- 17 Kasım 2015
- 408
- 219
- 103
- Konu Sahibi comeback06
-
atladığınız birşeyler var ama.
karşı rahat etsin diye düşünmüş ev almış diyorsunuz. ama neden oğlunun üzerine almamış evlilikten önce?? zaten yine gelin hak iddia edemezdi.
kaldı ki bir ömür satıp üzerine ekleyip annenin üzerine yapsa gelinin emeği nerede??
o zaman üzerine ekleyip yapmasın adam. birikimlerini eşiyle ortak değerlendirsin.
Buna benzer bi durumu biz yaşamıştık ikimizde aynı miktarda para kazanıyoruz,babası araba parasının yarısını vermişti diye onun üzerine olsun dedi,ben de babana deki borç olarak alıyorum yarı parayı ve ödeyeceğiz de dedim. araba senin ya da benim üzerime olsun ben bize ait olmasını istiyorum dedim tamam dedi,bi iki yıl sonra o parayı da kpe iade ettik,ama benim eşim makul oturup konuşuluyor sizde durum nasıl bilmiyorumEşimle 1 yıla yaklaşıyor evliliğimiz bekarken çalışıyordum işten çıkmamı istedi bıraktım ev annesinin üzerine arabada öyle hamileyim arabasını değiştirecek o da gene ailesinin üzerine yapar yani benim hiç bi güvencem Yok gibi çalışmadığımdan mı ki birlikte ev araba alanlar ne güzel karsının yada kendi üzerine yapıyor sanki mal kaçırıyor benden bu konuyu oturup konuşmaşımıyım benim üzerime yap diye ya da kendi üzerine yanlış mı olur sizce ?
Benim uzerime yap dersen lafi yersin. Malimda gozunmu var diye.Eşimle 1 yıla yaklaşıyor evliliğimiz bekarken çalışıyordum işten çıkmamı istedi bıraktım ev annesinin üzerine arabada öyle hamileyim arabasını değiştirecek o da gene ailesinin üzerine yapar yani benim hiç bi güvencem Yok gibi çalışmadığımdan mı ki birlikte ev araba alanlar ne güzel karsının yada kendi üzerine yapıyor sanki mal kaçırıyor benden bu konuyu oturup konuşmaşımıyım benim üzerime yap diye ya da kendi üzerine yanlış mı olur sizce ?
Tamam istemiyorsa o zaman senin sigortanı yatıracak yatırıyor mu ?İstemiyor hiçbir şekilde konusunu bile açmıyor
Tam bunu yazacaktim ben de.1 yıllık evli insanların parayı pulu bu kadar önemseyip eşine kuşkuyla bakması bana mı sadece garip geldi.ya ben çok saftım ya şimdiki nesil fazla gözü acik
Birlikte yaşıyoruz arabayı ikimiz kullanıyoruz bekarken vardı araba önceden beri annesinin üzerine bence onun parası bilmiyorum kendi çalışıp almıştır şimdi biraz para koyacak üzerine annesinin üzerine yapar gibi %100 bunu konuşmalımıyım kimi arkadaş da yazmış önceden alınmış o mal karışma diye
gelinin emeği derken? aile zaten satıp üzerine ekleyip daha iyisini alsınlar diye almamıştır evi. ben aldım oturttum kira ödemesin bu süre boyunca rahat etsin biz öldükten sonra diğer kardeşlerin de hakkı kimseye geçmesin diye almışlardır. zaten bu süre boyunca vermedikleri kira (ki ailenin böyle bir şey yapma mecburiyeti de yok) yanlarına kar.
konu sahibinin kocası evine ekmeğini getiriyor mu? karısına harçlığını veriyor mu? evinin rızkını tam tutuyor mu? önemli olan bu. bunları yapıyorsa ortada fol yok yumurta yok boşanma yok mal davasına düşmek kesinlikle kendi hakkı olmayan mala açgözlülük yapmaktır. çok geleceğini düşünen kadın erkeğin eline bakmaz ne yapar eder çalışır veya harçlığından kısar biriktirir yine kendine geleceğini kurar.
