Konu sahibesinin fikirlerini aşırı bulmadım ben, insan bazen hayatta gördüklerinden etkileniyor. Benim annem aynı konu sahibesinin dediği gibi yaşadı, babam onu dört çocukla yalnız bıraktı ve bir daha arkasına bakmadı, boğazımızdan bir kuruşu geçmemiştir, nafaka dahil. Bizlerde hep tedbirli yetiştirildik annem tarafından, ayaklarının üzerine basacaksın, her şeyini kocana bağlamayacaksın, hayatta ayrılık da var kendi birikimin olacak gibi nasihatler, o yüzden konu sahibesinin endişelerinde kızacak bir şey görmüyorum, herkes kendini garantiye almak ister kendini ifade şekli biraz yanlış olmuş olabilir.
Konu sahibesi, gelecekle ilgili korkuların için en iyi çözüm evlilikten önce yatırım yapmak, kendine ait bir birikim edinmek, bu kadar endişeli isen önce bu yatırımları yap, sonra evlen. Çünkü evlilikte edinilen herşey ortaktır. Bu biraz zamanını alabilir ama kafan rahat olur, bir parça güvensizlik normal ama ben sende biraz fazlasını gördüm önce kendi ruhunu rahatlat. Nişanlında da hata gördüm, koca olmak gestapo şefi gibi her şeyi kontrol etmek değildir. Belki evlilik kararını biraz gözden geçirmek gerek, hakkında hayırlısı olsun