• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte Manipüle Edilmek

Sizi hem çok anlamadım hem anlamadım. Zaaflarını bunca yıl verdiği tepkilerden nasıl anlamadınız ya da bam telini? Deneme yanılma yoluyla bile olsa bulurdu insan. Robot mu hiç mi öfkeden deliye döndüğü ya da bi durumda gözlerinin parladığı olmadı?
Olmadı işte. Anlatmak istediğim bu. Sevgililik dönemimiz uzun mesafelerden dolayı telefonda geçti. Hep alttan alırdı konu uzamazdı. Sakladı kendini. Simdi saklamadım sen görmek istedigini gördün ben hep böyleyim diyor. Ama ben tam tersi iyi kötü herseyimle hep açıktım. Bak şöyle örnek veriyim. Evlenme zamanı sehir degistiricek olmak bende stres ve üzüntü yaratıyordu. Yanağımı saçımı okşaya okşaya dedi ki birkac sene deneriz baktın alışamadın buraya geri döneriz. Kendimi anlaşılmış şanslı ve mutlu hissetmiştim. Bir zaman sonra ne dedi biliyo musun. Ben onu öylesine söyledim yeaaa. Olsun veya olmasın hayal kırıklığımı tahmin edebiliyo musun.

Merhaba arkadaşım, yazdıklarını okudum.aslında sana pek yardımcı olacak konumda değilim, muhteşem bir evliliğim yok, pek de akıllı sayılmam.ama gördüğüm o ki sen eşini kendiyle yüzleşmeye zorluyorsun.yani ona şunu diyorsun: sen göründüğün gibi birisi değilsin, herkesi kandırıyorsun, bunu kabul et. Haklıyım ben diyorsun.aslında şikayetçi olduğun durum eşinin sürekli kendini haklı görmesi durumu iken, siz de aynı referansla hareket ediyorsunuz.Dünyanın en zor şeyi belki de insanın kendiyle yüzleşmesidir.özellikle erkekler kendilerini pek tanımazlar, dışarıdan nasıl görünüyorlarsa kendilerini öyle sanarlar.anneler onları Aslan oğlum diyerek büyütür ve kendilerini Aslan sanarlar.öyle bi durum yoktur aslında. Bir diğer durum da eşinle Psikolojik savaşa girmen.savaştığın herşey çoğalır İnan bana .ben de senden farklı değilim.aklım kendime eksik.ama bence onunla savaşmayı bırak. Kendine odaklanmaya çalış.çok zor biliyorum. Ama başarabilirsin. Analitik düşünen zeki bi kadına benziyorsun. Bu yönünün bedelini ödüyorsun.musmutlu günler dilerim canım.

Hadi diyelim ki ben historikim asıl sorunlu benim vs vs kabul ettik diyelim. Şu örneği vermek istiyorum sadece. Hamileyken ateşlenip işten eve geldiğim bir akşam o da eve geldiğinde kapıdan bana baktı saedece ve mutfağa geçip yemeğini yedi. O bakışta ne vardı biliyor musunuz. Nerden çıktı şimdi hastalık, kim uğraşıcak seninle. Altını çiziyorum tekrar, hamileyim ve etrafımda aile, arkadaş kimse yok. Bu hastalanma dönemindeki ilgisizliğini defalarca defalarca yaşadım. Kendime hasta bakıcı aramıyorum tabi ki. Ama böyle zamanlarda yakınlık ve şefkat beklemek her insanın ihtiyacı değil midir. Kendi hasta olduğunda bunları bekliyor ama? Bunun yaşlılığı var diyorsun içinden. Bin tane şey geçiyor aklından. Tam bir iyi gün dostu.

