Evlilikte erkekte ilk neye bakmalıyız?

Hanımlar her birinizin yorumlarını teker teker okudum. O kadar değerli güzel şeyler yazmışsınız ki her bir mesajınıza hayranlıkla baktım. Birçok şeyi es geçmişim benim için de konuyu takip eden diğer tüm üyeler için de harika bilgilendirici şeylere değinmişsiniz. Belki görünüşte küçük ama aslında çok önemli olan noktalar üzerine durmuşsunuz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim elinize emeğinize sağlık

evet Allah korkusu şart ama o kadar çok insan var ki görünüşte Allah korkusu varmış gibi kendini tanıtıp aslında içten içe çok başka karakterde olan.. beni bu tür sinsiler çok korkutuyor.. Artık bazı şeyler de Allaha havale kaderde varsa eğer vardır hikmeti sınav diyeceğiz

çok üzüldüm sizin adınıza geçmiş olsun.. Peki aldattığını nasıl yakaladınız veya hissettiniz? Ve 3. oluyorsa eğer ilk 2sinde demek ki bir şekilde gönlünüzü alıp güveninizi kazanmaya çalışmış ve başarmış gibi duruyor sanırım.. Resmen yalan söylemiş yani.. Ama ben karakterinin böyle olduğunu düşünüyorum aldatma nedeni sizden bağımsız, kendi karakterine işlemiş. Kim olsa aldatırdı yani.. çok yazık. siz mutlu olun yeterli

sizin adınıza o kadar sevindim ki harika bir yuva kurmuşsunuz maşallah. Allah mutluluğunuzu huzurunuzu daim etsin çok mutlu oldum bunu okuyunca

çok haklısınız haberlere bile çıktı. imam, hafız ama karısına uygulamadığı psikolojik ve fiziksel şiddet kalmamış ruh hastasının.. bizim toplum olarak en büyük yanılgımız da bu işte dinini bilen gibi görünüyorsa iyi insan diyoruz. karşı komşum da aynı bu tipleme, çok dindardır şalvarlı sakallı takkeli sözde. 2 çocuğunu da dövüyordu çocuklar pencerelerden ev eşyalarını fırlatarak babam adam değil diye mahalleye bağırdı.. karısına da vuruyormuş sanırım, kaldı ki karısı sakat ve onu sakat bırakan yine kendisi.. bi süre karısı ve çocukları evi terk ettiler uzun süre dönmediler, keşke boşasa dedim ama geri dönmüşler şimdi. kesinlikle Allah korkusu namazla kıyafetle olmuyor! ama gerçekten Allahtan korkanı nasıl anlarız ondan da şüpheliyim..

o kadar güzel özetlediniz ki resmen en ideal insan profilini çizdiniz. en önemli sey bence de saygı çünkü saygı olduktan sonra her sorun konuşularak halledilebilir bence. ölene kadar sevgiliyiz modu nasıl sağlanır onu anlamadım, yani evlendik saldım değil de ilk günkü gibi özverili olma hali midir? sizin adınıza da sevindim bu arada Allah mutluluğunuzu hiç bozmasın :)

ilişkinizin hep güzel gitmesini ve inşallah hayırlısı ile güzel bir evlilikle taçlanmasını temenni ediyorum :) mutluluğunuz hep daim olsun. en dikkatimi çeken şey cafede diğer kadınlara hiç bakmadı dediniz. demek ki buna da dikkat edilmesi gerekiliyormuş. bi de kısa araştırmalar sonucu bazı erkeklerde kadının tepkisini kıskançlığını ölçmek için bilerek bakma hadisesinin olduğunu da gördüm ama bu bana sağlıklı gelmedi, kadın kıskanınca aklı sıra egosunu tatmin edecek durumu var bence. böyle bir şey olursa hiç lafını etmemeli ama gel ilişkiye başlayalım/evlenelim vs dediğinde de bu tokat gibi yüzüne çarpılmalı.. yazdıklarınıza ben de dikkat edeceğim çok teşekkür ederim. Allah her birimizi iyi insanlarla karşılaştırsın

