Evliyken alınan mallar

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.373
5.388
723
Merhaba herkese
Birkaç yıl öncesine kadar sanırım evliyken alınan mallar kimin adınaysa ona kalıyordu sonradan yapılan değişiklikle evlendikten sonra alınan mallar ortak oluyor öyle değil mi ?
Merakımın nedeni yok aslında yani insanız hayatımızda her şey olabilir,ev aldık kredisini ben veriyorum araba aldık kredisini yine ben ödüyorum eşim de evin ihtiyaçlarını gideriyor olur da bişey yaşarsak mal paylaşımı nasıl oluyor ve şunu da merak ediyorum benle evliyken üzerine olan malları benden habersiz satabilir mi ? (Her şey onun üzerine)
Normalde kredi çekerken bile eşin imzası gerekiyor Şuan,satarken de imza isteniyor mu merak ettim
Aklıma ara ara düşüyor bu düşünce sormak istedim sizlere

Sizinki gibi bir evlilikte bunu düşündüren şey ne merak ediyorum. Hatırladığım kadarıyla evlendiğinizde eşinizin desteği ile okuyup öğretmen olmuştunuz

Neden her şey eşinizin üzerine peki?

Sizinki gibi bir evlilikte bunu düşündüren şey ne merak ediyorum. Hatırladığım kadarıyla evlendiğinizde eşinizin desteği ile okuyup öğretmen olmuştunuz
Doğru hatırlıyorsunuz ama çevremde o kadar çok aniden aldatılan boşanan kadın var ki düşünmeden edemiyorum
Eşimi çok seviyorum iyidir kıymet verir ama ya birgün tükenirse bunlar ya birgün yanlışa düşerse

Ben evliyken edinilen mal da borçta ortaktır diye biliyorum. Geçen yaz ev sattık ev eşimin üstüneydi benim imzama vs gerek yoktu. Kredi çekerken imza alınma sebebi işte borcunda ortak olması. Boşanırsanız kredinin yarısı sizin oluyor.

Eğer yolunda giden bir evliliğiniz varsa bunları düşünmeniz biraz gereksiz. Hele derdim var köşesine yazmanız daha gereksiz.

Neden her şey eşinizin üzerine peki?
Ben atandığımda kredi verilmedi eşim evin üzerine kredi çekti otomatikman ev onun üzerine oldu
Arabayı da şehir dışından aldık benim okul var diye eşim izin alıp gitti almaya o da öylelikle onun üzerine oldu

Ya tabii ki yolunda
Ama yıllardır karısını el üstünde tutan abisinin bir çocuğu çıktı ortaya her an herkes her şeyi yapabilir diyorum ne bileyim

Bir şekilde ikinizin üzerine yapmaya çalışın derim ben.
Erkekler mal paylaşımlarında nasıl çirkefleşiyor paragöz olabiliyor inanamazsınız.
Dünyanın binbir türlü hali var temkinli olmakta fayda var.

Bizim bir tanıdık evliyken edindiği yazlığı, dükkanı, aracı sattı 3 sene önce maalesef eşinden gizli gizli.

Kredi ile alınmamış, erkeğin üzerine alınmış mülklerdi.

“Satar” dedik, “boşan” dedik, kadıncağızı ikna edemedik, “yapmaz” dedi, adam sattı,kadın çok çok üzülmüştü.

İşte bundan korkuyorum maalesef

Evet,

Türk Medeni Kanunu’nda edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanır. Eşler evlilik birliği içerisinde sahip olunan mallar üzerinde ortak hak sahibidir.

Ya tabii ki yolunda
Ama yıllardır karısını el üstünde tutan abisinin bir çocuğu çıktı ortaya her an herkes her şeyi yapabilir diyorum ne bileyim
Allah şaşırtmasın valla ne diyeyim. Ama biz yeni satış işlemi gerçekleştirdik benim imzam istenmedi. Sadece kredi de banka kendini güvenceye almak için imza attırdı. Borca ortaksınız yani.

Hatta en son da adam oturdukları evi devir mi ne etmişti…

Şimdi hatırladım.

Kadın şerh koydurdu da banka el koyunca şerh değil bankanın borcu daha mı önemli oluyormuş neymiş tam bildiğim bir konu değil de ev de kadının elinden gitmişti maalesef.

Ahhh ah!!!

O işler hiç belli olmuyor işte.

Kendi üzerinize olan malları aksi bir beyan falan yoksa eşin imzası olmadan satabilirsiniz. Kredi için eş imzası isteniyor ama satarken şart yok. Evliyken edinilen mallar ortak yine aksi bir beyan yoksa. Miras yoluyla elde edilen mallar hariç. Onlar kişisel diye biliyorum. Krediyi kimin ödediği falan fark etmiyor. Öyle olsa çalışmayan kadınlar boşanmada mallardan hak talep edemezdi. Duyumlarim bu yönde. Bunlar da çoğumuzun malumudur zaten. Ayrıntıları avukat arkadaşlar bilir tabii.

Son düzenleme:
Dava açıyorsun da onunla uğraşmak da çok zor.

Adam “borcum vardı, eşimin istekleri bitmedi” deyince haklıyken haksız duruma düşüyorsun.
O kadar kolay değil o para yetiştiremedim sattım vs demek. Anne tarafımda oldu bu benim, arabanın parası tıpış tıpış geri geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…