Evlilikte bütçe nasıl olmalı?

Ablanı bilmem ama burda konu sahibi en baştan duymuş bu lafı
İşten çıkarsan yüzüne bile bakmam ne demek
Bu adam kendini bulunmaz hint kumaşı, nişanlısını da banka mı sanıyo
Bunu duyup ayrılmadığı kabahat
Sonuç sürpriz olmayacak yani

Öte yandan kendisi de bu lafı sineye çekip
Plan proje yapıyo
eve bile harcama yapmam da belki kendime büro açarım diye

Bence bu ikisi de birbirini sevmiyo
Sevgi bu kadar ucuz bişey değil
Saygının da zerresi yok, çalışmazsam yüzüne bakmam ne demek

Yazık bana be !

Kocamın bindigi arabanın kredisini ben ödüyorum

Ehliyet bile alamadım binemedim süremedim vayyy torpah başıma benim.

Gidip akşam kafasını kırayım bi güzel..

Bi de şey yani para maaş konularında çok fazla yüz göz olmuşsunuz..Biz birbirimizi sevdigimizi söylemekten senin maaşın benim maaşım hesabı yapamıyorduk..

Valla bu işler gerçekten garip

Konu sahibi arkadaşım sadece ilk yorumu okuyup cevap yazmayı çok seven arkadaşlarımız için ilk mesajını güncelle bence. Yoksa aynı şeyleri sil baştan bir daha anlatmak zorunda kalacaksın.

Araba değiştirmek lükstür, eminim hasta falan olsaydı o kadın o parayı sonuna kadar verirdi. önemli olan zor günde yardım etmek, ben zor günlerden ve lüksten bahsetmiyorum

nesi lüks arabaları 3 binlira bile etmez 84 model her gün bozluyor ve bu iki kişide öğretmen kızları da öğretmen .

Araba değiştirmek lükstür, eminim hasta falan olsaydı o kadın o parayı sonuna kadar verirdi. önemli olan zor günde yardım etmek, ben zor günlerden ve lüksten bahsetmiyorum

Hay Allah razı olsun mu dememiz lazım
O kadarını hayrına yedi yabancı da verir

eşimde bende çalışıyoruz eşimin maaşı benden fazla ve 8 aydır maaşını ne yetirebiliyor ne arttırabiliyor bense ondan az maaş almama rağmen krediyi elektrik su telefon ve aidatı 2 tane kredi kartımı hem arada eşimin tel faturalarını ödediğim halde para arttırabiliyorsam eşim sadece kirayı bir tane kredi kartını ve şirkete olan borcunu ödüyorken para arttıramıyorsa sorun var demektir ve ekstradan ne yaptığını parasını neyle çarçur ettiğini sorarım ama tabi tatlı bir dille
ikinizinde maaşı iyiyse bence para problemi olmamalı aranızda nişanlın para konusunda şimdiden baskın çıkmaya çalışıyorsa aldığın elbiseden makyaj malzemesine vs kendi cebinden çıkmışcasına karışacaktır...bence şimdiden konuşun çok fuzuli olmadıkça birbirlerinizin harcamalarınıza karışmayacağınızı söyleyin ve karışmayın da...

Demek ki sen yarın birgün hasta olsan veya doğum yapsan
Ya dururumuz iyi çocuğumuzu ben büyüteyim çalışmak istemiyorum desen
Bu adam senin yüzüne bakmayacak.

En başta söylemiş hani çalışmazsan yüzüne bile bakmam diye
Sende ayrılmadığına göre tamam diyosun bi nevi

