Evlilikte aile uyumu nasıl olmalı ?

görüşmeye yeni başladıysanız bunları düşünmek çok erken bence.zamanala kafalarınız uyuşuyor mu, aileler nasıl bakıyor, yürüyor mu öğreneceksiniz zaten flört dönemi onun için.hem daha bişey hissetmiyorum diyorsun belki hiç hissetmeyeceksin.

Bizim aileler arasındaki en bariz fark; yemek anlayışı. Hayat amaçları yemek yemek. Yemek yemekten tiksindim sayelerinde
Sen hiç yanaşma bence

Kızlar uyumsuzuz aslında her açıdan, gelecek korkusuyla adım attım bu çocuğa korkuyorum hiç evlenememekten. Annemin az önce ki sözlerini söyleyeyim size
"Artık biri geldiğinde sen Hayır desen de verecem seni, ölürsem bana bişey olursa nolacaksınız, valla evlensen gelinlik bile yakışmaz artık sana 31-32 yaşındasın. Valla size baktığımda üzülüyorum . Sen evlenmedigin için kardeşine de Engelsin " ben bu cunlelere ne diyeyim haklı kadın sonuna kadar bunları duymamak için odama kaçtım. Ben de istiyorum evlenmeyi hem de çok istiyorum ama olmuyor. Bu çocuğa da haksızlık ediyorum, olmaz yürümez bile bile adım attım ona karşı ,sırf yalnız kalmak istemediğim için . ALLAH ya evliliği nasip etsin bana ya ölümü kendimi geçtim anneme yazık değil mi , bu cümleleri kullanıyor.

Allah annenin de hayırlısını versin ne diyim. Neden kardeşinize engel olasınız ki? Umarım anneniz bu söylediklerine bin pişman olacak şeyler yaşamaz çünkü olan ya size ya kardeşinize olur. Allah yardımcınız olsun.

Annene hadi oradan de...
Evlenmek zorunda değilsin kimseyle.
Kaldı ki bunla hiç evlenme bence.
Seni kısıtlamanın sinyallerini vermiş.
O kendine göre birini bulsun.

Annem kotulugumuzu istediğinden değil tam aksine mutlu olalım duzenimizi kuralım istiyor anlıyorum onu .gittiği her yerde bi söz duyuyor onun da ağırına geliyor .

Annem kotulugumuzu istediğinden değil tam aksine mutlu olalım duzenimizi kuralım istiyor anlıyorum onu .gittiği her yerde bi söz duyuyor onun da ağırına geliyor .

Çok iyi niyetlisiniz ama ben öyle düşünmüyorum. ne demek gelinlik bile yakışmaz ne demek ilk gelene vericem. Ne olmuş 30+ yaşındaysanız. Ne olmuş yani. Kendi işiniz var. Allah korusun onlara bir şey olsa bile illa bir erkeğe mi ihtiyacınız var gözünün arkada kalmaması için. Sizin için hayırlısını istese sizin mutluluğunuzu istese bunun için dua eder. Allah sizin kalbinizi birine ısındırsın diye dua eder. Zaten sizin için zor olduğu belli olan bir durumu daha da zora sokmaz. İyi niyet böyle olmaz. Ama haklısınız anne sonuçta yapacak da pek bir şey olmuyor. Onlar da ne gördülerse onu uyguluyorlar.

Deli misin sen Allah ını seversen?
Ne güzel hatunlar var 30 üstü ne demek gelinlik yakışmayacak..40 yaşında bi komşum vardı, şiir gibi kadındı. Laf atmasın kimse 30 üstüne. Üstelik daha bi oturuyor kadınlık, mis gibi oluyor kızım bakma sen annene. O adama gelince de ufaktan makyajdan başlamış sonu kötü gelir. Uzak dur bak yol yakınken

ekonomik uyumdan ziyade sosyal ve kültürel uyuma bakardım ben olsam. açıklık kapalılık konusunda da eğer görüştüğün kişi bunu sorun etmiyorsa ve seni ilerde de bazı şeylere zorlamayacaksa sıkıntı yok. ben asıl birşey hissetmemene takıldım. yeni yeni bile görüşüyor olsanız insanın ilk gördüğünde içinde bir his ya oluşur ya oluşmaz. sende oluşmamış sanırım.

