ne yapıyor. bana fikir öneri verirseniz sevinirim. siz nasıl çözüyosunuz bu sorunu. eşimin bu konu yüzünden benden soğumasını istemem...

tabiki sigarayı bırakarak gidereceksin sen bile hissediyorsan kokuyu kocan daha çok hissedecek. hem sağlığın açısından da bırakmak zorundasın

Eşiniz sigara kullanmıyor mu ? Büyük ihtimal o koku onda da vardır.

Eczanelerde markasını bilmiyorum, bu tür kokular için diş macunları var, sabah fresh bir kokuyla kalkmak için.

Mis gibi kokmuyor ama en azından bir süre sonra o kötü koku azalıyor.

Yatmadan karanfil çiğneyebilirsiniz ya da benzeri bitkiler.

Fakat malesef ne yaparsanız yapın sigara kokusunu ağızdan giderseniz içeriden taa nefesten yine geliyor.

valla çok hassas bi konu, evlilikte eşlerin birbirinden sogumasına dahi varıyor bu konu, ben sigara kullanmıyorum ama sabah kalktıgınızda dişlerinizi fırçalayabilirsiniz, yada sabah ağzınıza naneli şeker koyailirsiniz

tabiki sigarayı bırakarak gidereceksin sen bile hissediyorsan kokuyu kocan daha çok hissedecek. hem sağlığın açısından da bırakmak zorundasın

oda sigara içiyo. şu anda sanırım bırakmam biraz zor. akşam dişlerimi fırçalıyorum süt içiyorum yinede sabah kalktığımda kötü hissediyorum

evet o koku ve tat :120:

neyse ben kurtuldum canim cook sükür sende en yakin zamanda birakirsin insallah

aynen öyle ağzımı genelde temiz tutarım zaten sürekli fırçalarım ama sonuç değişmiyo maalesef. nişanlımda sigara içiyo. sanırım bunun tek çözümü sigarayı bırakmak.
sigara içmeyen arkadşların kokmuyomu :26:

Her sağlıklı birey sabah uyandığında sindirim kanalında biriken gazlar veya dil sırtında üreyen bakterilerin oluşturduğu VSB sebebiyle ağız kokusu duyabilir. Dil sırtını fırçalamak ve sürekli olmamak şartıyla chlorhexidine veya çinko içeren ağız gargaraları kullanmak ve sakız çiğnemek bir çözümdür. alıntı

Eğer ağzını temiz tutarak yatmışsa, fırçalamışsa ve midesinde rahatsızlık yoksa hayır kokmuyor.

Gece yataken de içilen süt ağız kokusu yaparmış, bilmiyorum; duydum.

eğer dişler de bir rahatsızlık yoksa ve iç hastalık söz konusu değilse hayır kokmuyor:26:
ama gerçekten sigarayı bırakmayı denesen(iz) hatta? yakında evleniyormuşsunuz,hayırlı uğurlu olsun ne güzel...sonrasında anne olucaksın,inşallah...sigaranın etkileri hemen geçmiyor bildiğim kadarıyla vücutta...sağlık bir evlat dünyaya getirmeyi istemek güzel bir düşünce değil mi sigarayı bırakmak için... babam da yıllardır kullanıyor,her gün öksürük,boğulacak gibi ...yıllar sonra bu her sigara kullanan için geçerli olucak...bazen alıp gözünün önünde parçalayasım geliyor o paketi artık pek çok merkez var bunun için..şu olayı kökten çözseniz daha güzel olurdu haddimi aşmadım umarım,ama babamın her sabah o yaşadıklarını görünce celallendim birden

ben kullanmıyorum sigara arada arkadaşlarla içerim ama ayda bir yani hiç ağzımda koku hisstmedim eşimde hissetmedi ayrıca inanırmısınız dişlerimi bile ayda yılda bir fırçalarım birazda yapıdan kaynaklanan birşey olsa gerek bu

Sigaranın bıraktığı koku bambaşka, rahatsızlıktan dolayı oluşan kokudan daha kötü.
....

Sigarayı bıraktırma merkezi 171 di sanırım. Ücretsiz bir merkez.

Arıyorsunuz randevu veriyorlar (bir kaç ay sonraya olabilir; çünkü yoğun talep varmış.) ; çok başarılı sonuçlar alınıyormuş.

Sigarayı bırak, deli misin.. Hem kendine yazık ediyorsun hem de kokundan şikayetçisin, en temiz çözüm..

Benim de benzer bir problemim var, bayılırım soğanlı sarımsaklı yemeklere :) Ne kadar dil diş fırçalasan, gargara yapsan da geçmiyor, gerçi belli bir süre sonra umursanmıyor böyle şeyler evlilikte de gene de söylendiğinde utanıyorsun :)

iğrenç bişi sabah sabah ağız kokusu hele sigara, diş ve mide rahatsızlığı bir araya geliyosa of ki ne oooff :120::104:

sigara kullandığım zamanlarda ne yapacağımı şaşırırdım kokmamak için ama ne yaparsan yap kül tablası gibi kokuyosun içtiğin sürece

bayan arkadaşımın beni yolda görüp selam vermesiyle ben sigarayı bıraktım aman allahım dedim bi kadın böyle leş gibi sigara kokmamalı birden burnumun kültablasına yapıştırılmış olduğunu sandım

tabi hemen akabinde hamilelik olunca tümüyle hayatımdan çıktı bidaha asla

ne yaparsan yap sigara içtiğin sürece o koku peşini bırakmayacak

uyumadan önce ve sabah kalktığında dişlerini fırçalarsın

Karafanfil çiğne sürekli belli bi zaman sonra kendiliğinden geçiyor denemiş ve test edilmiştir

dişlerimi akşam yatmadan ve sabah kalktğımda fırçalıyorum zaten dişlerimde bir problem yokki. ben sütün kokuyu engellediğini falan duymuştum ondan içiyodum ama sanırım karanfilide bir denicem oda çok sağlıklı diye duymuştum.
ama bir arkadaş yazmış her bireyin kokar diye sanırım sigarada bu daha ağır oluyor.
sigara içmeyide seviyorum kiii ama kökten çözümü bırakmak sanırım. vakit ayıran arkadşlara tşekkür ederim.
bu yüzden eşimin benden soğumasını asla istemem
bu sıralar çk fazla kafama taktım. 7 ay uzun bir süre ama ilk gecenin sabahında iğrenç bir ağız kokusuyla karşılaşmak çok kötü olur :26: bu zamana kadar bir çözüm bulucam

Sigaradan kaynaklı ağız kokusu bende pek olmuyor çünkü günde bir iki ancak içiyorum.
Eşim benden beter içiyor.Sürekli dişlerini fırçalayıp duruyor.
Soğanlı sarımsaklı yemekleri de beraber yiyoruz zaten.
Geçenlerde benim canım çemen yemek istedi.
Kendim yedim,yermisin diye sordum yok dedi.
Tamam dedim bir parça çemenli-ekmek de ona yedirdim.
Güldü anladı amacımı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…