Evlilikte para konusu

Eğer maaşını olduğu gibi adama gönderip ondan harçlık bekliyorsan en büyük hata sende.
Maaşına ortak olmayı geçtim, tamamen ele geçirmiş. Olur mu hiç öyle şey.
Harcamalar ortak olacaksa ev içi sorumluluklar da ortak olmalı. Mesela evde bir bardak kaldırmıyor, çocuğu yarım saat oyalamıyorsa maaşımdan 5 lira bile göndermezdim.

Çok hassas işler.. çevremde gördüğüm kadarıyla her kurulan ailede de farklı işliyor işler. Biz aynı maaşı alıyoruz. O evin tüm giderlerini karşılıyor. Yetişemediği yerde ben atıyorum. Aynı zamanda kalmışsa o ay bende para, konuşup ortaklaşa yatırım yapmaya çalışıyoruz. Ben bir şey almak istediğimde o ay kendine yapmak istediği bir şey varsa erteler. Önceliği ben olurum. Bende aynı şeyleri onun için yaparım. Öteki türlüsü bana ev arkadaşlığı gibi geliyor. Aile kavramına uymuyor benim kafamda. Siz de sizi düşünmeyen birine para atmayı kesin. Öncelikle kendi ihtiyaçlarınızı görün sonrasında kalırsa oturup konuşursunuz.

Siz calisiyorsaniz ona para vermeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…