Hadi diyelim ki ben historikim asıl sorunlu benim vs vs kabul ettik diyelim. Şu örneği vermek istiyorum sadece. Hamileyken ateşlenip işten eve geldiğim bir akşam o da eve geldiğinde kapıdan bana baktı saedece ve mutfağa geçip yemeğini yedi. O bakışta ne vardı biliyor musunuz. Nerden çıktı şimdi hastalık, kim uğraşıcak seninle. Altını çiziyorum tekrar, hamileyim ve etrafımda aile, arkadaş kimse yok. Bu hastalanma dönemindeki ilgisizliğini defalarca defalarca yaşadım. Kendime hasta bakıcı aramıyorum tabi ki. Ama böyle zamanlarda yakınlık ve şefkat beklemek her insanın ihtiyacı değil midir. Kendi hasta olduğunda bunları bekliyor ama? Bunun yaşlılığı var diyorsun içinden. Bin tane şey geçiyor aklından. Tam bir iyi gün dostu.
Biz buna klasik erkek diyoruz. Ben de hamileyim ve hasta olmaya korkuyorum. Korkuyorum çünkü hasta olmaktan ziyade eşimin benim hastalığıma ilgisizliği beni üzecek diye korkuyorum. Belki inçe düşünen eşler de vardır ama denk gelmemiş işte. Çok sevdiğim bi ablam vardı.derdi ki; bunların iyisi Yok, varsa da bizi bulmaz :)))

Biz buna klasik erkek diyoruz. Ben de hamileyim ve hasta olmaya korkuyorum. Korkuyorum çünkü hasta olmaktan ziyade eşimin benim hastalığıma ilgisizliği beni üzecek diye korkuyorum. Belki inçe düşünen eşler de vardır ama denk gelmemiş işte. Çok sevdiğim bi ablam vardı.derdi ki; bunların iyisi Yok, varsa da bizi bulmaz :)))

Çok doğru

Kendinizle ilgili verdiginiz bilgiler;
Depresif ve melankolik bir kisilik
Tartismalarinizda esinizin verdigi hakli haksiz davasi guttugunuz soyleminden yola cikarak, hakli oldugunuz dayatmasi yaptiginiz
Esinizin zaaflarini, zayifliklarini ogrenmek icin sorular sormaniz
Kendinizi kurban gibi hissetmeniz
Her konuda manipule edildiginizi dusunmeniz-esinizin severek yaptigi ama az kazanc sagladigi isi konusunda bile-
Psikiyatriste gitmeniz
Antidepresan kullanmaniz

Yanlis anlamayin ama bana sizin daha ciddi bir kisilik bozuklugunuz varmis gibi geldi. Esinizin cok ilgili bir baba oldugunu soyluyorsunuz, daha sonra buna bile gostermelik yuzeysel diye burun kiviriyorsunuz, yapmayin Allah askina. Kendinize dert ariyorsunuz. Cok mu psikoloji kitaplari okuyorsunuz bilmiyorum ama cok alti bos soylemler geldi sikayetleriniz. Daha cok kendi karakterinizdeki zaaflari esinizin size karsi kullandigini dusundugunuzden dolayi bu kadar ofkeli gibisiniz.

Disariya karsi bahsettiginiz gibi sosyal, esprili biri size karsi mesafeliyse belki ikinizin arasindaki bir iletisim problemindendir. Adamin huyu bu olsa herkese boyle olur. Kaldi ki siz flort doneminde disadonuk, esprili hallerinden etkilenmissiniz. Bahsettiginiz tipteki insanlar - yani ifadesiz suratli, icine kapanik, kendiyle ilgili hic bir sey anlatmayan- herkese her durumda oyledirler, degismezler karakter meselesi cunku bu.
İşte bu yüzden evlilik danışmanına gitmenizi tavsiye ediyorum. Biz eşinizi sizin anlatisinizla biliyoruz, buraya eşiniz sizin hakkınızda yazmadigi için tek taraflı değerlendiriyoruz ve yapılan yorumların çoğunun yanlış olduğunu dusunuyorum

- Tartıştığınız konular nedir? Sizin kendinizi haklı bulup, onun haksız bulduğu bir örnek verir misiniz?

- Bu adamı 4 yıl boyunca nasıl tanımadığınız, 9 yıldır nasıl tanımıyorsunuz bana çok garip geldi. Kendinizi eleştiriyor musunuz bu konuda? Bir insanı tanımadan nasıl evlendiniz, çocuk yaptınız?

- "Dışardan gören birisi için çok tatlı, cana yakın, hoşsohbet, espritüel biridir. Bu özelliklerini inkar edemem. Evlilik içinde beni dövüyor sövüyor da diyemem. Ama bir çeşit psikolojik savaş içindeyim sanki kurallarını hiç bilmediğim…"

İki cümle çok ayrı konular. Neden savaşta gibi hissediyorsunuz ?

