- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
Bende o zaman bi kredi kartı çıkarayım onun ödemesini de ilave edelim bitmeyen borçlarımıza dedim otomatik ödeme talimatı da veririm 5 6 aydır idare ettim dedim ya burada okadar bayana danıştım kimsenin kartı eşinde değil
Çok haklısınız fikrinizleYerinizde olsam kartım için kayıp başvurusu yapar yenisini isterdim. Ödeme kalemlerini çıkarır, onların küçük bir kısmını öder gerisine karışmazdım. Madem maaşlarınız eşit değil neden faturalara ortaksınız? Çok alan çok, az alan az versin.
Maaşımla kira ve fatura öderken çocuk gibi harçlık alıp kalan paranın nereye gittiğinden haberim yoksa çirkinleşirdim.
Çalışmanın mantığı kadın için zaten eve katkıda bulunmak kendi ayakların üzerinde durabilmek, ekonomik özgürlüğün olmasıdır. Sizde hiç biri yok gibi. Eve katkı yaptığınızı dahi sanmam eşiniz bencilce bir şeyler çeviriyor. İkinize ait borçlar ödenmiyor gibi.Bende o zaman bi kredi kartı çıkarayım onun ödemesini de ilave edelim bitmeyen borçlarımıza dedim otomatik ödeme talimatı da veririm 5 6 aydır idare ettim dedim ya burada okadar bayana danıştım kimsenin kartı eşinde değil
Valla 200 tl ne ya?ben de bunun gibi eşime katkı olsun diye banka kredisini ödüyodum çok zoruma gidiyodu. Niye çalışıyimki ben diyodum?gerçi ben boşandım bu ve bunun gibi çok nedenim vardı."illa evlilikte yardımcı olunur eşine ama bana tersti yani.Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.
Böyle olsam boşanma davası açılır sanırım
öncelikle sizden nezaman sene geçtik biz?
İkincisi bu bizim evliliğimiz, biz bu şekilde mutluyuz bunun hesabını ben neden size veriyorum, söylermisiniz?
Siz evlendiğiniz zaman istediğiniz gibi yapabilirsiniz inanın hiç sorgulamam.
200 tl ile 1 ay idare ediyorsanMerhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.
Merhaba hanımlar.
Nasıl mı sabah kahvaltısı iş yerinde öğle yemeği iş yerinde. İş çıkışı akşam ev hafta içi çalıştığım için hafta sonu kızımla vakit geçir, ev rutinleri. Haftada 1 dışarı çıkarız ondada fazla bir harcamam olmaz olsada eşim öder bi zahmet. Aslında o parayı bitireceğim bir hayatım yokmuş benim200 tl ile 1 ay idare ediyorsan
Gözünü seveyim gec ülkenin basına bacım
Bu sebepten boşanan bir kadın olsam toplumda para göz kadın para yüzünden boşandı denir. Çalıştığım ilk ay bendeydi kart sonra istedi 6aydır onda. Abisi desen eltimin kartı eşinde. Onlara göre sen yemeği temizliği yap çocuğa bak evi erkek çekip çevirir. Ya eltimin doğum parasını, süt parasını bile eşi almış kadına hiçbirşey vermemişti... Şimdi ben kimi kime şikayet edeyim???Yok artık 200tlşaka gbi . Niye kendinize bunu reva görüyorsunuz. Maaş kartını eşinize vermek ne demek. Aylık 200 TL ne demek liseli cocukmusunuz siz
Sizin eşiniz çok anlayışlı biriymiş ne güzel evliliği böyle hayal ederdim..Eşimle senin paran-benim param yoktur aramızda.
Ayrı/birbirimizden habersiz para harcama-biriktirme durumumuz da yok.
Bununla birlikte herkesin bankamatik kartı, kendinde durur.
Maaşım ayın 5'inde yatar, faturaları ve kredi kartını ben öderim.
Kasko, trafik sigortası, sağlık sigortası, eve alınacak büyük eşyaların ödemesi eşimdedir.
Evin alışverişini kim denk gelirse o öder.
Ay sonunda ikimiz de kalan parayı birikim hesaplarımıza atar, birbirimize toplam tutarı söyleriz.
Sizin durumunuzda olsam kartımı iptal ettitir, yeni çıkarttığım kartı da eşimden saklardım.
Çünkü öyle bir ihtimal aklına geliyordur.. Bunun suçlusu da benim yineAcaba eşiniz neden bu kadının üstüne fazla mı gidiyorum ya boşarsa beni diye korkmuyor?
Bazen diyorum ki bu adam bekarken seni çalışturmam evimizin hanımı olursun diyordu. Şimdi acaba sevmiyormu beni!?Ben çalışmadığım halde eşimin maaş kartı onda olsa dahi internet bankacılığı benim telefonuma bağlı yani ödemeleri ben yapıyorum. Kendime ait kredi kartım var ondan istediğimide alırım arada nakit ihtiyacım olursa diyede evde 500-600 bir para bulundururum.
Kendim çalışsam herhalde eşim evi geçindirmek zorunda ben para biriktirirdim maaşımla.
İşlerine geldikleri gibi davranıyorlar. Sen ev işini tamamen yükleniyorsan kadın olarak oda evi geçindirmeyi tamamen yüklenecek. Eğer hayat müşterekse her konuda müşterek olmalı. Paraya gelince müşterek işe gelince senin görevin mantığına aşırı ayarım
Bazen diyorum ki bu adam bekarken seni çalışturmam evimizin hanımı olursun diyordu. Şimdi acaba sevmiyormu beni!?
Gözümde değeri düşüyor öyle oluncadaBunu söyleyen erkeklerin hanımları çalışmaya başlayınca kazandığı paraya alışıp göz dikiyorlar maalesef. Ben asla kartımı vermezdim, genelde yaşadığım ülkede yabancılar ortak hesap acıyor, iki tarafında maaşından otomatik belirli bir miktar para bu ortak hesaba aktarılıyor. Tüm harcamalar da oradan çekiliyor. Ortak ev gecindirmek isteyenler buna başvurmalı bence. Kartımı vermek istemeyen adamdan buz gibi soğurum ben.
Öyle değil işte örnek vereyim ben ona 2000tl verim maaştan diyorum çok borcumuz var diye o borçlar bitsin diye,, geriye 400tl kalıyor zaten oda dursun kartta ben bilirim ki elimizden geleni bu ama yokBen de şuraya renkli bir örnek birakayim..
Ben calismiyorum esimin kartı b3nde nefret eder ödemeler falan hele market alisverisi adama en zor gelen..o yüzden herseyin kontrolu bende yettigi kadar harciyoruz cüzdaninda paranin bittigini bile anlamaz o derece..ben koyarim bazen..ama bu konuyu ne ben ne o eziklik olarak görmedik..
Yani paramiz yettigi kadariyla ( ki az bi maasimiz var yetmez karttan yeriz..)kuralsiz alabiliriz...ne ben ne o ezik hissetmedik..
Yani kartin kimde durdugu degil mevzu para var ve hqrcamana engelse sorun o...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?