Evlilikte Monotonluk

turkuaz86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
2.068
533
123
Merhaba evli arkadaslara sormak istiyorum.

Iki yildir zorluklar yasayarak kavgali barismali bir evliligim var.

Son zamanlarda depresyonda oldugumdan kendimi geri cektim.ayda bir cinsel iliski yasiyoruz. Beraber tatil bile yapmadik 2.5 yildir.

Ailesiyle sorunluydum.esimin hatrina sustum ve yinede ablasina gittik vs vs
Ancak kendisi bensiz ablasina gidiyor.yegenlerini özledigini bahane eduyor. Calismadigi günler onlarin yaninda aliyor nefesi. Haftasonlari oturup cebiyle ugrasiyor.

Ayni seyi simdide ben yapiyorum. Ailemin yanina gidiyorum. Cep telefonuyla ugrasiyorum vs vs.

Ancak bugün geldi yanima beni sevmiyorsun artik dedi.

Simdi ben bu adama hatalarini nasil görmesini saglayacagim?

Birde evliligimiz o kadar monotonlasti ki. Hic birsey yapmiyoruz birlikte. Artik yemek yapmak bile iskence gibi bsna. Kendimi sakdim gitti.

Neden birlikte bir şey yapmıyorsunuz? Bunu yapmak içinizden mi gelmiyor yoksa başka bir sebep mi var?

Bu değil evlilik ev arkadaşlığı bile değil. Aranızdaki soğukluk artarak çoğalmış sanırım. Birlikte geçirdiğiniz vakti arttırtmalısınız.
Birlikte dizi-film izleyin, puzzle yapın, dışarıda yürüyüşe çıkın, hiç bir şey yapmasanız bile aynı oda içerisinde dip dibe durun ve en önemlisi sevişin. Karı-koca yapılabilecek en güzel aktivitelerden bence.
İkiniz de her şeyi boşvermişsiniz. Gidişattan memnun değilseniz acilen toparlanmalısınız.

Aynı şeyi seninde hissettiğini söyle
Hayatınızın böyle olmasını istemediğini senin bu haline sebep olan davranışlarını anlat eşine
Birlikte çözün bu sorunu

Hatalarını görmesini sağlayamazsın çünkü erkekler ima etmekten anlamıyorlar..Kafaları dümdüz çalışıyor...Direk söylemezsen anlamaz.O yüzden bence uygun bir dille rahatsız olduğun şeyleri konuşmalısın.En önemlisi birlikte bişeyler yapmalısınız.Eğer düzelmesini istiyorsan sen bir şeyler yap dene belki dzelir.Monotonluktan kurtarmak için planlar yap mesela.Bir tatil bir sinema.Sen program ayarlarsan uyar mı katılır mı?Bir de diğer konu var tabi o oldukça düşündürücü.Ayda bir nedir ya. Sağlıklı bir evlilikte bu imkansız..Bu sorun senden mi ondan mı kaynaklanıyor onu tespit etmek lazım.Ve o durumu da dÜzeltmek lazım.Evlilikteki bağı güçlendirir cinsellk...O olmadan devam etmez kopukluklar olur

Sana benzedim de bakalım.
İstediği gibi hareket edip evde köşe yastığı gibi beklemenin mi istiyor

Konularinizi hatırlıyorum. Bence iyi olmuş o sevginizden şüphe etme durumu. Siz de bu şekilde bireysel takılmaya biraz daha devam edin bence, hazır alışmışken. Yaptıklarının neler dusundurecegini farketsin. Çok üzdüler sizi. Biraz da o üzülsün.

Monotonlasma kavramı bize batıdn empoze edilen bir sey. Herkesin belli bir süre sonra evliliği olsun işi olsun sürekli aynı oluyor. Bence cok takmayın.

Ne hissedip düşünüyorsanız direkt söyleyin daha çok yeni evlilik bu. Erkekler imadan anlamıyor.

Konuya giriş yaparken zaten belirtmişsiniz neden böyle olduğunu.

Birlikte özel ve güzel aktiviteler, cinselliği ayda değil de haftaya indirme gibi olabilir. Bu işler haaaa sen böyle yapıyosan tamam ben de böyleyim gibi yürümez zannımca, zannımca yani.

Direkt nornal bir üslup ile konuşun. Erkekler imadan, ince çıtlatmadan anlamıyor pek. Geneli.

Çocuk yok heralde. Rahatsız olduğun şeyleri burda yazdığın gibi anlat canım bana çok zaman ayirmiyosun çok sıkılıyorum herkes eşiyle bişeyler yapıyo gorunce imreniyorum filan de.

Arkadaşlar çok güzel ifade etmiş zaten "direk söyleme" konusunu,orada diyecek laf kalmamış bana. Zor şeyler atlatmışsınız.
Ama biliyor musunuz bilimsel olarak bile var olan bir "yapan olur,olan yapar" denklemi var.Şöyle izah edeyim, mutsuz bir insan görünümünü ve davranışını takınırsanız bir süre sonra mutsuz hissediyorsunuz veya boş yere gülümsemek bile beyne mutlu ol emri gönderiyor.Bunu kendi durumunuza uyarlarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.İçinizden çok gelmese de beraber bir şeyler yapın,cinsellik içinizden gelmiyorsa içinizden geldiği kadarını yapın bu sadece sarılıp uyumak da olabilir,yemek yaparken eski mutlu hevesli günlerdeymiş gibi "kendinizi kandırın" eminim kanarsınız zamanla gerçekten yaklaşacaksınız. Bu evliliği ve dolayısıyla yaşamınızı güzelleştirmek için her adımı karşınızdakinden beklemeyin, "ben 7 ay 3 gün 4 saat önce şu fedakarlıkta bulunmuştum o da bana böyle böyle dediydi" gibi çetele de tutmayın. Bir köşeden başlayın

Eşinizi severek evlendiğinizi düşünerek söylüyorum, ben evlilikte böyle sıkıntı bastı mı - ki evliliğin doğasında var korkmayın bazen adamı ortadan çatlatan bir sıkıntı - önce bir karşımdakini mutlu etmeye çalışırım eğer attığım pasa cevap vermezse de içim rahat olur bari ben elimden geleni yaptım diye. Sevdiği yemek olur, ikinize de hitap edecek bir komedi filmi bulmak olur, bir akşam ayarlamak ve önce birikmiş bunaltıyı biraz kahkaha ile kırmak. Sessizlik gitti mi gider çünkü katlanır buhrana dönüşür. Sonra keyifliyken planlar havada uçuşur, ya sahi şunu niye yapmıyoruz buna niye üşeniyoruz falan.. Hemen devamlılık olmasa da olsun, akmasa da damlasın birbirinizi isteyerek seçtiğiniz hissi hep içinize.

Lünaparka gidin bir akşam. Gondola şu yüksekte tepetaklak dönen oyuncaklara vs binin hayatınıza adrenalin heyecan gelsin. İkiniz için de unutulmaz olur birlikte gitmiştik ne eğlenmiştik diyebilesiniz.
Bizim yan komşu var 2yıllık evliler sanırım. Her gün yüksek ses müzik dinliyolar bizim için sıkıcı olsa da akşamlarını renklendiriyolar birlikte söylüyolar fasıl gibi ya da dans edin kendinizi müziğin ritmine bırakın masaya çıkın zıplayın eşinizde şok olsun siz onu şaşırtın renk katın evinize; devamı gelir inşallah:)

Eski konularını okudum, kocan çok daha büyük tepkileri hakediyor! Biraz da o yaşasın değersizlik neymiş.

Bu arada lütfen bu adamdan çocuk sahibi olma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…