Evlilikte para konusu

Sormayın Fatma girik gibiydim silkelendim
akşam söyleyin eşinize burda arkadaşın biri de yazmış
hayatım bikaç ay sana para göndermeyeceğim ihtiyaçlarım var kendime harcayacağım haberin olsun vs

arıza çıkarırsa da aldığı şeyleri öne sürersiniz
bize de yazın muhakkak :)

Bu tip sözüm ona eşler insandaki iyi niyetede zarar veriyor.Eskiden derlerdi acımayana acımayacaksın .Gerçekten doğruymuş.

Ben anlayamadım, sadece kiranin ve faturalarin yarısını ödüyorsunuz galiba ve memursunuz. Maaşınız 10 bin desek ,

1-Kira ve faturalarin yarisi 5 bin tutsa, en az 5 bin size kalır. Geri kalan 5 binin 1000 ini birikim yapsanız kalan 4 bin kişisel ihtiyaçlarınıza yeter.
2- çalışan kadinsiniz, onlarca alışveriş uygulaması var, neden kulaklığı eşiniz alıyor? Girin uygulamalara ya da gidin AVM ye ne istiyorsanız kendiniz alın.

Bu tarz konularda sizin ve eşinizin maaşı, giderlerinizi bilmeden yorum yapmak sağlıklı olmaz. Birinin eşi 100 bin alır tüm evi karşılar, başkasının eşi 10 bin alır karşılayamaz ne yapacak karısı destek olacak. Lütfen erkekliği ev geçindirme ile karşılaştırmayın. Adamın cebimde yoksa ne yapsın

Çalıştığınız halde bu durumda olmanız çok üzücü. Gerçekten çok üzüldüm. 1.5 yıllık bir evlilikte ihtiyacınızı dile getirememek nasıl bir durum anlayamadım?Bir de bu adamla aynı yatağa nasıl giriyorsunuz?

Siz niye maaşınızi eşinize gönderiyorsunuz ya ne münasebet. Birikim yapmak istiyorsanız kendi hesabınızda yapın. Kendi geliriniz olmasına rağmen niye ihtiyaçlarınızı karsilamak için kocaniza muhtac ediyorsunuz kendinizi? Ona para gönderiyorsunuz diye madalya takmayacak size bundan emin olabilirsiniz zaten kıymet bilmiyormuş adamin hali ortada. Eşimin maaşıma karışmasına izin vermem sahsen destek oluyorum o ayrı mevzu beraber borç ödüyoruz çocukların okul taksidini bolusuyoruz çocukların ekstra ihtiyaclarini ben karşılıyorum. Kendi emegimle kazandığım paranın kontrolünü kimseye vermem. Böyle böyle çıkıyor kıymet bilmeyen adamlar kadınların tepesine.

Sizin de eşinizi umursadığınız söylenemez hani.Konu sahibine akıl veriyorsunuz ya sizin de eşinize bir gün biri akıl verebilir.Çok sömürmeyin yazıktır.

Sizin de eşinizi umursadığınız söylenemez hani.Konu sahibine akıl veriyorsunuz ya sizin de eşinize bir gün biri akıl verebilir.Çok sömürmeyin yazıktır.
Aynen yani, eşi ek iş yapıyor ama alırım, alırım. Yazık adama buradan ben acıdım. Vicdansız olmak gerekiyor demek ki.

Aynen yani, eşi ek iş yapıyor ama alırım, alırım. Yazık adama buradan ben acıdım. Vicdansız olmak gerekiyor demek ki.
Kocalarını resmen cüzdanlarında ki para kadar seviyorlar.Adam hasta olsa ya da çalışamıyacak durumda olsa kocam kocam diyecebilecekler mi acaba.Hiç kocam merhametli ,akıllı,vefalı gibi cümleler kurulmuyor.Iphone,alışveriş,limon satsın hep para. .Ben aldım benim işim benim kararım BENİM ile başlayan bir cümleleri yok.Çok yazık.

