Evlilikte çiftlerin özeli olur mu ?

Ailelerimizi evliliğimize karıştırtmıyoruz aslında iki tarafta farkında bunun ve olması gereken bu. Anneme asla detay vermem ilk başlarda o hatayı yaptım. onun sonuçlarını çekiyorum. Şimdi ağzımdan laf alamaz evliliğimleilgili. Biraz geç dank etti kafama

Benim bir prensipim var: Baska bir insanin hikayesini o insandan önce anlatmam. Insanlar kendiliginden anlatmali bazi seyleri. Anlatmiyorlarsa tanisirken belli ki bilinmesini istemiyorlar. Ona cok dikkat ederim. Ama diger konularda annenize pek hak veremedim. Sonucta iyi bir Evliliginiz var. Cizgilerinizi belirlemissiniz ve koruyorsunuz. Esiniz de iyi biri. Niye sanki potansyel düsmam gibi yasayasiniz ki

Bence siz eşinize değil annenize özelinizi anlatmayın

Ananem kötü bir insan, kötü bir anne. Ama bunu benim anlatmama gerek kalmadan herkes nişanımda yapmış olduğu saçma sapan çekip gitmesinden düğünüme gelmemesinden biliyorlar. Bana da ananelik yapan bir insan değil zaten. Annem diyor ki ilerde eşim annem için 'annen de ananenin kızı işte' diye kafama kakarmış.

Evet eşimden yana şanslıyım gerçekten ama tabi ki de mesnetsiz güvenmem kimseye. Başıma herşeyin gelebileceğinin bilincindeyim. Mutlu olduğumu görüyorlar mutlu olmalarını isterken bu laflara hala maruz kalmak canımı acıtıyor

Cevreden ve medyadan dakika basi negatif haberlerle bombalaniyoruz. Bu insanlari süpheci yapiyor. Mutlulugu bu yüzden nerdeyse yasamaya unutuyoruz. Siz duymamaya calisin. Zor biliyorum, ama insanlari susturmak daha da zor

Aynı şeyi eşiniz yapsa size hoşunuza gidermi ona göre karar verin

Aile ilgili konuları eşe anlatmayla ilgilidir bir örnek vereyim.
Abimin yıllardır aşamadiği, süregelen bir sorunu var.
Eşim biliyor ama yaşanan her şeyi değil.
Bilirse bunu daha sonra koz olarak kullanır diye değil. Öyle yapacaksa ne anladım onun eşliğinden?

Benim anlatmama sebebim, abimin özeline duyduğum saygıdan. Neticede kardeşinin eşinin yaşadığı her sıkıntıyı bilmesini istemez diye düşünüyorum.

Annenizden bağımsız yazıyorum bunu çünkü o zaten eşinizle ilgili hep bir olumsuzluk bulma peşinde.

Cevreden ve medyadan dakika basi negatif haberlerle bombalaniyoruz. Bu insanlari süpheci yapiyor. Mutlulugu bu yüzden nerdeyse yasamaya unutuyoruz. Siz duymamaya calisin. Zor biliyorum, ama insanlari susturmak daha da zor
Kesinlikle çok doğru. Yine annemden örnek vermem gerekirse Fanatik bir Müge anlı hayranı. En son ki Aleyna Çakır olayını bana örnek veriyor. Bak ailesinin yanından ayrılmış öldürülmüş diyor imalı bir şekilde. Halbuki elimde çift mesleğim var. Güzel iyi giden bir evliliğim var. Ama annemden ayrı şehirdeyim(1 saat) ondan bu laflar.

Eşim ilk evlendiğimiz zamanlarda bir akrabasıyla ilgili sıkıntılar yaşıyordu ben farkındayım ama bana anlatmıyordu. Sonra bir gün artık isyan ettim ben senin eşinim bana anlatmıcaksın da kime anlatcaksın diye. Anlattı sıkıntılarını yanında oldum asla kafasına kakmadım şimdi gelir ben sormadan dertleşir yol gösteririm. Ben de onla dertleşirim ve o da bana yol gösterir. Çoğu sıkıntımda onun yol göstermesi sayesinde kurtuldum.
Zaten eş olmak budur. Dediğiniz gibi öyle yapacaksa ne anladık onun eşliğinden.

Annenizin hatali oldugunu düşünüyorum, iki kere evlendim , evliliklerimden once de iki tane uzun sureli iliskim vardi , hicbirinden hiçbir seyimi saklamadim , kimse de bana karsi bir bilgiyi kullanmadi cunku hayatıma sectigim insanlara bu konuda cok guvendim hep zaten guvenmedigim adamla isim ne?
Ayni sekilde onlarin da hayatlarina dair en ozel bilgileri biliyorum hepsi de benimle mezara gidecek bilgiler asla bir baskasina tasimam , bana hayat arkadasina guvensizlik cok tuhaf geliyor gercekten , insan guvenmedigi biriyle nasil bir omur geçirir ki ?

Anneniz eşinize karşı sizi dolduruyor gibi geldi birbirlerini sevdiklerine emin misiniz? Muhasebeci kızla yalnız bırakma yok konularımızı anlatma kullanır yok para sakla gizli birikimin olsun falan annenizin kafası nelere çalışıyor böyle. Yanlış değilsiniz. Bu şekilde devam edin bence

Anneniz haklı ,herseyi herkes bilmemeli bu sadece es icin degil anne icinde gecerli,
Kendinize ozel paraniz olsun,kendinizin bildigi durumlar olsin,esinize ailenizin ozelini anlatmayin,annenizede esinizle ozelinizi ,asla basibos birakmayin,esim sinirini bilir diye bir dunya yok ,herkes firsat buldu mu yapar

Bende herşeyi anlatırımki uzun senelerdir beraberiz, yıllardır hiç bir şekilde ailemle ilgili anlattığım bişeyleri bana karşı kullanmamıştı,ama ne oldu büyük sözü dinlemek lazımmış en hassas konuda beni ailemden vurmasada benzetme yaptı. Buda çok zoruma gitti şimdi sor bana bir daha asla anlatmam anlatmıcam akıllandım.
Geçen günde konuşuyoruz eşden dost olurmu olmazmış bunu anladık beraber, ona göre benden sakladığı birşey yokmuş ama olsun bu saatten sonra herşeyi anlatmam. Sanada tavsiyem gün geliyor seni yaralanıyor. Anneleri dinlemek lazımmış. Benim annemde derdi anlatmayın diye.

Anneminde kendi hayatından kendi evliliğinde yaşanmışlıklarından dolayı tecrübeleri var ona istinaden söylüyor farkındayım ama herkesin hayatı herkesin eşi bir değil ki

Aileyle ilgili özel durumlar anlatılmamalı eşe bu bir gerçek. Eş sizin eşiniz ama özel durum başkasını özel durumu sonucta, sizden anlatmamanizi talep etmeye haklari var diye düşünüyorum. Buna saygı duyulması taraftariyim.
Bir de söyle bir açıdan bakmak lazım ki bazı insanlar bu gibi durumları eşe karşı kullanabiliyor, kendi babamdan biliyorum. Annemin ailesiyle ilgili bir durumu yıllarca her kavgada ortaya attı. Sonradan kendi ailesi de aynı şeyleri yaşadı da sustu nihayet.

annem eşimi sevmiyor sanırım bunu hiç dile getirmedi ama. Zaten kimse kimseyi sevmek zorunda değil de saygı ve sınır olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…