Evlilikte mutsuz olmak

Konunuzu takip ediyorum ve gördüğüm kadarıyla eşim ve benim aramdaki kültür farkına çok benziyor şöyle ki benim eşim doğulu onlar çok kardeşler ve ilgisiz fakirlikle geçen bir çocukluk yurtlarda geçen öğrencilik ve sonrasında meslek sahibi olup evlenerek bir yuva kurma. Benim ise her daim ilgili olan varlarını yoklarını çocukları için harcayan sırf üniversite sınavına girecek diye öncesinde kafası dağılması neşelenmesi için çocuklarını gezdiren bir ailem var. Aynen sizde olduğu gibi hamilelik döneminde neden özel hastane devlette git altı üstü bir doğum eskiden evde doğuruyorlardı mantıksız iş bunlar vs çok fazla bunlara benzer tartışmalar sonuç ne mi o bir şey işin söyleneceğine onunla o tarz konulara girmekten kaçınmak.
Ama şimdi bakıyorum da evlenmeden önce bana da ailem çok söyledi sevgiden aşktan insan kör oluyor onu sanki hayalindeki adammış gibi görüyorsun ama 4 yıl sonra bir çocuk sahibi olmuşken bu adamla ben ne yapacağım böyle diye ara ara sorgularken buluyorum kendimi

Mesleğim var ama üniversiteyi yurt dışında okudum. Turkiyede mesleğimi icra edebilmem için lisans tamamla programina tabi tutuldum. Toplamda 18 sınava girmem gerekti. Cok ugrastim bir kac sinavim kaldi ama çocuklardan dolayı ara vermek zorunda kaldım.
Anladim , ama bosanirsaniz da sinavlari verip para kazanabilecek durumdasiniz en azından, allah yardimciniz olsun

Ben eşimle hiç konuşamam. Hele ki bir konuyu tartışacağız asla tartısı enine boyuna inceleyemeyiz. Ben konuşurum o bana bakmaz dinler ki dinlerim orasıda mechul sonra ben bunlara sinirlenirim işin sonu bağırıp cağırmaya ağlamaya kadar gider. Sesimi duyurmak için ona. Halbuki dinlemek isteyene fısıltınbile yeter. Sonra ben cok film izlerim. Bir kere bile benle film izlediğini bilmem. Denedi ama hep uyudu başında. Bir kere bile bir filmin kritiğini yaptığını bilmem yada bir kitabın cünkü kitapta okumaz ben okurum hemde cok cok. Birlikte sinemaya nadir gideriz gittiğinizde de hiç böyle olurum ne kadar sacma diyerek izler. Kaliteli kritik yapamam onunla. Hatta sinemada bile uyumusluğu var. Müzik dans bunlardan bihaber. Bende cok severim tam tersi. Evde dans ettiğimde yukarıdaki birisinin dediği gibi göz devirir. Alaycı bakıs atar. Hevesimi kırar. Birlikte eğlenemeyiz. Kendi kendisinde eğlenme zaten gülmez asık suratlıdır muhabbeti yoktur. Konusacak olsa benim hiç ilgimi cekmeyen ya siyasetten birkaç cümle yada köyden inekten tavuktan bişeyler. Hiç ama hiç ortak noktamız yok. İçimi sömürdü bende onun tabi. Evlilik yapacaklar bakın sadece bu kriterlere bakın para pul yakışıklılık değil. Yeme içme zevklerimiz bir değil. Ben Akdeniz üsulü o doğu üsülü. Filan falan canım sıkıldı
Ay güldüm özür dilerim ama biran bizi gördüm 👀 biz de böyleyiz ya ,eşim telde uğraşır saatlerce bakarım ne izliyo dağlar taşlar köy hayvanlar.Bir hayali var memlekete gidip çiftlik yapacakmış 😱😱😱 sanırım o zaman boşanma zamanı olur ,bakalım hayırlısı ...

