Evlilikte aile uyumu nasıl olmalı ?

Hiçbir şey hissetmediğiniz adama tutup da taviz verecek haliniz yok herhalde. Ona ne sizin makyajınızdan? Yol verin gitsin, bu ne böyle. Ve evet, sorun olur çünkü bunlar yaşam tarzıdır. Yaşam tarzı uymazsa zaten anlaşamazsınız. Gitsin kendisine istediği gibi birini bulsun, bu gayet önemli birşey. Ben bir insanı tanıdığı gibi kabul edip sonradan değiştirmeye çalışanları anlamıyorum, anlamayacağım da.

Yani bakın mesela, benim sizinle örneğin ailelerimiz çok farklı. Siz buraya annenizin düşüncelerini yazmışsınız, akrabalarınızdan gördüğünüz muameleyi falan... Bana çok garip geldi çünkü benim ailem ve akrabalarım ben evlenmesem asla böyle muamele etmezler bana. Sizin anneniz size evde kalmış muamelesi yapıyor resmen, baskı kuruyor, kardeşine engel oluyorsun diyor, bekarsınız diye kuzenleriniz dışlıyor falan...

haklı değil
neden kadar onemsemissiniz evliliği resmen olum kalım meselesi haline gelmiş
bu düşüncelerden vazgecmediginuz sürece mutlu olamazsınız

Yav allah aşkına bir şey hissettiğiniz biriyle ilişkiye başlayın şu görücü usulü beni hayattan soğutuyor...

Hiçbir şey hissetmiyorsanız nasıl hala onunlasınız? Büyük bi aşktan sevgiden bahsetmiyorum da en azından bi hoşlanma ilgi duyma olmalı. Bunlar yoksa zaten iş yaş. İlerde senin makyajına giyimine çalışmana tamamen karışabilir. O yüzden iyi düşün

Bana konuyu anlatisiniz cok ilginc geldi, henuz 1 kere yuz yuze gorusmus ve sadece telefonla iletisim kuran iki kisi simdi iliskiye mi baslamis oluyor da adam sen ona 2-3 saat yazmadin diye senden hesap sorabiliyor sende sanki sevgiliymisisniz gibi bitirdim diyebiliyorsun ?

Yaslariniz kac sizin ?

Ve ayrica adam senle daha yeni tanismis nasil sana ben makyaj sevmiyorum acik giyinmeni sevmiyorum gibi seyler diyebiliyor ben bunu anlamadim cidden.

Bu turk genclerinin kafasi ne bicim calisiyor cidden anlamiyrum, madem acik giyinen ve makyaj yapab kiz istemiyor hayatinda madem muhafazakar birisi seni nasil ve neden begenmis ? Senle neden gorusmeye devam ediyor ??

Adamla daha 1 gorusmede taban tabana zitsiniz ama adam hala sende hala onla gorusmek istiyorsun.
Ben insanlardaki bu karsisindakini kafasina gore degistirmeye calisma cabasini anlamiyorum cidden. Daha 1 kere gorustugu kizi akli sira kafasina gore modelleyecek ondan sonrada evlenecek. Bu insanlar ne kadar cok para gozlu oldular artik hersey para para para.

Senin is yerindeki amcanin kesin bu cocuga senle alakali dedigini soyluyorum :"oglum X benim is yerinde hanim hanimcik bir kiz var hemde babasi varlikli hemde kiz memur kacirma sirtin yere gelmez".
Oda bakti iyisin guzelsin memursun, ne dusundugun nasil yasadigin hayat gorusun falan cok oenli degil erkekya seni iki guzel lafla kandirir gerisini baskiyla tehdit;e halleder nasilsa. Adam daha dun 1 bugun 2 makyajina kiyafetine laf etmis.

Senin yerinde olsam varya s...tir ederdim oyle adami.

Yav allah aşkına bir şey hissettiğiniz biriyle ilişkiye başlayın şu görücü usulü beni hayattan soğutuyor...

Gorucu usulu demiyorum ben artik simdiki usule, simdi millet karislikli birbirlerinin gelirine isine parasina ailesinden gelecek mal varligina bakiyor, inanin bana baska kriter yok gerisini bir sekilde hallederiz kafasindalar ozellikle erkekler.

