- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.185
- 798
- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
Öyle deyince taşlanıyoruz evet. Hayat müşterek diye iyi kaldı üstümüze her şey.
Bunu söylediğinde eşitlik diyorlar
kadın erkek diyorlar
eşimin parasına minnet etmem diyorlar
Eşim hem bana hem eve bakmak zorunda.
Ben de böyle düşünüyorum.
Çalışmayabilirim hasta olabilirim çocuk bakabilirim vs vs
Ama çalışıyorsam o parayı ben istediğim gibi harcarım eşim bir tasarrufta bulunamaz
Hasta olur işini kaybeder işsiz kalır bir şey olur kısacası kötü gün olur o zaman kapı gibi dururum her şeye yeterim.
Ama diğer türlü erkek rolünü sorumluluğunu üstlenmem.
Kadın erkek eşitliği diye kadın sömürüsüne karşıyım.
Sanırım sizde zeka geriliği olduğunu düşünüyor kocanız.
Hesap kitap beraber yapılır, borçlar ödenir, maaşın kalanı sizin olur.
Çalışan kadının harçlığı değil parası olur.
Dedim idare edelim borç bitsin birikim yaparız diyor üstelik altınlarıda borç var diye verdimİlla kartı geri istemenize gerek yok.
Önce gelir gideri bir öğrenin.
Oturun kocanızla hesap kitap yapın.
Dediği gibi borç çok ve kalan sadece 200 ise amenna.
Yok eğer tüm ödemeler sonrası kalan 200 den fazlaysa, 200 bana yetmiyor, bundan sonra paranın şu kadarı benim hesapta dursun deyin.
Çocukluktan beri böyleyim ablamın küçülenler, onun eskiyen oyuncakları, onun beğenmediği bişey olsa annem babam üzülmesin diye ben beğenmiş gibi yapar o yenisini alsın isterdim. Şimdi çalışıyorum ama böyle geldim böyle gidiyorumSen onun maaş kartını al, tüm ödemeleri de üstlen, sonra eline tutuştur bi 200 tl, borç var idare et, de bakalım ne yapacak?
Forumdaki yorumlarınızdan biliyorum, naif bir insanız. Kocanız da bunu sömürüyor.
Siz hayatta o kartı isteyemezsiniz. Maaş hesabını değiştirin, yeni kartı da vermeyin.
Tamam da borç ne kadar bilginiz var mı?Dedim idare edelim borç bitsin birikim yaparız diyor üstelik altınlarıda borç var diye verdim
50 yi 60 ı görünce üzülürsünüz. Kendinizden vazgeçmeyin.Çocukluktan beri böyleyim ablamın küçülenler, onun eskiyen oyuncakları, onun beğenmediği bişey olsa annem babam üzülmesin diye ben beğenmiş gibi yapar o yenisini alsın isterdim. Şimdi çalışıyorum ama böyle geldim böyle gidiyorum
bende şöle bi durum var..
eşimin maaşı tümü krediye gidiyor..
benim maaşım kaliyor..
eşime ekmek al yoğurt al şunu bunu al desem hemen alir..
ben istesem verir..
o yüzden bi sorun yok:)
Merhaba hanımlar.
Sorum evlilikte maddiyat nasıl olmalı mesela ben çalışıyorum 8 aydır Onun dışında ev hanımıydım.
Maddiyata alakalı herşey eşime ait faturalar, alışveriş, mutfak masrafı, çocuğun ihtiyaçları falan. Onun dışında kredi borcu var hepsini eşim ödüyor. Benim maaş kartım onda durur maaşım yatınca 200tl verir bana 1 ay onunla idare ederim. Çalışıyorum sonuçta ufak tefek birikimler yapmak istiyorum ama 200tl 1 ayda bitiyor. Arttırıp birikim yapamıyorum sizler birikim yapabiliyormusunuz? Yada herşeyi eşim yapmasa kendi maaşımla belirli ödemelermi yapsam böyle birikim yapmadan çalışmak zor geliyor 4 yıllık bi borç var. Belki farklı fikirler olur diye buradan sormak istedim sizlere.
ben öle düşünmedim.. kUSURA BAKMAYİN öle şeyi aklımdan geçmedi. .sadece yazdim. yazmasaydim...Hanfendi sizin özelinizde söyleme niyetim yok yanlış anlamayın da. DERDİNİ ANLATAN İNSAN ÜZERİNDEN “AAA NE İĞRENÇ HAYATLARINIZ VAR BENİMKİ ÇİÇEK GİBİ BENİM KOCİSİM Bİ TANE IYYY YA SİZİN GİBİ HAYATLARIM OLSAYDI” DİYEREK EGO TATMİN ETMEK İÇİN Mİ BURAYA ÜYESİNİZ?
Valla gerçek hayatta da var böyle insanlar. Şu şu derdim var, hmmm öyle mi benim yokkk :)))
ben öle düşünmedim.. kUSURA BAKMAYİN öle şeyi aklımdan geçmedi. .sadece yazdim. yazmasaydim...
konu sahibi para ver kocacim lazim olacak dese verir..
evlisin.. ama şu ki.. bi elin nesi var iki elin sesi var evlilklte birlikte karar veriyosun. öle lay lomluk olmuyor.
ben bi yere gezmeye gitcem dese verir..
kocasi konu sahibinin parasini ailesine vereydi o zaman tepkim şudur maaş kartini yaninda kalsin..
maaş kartı eline alsin ...Bence zaten sizin hayatınızdaki gibi yaşamak doğrusu, biz de öyle yapıyoruz ama konu sahibinin eşi vermiyormus 200₺ den fazla, borç var diyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?