Görüs ayriliklarimizin temeli surdan kaynakli aslinda. Gelişmişlik ve gelişmemişlik. Ben refah seviyesi yuksek bir ülkede büyüdüm aldığım eğitim yasadigim hayat esiminkinden çok farklı. Annem ve babam eğitimimize tatilimize giyim ve kusamımiza çok önem verirdi. Hepimizin kendimize ait özel bir alanı vardı evde kendimize ait bir odamız kendimize ait hobilerimiz. Şu anki imkanlarımız dahilinde bende çocuklarımın böyle bir hayat yaşamalarını istiyorum. Eşim ise evlenene kadar kanepede yatmış biri ne kendine ait odası eşyaları vardı nede kendine ait ozel bir alani. Annem ve babam bir kez olsun veliler toplantımıza gelmedi diyor. Hepimiz bir odada yatar bir odada kalkardık diyor. Bu yüzden örneğin eşimin kendi çocuğuna zaten yapması doğal olan şeyi yaptığı birşey onun gözünde dünya kadar büyüyor. Halbuki benim gözümde zaten olması gereken o. Boyle boyle catismalar cikiyor. Ilk cocugima hamileyken bir suru huzursuzluk yasadik mesela. Her ay doktor kontrolune gitmem tahlil yapmamin lafini edip duruyordu. Ne gerek var eskiden köylerde doktor mu vardı benim annem doğum yapana kadar doktor yüzü görmedi falan derdi tartışırdık. O kadar cahilce konusuyorki bazen aklımla dalgamı geçiyor bu diye sormuyor değilim.
bariz kültür farki var ve bu asilmasi çok zor
İte kaka yürüyor hersey
Siz surekli birsey yaparken aciklama yapmak zorunda kaliyrosunuzdur

Konunuzu takip ediyorum ve gördüğüm kadarıyla eşim ve benim aramdaki kültür farkına çok benziyor şöyle ki benim eşim doğulu onlar çok kardeşler ve ilgisiz fakirlikle geçen bir çocukluk yurtlarda geçen öğrencilik ve sonrasında meslek sahibi olup evlenerek bir yuva kurma. Benim ise her daim ilgili olan varlarını yoklarını çocukları için harcayan sırf üniversite sınavına girecek diye öncesinde kafası dağılması neşelenmesi için çocuklarını gezdiren bir ailem var. Aynen sizde olduğu gibi hamilelik döneminde neden özel hastane devlette git altı üstü bir doğum eskiden evde doğuruyorlardı mantıksız iş bunlar vs çok fazla bunlara benzer tartışmalar sonuç ne mi o bir şey işin söyleneceğine onunla o tarz konulara girmekten kaçınmak.
Ama şimdi bakıyorum da evlenmeden önce bana da ailem çok söyledi sevgiden aşktan insan kör oluyor onu sanki hayalindeki adammış gibi görüyorsun ama 4 yıl sonra bir çocuk sahibi olmuşken bu adamla ben ne yapacağım böyle diye ara ara sorgularken buluyorum kendimi
Aynen beni anlatmışsın. En sonki büyük tartışmamız iki yıl önce oldu yine boyle sebeplerden ötürü. Pikniğe gitmiştik ailesi akrabaları falanda vardı. O günün aksamı yakın bir akrabanın kına gecesi vardı. Oraya geçecektik. Önce eve uğrayalım dedim kiyafetlerimizi değiştirelim ustumuz başımız is olmuştu kömür kokusu sinmişti üstümüze kiyafetlerimizde piknik kıyafetiydi oğlumun yüzü gözü batmıştı o şekilde gitmemize imkan yoktu yani. Eve gitmeyecegiz burdan direkt gidecegiz dedi. Bu şekilde nasıl gideceğiz şu üstümüze başımıza bak dedim o zaman sen gidiyorsan git eve nasil gideceginide sen dusun ben goturmeyecegim seni dedi. Millet samanliktan çıkıp gidiyor düğünlere dedi. Öyle soylemesiyle benim şartellerimin atması bir oldu. Tutamadım kendimi gerizekalı dedim. Hakaret etti oda. Arabaya bindik çok kıymetli anne ve babası da vardı benim gelmeyeceğimi duyduklarinda niye dediler eşimde benim için o böyle gelirmi daha eve gidecek süslenecek püslenecek dedi. Suslenmeden gelirmi o falan dedi. Onlarda hakli taraf eşimmiş gibi birşey olmaz oglum alttan al gibi direktiflerde bulundu. Dahada çileden çıktım. O tartışmamız boşanmaya kadar gitti neredeyse. Haftalarca ayrı kaldık. Toplu bir ortama girince üstüme başıma dikkat etmek istemem bile onlar icin olagan disi birseydi böyle saçma birşey için bile psikolojik baskı gördüm yani. Esim artık öyle davranmıyor eskiye göre isteklerime daha çok saygi gösteriyor ama ben tükendiğimi hissediyorum artık. Şu hayatta beni mutlu eden tek şey çocuklarım. Onun disinda koskoca bir hayal kırıklığı var içimde.

