• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte tapu

Eşimle 1 yıla yaklaşıyor evliliğimiz bekarken çalışıyordum işten çıkmamı istedi bıraktım ev annesinin üzerine arabada öyle hamileyim arabasını değiştirecek o da gene ailesinin üzerine yapar yani benim hiç bi güvencem Yok gibi çalışmadığımdan mı ki birlikte ev araba alanlar ne güzel karsının yada kendi üzerine yapıyor sanki mal kaçırıyor benden bu konuyu oturup konuşmaşımıyım benim üzerime yap diye ya da kendi üzerine yanlış mı olur sizce ?
Esimle evlenmeden once arabasi vardi ama kendi uzerineydi.annesinin degil.evlendik bir sure sonra arabayi degistirdik.yine kendisinin uzeriine.degistiripde annesinin uzerine yaparsa cok ayip etmis olur.ayrica evlenmeden onceki edinilen mallarda esinizin ustunede olsa hak sahibi degilsiniz zaten.buna ragmen ne dusunerek annesinin uzerine yapmis arabayi anlamadim.ya bir de kizmayin ama esim izin vermiyor o yuzden calismiyorum nedir?isimi 10 tane kocaya degismem.

Esimle evlenmeden once arabasi vardi ama kendi uzerineydi.annesinin degil.evlendik bir sure sonra arabayi degistirdik.yine kendisinin uzeriine.degistiripde annesinin uzerine yaparsa cok ayip etmis olur.ayrica evlenmeden onceki edinilen mallarda esinizin ustunede olsa hak sahibi degilsiniz zaten.buna ragmen ne dusunerek annesinin uzerine yapmis arabayi anlamadim.ya bir de kizmayin ama esim izin vermiyor o yuzden calismiyorum nedir?isimi 10 tane kocaya degismem.
benim eşime de ailesi bekarken
eşim eski sevgilsinden ayrılınca annesi hediye olarak araba almıs
ailede eşimden baska ehliyeti olan yok

kv kendi üzerine almıs
biz evlenince eşim o arabayı satıp ev peşinatı yapmak istedi ve kv 2 sene boyunca eşime aldıgı araba anahtar ruhsatnı sakladı vermedi, garajda beklettı arabayı :D

Eşimle 1 yıla yaklaşıyor evliliğimiz bekarken çalışıyordum işten çıkmamı istedi bıraktım ev annesinin üzerine arabada öyle hamileyim arabasını değiştirecek o da gene ailesinin üzerine yapar yani benim hiç bi güvencem Yok gibi çalışmadığımdan mı ki birlikte ev araba alanlar ne güzel karsının yada kendi üzerine yapıyor sanki mal kaçırıyor benden bu konuyu oturup konuşmaşımıyım benim üzerime yap diye ya da kendi üzerine yanlış mı olur sizce ?
Oturup konuşun ve arabayı senin üstüne değil de. Kendi üstüne yapmasını isteyin. Tatlı dille konuşun. Çünkü her şeyi zaten ailesinin üzerinde tepki verecektir.

benim eşime de ailesi bekarken
eşim eski sevgilsinden ayrılınca annesi hediye olarak araba almıs
ailede eşimden baska ehliyeti olan yok

kv kendi üzerine almıs
biz evlenince eşim o arabayı satıp ev peşinatı yapmak istedi ve kv 2 sene boyunca eşime aldıgı araba anahtar ruhsatnı sakladı vermedi, garajda beklettı arabayı :KK70:
Hey allahim ya.yavrun yuva kurmus coluk cocuk sahibi olacak belkide.bir evi olsun istemis ama olmaz vermem.imkanim olacak ve cocugumdan esirgeyecegim.allah gostermesin

Aslında bu ilk dediğiniz otomatik olmuyormuş, boşanma durumunda mal paylaşımında karar alınması gerekiyormuş. Ya da vefat durumunda yine hak talep etmek gerekiyormuş.
Yani dava süreci gerekiyor, öyle durumlarda da kişi lanet olsun diyip vazgeçebiliyor, boşanma vs gibi durumlarda özellikle.

Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.
O yüzden aslında ilk alınırken ortak yapmak çok daha mantıklı. Araba vs önemli değil de ev tapusu önemli.

Eskiden daha farklıydı. Ama geçenlerde bir avukattan dinledim. Artık evlendikten sonra alınan mallar boşanma durumunda ortak sayılıyor. Kadın çalışsın veya çalışmasın farketmiyor demişti. Ordan aklımda kalmış.

Eğer ailesi biz aldık bizim üzerimize olsun diyorsa eşinin suçu yok. Ama ailesinin böyle bi isteği olmamasına rağmen özellikle kendi üzerine mal almıyorsa evet kaçıroyordur.

Hey allahim ya.yavrun yuva kurmus coluk cocuk sahibi olacak belkide.bir evi olsun istemis ama olmaz vermem.imkanim olacak ve cocugumdan esirgeyecegim.allah gostermesin
Evet aynı fikirdeyim
Eşim kac sene kendi arabasını istedi ama anca olay cıkardı o zaman verdiler
Biz evi alınca da ; allah dualarımızı kabul etti ev sahibi oldunuz dediler:D

Bence siz konuyu anlamamışsınız. Evi zaten ailesi almış oğluna, araba da evlenmeden önce alınmış, bunların neresi mal kaçırmak ki ? Konu sahibesi daha evliliğinin başında boşanmayı düşünüyorsa ve biz bu konuda ona hak veriyorsak; erkek tarafının ailesi de oğullarına aldıkları evi, kendilerini düşünerek pekala üstlerine yapabilirler.

Adamlarin zaten o zaman. Sikinti yok ben ilk mesajda yazdiigna istinaden yazdim

Kendi üzerine yap de zaten onun üzerine de olsa seninki üzerinde olsa yarı yarıya hukuken ayrılma durumunda onun üstüne yapmasını isteyin ölüm var kalım var bu zamanda babanın oğluna guvenmem

öncesi sonrası yok bu işin. ben meslegim geregi biliyorum. daha yeni evlisin.muhtemelen ailesi daha yenisiniz ne olacaginiz belli olmaz üstünde birsey bulundurma.bosanirsiniz felan malina ortak olur demislerdir.

Herkese teşekkür ederim herkesin kendi görüşü var bilemedim biraz ses çıkarmayım ne olacak bakıyım keşke anket yapsaydım böyle iyice kafam karıştı

Hiç bir katkınız olmayan bir maldan nasıl hak talep edebilirsiniz ki ? Çok saçma...Kira vermeyin diye evlerinde oturtmakla hata etmişler demekki...Keşke kiraya ciksaydiniz yada kredi cekseydiniz yeni ev için.O zaman anlardınız ne zor bu işler.
Güvencenizi de kendiniz yapacaktiniz şimdiye kadar.

Evlenmeden once alinan ev ve arabanin annenin ustune olmasi benim açımdan farketmez. Ancak evlendikten sonra alinacak arabanin kredisini eşim odeyecekse, araba eşimin üstüne olmali diye düşünüyorum

evlenmeden önce alınmış mallarda söz hakkınız olamaz bence.

çocuk okula başladığında siz de işe başlayın. sigortanız ödeniyor mu?

Benim esimde nisanlilikta ev aldi krediyle 10 yil.tapu onun uzerine ama borcu beraber oduyoruz arabayida.yani bosansam bir hakkim yok.ama yuvam bozulduktan sonra napiyim ben o evi arabayi.sagolsun esimde hic oyle yansitmaz ozel gunlerde altin hediyelerle gonlumu alir.yani esinin sana yansittigina bagli.bencillik yapip hep benim diyorsa sikinti.

Benim esimde nisanlilikta ev aldi krediyle 10 yil.tapu onun uzerine ama borcu beraber oduyoruz arabayida.yani bosansam bir hakkim yok.ama yuvam bozulduktan sonra napiyim ben o evi arabayi.sagolsun esimde hic oyle yansitmaz ozel gunlerde altin hediyelerle gonlumu alir.yani esinin sana yansittigina bagli.bencillik yapip hep benim diyorsa sikinti.
bence tapuya sen de dahil olmalısın sen de çekiyorsun bu yükü..

Back
X