- Belki de gerçekten çocukluğunu hatırlamıyordur. Hatırlamak zorunda da değil. Travmatik bir şeyler duyup mutlu mu olacaksınız? Ki 9 yıldır yanınızda olan odamı 3-5 çocukluk hikayesiyle tanımaya çalışmanız da garip. Zayıflık görmek istiyorsunuz belki de kendiniz zayıf olduğunuz için adam size psikolojik olarak problemli geliyordur. Bunu da düşünün. İlla herkes hassas olmalı diye bir kural yok.

-Neden adam tehlikeli ?

Adamın açığını arayan sizsiniz. Asıl tehlikeli olan da sizsiniz. Psikolog sizin anlatımınıza göre adamı yorumlamış. Sizin doğru gözlem yaptığınız ne malum? 9 yıldır eşinizi tanıyamamışsınız ki psikologa doğru anlatın.

- Adamın severek yaptığı işi var diye mutlu yerine ona bile kafayı takmışsınız. Keşke eşim az kazansa ama işe huzurla gitse. Ben bundan mutlu olurum sadece.

- Ben psikolog size ne teşhis koydu onu da merak ettim.

Tek çocuk olduğunu belirtmeyi unutmuşum. Annesi de kendisi gibi ciddi anlamda duyarsız bir insan. Hastayım ölüyorum de haa öyle mi der. Senin hiçbir derdinle ilgilenmez. Manipüle örneği vericek olursam. Evliliğin ilk zamanlarında sorun yaşarken bana hep şunu diyordu. "Benim o kadar çok arkadaşım var ki beni çok iyi bilirler git beni onlara sor benim kötü bir eş olmam mümkün değil"... Adamın referans verdiği kitleye bak. Hani eski nişanlıma vs sor dese yine anlicam. Neden damar arıyorum biliyor musunuz. Bir konu hakkında tartışmışsanız ama bu senin söylediğin her lafı yutuyor ise orada bir anormallik ararsın. Söyleyin kırıldığınız bir şey olduğunda ifade etmez misiniz ya da en kötü ihtimalle davranışlarınıza yansıtmaz mısınız Bu adamda hiçbir reaksiyon görmüyorum. Duyguları olmayan bir insan buluyorum. Ben onun gibi davranamıyorum çünkü. Kendimi, duygularımı, beklentilerimi ifade etmeye çalıştığım her girişim benim fazla hassas, kıymet bilmez, alıngan olmamla sonuçlanıyor. Ve herşey başa sarıyor
Herkes sizin gibi olmak zorunda mı? Herkesin duygularını yaşama biçimi farklıdır. Şu mesajdan sonra ben sizin durduk yere sorun çıkarmaya çalıştığınızı düşündüm.

Üni. zamanında bi sevgilim olmuştu. Adamın karşısında çileden çıksan durur izler ve hatta ufaktan sırıtabilirdi. Ben bu adamı patlattım. Annesinin davranış biçimini kopyaladığını fark ettim. Ağladığında, bırakırmış annesi, saatlerce hiçbir şekilde muhatap almaz, sakinleştirmezmiş. Çocuk kendi kendine tek bir odanın içinde döne döne sakinleşirmiş. Sarılma, sevgi teması eksik bir ailede büyümüş. Baya bi dökülmüştü bana. Eşiniz de muhtemelen 0-6 yaş arası anne babasından kopyaladı bu etki tepki biçimini. Bu bahsettiğim kişi de tek erkek çocuktu.
Çok üzücü. İşte bu yüzden ağlayan çocukları görmezden gelmemeli. Ceza olsun diye bir odaya kapatılmamalı çocuklar.

Bende aynı dertten muzdariptim.psikoloğa anlattığımda o sizin anneniz değil bunu sadece anne yapar hiçbir erkek bunu yapmaz yani neyin var öldünmü kaldın mı demezmiş.bu çok normalmiş beklentimi azaltmalıymışım falan filan klasil şeyler.ben boşanmaya karar verdim.bu konulara kafa yormaktan kurtuldum.bana uzak olsun artık bıktım psikolog psikolog dolaşmaktan kitap okuyup araştırma yapmaktan.belkide sorun bendedir bilemiyorum bunu zaman gösterecek yani hayatımdan çıktığında bulunduğum ruh hali durumum ne olacak .bu boşanmayı şu an bir kurtuluş gibi görüyorum.

