Evlilikte ev halleri ...

Kesinlikle ... Evdeki rahatlığımın cezasını çekiyorum valla.... Daha çamaşırların yıkanırken nasıl ayrılması gerektiğini bile yeni öğrendim .. Eşimin beyaz tişörtleri şeker pembesine döndüğünde :26:

Bence seninki evlilikten değil biraz bunalmışsın o yüzden kendine bakasın geliyor
Çalışıyorsan hakkaten zor hepsi bir arada çoluk çocuk yok diye biliyorum o da olsa naparız bilmiyorum

Annem hep derdi evleniceksin ilerde, yaptığın banaysa öğrendiğin kendine diye. Bizim ailede önem verilir böyle şeylere .. Bende öğrendim sonrasında da yemek yapma hobim haline geldii
Artık bütün evi tek başına baştan aşağıya temizlesem bile birşeycik olmuyor .. Sonrasında duş saç baş yapımı devam ediyor

bende de pek bir değişme olmadı zaten oje çok sürmezdim şimdi hiç sürmüyorum abdest zor oluyo her seferinde. saçlarıma şekil verirdim artık ypmıyorum yine duş sorunu sebebiyle zaten saçım kıvırcık.
evin içinde yatarken şort takım yada gecelik giyerim normal zamanda da tabiki eşortman.
ayrıca öyle evdeyken hiçte makyaj falan yapamam yani kimse kusura bakmasın..

Bence seninki evlilikten değil biraz bunalmışsın o yüzden kendine bakasın geliyor
Çalışıyorsan hakkaten zor hepsi bir arada çoluk çocuk yok diye biliyorum o da olsa naparız bilmiyorum

Sanırım öyle :26: Hiçbir şeyin üstesinden gelemediğimi hissediyorum ... Belki okullar açıldığında ve göreve başladığımda kendime gelirim ... Yaklaşık 3 yıldır görevdeyim bir gün okula makyajsız ve özensiz gittim ( çok hastaydım ) çocuklar şoka girmişti hatta 4. sınıf minilerim '' Öyretmeniimmm biz sizin dudaklarınızı kıymızııı zannedıyodukk '' diyen bile olmuştu

Bilemiyorum ... İş hayatı eklenince kendime gelir miyim yoksa daha da mı salarım ...

Benim annem de derdi de ... Dinleyen kim ... Ben biliyorum der bakmazdım eline .. Şimdi pazarda domates seçemiyorum

Hahah yerim ben onları pek tatlı oluyorlar ama favorim mini mini 1ler :)
Alışacağız canım başka yolu yok bu kadar kadın nasıl üstesinden geliyorsa biz de geliriz ama ben de çabuk yoruluyorum alışkın değilim tabi ana evinde hep temizliğim yemeğim yapıldı iş yaptırmadı annem bana şimdi iki yer siliyorum oh yoruldum diyip yatıyorum

Benim anneyi bir dinleme bak noluyooo
Yaptırana kadar susmaz konuşur beni yer bitirir bende laf yemeyim diye yapardımm şimdi ben kendim yapıyorum hihii Bide 17 yaşında kardeşim var onuda yap yap diye zorluyorum annemi geçtin dio bana

İnşallah evlenincede böyle olurumm bozulmam

teşekkurler içten gelecek birazda ama mesela bu aralar moralim bozuk öyleee pijamalarla yatıyorum eşim gelecene yakın ustumu değiştiriyorum oda saygıdan yani dicek bak ya sabah çıktım aynı akşam geldm aynı demesin diye gerçi demez ama bellide olmaz içinden diyebilir​

Ben yeni evliyim çalışıyorum bir de ve işim evime rezalet derecede uzak. Ama yine de hem evime hem kendime bakabiliyorum çok şükür tabii eşim de yardımcı oluyor sag olsun.

Bence iş hayatı seni toparlar çünkü ister istemez bakımlı oluyorsun o zaman... Ben sabahları tam tekmil makyja yapmasam da mutlaka kalemimi rimelimi sürer hafif allıgımı dokundururum... Saclarımı zaten kuruturken mutlaka fönleyerek kuruturum abdest bakımından zor geldiği için kısalttım artık kurutmam cok daha pratik oluyor.. Şekli de zaten kuruturken verdiğim için bir daha ugrasmama gerek kalmıyor

Ev temizlik yaparken giydigim kıyafetlerim ayrıdır onlarla rahat rahat camasır suyuna da batıyorum yerlerde de sürünüyorum gerekirse.. İşim biter bitmez dusumu alıp üzerimi değiştiriyorum ama.

Evde sortlu takımlarımı giyerim makyaj yapmam asla evdeyken ama saclarımı düzenli bir sekilde toplarım bazen bi parlatıcı sürerim dudagıma o bile havamı değiştirir.

