Evlilikte mali işler/tartışmalar

Ben çalışmıyorum. Ortak hesabımız yok ama güya esim banka hesaplarina,kendisine bisey olsa bana yetecek kadar para bırakmış.
Dünyanın en komik ve kısa fıkrasını anlattım sana .
Simdi gelelim diğer durumlara;
Eşim bakıyor eve,dolar kazanıyor. Benden esirgemez. Arada bir ama ,daha gecen gun sana bilmemnekadarlik makyaj malzemesi aldım hala diyorsun ki hicbiseyim yok gibisinden sozleri vardir (bu konuda cok haklı ama ben cok savurganim)ve cok istekliyim
Para verir.
Alisveris ve luks harcamalarim için de verir.
Ama kendisi cok tamahkardır. Soylesem kikir kikir güler. Birazda arsizdir. Aynı zamanda ensesi kalın ve kodomandir. Simdi senin koca da çalışıyor,ama yuksek ihtimalle dolduruluyor. Ya da senin bilmedigin bir borcu falan olabilir mi. Bir erkek neden sana daha cok aldik muhabbetine girer. Buna dikkat eden erkek varmi. Ben şaşırdım doğrusu.
Cocuk var mi?

Bir de yaklaşık 2 sene senin maasinla gecinebilmissiniz maaşıni neden küçümsüyor? Istwdigi bisey vardi da alamadiniz mi hayat mucadelesinde. Ya da sen esini bir borca soktun mu?

Ben calısmıyorum. Esımın maasınıda gıder ben cekerım para konusu yapmaz sadece nereye ne vermısım hesabımız ıcın sorar. Hatta o benden harclık alır :) CUma gunude gıttık benım adıma hesap actırdık parayı ısletmek ıcın bellı bı mıktar para var elımızde ondan asla boyle bı talebım olmadı kendısı ısten rahat ızın alamıyor. O parayı da ben cekıyım dıye. Karı koca arasında para lafı olmamalı olması gereken budur umarım arkanızdan iş cevırmıyordur.

Ev içinde mali işleriniz nasıl yürüyor? Kazandığınız parayı eşinize veriyor musunuz ya da o size veriyor mu? Ortak hesabınız mı var?

Bugünlerde eşimle çok tartışıyoruz. Ve evlilikte bütün harcamalrı bana yaptığını verebileceği herşeyi aldığını onaysa hiç alışveriş yapmadığımızı düşünüyor. Benim gözümden ise her alışverişe gittiğimizde zorla bir şeyler aldırmaya çalışıyorum kendime alacağıma sana alalım derdi. Zorla da olsa ona da alırsık. Benden daha az olurdu totalde ama bunu yüzüme bu kadar sert vuracağı hiç aklıma gelmezdi. Eski konularımdan bilenler vardır belki eşim geldi ama ben günlerce gitme dememe rağmen tekrar çalışmaya gitti. En son tekrar tartıştık ve o döndüğünde yaklaşık on ay sonra dönecwk galiba evdeki bütün harcamalar yarım yarım olacak filan dedi aldığım maaşı küçümsedi. Halbu ki dört yıllık evliliğimizin yaklaşık iki yılı boştaydı işi yoktu sadece benim maaşımla geçindik bunu söylediğimde ise az olduğunu olan kısmınıda borcumuza verdiğimizi söyledi. Az değil bence bir memur maaşı kadar işte. Ama onun aldığına göre az tabi. Kazandığı parayı Türkiye ye getirmek istemediğini söyledi çok şey söyledi çok. Ben sadece iyi düşün taşın beni seviyor musun sevmiyır musun dedim. Eğer sevmiyorsan, sevmediğini hissedersen gelme dedim. Cevap olarak seviyorum demesini beklerken olur mu öyle mal paylaşımı için gelmem lazım dedi. Duymamazlıktan gelip tekrar söyledim. Tamam dedi kapattı. Daha da aramadı. Kötü bir adam değil ama bilmiyorum sen beni değiştirdin diyor. Ben çok yoruldum. Bu yaşta bu yalnızlık ve kimsesizlik hissi beni çok yordu sanırım. İçimi dökmek istedim yine sadece umarım okurken sıkılmamışsınızdır.