Aynen beni anlatmışsın. En sonki büyük tartışmamız iki yıl önce oldu yine boyle sebeplerden ötürü. Pikniğe gitmiştik ailesi akrabaları falanda vardı. O günün aksamı yakın bir akrabanın kına gecesi vardı. Oraya geçecektik. Önce eve uğrayalım dedim kiyafetlerimizi değiştirelim ustumuz başımız is olmuştu kömür kokusu sinmişti üstümüze kiyafetlerimizde piknik kıyafetiydi oğlumun yüzü gözü batmıştı o şekilde gitmemize imkan yoktu yani. Eve gitmeyecegiz burdan direkt gidecegiz dedi. Bu şekilde nasıl gideceğiz şu üstümüze başımıza bak dedim o zaman sen gidiyorsan git eve nasil gideceginide sen dusun ben goturmeyecegim seni dedi. Millet samanliktan çıkıp gidiyor düğünlere dedi. Öyle soylemesiyle benim şartellerimin atması bir oldu. Tutamadım kendimi gerizekalı dedim. Hakaret etti oda. Arabaya bindik çok kıymetli anne ve babası da vardı benim gelmeyeceğimi duyduklarinda niye dediler eşimde benim için o böyle gelirmi daha eve gidecek süslenecek püslenecek dedi. Suslenmeden gelirmi o falan dedi. Onlarda hakli taraf eşimmiş gibi birşey olmaz oglum alttan al gibi direktiflerde bulundu. Dahada çileden çıktım. O tartışmamız boşanmaya kadar gitti neredeyse. Haftalarca ayrı kaldık. Toplu bir ortama girince üstüme başıma dikkat etmek istemem bile onlar icin olagan disi birseydi böyle saçma birşey için bile psikolojik baskı gördüm yani. Esim artık öyle davranmıyor eskiye göre isteklerime daha çok saygi gösteriyor ama ben tükendiğimi hissediyorum artık. Şu hayatta beni mutlu eden tek şey çocuklarım. Onun disinda koskoca bir hayal kırıklığı var içimde.
Bu kadar olmasa da evlendiğimiz ilk yıl ben bir kotadaysa almak istesem ne gerek var sanki elbisen mi yok israf değilmiş bu diye nutuk çekerdi öyle bir konuşması vardı ki ihtiyaçlarımı dahi almaktan vazgeçerdim bir süre sonra şimdi daha iyi eskiye nazaran sanırım zaman ilerledikçe törpüleyecekler kendilerini ya da bunu istiyorum diye böyle düşünüyorum

Aynen oyle , bir restoranda yemek yemek , alisverise çıkmak, sokakta yurumek bile insanin karakterini gosteren seylerdir , ama kadinlar genelde gormezden gelmeyi ya da ben degistiririm bunu demeyi tercih ediyorlar , ama insanin özü degismez cok nadirdir degisen varsa da
Herkesin farkindaligi yuksek olmuyor malesef. Ben de sizin gibi dusunuyorum. Bir erkek arkadasimdan bir habere yaptigi irkci/ayrimci bir yorum yuzunden ayrilmistim. Erkek arkadasi birakin kiz arkadasimla bile gorusmeyi yine yaptigi bir yorum yuzunden kestim. Cunku bu butun hayat gorusunu gosteriyor. Baska bir seye gerek yok ki. Ama cogu kisi bu tarz seyleri gormezden geliyor, hatta siz soylediginizde abarttiginizi dusunuyor.

Herkesin farkindaligi yuksek olmuyor malesef. Ben de sizin gibi dusunuyorum. Bir erkek arkadasimdan bir habere yaptigi irkci/ayrimci bir yorum yuzunden ayrilmistim. Erkek arkadasi birakin kiz arkadasimla bile gorusmeyi yine yaptigi bir yorum yuzunden kestim. Cunku bu butun hayat gorusunu gosteriyor. Baska bir seye gerek yok ki. Ama cogu kisi bu tarz seyleri gormezden geliyor, hatta siz soylediginizde abarttiginizi dusunuyor.
Maalesef oyle ama sonu o insanlar icin hep mutsuzlukla bitiyor

Eşiniz yüzeysel, gelişime kapalı ve fikirlerinde bağnaz biri sanırım.
Bu sebeple ona göre siz de fazla özenli, detaycı, başımıza antik kuntik işler çıkaran birisiniz.
Konuşmakla düzelebilir mi bilmiyorum en fazla dilini tutmayı, onaylamasa da ya da işbirliği yapmasa da hevesinizi kırmamayı öğrenebilir.
Ama elbette bu defa da sizin içinize sinmeyebilir ve yalnızlık hissiyle baş edecek duruma gelebilirsiniz.
Peki konuştuğunuzda ne diyor?
Bilmiyorum ya, ilişki insanı beslemeli.
Aşağıya çekiyor bizi duygusu ilişkinize ket vurmuş, haklısınız da.
Boşanamam derseniz de kendi bildiğinizi okuyup onun engellemelerine aldırış etmemeye çalışacaksınız.

