Evlilikte maddi durum?

Ay resmen bayıldım . maşallah size ayarlamayi ne güzel yapmissiniz. Eşiniz de siz de saygılı ve tutarlı gorunuyosunuz. Rabbim herkese boyle iyi ilişkiler nasip etsin:)

Biz her seyi esimin maasindan hallediyoruz. Kendi sahsi ve keyfi harcamalarim disinda benimkine dokunmayaya calisiyoruz. Tabii ek bisey cikarsa aliyoruz ama normal sartlarda tek maas yetiyor. Benimki birikiyor.

Ama bu kesinlikle kadinin parasina dokunulmaz parami vermem mantigi degil.
Mesela esimin gecen ay telefonu bozuldu. 7 bin lira benim bu biriken paramdan aldik. Araba aldik bu paradan ortak kullaniyoruz. Yatirimlik ev aldik pesinati bu paradan yaptik. Onceki yil tv bozulmustu bu biriken paradan aldik. Esimin bedelli askerligini bu paradan odedik.
Benim maasim ailemiz adina birikiyor esiminki ailemizim ihtiyaclarina harcaniyor gibi bir durum.

Ay resmen bayıldım . maşallah size ayarlamayi ne güzel yapmissiniz. Eşiniz de siz de saygılı ve tutarlı gorunuyosunuz. Rabbim herkese boyle iyi ilişkiler nasip etsin:)
Aminn, Allah tüm genç kızlara eşim gibi kadir kıymet bilen, ailesini kendinden çok düşünen bir eş ve onun ailesi gibi aile nasip etsin.
Ben bu tavırların yetiştirilme tarzıyla çok ilgili olduğunu düşünüyorum.

Esinize alacağınız hediye kendiniz için alacağınız kozmetik giyim vs ürünleri ya da kendi ailenizden birine para yollayacaginiz zaman nasıl hallediyorsünüz?

Kendi maaşıyla bütün giderler evin kredisini filan yatırır elinde para kalmayınca benim maaştan takviye yaparım. Bizde kimse kimseye hesap sormaz herkes kendi maaşıyla istediğini alır(alışveriş filan) tek şart başkasına borç verilecekse ortak konuşur ona göre hareket ederiz.

Kesinlikle evet eşinin kartını alıp kuruş vermeyen bi tanidigimiz vardı en sonunda boşandılar . Maddi olarak anlaşmak önemli

Zaten işler bu şekilde yürümesse evlilik diye bişey kalmaz sevgi saygı biter çekilmez hale gelir senin paran benim param oldumu. Yada tek maaş oldumu kaliteli bi yaşantı olmuyo zaten kıt kanaat bi hayat bende dogumdan dolayı evdeyim ve durumlar kötü bayanlar inşallah oglan büyüdümü devam

Sağlıkla büyütün evladınızı para her zaman kazanılır...

Allah bagislasin hakkınizda hayırlısı:)

Merhaba, eşim benim 2 katim kadar kazaniyor. Ama fazla savruktur, bunu bilir . Maasi alınca parayi bana veriyor . Ben her ay oturup kira, kredi, faturalar, olasi mutfak giderleri , olasi ev giderleri, ikimize cep harçlığı olarak kabataslak bir cizelge yaparim. Kalan parayi ongorecegim şekilde ayırıp birikim hesabına ararim. Misal 2000 kaldiysa 1500 birikim hesabina gibi. 500u de ortak hesapta plansiz giderler icin birakirim. Ay sonunda kalan para olursa birikime ekleyip maas hesabımı sifirlarim

Mantıklı :) allah bozmasin..

Esinize alacağınız hediye kendiniz için alacağınız kozmetik giyim vs ürünleri ya da kendi ailenizden birine para yollayacaginiz zaman nasıl hallediyorsünüz?

Aileme hic para yollamadim.
Kozmetik giyim spor salonu kuafor masaj her seyi esimin maas kartindan oderim
Hediye de alsam ondan alirim. Cunku aramizda senin paran benim param diye bir muhabbet yok. Ortak paramiz var.
Herhangi bir sekilde o paranin ailemizden cikmasi durumu var. Hangi karttan cekildiginin pek bir onemi yok

Teşekkür ederim allah bozmasin muhabbetinizi:)

Sağlıkla büyütün evladınızı para her zaman kazanılır...
Teşekkür ederim bu 2. Çocugum birinciyide 3 yaşında bırakmıştım anneme köyde baktılar haftada bir gördüm oglumu çok sıkıntılı benim çalışmam ama onların gelcegi için çalışmak şart tek istegim ikiside kendini kurtarcek meslekler edinsin ay içimi döktüm baya kusura bakma

Esim kazandigi tum parayi bana verir, bende odemeleri yaparim , benim kredi kartim onda durur biraz da nakit harclik veririm ona , harcama yapacagi zaman onlari kullanir

Daha biraz önce diğer konuya yazmıştım aynısını kopyalıyorum

Hesap kitap işine gelince evlendikten bir kaç ay sonra benim önerimle aylık ev giderlerine makul bir bütçe, belirlediğimiz miktar kadar ikimizd de eşit bütçe aldık geri kalanlar havuzda toplandı ve birikim oldu. Yeri geldi ben kendi bütçemi bitirip eksiye düştüm, yeri geldi eşim kendi harçlığını dokunmadan kumbaraya attı. Ama ikimizde özel bütçenizi istediğimiz gibi harcadık. Ayda 3 marka ayakkabı aldığım da oldu hediye tatil planladığım :)

Maaşlar yatınca eşimin hesaptaki tüm para benim hesaba aktarılır. Ben kartımdan faturalarımızı öderim, kirayı yollarım, krediyi öderim. Hesabımdan çekerek cep harçlığı yaparız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…