Evlilikte tapu

atladığınız birşeyler var ama.
karşı rahat etsin diye düşünmüş ev almış diyorsunuz. ama neden oğlunun üzerine almamış evlilikten önce?? zaten yine gelin hak iddia edemezdi.
kaldı ki bir ömür satıp üzerine ekleyip annenin üzerine yapsa gelinin emeği nerede??
o zaman üzerine ekleyip yapmasın adam. birikimlerini eşiyle ortak değerlendirsin.

Ticaret yapan adamlarda çok görüyorum bu durumu.Bir suru senede imza atıyorlar,vergi bir verip üç vermiyorlar.İsler yolunda gitmediginde haciz olmasın diye

Niye oğlunun üzerine alsın ki,belki yaşlılık için bir güvence görüyor,belki başka çocukları var onlara da paylaştıracak.Niye tek bir evladına yapsın.

Niye oğlunun üzerine alsın ki,belki yaşlılık için bir güvence görüyor,belki başka çocukları var onlara da paylaştıracak.Niye tek bir evladına yapsın.

o zaman oğlu evi satıp üzerine koyup yeni ev almaya kalkışırsa da oğlum bu ev bütün kardeşlerinin de olacak olmaz böyle karının da hakkı var desin.

o zaman oğlu evi satıp üzerine koyup yeni ev almaya kalkışırsa da oğlum bu ev bütün kardeşlerinin de olacak olmaz böyle karının da hakkı var desin.

İşte üstüne para eklese de evin tapusu konu sahibinin eşinin üzerine olamaz diyoruz zaten.
Adalet istiyorlarsa evi boşaltıp kendi paralarıyla kendi kendilerine yetmeye çalışacaklar...
Al sana adalet

İyi de eşi konu sahibiyle biriktirdikleri keseden değiştirmeyecek mülkü.Ailesinin işi ve kasadan para cekecek

iyi de ailesiyle birlikte iş yapıyorsa nolacak. bir ömür herşey ailenin üzerine mi olacak. bu iş saçma yani. kadın evde boğaz tokluğuna çalışacak adam da tüm birikimi aile üzerine yapacak. bu da haksızlık

İşte üstüne para eklese de evin tapusu konu sahibinin eşinin üzerine olamaz diyoruz zaten.
Adalet istiyorlarsa evi boşaltıp kendi paralarıyla kendi kendilerine yetmeye çalışacaklar...
Al sana adalet
bu da adalet değil. belkşi diğer çocuklarına da ev aldılar. ee bu evleri yıllarca bütün çocuklarından kısarakaldılar belki. bir programda dinlemiştim. adam muz alacağına elma alıp çocukların rızkını bölüyor ve ev alıyor o zaman o evde o çocuğun hakkı da var diyordu. zaten bu çocuğuna alan öbürüne de almıştır. eşi dengeyi sağlayamıyor

Ben esimle direk konusurum
Bizim cocugumuz olacak aniden ölsen bu cocuk ortada kalir derim

Mal kaçırma olmuyor sonuçta evlenmeden alınmış eğer evlendikten sonra alınsaydı ve tapusu onların üzerine olsaydı evet mal kaçırma olurdu.

Onu bilemem canım benim yanımda konuşmazlar

Senin yaninda konuscak halleri yok ya. cok da umursama sen evliligine bak. oyle yaparsan negatif enerji toplarsin. sanki mal mülk icin evlenmis gibi. para icin evlenen cok insan var. o yuzden sen guven esine. kendinde eve katki saglayinca birseyler istersin.

Eşinle açık açık konuş. “ sana bişe olsa bi güvencem var mı? Senin üzerine olan şuda benim kocamın hakkı diyeceğim ne var?? De bakalım.

sanki mal kaçırıyor

Ev, araba evlilik oncesi edinilmişse, tapu esinizin uzerine bile olsaydi hak idda edemeyecektiniz zaten.
Yok evlilik icinde aldiysaniz bunları ve ailesinin uzerine yaptiysa evet mal kaciriyor sizden.
Ayrica bende evlilik oncesi aldigim mallari evlendim diye yariya bolunmesini istemezdim. Onlarda adamin guvencesi, kendinize guvence istiyorduysaniz sizde evlenmeden birseyler edinseydiniz, birikim yapsaydiniz.
Kendisinin hic biseyi olmayip gidip evi, arabasi olan adamla evlenip kendinize guvence beklemeyin.
Benim eşim öyle şeylere hayatta takilmaz neyi varsa kendi ustunedir ve evlilikten sonra kendi ustune aldı. Lakin bunu yapmak istemeseydi illa hak idda etmezdim.

Normal şartlarda bu adam kendi alnının teriyle disarda çalıştığında bu yaşında evinden arabasına ,eşyasına kadar alabilecek para kazanıp üstüne evlendikten bir yıl sonra bunların daha değerlisin alabilecek ve aynı anda evini geçindirip faturalarıni odeyebilecek kadar çok para kazanabiliyorsa gitsin dışarda calissin bence

Ailesi eşinize ev aldiysa onun adina yapsalarmiş ama gerci siz evlenmeden once aldiklari icin yine hak sahibi olamiyordunuz sanirim.. Neyse takmayin biz kendi dugunumuzu yaptik kirada oturuyoruz arabamiz da yok.. Size en azindan ne guzel ev araba alinmis yardimci olmuslar bu cok guzel birsey..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…