Sürekli düzgün görünmenin altın kuralı ise temiz ve bakımlı olmak. Ben kendimi bildim bile aksam yüzüümü zeytinyagı sabunumla yıkar kremlenir dişlerimi fırcalar oyle yatarım.

Evlendigimiz ilk hafta eşim her sabah sunu soylemişti : " Sen vampir misin askım nasıl yatıyosan öyle kalkıyosun yoksa benden once uyanıp gidip makyja falan mı yapıyosun anlamadım."

Halbuki alakası yok yatmadan önce yaptıgım seyler sabah dingin bir ciltle uyanmamı saglıyor.

Bir de bol bol su ve süt içer salatalık yerim...

Ayrıca vitamin dengene cok dikkat et... Bir ara bende kendimi cok yorgun hissediyorum şimdi vitamin destegine basladım. Ayrıca evle ilgilenmek cok guzel bir sey yaparken kendi evine kendi yuvana yaptıgını dusunup mutlu oluyo insan.

Akşamın geç saati bile olsa evimde pastam kurabiyem yoksa mutfagım duzenli değilse içime sinmiyor... Fırının yanan ışığı eve yayılan kurabiye kokusu resmen mutlu ediyor beni

bunlar hayattaki küçük mutluluklar aslında. Külfet olarak değil lütuf olarak görmek lazım

Şükretmek hatta. Bizlerin yerinde olup mutlu yuva kuramayan ya da yapmak isteyip de sırf engelli oldugu icin sadece bunların hayaliyle yasayan insanlar var

bi aynanın karsısına gec kendini güzel ve bakımlı hisset.. evini mis gibi kokular sarsın eminim kendini daha iyi hissedersin sorun sadece ilk adımı atmakta

kolay gelsin

Son düzenleme:
çalışıyorum eve gider gitmez üzerimi değiştirir makyajımı temizler daha rahat şeyler giyerim..evde mayaj yapmam özel durumlar dışındaa yaz mevsiminde mini yazlık elbiseler veya şort ve tişört,,kışın tayt ve tunik...yazın hergün kışın gün aşırı duşumu alırım eve gider gitmez roll-on ve parfümde sürerim evde............çalıştığım için oje genelde kullanıyorum zaten.......şimdi hamileyim 5 aylık durumumda hiç bi değişiklik olmadı hala aynıyım sanırım siz çalışmıyorsunuz o yüzden biraz miskinlik çökmüş üzerinize daha çok da yeni evlisiniz dikkat etmekte fayda var ....

Bekarkende bakardım ilgilenirdim kendimle evlendim yine ilgilenmeye çalışıyorum.Saçlarımla çok ilgilenirdim mesela evlenince baktım olmuyor kestirdim.Evlenen bayan psikolojisi sanırım Olabildiğince düzgün olmaya çalışıyorum en azından makyaj saçlar fönlü olmasada düzgün giyimli ve bakımlı duruyorum evde eşime saygımdan Tabi evi toparlarken içimden başka bir insanda çıkabiliyor o da ayrı konu

Son düzenleme:

Peki bu enerjiyi nasıl buluyorsunuz ? Ben hem evle hem yemekle hem çamaşır ütüyle hem de kendimle başa çıkamıyorum ! Ya ben çiçek bile bakamıyorum , eşim aldı 2 saksı iyi gelir dedi 1 haftada soldurdum çiçekleri Hiçbir şeyle başa çıkamıyorum oturuyorum öyle evde boş boş ... Zaten evi temizleyince 3 gün kendime gelemiyorum yorgunluktan ( ev 3 katlı + bahçe ) Eşim temizlik için yardımcı al diyor ona bile üşeniyorum şu an... Yardımcı bulmaya bile üşeniyorum ... Geçen yine bir gaza geldim canlı müziğe gidelim dedik konu açtım hatta iyi mekan var mı diye dönüp mekanlara bakmadım bile sonradan çünkü o anlıktı geçti yine başladı tembelliğim... Ben her şeye üşenir oldum her zaman böyle olsam karakterim bu derim ama değildim ki ... Şu anki halimden bambaşka biriydim ... Büyük bir arkadaş çevrem vardı.. Hele ilk atandığım sene 6 saat derse girer üstüne 2 saat etüt verir ardından bilgisayar kursuna giderdim ( ve bunlar yaşadığım yerden 1 saat uzaklıkta yerler okulum ve kursum ) sonra 1 saat yolu döner arkadaşlarımla eğlenir sohbet eder eve geçer okul hazırlığı yapar yatardım ... 5 saat uyur yine uyanıp aynı tempoda devam .. Yorulduğumu hiç hatırlamam ... 10 cm topukluyla 15 saat ayakta kalırdım yine yorulmazdım ... Şimdi yataktan kalktığım kıyafetleri çıkarmaya üşeniyorum noldu bana