Eşimle fikirlerimiz aynı görüşlerimiz de aynı. Zevklerimiz ortak sohbet edebiliyoruz. Ama bunlar haricinde sert tavırları, cinsel anlamda uzaklığı, sevgi göstermeyi bilmeyen yapısı sebebiyle ayrılma kararı aldım. Aynı tutumu çocuklarına da gösteriyor, çocuklarıma pamuk gibi olsaydı ben ayrılmazdım. Herkesin kriteri başka ama fikri görüşü aynı olsa da devam etmeyen etmiyor.

Kendini geliştirmek önemli bence. Size son hoşlandığım adamı anlatayım kısaca. Benim annem de babam da yüksek eğitimli, babam doktor. Annem bilinçli ve zeki bir kadındır, en iyi okullara gittik kardeşim de ben de.

Bu flört ettiğim abi :KK73: ilk tanıştığımızda dedi ki ben fakir 6 çocuklu doğulu bir aileden geliyorum.Ailesi de gayet ataerkil, konuşurken anlattı babası gezmeye gitti diye kızkardeşini tokatlamış. Ama adam Amerika'da çalışmış, okumuş, gezmiş görmüş yani kendini geliştirmiş. Kadın erkek eşitliğini cidden kafa olarak yaşıyor, ev işi de yapıyor zamanı el verdiğince, modern açıkgörüşlü komplekssiz bir erkek. Ailesinden gördüğüni değil ama hayattan gördüklerini kafasında taşıyor. Aramızda kafa olarak hiçbir fark yok. Adamın kafası çıktığı köyde kalmamış çünkü. Kafa dolabilen, gelişebilen bir şey.

Sizin eşiniz bana afedersiniz ama gayet kültürsüz ve cahil geldi yani adamın dünyadan haberi yok. Tamam ailesinde görmemiş olabilir ama 30 yıl boyunca oraya mı takılı kalmış, hiç mi dünya görmemiş??
Eğitsel oyuncağa laf, doktor kontrolüne laf ... yani siz gayet bilnçli bir insansınız şöyle cahil bir tiple neden evlendiniz, nerde tanıştınız, nasıl oldu merak ettim cidden anlatır mısınız?
Flört ayrı canım, o zaman hepsi karşıdAki kadına ayak uydurabilirmiş gibi rol yapıyor. Ya da gerçwkten yapabiliriz sanıyor. Sen de görmüş geçirmiş adam , zaten çıkmuş memleketten yıllar önce diyorsun ama aldanmış oluyorsun. Herkes evde ne gördüyse evden çıkalı sittin sene de olsa onu uyguluyor. Evliliklerdeki mutsuzluğun temel sebebi bu. Ama bekarlar gelip her konuya “neden evlendin bu öküZle” yazarak hiç hayat tecrübesine sahip olmadıklarını çok güzel ispatlıyorlar. Aynı şey kadınlar için de geçerlidir muhtemelen. Flört ederken börek sarar getirir, kayınvalidesini çok sevecekmiş gibi davranır, her fırsatta yakınlaşmaktan çekinmeZ ama evlenince tam tersi olur.

Flört ayrı canım, o zaman hepsi karşıdAki kadına ayak uydurabilirmiş gibi rol yapıyor. Ya da gerçwkten yapabiliriz sanıyor. Sen de görmüş geçirmiş adam , zaten çıkmuş memleketten yıllar önce diyorsun ama aldanmış oluyorsun. Herkes evde ne gördüyse evden çıkalı sittin sene de olsa onu uyguluyor. Evliliklerdeki mutsuzluğun temel sebebi bu. Ama bekarlar gelip her konuya “neden evlendin bu öküZle” yazarak hiç hayat tecrübesine sahip olmadıklarını çok güzel ispatlıyorlar. Aynı şey kadınlar için de geçerlidir muhtemelen. Flört ederken börek sarar getirir, kayınvalidesini çok sevecekmiş gibi davranır, her fırsatta yakınlaşmaktan çekinmeZ ama evlenince tam tersi olur.
birde su var herks kendine yakin olani tercih eder mantigina uyar hislenir vsvsv
Kimi gorus benzerligi kimi baska ozeligi ceker
Dun uniden 5yil cikan arkadaşınla konuştum 6yıllık evli kız gecenlerde bosancaktim dedi
Esim aielsine gizli kredi cekmis dedi
Simdi bunlar flort doneminde bilemezsin
Evlilik kumar bahta ne cikarsa
Resmi nikahi yapmadan ortak yasam alani olmadn kimse kimseyi tanıyamaz

