Ay resmen bayıldım . maşallah size ayarlamayi ne güzel yapmissiniz. Eşiniz de siz de saygılı ve tutarlı gorunuyosunuz. Rabbim herkese boyle iyi ilişkiler nasip etsin:)25 yıllık evliyiz ikimiz de çalışıyoruz ben oğlum doğduğunda 3 yıl ara verdim sadece.
Herkesin maaş kartı kendinde,
ben faturaları ve kredi kartını öderim gerisini birikim yaparım.
Anneme harçlık veririm, gerekli kişilere hediye alırım. Elim açıktır varsa sıkmam.
Kredi kartı mtv, kasko gibi nedenlerle yüksek geldiyse eşim takviye yapar.
Eşimin kazandığını el harçlığı kalanı da ortak hesapta birikim yapıyoruz. Oğlanın okulunu da o ödüyor son 3 yıldır. Önceden benimle ayni kurumdaydı benden kesiliyordu.
Giyim, kozmetik vb alışverişlerimi ona sormadan gönlümce alırım. Hiç karışmaz, hesap sormaz.
Oğlumun kıyafet,ayakkabısını da ortak alırız.
Eve alınacak eşya vb şeylerde ortak karar veririz.
Markete de kim giderse o öder.
Birlikteysek kimde para varsa o öder.
Hiç senin paran, benim param , senin ailene hediye, benimkine hediye muhabbeti etmeyiz.
Arabamın tüm masrafını çoğu zaman benzinini eşim karşılar ben sadece kullanırım.
Arabamı yıkatmak için götürünce depoyu doldurur sağolsun.
Her sabah evden çıkarken 'paranız var mı?' Diye oğluma ve bana sorar, harçlıksız bırakmaz.
Bizde durum böyle geçinip gidiyoruz güzelce.
Evet onu artık evlenince ikna ederim bir şekilde:) azıcık ilişkide benim sözüm geçer deKardi tarafın da tavrı bu konu da çok önemli sanırim. Umarim sizde Gönlünüze göre halledersiniz
İşiniz daha kolay olur o zaman :)Evet onu artık evlenince ikna ederim bir şekilde:) azıcık ilişkide benim sözüm geçer de
Kızlar merhaba herkese. Benim bi sorum var evli olup hem esi hem kendisi kazanan çiftler nasıl giderleri oduyorsunuz? Yani herkesin geliri farklı ama ödemeleri nasıl hallediyorsunuz?Eşiniz kirayı siz mutfak masraflarını falan mi? Bu konuda bilgilendirirseniz mutlu olurum merak ediyorum...
Aminn, Allah tüm genç kızlara eşim gibi kadir kıymet bilen, ailesini kendinden çok düşünen bir eş ve onun ailesi gibi aile nasip etsin.Ay resmen bayıldım . maşallah size ayarlamayi ne güzel yapmissiniz. Eşiniz de siz de saygılı ve tutarlı gorunuyosunuz. Rabbim herkese boyle iyi ilişkiler nasip etsin:)
Esinize alacağınız hediye kendiniz için alacağınız kozmetik giyim vs ürünleri ya da kendi ailenizden birine para yollayacaginiz zaman nasıl hallediyorsünüz?Biz her seyi esimin maasindan hallediyoruz. Kendi sahsi ve keyfi harcamalarim disinda benimkine dokunmayaya calisiyoruz. Tabii ek bisey cikarsa aliyoruz ama normal sartlarda tek maas yetiyor. Benimki birikiyor.
Ama bu kesinlikle kadinin parasina dokunulmaz parami vermem mantigi degil.
Mesela esimin gecen ay telefonu bozuldu. 7 bin lira benim bu biriken paramdan aldik. Araba aldik bu paradan ortak kullaniyoruz. Yatirimlik ev aldik pesinati bu paradan yaptik. Onceki yil tv bozulmustu bu biriken paradan aldik. Esimin bedelli askerligini bu paradan odedik.