Öğretmenim tatildeyim .. Haftaya seminerler başlıyor sonra da okul ... Evet tatil hali beni miskinleştirmiş olabilir :26:

Seni seviyorum biliyosun di mi ??? Yine içimi ısıttın kuşum

Böyle düşününce insan vicdan yapıyor :26:

Sanırım ben evlilik hayatına ve sorumluluklara adapte olamadım bu yüzden geçmeyen bir yorgunluk ve üşengeçlik hissiyle her şeyi saldım ... Saldıkça da psikolojimi bozdum ... Her şey birbiriyle orantılı ilerledi yani :26: Dediğiniz gibi önemli olan ilk adımı atmak ... Ama o ilk adımı nasıl atacağımı bilmiyorum ... Sanırım benim öncelikle ev düzeni , yemek , çamaşır , temizlik vs ile ilgili pratik bilgiler edinmem lazım ... Bir gömleği yarım saatte ütüleyince ( ve o gömlek buruşuk değil ''az buruşuk'' kıvama gelince ) 3 gün temizlediğim ev 3 dakikada dağılınca , çamaşırların renkleri birbirine girince her şeyden elimi ayağımı çekesim geldi ....

bence toparlanın bu ssalaşlığa rahatlığa alışınca öyle gider.. Ve bi süre sonra eşinizde bu durumdan şikayet eder ki çalışmıyorsunuzda okuduğum kadarıyla bide çalışan bayan olsaydınız ? Ben mesela evlenince nasıl yetişirim diye düşünüp duruyorum çocuk olunca nasıl olacaksınız şiömdiden böyleyse

Seni seviyorum biliyosun di mi ??? Yine içimi ısıttın kuşum

sıka sıka severim seniiiiiii

tatlım kimse mükemmel değil ki... ben de eşimin bir pantolonunu saatlerce ütülemeye cabaladıgımı bilirim en son esim beni merak edip odaya girdiginde pantolonla konusuyordum düşün

kimi zaman birkaç işe yetişmeye calısırken yemek de yaktım..

farklı lezzetler cıkarıcam derken bahart corbasına donen yemekler de yaptım...

ama bunlar yılman icin degil aksine seni daha da hırslandırmak icin araclar olmalı. Hemen bi centik atıyorum kafama bole olunca Hee demek ki bu corbaya bu baharat yakısmıyor: Birdaha asla kullanma

Eşimin pantolonu bu şekilde iyi olmadı: Ütünün ayarını ve ütülüme tarzını değiştir. Annene sor google amcaya sor...

Yemek yandı: Demek ki bir işin bittiğinden tam emin olmadan başka işe dalmamam gerekiyor..

Kafandaki bu küçük notlar birkaç kez yapsan da artık en sonunda sana o hatayı yapmamayı ögretiyor. Sunu unutma bikere mükemmel olmak zorunda değilsin

o gün kendine vakit ayırdıgın icin sadece corba ve makarna yiyebilirsiniz ve olmezsiniz ama sen de kendini sımartmıs olursun

Yani bir gun icinde herseyim tam takım olcak diye bir sey yok biri de az iyi oluversin..ya da o gun eksik olsun ne olacak

Kilit nokta sensin burada. Senin kendini iyi hissetmen. Kendini iyi hissetiren neyse onu yap acilen at kendini bi kuafore olmadı. En önemlisi de yapamıyorum olmuyor deyip vazgecme

herkesin iki eli iki ayagı var ben yapabiliyorsam baskası yapabiliyorsa sende yapabilirsin

dedigim gibi sen kendini iyi hissettikce her sey rayına girmeye baslar. Nigun sadece bir iş yapabilioken gun gectikce sayısı artar

neyse cenem dustu yahu dilerim cozersin bu durumu

sevgiler

ben geçen kış 15 tatilde pijamalarımı 2 ya da 3 kere çıkarmışımdır o da değiştirmek için.
Çok soğuk bir yerdeydik, altıma uzun çorap üstüne pijamalar, üstüne bi çorap daha, pijamaların paçalarını da çoraba sokuyordum. gözünüzün önüne geliyor mu saçlarım yağlı yağlı olmuştu sürekli tepemde topluyordum (soğuktan yıkamak da istemiyordum)
ama eşim de bu halime bana bakar "sen ne güzel bişeysin, dünyanın en güzel kadınının benimle evli olduğuna inanamıyorum" derdi.
Bazen bu adamın gözünden kendimi görmek istiyorum. İnanın güzel falan da değilim.

Sonra bu sene biraz düzeldim. Ama yine de zor geliyor oje sürmek saç maşalamak falan. halbuki bol vaktim var.
şu hayatımı bir düzene sokamadım. evi de kendimi de toparlayamıyorum. nereden başlasak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…