• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyim ama alışamıyorum

2 aydır evliyim ve anneme cok yakın oturuyorum. Babam ben cocukken vefat etti, dogal olarak anneme düşkünüm. Evlendim ve gece annemi, orada bıraktıgım kedimi özledigim icin ağladım. Hala bazen ağlayasım geliyor. Eski hayatımı cok özlüyorum. Orada onun ve kardeşimin yaşadığını biliyorum, hayat devam ediyor ama o evde ben yokum. Bok gibi bir his. Esimin bir işi çıksa da, gitsem/bir durum olsa da kalsam diye bakıyorum. Hayat konforum aile evinde daha iyiydi, sorumluluklar/yaşam telaşı da felaket bunaltıyor. Rahat battı sanırım diyorum. Aslında dağ kadar borcumuz da yok, klasik herkesinki gibi kredi kartları. Refah seviyem düştü yine de tabi. Böyle şeyler görmediğim için bunalıyorum. Doğru kişi mi, doğru mu yaptım diye düşünüyorum hep. Boşansam ilk düşüncem eski odama kavuşacağımı bilmek sanki.
annesinin memesinden kesilemeyenler evlenmesin ya ! bin yıldır evlilik kurumunun işleyişi aynı. Evlendiğin kişiyle yeni bir düzen ilk evlenen kişiymiş gibi şoka uğramak da aşırı saçma. Ayrıca bu kadar hassas psikolojilerde de olmayın biraz mücadele edin hemen ağlamalar vazgeçmeler nedir yani ?

ahahahahahhah cidden ya. balayında bile o kadar yorgundu ki, yol dügün derken geberik gibi uyudu iki gün
evlilige alisamamani simdi daha iyi anladim. Normalde iki ayda tavsan gibi evin koselerinde birbirinizi kıstırıyor olmaliydiniz. e o da olmayinca ben olsam ben de derdim "ne demeye evlendim, evimde zaten rahattim" diye

Ben 17 yaşında ayrıldım evden üni için bi daha da dönmedim 22 yaşında evlendim 2 senedir aynı evde yaşıyorduk haliyle zor olmadı ama bana da mezun olunca sorumluluk vurmuştu işimde mutsuzdum arkadaşlarım yüksek lisans yapıyordu yurtdışında boğuluyordum 2019da düğünümüz 2018de nikah oldu sonra pandemi vurdu eşim işsiz kaldı ben eve bakmak zorunda kaldım memleketim yazlık ilçe ailem hep orada ben istanbul işe gidiyorum fmfliyim hastalık korkusu var o ara biz kriptoda iki koca kafa battık of Allahım of hatırladıkça kabus 4545343 kere boşanma konuşması yaptım kafamda bi kaç kere hiçbir şey demeden babama gidiyordum 😂 tek istediğim evde kalmak 24 yaşındaydım tabii daha. Benim evliliğim hep zor şeylerle sınandı bi ara ev yaptırdık altın borcu ağzımıza etti kredi kartı borcunu asgarisini eksi hesapla ödedim o derece borç ben şuursuz gibi alışverişteyim ama baliye gidiyoruz 3 gün İtalya tatili yapıyoruz tüm yıllık izinde antalyaya gidiyoruz bi şekilde toparlıyoruz pat başka bir şey. Şimdi de 2 aylık bebeyle ikimizin de işi yok 😂 bebe büyümeden risk alalım deyip iş kurdu eşim 2 milyon borcumuz var.... rahatlayınca rahat batıyor bu sene borcumuz vs yoktu gelirimiz iyiydi boşanacaktık mesela
Çok genç yaşta evlenip bu kadar sorumluluk alabilmek.Takdir ettim seni.Umarım bir an önce borçlarınızı bitirip evladınızla mutlu bir hayat yaşarsınız 🙏🌸

seviyodum cünkü. bu kadar yorucu olacağını kim bilebilir ki?
Ne bekliyordun ki evlenirken ? Tabikide bütün alanın değişecekti evliliğin bir sorumluluğu var 10yaşında çocuk değilsinki annenin dizinin dibinden ayrılınca ağlayacaksın.
İnşallah çocuk falan yapmazsınız.
Aynı konuyu eşim böyle diye açsaydınızda aynı şeyi söylerdim. Büyümeden evlenmeseydiniz keşke.

Zamanla geçecektir. Bende üniversiteye gittiğimde, ilk gece çok ağlamıştım durduk yere. Sonra zamanla geçmişti..

evlilik depresyonundasınız. kadınlarda hele sizin gibi annesine düşkün kadınlarda bu durum çok sık ve normal görülür. size yapılan boşan yorumlarını ciddiye almayın, bu üstesinden gelinmeyecek bir süreç değil. eşinizi seviyorsunuz, zamanla yeni hayatınızın dezavantajlarına uyum sağlarken avantajlarına şükretmeye başlayacaksınız. bu süreç gelip geçici. lohusa depresyonu gibi düşünün, kadınlar bu geçiş dönemlerini erkeklere nispeten çok daha ağır yaşar kaçınılmazdır bu. eşinizle çok hassas bir şekilde kalbini asla kırmadan güzelce konuşun, sizin için bu süreci kolaylaştırmaya çalışsın. bazı günler gidip annenizle vakit geçirin. bazı haftasonları eşiniz ve ailenizle beraber pikniğe gidin, bir etkinlikte toplanın. merak etmeyin anneciğiniz orada, sorumluluklarınıza da zamanla alışacaksınız. kendinizi hırpalamayın nefret ederek bir iş yapmayın yeter. kendi yaşantınızla inada binerseniz eşinize de yazık olur.