Bende aynı dertten muzdariptim.psikoloğa anlattığımda o sizin anneniz değil bunu sadece anne yapar hiçbir erkek bunu yapmaz yani neyin var öldünmü kaldın mı demezmiş.bu çok normalmiş beklentimi azaltmalıymışım falan filan klasil şeyler.ben boşanmaya karar verdim.bu konulara kafa yormaktan kurtuldum.bana uzak olsun artık bıktım psikolog psikolog dolaşmaktan kitap okuyup araştırma yapmaktan.belkide sorun bendedir bilemiyorum bunu zaman gösterecek yani hayatımdan çıktığında bulunduğum ruh hali durumum ne olacak .bu boşanmayı şu an bir kurtuluş gibi görüyorum.
Ah canım ya...çözmek için ne çok uğraşıyoruz di mi.bende öyleyim. Hiç sallamamayı bi başarsak fıstık gibi olur.herşey daha güzel olur umarım.hepimiz için

Boşanmak bir kurtuluş değil kacistir, ben sizin de şu an sağlıklı düşündüğünüze inanmiyorum
Not: tabi ki bazı durumlarda kurtuluştur. Yanlış anlasilmasin

Ayrıca tabi ki anne rolünü üstlenemezler ama bu öküz olacakları anlamına da gelmiyor.

Böyle bir adamla 3.5 yıl evli kaldım.
Tabi benim ki ile konuşmak mümkün değildi. Hemen inkar ederdi. Bir hata yapsa karşılıklı özür dileyeceğiz derdi.
Ben de öyle aptaldım ki hatam yoksa bile özür dilerdim.
Sonra kendime olan özgüvenimi ve saygımı yitirmeye başladım. Kendi hayatımı hiçe saydım resmen onun esiri oldum.
En son babam bile ne var bu adamda böyle kızım sürekli ona yalakalık yapıyor. Al karşına konuş demiş.
Tabi ben annemle ufak bir tatile gittim resmen bir aydınlanma yaşadım. Tatil dönüşü de hemen boşanma davası açtım.
Çok şükürler olsun bu hastalıklı insandan ve bu hastalıktan kurtuldum.
Size asla boşanın diyemem 2 tane çocuğunuz var.
Ama böyle bir adamla olmak için çok sağlam psikoloji lazım.

Narsistik kişilik örüntüsü var gibi geliyor ancak emin olmak için şunu sorayım. Sizi de çok güzel, çok başarılı, işte benim eşim böyle olmalı vs olarak tanımladığı zamanlar oldu mu? Çünkü bilinenin aksine narsist kişiler yanlarında da aynı mükemmellikte görünen birilerini isterler. Çünkü kendilerinin en iyisini hak ettiğini düşünürler.

Eşinizde bir kişilik bozukluğu olabilir ya da olmayabilir bunu bilemiyorum ki çok da önemli değil bence. Çünkü kişilik bozuklukları zaten genel itibariyle zor çalışılan konular. Çünkü içgörüleri yok, destek talepleri yok, bir şeylerin yanlış gittiğinin farkında değiller. Doğal olarak terapilerde hedef sadece biraz törpülemek ve işlevselliklerini bozan noktaları düzeltmektir.

Size gelirsek siz kendinizi çok savunmasız ve çıplak kalmış hissediyorsunuz. Çok da haklısınız çünkü karşılıklı bir geçirgenlik olmamış, duygusal bir reaksiyon alamıyorsunuz. En önemlisi belki de eşinize yabancılaşmışsınız. Bu psikolojik savaş inanın sizi çok yorar çünkü asla kazanan olmaz. Kişilik örüntülerimizden vazgeçmemiz zordur. O yüzden eğer bir adım atılacaksa bu bence çift terapisi olabilir şu noktada. Çünkü eşinizin bireysel terapi alacağını hiç düşünmüyorum.