Gorucu usulu demiyorum ben artik simdiki usule, simdi millet karislikli birbirlerinin gelirine isine parasina ailesinden gelecek mal varligina bakiyor, inanin bana baska kriter yok gerisini bir sekilde hallederiz kafasindalar ozellikle erkekler.
Konu sahibi beni yanlış anlamasın da siz demişsiniz ki gençler filan yaşlar genç olmadığı için evlilikte bu düşünceler ön planda şu an.Maddi durum için diyorum ben özellikle.Normal bir ilişki yaşayan şu anki gençler ilişkileri evliliğe gelmediği için böyle düşünceler o aşamada ortaya çıkıyor.Bu birilerinin tanıştırdığı görücü usulü modeli bundan bana itici geliyor ne yazık ki.Hem evlenebilmek için evlenir mi sırf arkamdan evde kaldı demesinler diye kaç kişi böyle konu açıyor?

Maddiyat değil ama makyajdan başlayarak kendi ailesine layık!konuma getirme çabası olur.

Bunlar sorun.

Eşim benim gibi içkiye makyaja açıklığa vs karşı değil.
Ailesi komple kapalı ve bana göre çok çok tutucu.

Benim ailemde açık içki vs de kullanır.

Kutlama yapalım dedik evlendiğimizde o ortamı bile sağlayamadık.
Annesiyle iyiyiz ama abileri,eşleri benim hiç anlamlandıramadığım kadar tutucular.o yüzden yakında oturmuş olsak sorun olurdu.

Eşim değiştirme çabasına gitmedi anlaştık.
Ama değiş dese farklıyız der soğurdum.

Eski erkek arkadaşımla ayrılma nedenim buydu

Aileler arası uyum çok önemlidir. Tabi bunu maddi anlamda söylemiyorum. Benim eşimin ailesininde durumu iyi değildi ama bu iki ailenin anlaşmasına engel olmadı. O kadar güzel kaynaştılar ki sonradan onlara eltimin ailesi de katıldı ve kocaman bir aile olduk. Hatta gelinler olarak biz sorun ediyorduk çünkü birleşip voltranı oluşturuyorlar ve gelinleri çekiştiriyorlardı. (Ne hikmetse damatlara söz edilmiyordu) (Hepsi hakkın rahmetine kavuştu maalesef)
Fakat ailelerin uyumundan önce sizin uyumunuz daha önemli. Öncelikle bu konuyu halletmeniz gerekir. Önce siz uyuşun sonra aileler zaten uyum gösterirler.

Ya bunlar nasıl laflar şok oldum.
Ha annenize göre evlenin yeter ki ama mutsuz olun her gece ağlayın daha mı iyi?
Belki evlenip mutsuz olup boşanacaksınız.
Hayır bir de annenize birşey olmasıyla ne ilgisi var e bir şey olursa hayatınıza devam edersiniz zaten mesleğiniz var çalışıyorsunuz.Ee daha ne?
Bu bilinçle evlenirseniz adım adım mutsuzluğu çağırırsınız.
Bir de ya ölüm ya ne evlilik nedir yahu allah aşkına? Bİ kendinize gelin.

Aynı benim yaşadıklarımı yaşamışsınız.
Bizim ailede de içki falan içilir rahattırlar ama eşimin tarafında özellikle anne ve anne tarafı bayağı baskıcılar. Bize içerseniz için bekarken de içerdi benim oğlum ama internete koymayın dedi. O zaman eşim arkamda durduğu için kusura bakmayın benim ailem de böyle ben de değişemem rahatsız olan görmezden gelsin dedim geçtim. Bana saygı duymayı kabullenmeseler de görmezden gelmeyi öğrendiler.
Ama ailesinin etkisinde kendi de muhafazakar eğilimli olsaydı mümkün değil anlaşamazdık.
Bunlar ufak gibi görünen sorunlar ama en önemlisi de bu.
Ödün vermemek en doğrusu bu tip durumlarda. Bugün makyaj der sonra derecesi arttıkça artar aslında.

Sen medeni bi şekilde düşünüyorsan gerçekten karşındaki de öyle düşünmeli evlenmeden önce sorun olmaz orta yolu buluruz diyorlar evlendikten sonra zorla yaptırıyorlar istediklerini kesinlikle eşinle de onun ailesiyle de problem yaşarsın

Olmaz arkadasim, bir sey hissetmedigin adamla ne olsun ki zaten.
Kardesinizin kismeti varsa da anneniz evlendirsin..
Sirayla mi bu isler.
Abisinden/ablasindan once evlenen bir suru kardes var.

makyaj sevmiyor ama seni faceten en itinali makyajinla begeniyor

Maddiyat ancak şöyle sorun olur; o senin ve ailenin maddi imkanlarını kendi menfaatine cevirmek istiyorsa.
Ama ailesinin kapalı ve babasının imam olması onun da hayata bakış açısının o yönde olabileceğini ve aradığı eş adayının kendi aile yapisina uymasını isteyebilecegini gösterir. Dikkat et ve mesafeli davran bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…