Benim maasim ailemiz adina birikiyor esiminki ailemizim ihtiyaclarina harcaniyor gibi bir durum.
Kesinlikle evet eşinin kartını alıp kuruş vermeyen bi tanidigimiz vardı en sonunda boşandılar . Maddi olarak anlaşmak önemliAminn, Allah tüm genç kızlara eşim gibi kadir kıymet bilen, ailesini kendinden çok düşünen bir eş ve onun ailesi gibi aile nasip etsin.
Ben bu tavırların yetiştirilme tarzıyla çok ilgili olduğunu düşünüyorum.
Zaten işler bu şekilde yürümesse evlilik diye bişey kalmaz sevgi saygı biter çekilmez hale gelir senin paran benim param oldumu. Yada tek maaş oldumu kaliteli bi yaşantı olmuyo zaten kıt kanaat bi hayat bende dogumdan dolayı evdeyim ve durumlar kötü bayanlar inşallah oglan büyüdümü devamAy resmen bayıldım . maşallah size ayarlamayi ne güzel yapmissiniz. Eşiniz de siz de saygılı ve tutarlı gorunuyosunuz. Rabbim herkese boyle iyi ilişkiler nasip etsin:)
Sağlıkla büyütün evladınızı para her zaman kazanılır...Zaten işler bu şekilde yürümesse evlilik diye bişey kalmaz sevgi saygı biter çekilmez hale gelir senin paran benim param oldumu. Yada tek maaş oldumu kaliteli bi yaşantı olmuyo zaten kıt kanaat bi hayat bende dogumdan dolayı evdeyim ve durumlar kötü bayanlar inşallah oglan büyüdümü devam
Allah bagislasin hakkınizda hayırlısı:)Zaten işler bu şekilde yürümesse evlilik diye bişey kalmaz sevgi saygı biter çekilmez hale gelir senin paran benim param oldumu. Yada tek maaş oldumu kaliteli bi yaşantı olmuyo zaten kıt kanaat bi hayat bende dogumdan dolayı evdeyim ve durumlar kötü bayanlar inşallah oglan büyüdümü devam
Mantıklı :) allah bozmasin..Merhaba, eşim benim 2 katim kadar kazaniyor. Ama fazla savruktur, bunu bilir . Maasi alınca parayi bana veriyor . Ben her ay oturup kira, kredi, faturalar, olasi mutfak giderleri , olasi ev giderleri, ikimize cep harçlığı olarak kabataslak bir cizelge yaparim. Kalan parayi ongorecegim şekilde ayırıp birikim hesabına ararim. Misal 2000 kaldiysa 1500 birikim hesabina gibi. 500u de ortak hesapta plansiz giderler icin birakirim. Ay sonunda kalan para olursa birikime ekleyip maas hesabımı sifirlarim
Esinize alacağınız hediye kendiniz için alacağınız kozmetik giyim vs ürünleri ya da kendi ailenizden birine para yollayacaginiz zaman nasıl hallediyorsünüz?
Teşekkür ederim allah bozmasin muhabbetinizi:)Aileme hic para yollamadim.
Kozmetik giyim spor salonu kuafor masaj her seyi esimin maas kartindan oderim
Hediye de alsam ondan alirim. Cunku aramizda senin paran benim param diye bir muhabbet yok. Ortak paramiz var.
Herhangi bir sekilde o paranin ailemizden cikmasi durumu var. Hangi karttan cekildiginin pek bir onemi yok
Teşekkür ederim aminAllah bagislasin hakkınizda hayırlısı:)
Teşekkür ederim bu 2. Çocugum birinciyide 3 yaşında bırakmıştım anneme köyde baktılar haftada bir gördüm oglumu çok sıkıntılı benim çalışmam ama onların gelcegi için çalışmak şart tek istegim ikiside kendini kurtarcek meslekler edinsin ay içimi döktüm baya kusura bakmaSağlıkla büyütün evladınızı para her zaman kazanılır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?