Evlilikte bütçe nasıl olmalı?

Bilemiyorum tabii, belki bu baştan beri söylenenler kendince haklı bulduğu sebeplerdir, hani kadının yükü çocuk doğurduğu için bile ağır demiş ya, para konusunda farklı bir düşünce de demek ki, paylaşmak istemiyor ve haklı sebepler bulmaya çalışıyor. Çalışırsam kendim yerim, asıl evin sorumluluğunu üstlenen erkektir, benim parama güvenmesin. Bu tarz cümlelerden başka bişey çıkaramıyorum valla

Sizin ilişkiniz hep maddiyata dayanmış bence temel sorun bu.

Ya herkes sevgilisiyle gelecek planı yapar, maddi açıdan konuşur, hayallerini falan söyler ama sizinki bu durumu aşmış.

Bankadan kredi alırken bile bu kadar sorgu sual yapmıyorlar.

Bence ikinizde de gariplik var.

Adam size çalışmazsan yüzüne bakmam diyor demek ki bu adam sizi potansiyel banka olarak görüyor.

Bu yanlış.

Siz de tutturmuşsunuz ben öyle özgürüm ben böyle özgürüm, istediğimi yaparım, kimseye hesap vermem diye.

Bu da yanlış.

O zaman sizinki karşılıklı çıkar ilişkisi boyutuna giriyor.

Hastalığı var sağlığı var, yarın başınıza ne geleceği belli değilken bu kadar ben-cil olmanın size faydası olmaz.

Yok eğer ortak hesap vs size saçma geliyorsa ev arkadaşlığı yapın ya da hiç evlenmeyin.

Bende eşimde iyi maaşlı çalışan bireyleriz.Tamam evlilikte gizli saklı olmaz ama birbirimizin ekstrelerine asla bakmayız,nereye harcadın ,ne kadar harcadın diye de çok sık boğaz etmek iyi bir şey değil.Birde maaş kartını eşine veren hatunlara sinir oluyorum.Yav kardeşim maaş kartım neden devamlı eşin elinde olsun ki.Ben harcamayı bilmeyen saçı uzun aklı kısa biri değilim ya.Hanımlar ekonomik özgürlüğünüzü çokta eşinize vermeyin.Daha maaşını hiç görmemiş eşinden harçlık alarak yaşayan çalışan arkadaşlarım var.Yarabbim ne günlere kaldık.Aile huzuru için ortamı ve harcamaları dengelemeyi zamanla daha iyi öğreneceksin...

Konu sahibesinin fikirlerini aşırı bulmadım ben, insan bazen hayatta gördüklerinden etkileniyor. Benim annem aynı konu sahibesinin dediği gibi yaşadı, babam onu dört çocukla yalnız bıraktı ve bir daha arkasına bakmadı, boğazımızdan bir kuruşu geçmemiştir, nafaka dahil. Bizlerde hep tedbirli yetiştirildik annem tarafından, ayaklarının üzerine basacaksın, her şeyini kocana bağlamayacaksın, hayatta ayrılık da var kendi birikimin olacak gibi nasihatler, o yüzden konu sahibesinin endişelerinde kızacak bir şey görmüyorum, herkes kendini garantiye almak ister kendini ifade şekli biraz yanlış olmuş olabilir.

Konu sahibesi, gelecekle ilgili korkuların için en iyi çözüm evlilikten önce yatırım yapmak, kendine ait bir birikim edinmek, bu kadar endişeli isen önce bu yatırımları yap, sonra evlen. Çünkü evlilikte edinilen herşey ortaktır. Bu biraz zamanını alabilir ama kafan rahat olur, bir parça güvensizlik normal ama ben sende biraz fazlasını gördüm önce kendi ruhunu rahatlat. Nişanlında da hata gördüm, koca olmak gestapo şefi gibi her şeyi kontrol etmek değildir. Belki evlilik kararını biraz gözden geçirmek gerek, hakkında hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…