Manipülasyon öyle sinsice bir seydir ki siz bundan sikayet ettiginiz zaman çevrenizdeki insanlar sizi takıntılı, fazla duygusal olarak eleştirmeye baslaslar. Çünkü manipulasyonun ne olduğunu bilmezler. Insanı tuketen seyler ince, anlat denildiği zaman anlatılamayan, kendi olay örgüsünden çıkınca anlamını yitiren ayrıntılarda saklıdır. Manipüle edildiğini düşünen bir insana duygusal davranıyorsun demek de manipulasyondur. Buna karar verecek olan psikologtur. Ayrıca sadece eşler arasında değil, arkadaş, is arkadaşı ya da sosyal ortamlarda da gerçekleşir. Öğrencilerim arasında kız çocuklarının erkek cocuklar tarafından manipule edilmesine cok şahit oluyorum. Toplumumuzda ki kimlikler ve rol modelleriyle alakalı bir problemdir. Bilgi sahibi olmadan, en azindan temel bir pedagoji eğitimi almadan, kendi hayatlari üzerinden size yorum yapanlara aldırmayın ve eger manipule edildiğinize dair kaygınız varsa bunun üzerini örtmeden kendinizi önceleyin.

Sizlere biraz eşimden bahsetmek istiyorum. Artık kendimden şüphe etme seviyesindeyim. 36 yaşındayım. Çalışıyorum. Eşimle 9 yıldır tanışıyoruz 5 yıldır evliyiz. Flört döneminde dünyanın en harika erkeği olduğu, kadın ruhundan anladığı yanılgısına kapılıp evlenme kararımda bu özelliklerinin %100 etkisi olmuştu. Ancak evlilik sürecinde gariplikler yaşamaya başladım. Mesela hiçbir tartışmadan haklı çıkamıyordum asla kabul etmiyordu haksız da olunabileceğini. Üstelik neden haklı haksız davası güdüyorsun diyerek konuyu saptırıyordu. Bir kere olsun özür dilediğini veya gönlümü aldığını görmedim. Herhangi bir problem varsa bunun müsebbibi muhakkak bendim o asla hata yapmazdı. Depresif ve melankolik bir karakter olduğumu biliyordu ve bunu çok iyi kullanmaya başladı. Nasıl olsa bu kız mutsuz, nasıl olsa geçimsiz. Eline karakterimle ilgili bütün kozları vermiştim çünkü. Sanki kendi maskesi görünmesin diye bir çeşit kurban seçilmiştim.

Dışardan gören birisi için çok tatlı, cana yakın, hoşsohbet, espritüel biridir. Bu özelliklerini inkar edemem. Evlilik içinde beni dövüyor sövüyor da diyemem. Ama bir çeşit psikolojik savaş içindeyim sanki kurallarını hiç bilmediğim…

Mesela eşimin çocukluğunu, çocuklukta yaşadığı üzüntüleri vb şeyleri bilmem. Hatırlamıyorum der. Seni daha derinlemesine tanımak istiyorum derim tanıyorsun ya işte der. Neye zaafı var, nelere sinirlenir, basacağım damarı nedir ben bunların hiçbirini bilmiyorum arkadaşlar. Yüzeysel bir ilişki içindeyim deyim yerindeyse. Devamlı onun çok iyi bir insan olduğu, insanların ben yerine ona inanacağı, zaten geçimsizlik konusunda mimli olduğum konusunda manipüle edildiğimi hissediyorum. Manipülasyonlarına karşı koyduğum zamanlarda aramız bozuluyor soğuk savaş başlıyor. Evde poker face gezen bir eşim var. Hatta hayatı poker face yaşayan.

Kendim için gittiğim bunları anlattığım psikiyatrist narsistik kişilik bozukluğu olabileceğini belirtti. Hayatımda ilk defa antidepresan kullanmaya başladım. Ben onu tehlikeli buluyorum artık. Bu durumları yaşayan var mı aranızda. Yüzeysel iyi aile babası olmayı, eve kahvaltılık almayı, evlilik icabı yapması gereken yükümlülükleri yapıyor olmayı yeterli görüyor. Beraber zaman geçirme teklifimi hep reddediyor. Beni alıp bir yemeğe götürmez aynı zamanda cimrilik te var. Bu arada kendi işini yapıyor. Ama 5 yıldır doğru düzgün para kazandırmayan hobi gibi takıldığı bir iş. O konuda da manipüle ediliyorum. İşleri oturtmaya çalışıyorken bana anlayış göstermiyorsun diye. 3,5 yaşında ikizlerimiz var. Çok ilgili bir babadır. Ama ben duygusuzluktan yoruldum. Anlayışlı maskesinin arkasına saklanmasından yoruldum. Ailemi bırakıp onun şehrine gelmiş biriyim bir de. Normal olmayan bir şeyler var hissediyorum. Kendimi onun projesinin bir parçası gibi hissediyorum. Okuyanlara teşekkür ederim. Biraz uzun olduysa affola.
Ne kadar güzel ifade etmişsiniz ve aynı zamanda akıcı.. kültür farkı var gibi hissettim ben yada söyle söyleyeyim ortak.noktaniz yok gibi , bazıları icin olması gereken şeyler var ac bırakmıyor evine bakıyor iyi aile babası tamamda .. ruhumun açlığı ne olacak duygularımın açıkta kalması..