2 aydır evliyim ve anneme cok yakın oturuyorum. Babam ben cocukken vefat etti, dogal olarak anneme düşkünüm. Evlendim ve gece annemi, orada bıraktıgım kedimi özledigim icin ağladım. Hala bazen ağlayasım geliyor. Eski hayatımı cok özlüyorum. Orada onun ve kardeşimin yaşadığını biliyorum, hayat devam ediyor ama o evde ben yokum. Bok gibi bir his. Esimin bir işi çıksa da, gitsem/bir durum olsa da kalsam diye bakıyorum. Hayat konforum aile evinde daha iyiydi, sorumluluklar/yaşam telaşı da felaket bunaltıyor. Rahat battı sanırım diyorum. Aslında dağ kadar borcumuz da yok, klasik herkesinki gibi kredi kartları. Refah seviyem düştü yine de tabi. Böyle şeyler görmediğim için bunalıyorum. Doğru kişi mi, doğru mu yaptım diye düşünüyorum hep. Boşansam ilk düşüncem eski odama kavuşacağımı bilmek sanki.
Sizin gibiler kimsenin başını yakmamalı ya düşünsene büyük bir aşkla evleniyorsun evdeki kocan anam da anam diye ağlıyor gözünün içine bakıyor işin çıksın da eve gitsin diye korku filmi ya

Normal bir durum, çoğu kadın bunu yaşamıştır. Yaş olarak küçük değilsiniz bence halledersiniz. Geçmeyecek bir şey değil. Anneniz de alışacak, siz de. “Annemi yalnız bıraktım” düşüncesi sizi, eşinizi suçlamaya götürmesin, ona dikkat edin. Evinize alışmak için biraz daha evle haşır neşir olur, emek verin, eşyalarınızı sık kullanın. Umarım mutlu bir evliliğiniz olur 🌸

27 yas buyük bir yas. Artik bzyüme ve sorumluluk alma vakti gelmis coktan.
Baska ülkelerde cocuklar 18 de gidip ayaklari üstünde diruyor.

• Beğen
Reactions: Gao
İlk zamanlar hep böyle geçer öyle peri değneği değmiyor ki size pat diye evliliğe alışasınız. Sabredeceksin, zamana bırakacaksın ve evli olduğunu artık kök ailenden ayrıldığınım bilincinde olup kabulleneceksin.

Adam sana niye yanaşmıyor? Asıl sorun bu bence.

Bu kadar karalar bağlamak normal değil. Hatta evliliğin ilk zamanlari evini aramaya vaktin olmaması lazım ama siz çok sık birlikte olmuyormussunuz. Adam yoğunum yorgunum vs diyorsa bunlar bahane. Herkesin normali biraz farklıdır tabii ama evliliğin başında nasılsa daha da kotuleserek gider önce bunu çözmen lazım. Artık aile oldunuz anam da anam diyecekler evlenmesin. Sorumluluk, dertler demişsin ne değişti bu kadar?

Tahu bu kadar çocuksaniz evlenmeyin. Evlendiğiniz kişiye yazik

Zorla mı evlendirdiler?

Bu kadar da ana kuzusu olunmaz.

27 yaşında kocaman kadınsınız.

Neyin özlemi bu? Psikolojik bir probleminiz var belli ki keşke onu çözüp evlenmeye karar verseydiniz.

Bu durumunuz şiddetlenerek devam ediyorsa boşanın adamı da oyalamayın.

Hayatınıza anne evinde geçirin belki bakarlık size iyi gelecek.

Bende ailemin evinden evlenirken ayrıldım üniversitede bile başka şehire gitmemiştim. Tek çocuğum annemle aramda yaş farkı 22 arkadaş gibiydik bizde birbirimize baya bağlıydık yani ama evlendikten sonra hiç alışmakta zorlanmadım çünkü bu yola zaten isteyerek çıktım, eşimi çok seviyodum evlenmek istedim. Annem çok üzülmüş ağladığı da olmuş ama bana hiç yansıtmadı bence asıl hatayı anneniz üzüldüğünü size belli ederek yapıyor yangına körükle gidiyo resmen. Bide yakın oturuyomuşsunuz istediğinizde görürsünüz bu kadar drama gerek yok bence. Yeni evliymişsiniz eşinizle kendinize zaman verin birlikte vakit geçiricek alanlar yaratın. Yoğun çalışıyomuş benimde eşim yoğun çalışıyo akşam 9-10da gelse bile yemek yedikten sonra 1 saat bile olsa oturup bişeyler izliyoruz, sohbet ediyoruz, kahve, bira canımız ne isterse onu yiyoruz içiyoruz. Sorumluluk kısmına gelince de o ev sadece sizin değil eşinizde bi zahmet bunun farkına varıp sizin üstünüzden yükü almaya baksın.

Siz de bir türlü büyüyemiyorsunuz be bu ne? Yaşınızdan utanın.millet lisede, ortaokulda gidiyor ailesinin yanından.erkekler de bir tuhaf.27 yaşında olgunlaşmamış kadinla evlenmek nedir? Hiç bunlara koca olmayacaksın aslında.haketmiyorlar.millet de koca koca diye dertlensin.

Bence boşan😐

Siz de bir türlü büyüyemiyorsunuz be bu ne? Yaşınızdan utanın.millet lisede, ortaokulda gidiyor ailesinin yanından.erkekler de bir tuhaf.27 yaşında olgunlaşmamış kadinla evlenmek nedir? Hiç bunlara koca olmayacaksın aslında.haketmiyorlar.millet de koca koca diye dertlensin.
Kız o millet sen misin yoksa ndndn😐

Back
X