Bu cok genelleme olmus , herkes ayni degil yanliz , mesela benim ilk esimin ailesi asiri cahildi hani ben nisandan once ailesini gorsem aninda ayrilirdim adamdan o kadar diyim , bambaska dunyalarin insaniydik ama esim cok kucuk yasta ayrilmis evden ve hicbir zaman onlara benzemedi , evlendikten sonra da bana ve aileme adapte oldu , pek cok insanda da ters tepiyor bu aile mevzusu yani benim ailem boyleydi ben boyle olmamaliyim diyor kendisini egitebilen adam

birde su var herks kendine yakin olani tercih eder mantigina uyar hislenir vsvsv
Kimi gorus benzerligi kimi baska ozeligi ceker
Dun uniden 5yil cikan arkadaşınla konuştum 6yıllık evli kız gecenlerde bosancaktim dedi
Esim aielsine gizli kredi cekmis dedi
Simdi bunlar flort doneminde bilemezsin
Evlilik kumar bahta ne cikarsa
Resmi nikahi yapmadan ortak yasam alani olmadn kimse kimseyi tanıyamaz
Ortak yaşam alanı bile boş iş bence. O dönemde ailesine kredi lazım olmadıysa kimseye hayır diyemeyeceğini göremiyorsun. 😊 Ünide birlikte yaşayıp şu anda evliliğinde mutsuz olan arkadaşlarım var. Ya da lise aşkıyla evli elli yaşındaki bir ablanın dediği gibi “yıllar sonra eşine dönüp sen böyle biri miydin ya diyorsun, hiç olmayan huyları çıkıyor resmen...”

Son düzenleme:
Ortak yaşam alanı bile boş iş bence. O dönemde ailesine kredi lazım olmadıysa kimseye hayır diyemeyeceğini göremiyorsun. 😊 Ünide birlikte yaşayıp şu anda evliliğinde mutsuz olan arkadaşlarım var. Ya da lise aşkıyla evlenen elli yaşındaki bir ablanın dediği gibi “yıllar sonra eşine dönüp sen böyle biri miydin ya diyorsun, hiç olmayan huyları çıkıyor resmen...”
kesinlikle doğru

Bu cok genelleme olmus , herkes ayni degil yanliz , mesela benim ilk esimin ailesi asiri cahildi hani ben nisandan once ailesini gorsem aninda ayrilirdim adamdan o kadar diyim , bambaska dunyalarin insaniydik ama esim cok kucuk yasta ayrilmis evden ve hicbir zaman onlara benzemedi , evlendikten sonra da bana ve aileme adapte oldu , pek cok insanda da ters tepiyor bu aile mevzusu yani benim ailem boyleydi ben boyle olmamaliyim diyor kendisini egitebilen adam
O çok istisna. Elbette var onu da gördüm. Yetiştirme yurdunda büyüyüp karısına kul köle erkekleri de tanıyorum. Aile görmemiş ama demek ki duygu dünyası zenginmiş

O çok istisna. Elbette var onu da gördüm. Yetiştirme yurdunda büyüyüp karısına kul köle erkekleri de tanıyorum. Aile görmemiş ama demek ki duygu dünyası zenginmiş
İste pek genelleme yapilamaz , konu sahibinin kocasi gibiler de var ama ben ailemde bunu gordum boyle olmamaliyim diyen de var z bence bu biraz karakter , zeka seviyesi ve egitimle ilgili , iyi ve zekiyse bir insan dogruyu yanlisi ayirt edebilip ona gore davranabiliyor , o yuzden genellememek lazim dedim

İste pek genelleme yapilamaz , konu sahibinin kocasi gibiler de var ama ben ailemde bunu gordum boyle olmamaliyim diyen de var z bence bu biraz karakter , zeka seviyesi ve egitimle ilgili , iyi ve zekiyse bir insan dogruyu yanlisi ayirt edebilip ona gore davranabiliyor , o yuzden genellememek lazim dedim
O zaman evlilik kesinlikle bir kumardır. Kimin neye dönüşeceğini , yontulabilen ağaçtan yapılıp yapılmadığını anlayamazsın. Olabilir de olmayabilir de...

Back
X