Her erkek aldatmaz bunu da unutma
evet çok haklısınız her erkek aldatmaz. ama her erkek aldatır; aldatmayanı yoktur hissettirmeyeni vardır gibi sözler kadınların ağzından da erkeklerin ağzından da düşmez oldu.. artık nasıl güvenebileceğimi bile bilmiyorum o kadar işittim

maşallah ne kadar uzun süreli bir birliktelik temelleri sağlam atılmış belli.. Allah daim etsin

benim ailevi durumum orta seviyede ama önü açık bir bölümde okuyorum yani ileride yüksek meblağ kazanmayı mümkün kılıyor Allah gelirin hayırlısını helalini versin öncelikle tabi.. erkeklerin buna baktığını bilmezdim biraz mantık evliliğine kaçıyor, benzer meslek grubunda olanlara yönelmem bu ihtimali ortadan kaldırabilir belki.. çok önemli konulara değindiniz bu kadarı bile yeterli ellerinize sağlık. ben görünüşe benden boyu kısa olmasın diye bakıyorum açıkçası onun dışında görünüşünde aradığım kriter yok eli yüzü düzgün olsun göze hitap etsin yeterli önemli olan karakteri huyu suyu. ama çok yorum okudum erkekler görünüşe daha çok takılır, fiziksel olarak eşinde bulamadığını başkasında arar diye. o kadar şey gördüm ki erkek asla doymaz, doyumsuzdur temalı. bunlar biraz güvenimi kırdı açıkçası ve aldatılma düşüncesini oluşturdu bende..

Zaten erkekler gerizekalı olduğu için aldattiklarini resmen bağırıyorlar sürekli telefon kacirma saklama vs.Evet çok uğraşmıştı ötekilerde hediyeler, tatiller ağlamalar...Huyu oldu bu yavşak herkese yavsiyor azıcık güzel bir kız girsin evliliğini çocuğunu unutuyor.Isin ilginç yani uçkur için yapmıyor gayet düşük bir testesteron seviyesi vardır

Ben de öyle güven problemi yaşıyordum herkese karşı. Kankamla evlendim

Şöyle söyleyeyim evet erkekler için dış görünüş önemlidir. Ama o da bir yere kadar. Karakteri huyu suyu iyi olmayan bir kadınla da gidip evlenmez kimse. Eğer evleniyorsa sırf güzelliği için o erkekte bir mallık vardır zaten daha güzelini gördüğünde de karısını aldatır. Ama evlilik ilişki sadece siyah ya da beyaz değildir kesin yargılar yoktur. Sana tavsiyem her zaman bakımlı ol, kilona dikkat et. Birincisi kendi sağlığın için. Aynı zamanda eşin olacak kişinin de sağlığına dikkat et. Sonrasında senle çıkarları için mi evleniyor o dediğim şeylere dikkat eder de evlenirsen sevgisinden emin olursan ki bu kafanda hiç soru işareti bırakmayan bir adam demek aldatılma gibi şeyleri düşünmeye de gerek kalmayacak. Çünkü adam zaten sana güven verecek. Kötüyü de düşünme, kötüyü düşünmek aynı zamanda kötüyü çağırmak demek. İyi şeyler düşün ve gerçekten mutlu olduğunda aklında tek bir şüphe ve soru işareti bırakmayan biriyle olursan evlen.

Sadakat
Güvenirlik
Merhamet
Anlayiş
Empati
Aileye düşkün kiymet bilen ama bağımlı olmayan
Ayrıca biri sakin diğeri canlı birbirini tamamlayan kişi olmalı.
Çalışkan olmalı ve baba olabilır gözüyle de bi bakilmali.
Bakış acınız,inancınız,aile yapılarınızda önemli ..
Sonra ver eline evlilik Yalnız şu da var evlilik beyaz eşya gibidir şansına iyi ya da kötü çıkabilir .. Ne kadar ölçersen ölç evlilikte tanırsin eşini . Tabi böyle diye de baştaki kuralları sakın esgecme

aldatmak kesinlikle hormon seviyesi veya sizinle alakalı bi durum değil kendi karakterleri böyle. kimisi tek eşliliği yaşar kimisi çok.. fakat çok eşlilik toplumumuzda kabul görmediğinden tabi ki evleneceği kişiye önceden bunu açıklayacak değil. aldatmak kesinlikle kişinin kendine özsaygı duymaması ile alakalı. evli adamlarla yatıp kalkan kalitesiz kadınlar uğruna ailesini çocuğunu karısını unutuyorsa aldatan erkeğin namusu karakteri şerefi de o kadınlar gibi basit demektir.. keşke evlenmeden önce alınlarında yazsalar da uğraştırmasalar :) kurtulduğunuza çok sevindim açıkçası Allah mutluluğunuzu huzurunuzu arttırsın..

çok teşekkür ederim çok güzel tarif ettiniz. benimki biraz evham oluyor hem tvlerde hem de yazılanları gördükten sonra yaşamadan evhamlandım desem yeridir.. zaten güven veren biri akılda bu soruları bırakmaz haklısınız. biz kadınlar her türlü hissediyoruz içimizde en ufak huzursuzluk bile olsa gözardı etmemek lazım. çünkü evlenince böyle olmaz vs deyip görmezden gelenler genelde huzursuz evlilik geçiriyor. her şeyin hayırlısı inşallah saf sevgiyi hak eden her kim varsa Allah karşılarına kendileri gibi saf temiz erkekler çıkarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…