(Antalya*da yasayan bır arkdadas varsa oturup konusabılmesyı cok ısterım..)
canım ben Antalya'dayım :)

Ya bizde de mesela bn daha çok alışveriş yaparim ama esim sen çok alıyorsun demez ki zaten kadınlar her zaman bi tık daha fazla alışveriş yapar o yüzden kendini sorgulama hic çünkü burda normal olmayan davranış eşine ait canim

Belki haklısın ama insana bir şeyi bir çok kez söyleyince acaba nerdenhata yaptım demeye başlıyor sanırım. Moral verdiğiniz için teşekkür ederim

Biz de çok tartışırız bu konuda çünkü eşim benim harcamalarımı gereksiz bulur ve para biriktirmemiz gerektiğini söyler
Sizin eşiniz kendince sizden para kaçırmaya çalışıyor bence siz de atın üç beş kenara hiç güven vermedi
Dediğine bak mal paylaşımına gelecekmiş

Halbu ki para biriktiren de bir insanım ama sanırım bir yerde hata yapmış olmalıyım. Bu kadar paraya önem verdiğini daha önce farkedemediğim için kendime çok kızıyorum. Halbuki ben onunla evlenirken işsizdi ve ben bunu hiç sorun etmemiştim.. belki de benim gözüm açılmıştır bilmiyorum gerçekten

Uzak kalmanın verdiği bir hırçınlık olabilir.
Ama para konusundaki yüze vurma,ağır konuşmalar için bilemiyorum.
Karşılıklı yaşıyorsunuz ilişkinizi.
Ne oldu da böyle söylüyor?
Hep mi böyleydi? Yoksa yurtdışına çıktıktan sonra mı böyle oldu?
Parayı bu şekilde ağzına alması nerede,nasıl başladı..

Yurtdışına çıktıktan sonra bu kadar para konusunu açmaya başladı. Belki de iyi kazandığı için güveni gelmiştir. Tam olarak ben de anlayamıyorum.

Ev içinde mali işleriniz nasıl yürüyor? Kazandığınız parayı eşinize veriyor musunuz ya da o size veriyor mu? Ortak hesabınız mı var?

Bugünlerde eşimle çok tartışıyoruz. Ve evlilikte bütün harcamalrı bana yaptığını verebileceği herşeyi aldığını onaysa hiç alışveriş yapmadığımızı düşünüyor. Benim gözümden ise her alışverişe gittiğimizde zorla bir şeyler aldırmaya çalışıyorum kendime alacağıma sana alalım derdi. Zorla da olsa ona da alırsık. Benden daha az olurdu totalde ama bunu yüzüme bu kadar sert vuracağı hiç aklıma gelmezdi. Eski konularımdan bilenler vardır belki eşim geldi ama ben günlerce gitme dememe rağmen tekrar çalışmaya gitti. En son tekrar tartıştık ve o döndüğünde yaklaşık on ay sonra dönecwk galiba evdeki bütün harcamalar yarım yarım olacak filan dedi aldığım maaşı küçümsedi. Halbu ki dört yıllık evliliğimizin yaklaşık iki yılı boştaydı işi yoktu sadece benim maaşımla geçindik bunu söylediğimde ise az olduğunu olan kısmınıda borcumuza verdiğimizi söyledi. Az değil bence bir memur maaşı kadar işte. Ama onun aldığına göre az tabi. Kazandığı parayı Türkiye ye getirmek istemediğini söyledi çok şey söyledi çok. Ben sadece iyi düşün taşın beni seviyor musun sevmiyır musun dedim. Eğer sevmiyorsan, sevmediğini hissedersen gelme dedim. Cevap olarak seviyorum demesini beklerken olur mu öyle mal paylaşımı için gelmem lazım dedi. Duymamazlıktan gelip tekrar söyledim. Tamam dedi kapattı. Daha da aramadı. Kötü bir adam değil ama bilmiyorum sen beni değiştirdin diyor. Ben çok yoruldum. Bu yaşta bu yalnızlık ve kimsesizlik hissi beni çok yordu sanırım. İçimi dökmek istedim yine sadece umarım okurken sıkılmamışsınızdır.