Birde bu iPhone neymiş arkadaş, bütün parasız, pulsuzlarin, cebinde iPhone. Durumum çok iyi l, iPhone alırım diyenlere kimse tek kelime edemez ama kocasna ek iş yaptırıp aldıran, babası pazar yapamayanlar, borç içinde olup kredi cekenler hep iPhone kullanıyor. Kendi ezikliklerini böyle kapatiyorlar heralde

Mesele çalışıp calismama değil. Bencilligi sevmesemde önce malesef ben diyeceksiniz.
Bak eşinin yaptığı gibi.
Kadınlarda özellikle ne kadar bencilsin o kadar degerlisin
Ama hep ben olmaz, 2 ileri 1 geri.
Bir söz var ( bu eski sözlerin de çoğu dogru )
Borc yiğidin kamcisidir. Yani siz almayayım kenara koyayım dersiniz ,eşiniz düşünmüyor işte. Bunu kötü niyetle yapmiyordur belki ama düşünmeyi öğretin.

Konu sahibinin eşine çok kızmışsınız ama ben sorunun konu sahibinden kaynaklandığını düşünüyorum. Kalan parasıyla istediğini yapabilir, kocası buna engel değil ki. Harcamamak kendi tercihi. Sonra neden kocam harcıyor diye kızıyor, e sende harca, elinden paranı alan yok. Evin giderlerine katılması son derece normal. Senin maaşın daha fazla, maaşıma göre katılayım giderlere demiş mi bakalım eşine? Adam belki kabul edecek.

Ben konu sahibinin tutumlu olduğunu, eşinin harcamalarına da bu yüzden kızdığını düşünüyorum.

Eşim saolsun maaşıma karışmaz maaşımdan bir kuruş beklemez o aidat ve faturaları öder hatta çoğu bana 300 500 harçlık bile verir bende bazen eve mutfak alışverişi yapıyorum siz neden maaşınızı eşinize gönderiyorsunuz ki ipleri baştan vermişssiniz biraz fena olun kendinizi ezdirmeyin ama tabi bugüne kadar susup birşey istemeyip şimdi isteyince suçlu siz olursunuz güzelce bu konuyu aranızda konuşun bence

Bazi uyeler yanlis anlamis sanirim.
Konu sahibi maasinin hepsini esine vermiyor. Evin faturalarina, kiraya ortak oluyor maasindan geri kalan parayi da biriktiriyor.

Adam sizin tum maasinizi elinizden almiyor ki giderlere belli bir ölçude ortak olmaniz normal degil mi?
Tabi kendine iphone alip size gidip 100 liralik kulaklik almasi biraz sinir bozucu. Kendisine geldimi güzelini kalitelisini biliyor, size geldimi yan sanayi. Hoş degil tabi..

Siz de birikim yapmak yerine biraz kendinize harcama yapin bakalim eşinizin tepkisi ne olacak. Eger karisirsa o zaman kötü.

KudrAlobar o konuda kimsenin şahsına bir hakarette bulunmamıştı ; kimsenin mesajını alıntılamadan ülkedeki bir kurumla ve sistemle ilgili görüşünü paylaşmıştı.

Kişilerin görüşlerine katılmayabilirsiniz. Ancak bir insanın yapmadığı bir şeyi yaptığını söylemeniz yanlış olmuş ; ilgili konuyu yeniden okuyabilirsiniz.

buradan bakınca eşinizidüzenli maaşa bağlamış gibi görünüyorsunuz ,birşey ödenecekse birlikte ödersiniz parayı neden özellikle eşinize veriyorsunuz, birşey lazımsa bu ay ihtiyacım var dersiniz o da hesabını ona göre yapar . size gelince para yok diyorsa sizde ona yok dersiniz bu kadar basit aslında. neden tüm ipler eşinizin elinde

Tüm maaşınızı eşinize gönderip ondan harçlık almıyorsunuz ki, ödemeleri yaptıktan sonra kalan maaşlarınızla siz birikim yapıyorsunuz eşiniz de lüksüne harcıyor. Kıyafet ihtiyacınız varsa eşinize alışveriş yapmanız gerektiğini birlikte alışverişe gitmek istediğinizi söyleyin. Erkeklerin geneli bilmez ki karısının neye ihtiyacı olduğunu.

Bu durumun tersi de geçerli. Adamların da aynı şekilde davranma hakkı olmalı bu durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…