Of senin iyi oldugundan emin mi olacak sen evlenince? Sen kendi basinin caresine bakamayacak misin? Ben bu baskilardan nefret ederim sense anneme yazio diyorsun. Su hayatta guclu olmak, dik durmak gerek ya nasibin vars evlenirsin yksa annen diyor diye de sevmedigin adamin koynuna girme bence.

Annen çok yanlış düşünüyor.Evde kalmış kız muamelesi yapmış.Ne yani annen istiyor diye önüne gelenle mi evleneceksin?Hiçbirşey hissetmediğin üstelik sana uymayan birisi. Mutsuz evliliktense bekarlık daha iyidir.

Ben derdin ne diye sormak istiyorum, yani başına iş mi arıyorsun anlamında. Annenin sözlerine de hak vermen beni şaşırttı, cahiliye dönemi düşünceleri onlar. Yalnız kalmamak için önüne gelen uyumsuz biriyle evlenmek nedir ya, benim aklım almıyor.

Sevgi yoksa ayrılın. Makyaj yapan, açık veya kapalı biri ile birlikte oluyorsa beğenip kesecek sesini ve saygı gösterecek. Şimdiden ne bu cesaret

Annenin yüz yıl önceki cahil fikirlerine göre yaşarsan çok mutsuz olursun.
Evlilik öyle muhteşem güzel bir şey değil sevmediğin biriyle.
Benim bu kafayla evlenen mutsuz çok arkadaşım var yapma.
Evlenince ne olacak sanıyorsun ki?
İşten gelip sevmediğin biriyle yemek yiyeceksin en basiti. Her Allahın günü sevmediğin adamla yemek yemek, gece onla yatmak sabah ilk onu görmek kolay mı olur sanıyorsun?
Ben severek evlendim ama bazen yeri geliyor gıcık oluyorum bir huyuna bir yaptığına sevmesem ömrüm yanardı ömrüm. Ailesini sevmiyorum çok ama eşimi sevdiğim için katlanabiliyorum sen ailesini de eşini de sevmeden her bayramda haftasonunda görünce daha mı mutlu olacaksın sanıyorsun?
Saçmalama sakın.ç
Sevmediğin birini bir ömür çekmektense bekar yaşarsın fısık gibi de yaşarsın.

Bazen en yakınlarımızı bile dinlememek gerekiyor.Bu annemiz olsa bile.Sözde iyiliğini istiyor ama en büyük kötülüğü yapacak farkında değil.Psikolojik baskıyla hata yapmaya müsait bir durumdasın.Mantıklı davranın annenizi duymamazlıktan gelin.

Bilmiyorum dayanamıyorum artık bu duruma . Bende istiyorum evlenmeyi ama olmuyor olmuyor. Birsürü insan evlenmek istedi benle kiminin işi kiminin boyu kiminin .....hepsini reddettim sadece 2 kişiye gönlümü açtım . İyiki ikisiyle de olmamış diyorum şimdi .ama çevre baskısı bunalttı beni .bakışları bile yetiyor inanın . ArkadaşIm diyorum bakıyorum o bir laf sokuyor bana yada evliliğinin mükemmel olduğunu söylüyor nispet yapıyor .akraba diyorum onlar ayrı bir dert , Kuzenler diyorum onlar ben bekarım diye aralarına bile kabul etmiyorlar beni dışlıyorlar. Annem böyle kardeşlerim herkes üstüme geliyor artık tahammül edemiyorum bu duruma

Aile uyumu çok önemli.Aile demek yetişme tarzı demek,o kişiyi o ailenin yetiştirdiğini unutmayın.Ona göre doğru olan kendi ailesindeki yaşam tarzıdır.Sizden bekleyeceği de aiesindeki kadınların yaşantısıdır.Çok nadir istisnalar çıksa da işin özü budur.
Bu yazdıkların,aşk olsa bile düşünülmesi gereken detaylar.E aşk bile yokken neden olmayacak işe kalkışıyorsun ki ?

Evet sorun olur
Ailelerin kulturleri yasam tarzlari tam eşit degilse bile gözle görülür bir uçurum olmamalı,yasam tarzlari da birbirine uymali.
En başta da hiç bişey hissetmediğin biriyle gorusulmemeli evlilik dusunulmemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…