Para ayrimina karsiyim. Esimle ikimizde olculu sekilde harcariz ve ikimizde calisiyoruz o bana sormaz ne harcadin ben ona sormam. Ztn birbizimize guveniyoruz aboo denecek kadar birsey almayiz.. pahali esya alacagim vakit birbirimize deriz.. tek bir hesabimiz var zaten.. tek benim calistugim donemde oldu kocam issiz oldugu donemdede bu soylediklerim ayniydi. Senin parandir benim paramdir demedik demeyizde.. evlilikte cok yanlis buluyorum

Bana sanki tek taraflı anlatmışsınız gibi geldi. Eşiniz demiş ya beni sen değiştirdin, diye. Siz ne yaptınız da böyle oldu ona göre? Yanlış anlamayın, suçlamak değil anlamak ve yardımcı olmak için soruyorum.

Tam olarak nasıl olaylar bu hale geldi bilmiyorum. Ama annesi ve babası ile yaşıyorduk ihtiyacımız olmadıgı halde sırf o istedi diye tamam demiştim ama beni ailesi ike bırakıp yurtdışına gidince o yıl benim için çok zor geçti. Sonuç itibari ile kayınvalide ile bir de kocanız olmadan kalmak çok yorucu ve ben de sen geldiğinde ben kendi evimize geçmek istiyorum dedim o zaman da çok tartıştık o zaman da ben sadece evi kuracak kadar para getireceğim fazlasını getirmem dedi ki getiridiği yetmedi tahminimden az getirdi kredi kartına yüklendik o gidince de ben ödedim. Belki de eve geçmek istemem bu kadar kızdırdı. Bilmiyorum o kadar çok konu geçti ki o kadar çok tartışma yaşadık ki hangisi bu kadar kozdırdı anlamıyorum

Ben Bir buçuk yıllık evliyim alışverişe çıktığımız da ikimiz de mantıklı alışveriş yapıyoruz ben de esimde ihtiyacımız dışında bişey almayiz yani bazen bişey beğeniyorum pahalı geliyor ya da evet güzel ama sanki pek gerekli değil deriz bazen eşim için çok şey alırız bana hiç bişey almayiz bazen de benim için aynı şey olur . Şu aralar da issizim eşimin maaş kartı da bende ufak da olsa alacağımız şeyleri söyleriz haberdar etmek için değil de daha çok fikir almak için yapıyoruz

Ben çalışmıyorum, esim maaşı alır, faturaları, kirayı vs öder.
Kalandan harçlık alır o kadar.
Artık çocuğa mi alışveriş yapılacak eve mi birşey alınacak, kenara mi atılacak ben bakarım.
Harcadığımi söylerim, söyleme der, tutumluyumdur ama.
Bence eşinizin eksiklerini de alın, adam gönül koymuş baya..
Söyleme tarzı hoş olmamış ama..

Her tartışmamızda ayrılığa geliyor konu zaten. Ama ben biraz geri adım atıyorum. Mal kaçırmak mı bilmiyorum ama tek söylediği kazandığım oarayı Türkiye ye getirmeyeceğimdi. Halbu ki buraya son geldiğinde kaç gün ağladım gitme evliliğimizin en güzel yılları bizim o paraya ihtiyacımız yok dşye ama gitti. Ve bunu gelecekte hiç sıkıntı çekmeyelim bir ev daha alıp kirasıda gelsin kendine iş kursun dşye gittiğini söylemişti. Şimdiyse böyle diyor. Kafam karışık çok fazla.

orada birini bulmuş yol yapıyor olmasın

Back
X