kaldı ki konu sahibinin altınları da kendinde anladığım kadarıyla. kimse onu istememiş ondan. al işte birikim vol.1
haha siz neden bu kadar sinirlendiniz anlamadım. sanki evi siz alıp vermişsiniz gibi
ben hala aynı görüşteyim. mantıksız şeyler var ortada. adam harçlık getiriyor evi geçindiriyor diye harika bir şey yapmıyor. kadında evde çalışıp çabalıyor. ayrıca ortada mal kaçırma var bariz yani.
birikimini neden evin üzerine koyup yeni ev alacak ??
birikimini ayrı tutsun evde annesinin üzerine dursun o zaman.
ha bu arada ben de çalışan bir kadınım. ne yapıyorsam çalıştığımla yapıyorum. ama eşim böyle saçmalasa asla müsaade etmem
1 yıllık evli insanların parayı pulu bu kadar önemseyip eşine kuşkuyla bakması bana mı sadece garip geldi.ya ben çok saftım ya şimdiki nesil fazla gözü acik
Neden düşünmeyecekmiş?1 yıllık evli insanların parayı pulu bu kadar önemseyip eşine kuşkuyla bakması bana mı sadece garip geldi.ya ben çok saftım ya şimdiki nesil fazla gözü acik
Canim sen tecrübeyle öğrenmişsin.birileri ortada fol yok yumurta yok hesap yapıyorlar.bence bu karekter ve ailenin bakış yapısının çocuğa aktarimisafsın saf. ben de öyleydim. eşimle 6 yıllık evliyiz. ikimizde tırnaklarımızla kazıdık evlendik. aşağı yukarı benzer maaşlar alıyoruz. bir araba aldık. gerisini yatırım yaptık ama bizim üzerimize değil. neyse efendim boşanma noktasına geldik. güya şartları konuşuyoruz. tek dediği oğlanın bakıcı masraflarını ve eğitimini karşılarım. hiç demedi ki mallarımızı eşit olarak paylaşırız. ikimizin her şey diye. o gün anladım ki hayatını dikkatli yaşayacaksın. düşünsene 6 yıldan sıfır şeyle çıkacaktım neden eşime güvendim diye.
ama bu bana hayat dersi oldu. araba için kredim bitiyor. bitince 1 kuruş dahi ortak birikim yapmayı düşünmüyorum. hatta üzerime bir ev istiyorum bir şey olursa zaten 2 ye bölünür o evde.
Kredi senin üstüne çekildiyse arabada senin üstüne olmalıydı.ayrica biraz üstüne gitseydiniz kredi borcu ve arabanın abi üzerine devri mahkemede o pis adamın aleyhine kullanilabilirdiNeden düşünmeyecekmiş?
8 ay evli kaldım, evliyken ihtiyaç kredisi çektim araba aldık, nasılsa evliyiz biz aileyiz onun üstüne yada benim üstüme ne farkeder diye araba eski eşimin üzerine oldu. Tüm iyi niyetime rağmen katlanamadım, sonunda evi terk ettim. Eski eş olacak şerefsiz ben evi terkedince arabayı abisinin üzerine geçirmiş hak talep edemiyim diye, borcu da üstlenmedi. Her ay 1500 lira eski eşimin bindiği arabanın borcunu ödüyorum hala. Düşünebiliyor musunuz?
Kendinizi garantiye almadan hareket etmeyin hanımlar! Benim kocam yapmaz, birşey olmaz, güveniyorum demeyin.
Konu sahibesi; ev önceden alındığı için hak talep edemezsiniz ancak yeni alınacak arabayı eşiniz kendi üzerine yaptırsın niye annesinin üzerine olacakmış? Annesi mi kullanıyor sanki arabayı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?