Aynen oyle. Ve ne yazık ki ablam da da enişte bey basından boyle söyledi.
Ablam arkadas gibi bastan hayır demiş. Sonrasından da enişte nasıl ikna ettiyse o beni korumak icin gereksiz harcama yapmak icin boyle söylüyormuş dıyıp evlendi.
Su an konumu mutsuzluğu o kadar yuzunden okunuyor ki. Üstelik hamile ve ağlamadan bir gunu geçmiyor neredeyse. Ama inatla sorununu söylemiyor anneme bize. Kendi icine atıyor.
Enişte kendine basta araba sonra muayene açtırdı. Ve hepsinide maasi daha yuksek olan ablamla yaptı. Ondan oncesinde ailesine açıkça bir elin nesi var iki elin sesi calisan kız alacağım dediğini kendi annesi bizzat benim anneme söyledi.
Ablam oyle hipnotize olmus gibi evlendi ki hic birimiz laf edemedik.
Sonucu kotu. Eminim ki enişte de ablama karsi bir gram sevgi yok. En basından da olmadı şimdide yok. Adamın tek derdi yükselmek tek derdi para. Hamile diye ücretsiz izine ayrılma sakın bekle demiş bir adam bu.
O yuzden arkdas napsin etsin cok iyi düşünsün illa o da boyle olacak demiyorum B'ni yanlis anlamasın ama nolur düşünmeden bu yolada çıkmasın

Hayır bulunsam demiyo, bulundum diyo böyle bi teklifte

Yok hani herşeyi kadın yapıyor, her çileyi kadın çekiyor, dinimiz de erkek evi geçindirmekle yükümlü, benim harcamalarım onu ilgilendirmez falan dedi ya en başından beri, madem öyle hem çalışıp hem ev yükünün çoğunluğu bende olacak, o zaman evi geçindirmekte erkeğin görevi, benim daha az katkım olsun, benim parama güvenmesin demek istiyor diye düşünüyorum. Ama yalnız işten çıkarsan yüzüne bakmam diyen adam, kendisine yatırım yapıp, büro açmaya kadar giden konu sahibinin planlarını bilmiyordur yoksa işten çıkmayla böyle düşünen adama böyle çalışmasının da bir yararı olmayacak çünkü.

Konu sahibi
İşi bırakırsan yüzüne bile bakmam diyen adamla evlenecek misin ?

3 kere yazdım bunu ama cevap vermiyor konu sahibi
madem böyle bir adamsa nişanlın neden evleniyorsunki
ağrısız başına pardon parana ortak mı olacak derdine düşmektende kurtulursun hem

Benim ihtimallerini saydığım şeyleri
Sizin ablanızın bizzat yaşamasına üzüldüm
Ama görünen köyde klavuz istemiyo
Bi zahmet konu sahibi bakıp ibret alsın

O kendini ne sanıyo da işten çıkarsan yüzüne bile bakmam diyebiliyo
Sırf yaşım geldi 31 e, e çocuk ta yapmak lazım diye evlenilmemeli
Hele böyle ne olduğunu en baştan belli eden para avcıları ile hiç evlenilmemeli
Saygısızlığı da cabası
Sanırsın bulunmaz hint kumaşı

İlişkinizde sevgi yok , mantık yok , güven yok peki evlenme amacınız ne?Karşılıklı çıkar ilişkisi mi?

İşten çıkarsan yüzüne bile bakmam diyen adam
İsterse ağzıyla kuş tutsun, isterse yatlar katlar alsın umrumda olmaz açıkçası

Sevgi, saygı yok
Amaç karşılıklı olarak maddiyat ve topluma karşı evlendik demek sanırım

3 kere yazdım bunu ama cevap vermiyor konu sahibi
madem böyle bir adamsa nişanlın neden evleniyorsunki
ağrısız başına pardon parana ortak mı olacak derdine düşmektende kurtulursun hem

O laftan sonra ayrılmadığına göre evlenirler Gofretcim
Sonra da o para benim şu para senin diye olay çıkar gibi..