Derdiniz bir cok kadina hatta insana gore fasa fiso gelecektir.
Cünkü anlattiginiz manipule edilmek disindaki özellikler bir kadinin erkekten esten beklentisi,görmek istedigi seyler.
Kimisi icin es,baba vazifesini yapsin yeterdir.Duygusal derinlikler cok da umrunda olmazdir.
Zaten bu beklentiler doyuruldugu icin olay manipule edilmekle alakali sizde farkindalik yaratmis.Evini,sizi ihmal etse siddet gösterse cocuklariyle ilgilenmese tamamen sorun teskil eder ve gündeminiz bu olurdu.
Ve insanlarin bu gibi durumlarla alakali sinavi cok fazla oldugu icin sizin tavrinizi simarikca bulacaklardir yüksek olasi.
Kisiye,algiya göre degisen seyler bunlar.
Evlilikte,iliski de duygu,anlama istegi benim icin de sizdeki gibi isler.
Cocugum olmadigi icin fazla dusunmeden bir evlilik geride biraktim.
Yakisikli,hos,sempatik olmasinin yanisira ilgili,romantik,anlayislii,evine esine bagli bir algi olustururdu insanlarda.Ayrilma sebebi olarak somut bisey ister insanlar.
Kesinlikle anlatsan da anlasilmiyorsun.O sebepten anlatmak,anlasilmak gibi cabalarim olmadi sonrasinda.
Cocuklariniz oldugu icin keskin,net konusmak istemiyorum.
Ya yüzeysel bir insan olup bu durumunu kabullenip,görmezden geleceksiniz ya da zamanla ona benzeyip bazi durumlari kendiniz icin sorun haline getirme durumunu ortadan kaldiracaksiniz.
Ikisi de zor biliyorum ama fedakarlik yapmanizi gerektiren evlatlariniz var.

5senelık kocanızı (+9yıl sevgılılık donemı) sız tanıyamadıysanız bız anlattıgınız kadarıyla nasıl yardımcı olalım. Ama sızın de bence yapacagınız su. Bıraz damarına basacak seyler yapın soyleyın bakalım nereye kadar ılerı gıdebılıyor kendıne hakım olabılıyor mu dılını tutabılıyor mu. Onun bu kapalı kutu olayı yuzunden sız antıdepresan kullanıyorsunuz bu cok uzucu. Genel olarak sorunsuz bı evlılık gıbı gorunsede sızın o 'yuzeysel ılıskı yasıyorum' demenız cok cıddı problemlerı oldugunun ısaretı

E esmerdalda "Mesela eşimin çocukluğunu, çocuklukta yaşadığı üzüntüleri vb şeyleri bilmem. Hatırlamıyorum der. Seni daha derinlemesine tanımak istiyorum derim tanıyorsun ya işte der. Neye zaafı var, nelere sinirlenir, basacağım damarı nedir ben bunların hiçbirini bilmiyorum arkadaşlar. " Şu cümle beni irrite etti açıkçası, çünkü eşimde bir ara beni bu yüzden çok darlıyordu, sinir oluyordum. Çocukluğumda yaşadıklarımı gömdüm, kimseye anlatmak ve tekrar hatırlayıp yaşamak istemiyorum. Huzursuz kavgalı bir ailede büyüdüm ve şimdi huzur istiyorum, eşimin bunları bilmesine de gerek yok bence, ki bildiği zaman bunu kv ye aktarıp beni öyle üzdüler ki. Sonradan pişman oldu ama iş işten geçmişti, elimde olmayan şeylerden bile benim canımı acıtmaya çalıştı annesi, ki hala çalışıyor.

Diğer kısımları bilemem ama bu kısımda haksızsınız bence.

Back
X