Ay yası 31 mı ya inanmıyorum. Bakın benim ablam 31 yaşındaydı bu evliliği yaparken. Ve cevresine dediği sey su oldu. Bu yastan sonra bulamam daha böylesini.
Böylesini dediği kişide ondan bir kaç yas küçük ve kariyer olarak haliyle aşağıda olan enisteydi.
Oyle ikna etmiş ki ablamı. Su olanları o kadar mantıklıca açıklamış ki. Kız ısrarla eniştemin onu cok sevdigini onun icin cok seyden vazgeçtiğini soyleyip duruyor.
Bu arada benim ablam da burada ki cogu arkadastan daha baskın daha cadı daha kavgacı ve dediğim dedik biriydi. Acayip özgüveni yüksekti. Çeker giderim derdi. Su an hepimiz soktayiz bunlara koyun gibi evet demesine

Konuyu anlamakta güçlük çekmeye başladım aslında konuda neler varmışta sadece ev geçindirme derdinde gibi yansımış bizlere ki konu sahibi böyle anlattığından dolayı gerçi hiçbirşeye tam cevap verdigide yok kime denk gelirse yazıyor geçiyorSize çalışmazsan yüzümü göremezsin tarzında bir cevap geliyorsa zaten hala neden duruyorsunuz anlamadım ya bana sevgi degilde hala çıkar ilişkisi gibi geliyor sanki bir evlilik yapmak çocuk yapmak için yapılıyor gibi bu evlilik ne eşiniz olacak insanın size verdigi yanıtlar ki bunları neye istinaden verdi siz benim param benim param dedinizde onada bu yolmu kaldı sadece diye düşünmüyorda değilim sizinde yapınız bilmiyorum ters geldi anlayamadığım bir sürü şey var

Son düzenleme:
Vur deyince öldürmüşsünüz..
Bana bunlar, özgür kadın ayakları geliyor..
Hepimiz özgür, kendi ayakları üzerinde durmak isteriz, duranı da severiz..
Ama sizinki nişanlınızı bi tarafına takmamak oluyor.. Tabiki şeffaf olunmalı..
Ama özgür olacağım, modernliğin dibine vuracağım diye evlilik kurumunu harap ediyorsunuz..

Düzeltme: Ohoo, konu almış başını gitmiş.

Son düzenleme:
4 yıllık evliyim, özel sektördeyim, evliliğimizin ilk yılında maaşım eşimin maaşından yüksekti; şimdi neredeyse eşit durumdayız... eşim maaşını aldığı gün bana verir, benim hesabımda durur paramız, kredimiz, kartlarımız, faturalar otomatik ödeme ile ödenir... kredi kartımız bende durur, benden günlük yada haftalık harçlığını alır, çünkü para harcamayı beceremiyor, böyle olmasını da kendisi talep etti...
hiç benim param daha çok, eve aynı miktarda para harcayalım demedim, ben bir süre işsiz kaldım ve o dönemde de eşimin maaşı benim hesabımda durdu, sen çalışmıyorsun param bende dursun demedi...
kadın erkek eşittir diyene asla katılmam, kadın daha narin olmalıdır, market alışverişini bir ay ben bir ay eşim mi yapsın? çöpü bir gün ben atayım, diğer gün eşim mi atsın? bunları eşim yapar, eve ilk kim giderse evi toparlayıp, yemek yapma hazırlığına koyulur... cumartesi günleri ben evdeyim eşim çalışıyor, çok büyük temizlik olmayacaksa ben mümkün olduğunca temizlik işimi pazar gününüe bırakmamaya çalışırım... evlendim evleneli iç çamaşırlarım harici bir gün ütü yapmadım, eşim halleder o işi de...
herşey ortak olacak diye bir kaide olmasın eşler arasında bence, bir evi yuva haline getireceksek kimse kimseyi dürtmemeli...
ben de babama anneme hesap vermiyordum bekarken, ama bişey alsam eşimle paylaşırım bunu, gizli kapaklı harcama yapmak saçma, gizli bir tasarruf yapmayı da mantıklı bulmuyorum... ha eşin savurgandır, veya güvenemezsin, sonunu kestiremezsin kenarda köşede kötü günler için birşeyler saklarsın amenna...
kadın erkek denk demiş bir arkadaş, çok doğru; idare etmeden ne evlilik yürür ne arkadaşlık...

ve birisi sana işin olmasa yüzüne bakmam diyorsa, sırf hayat standartların için seni tercih etmiştir, böyle evlilik olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…