Evliyken alınan mallar

Malları satmadan boşanırsanız yarı yarıya ortak oluyorsunuz ama şu anda siz gelmeden de satma yetkisi var, hatta arabada al sat ihtimali yüksek oluyor ben uğraşmayayım işten izin almaya falan diye eşimin üstüne yapacaktık ama benim üzerime hiç mal yok diye vazgeçtim.

Kırılır güvenmiyormuşum gibi düşünecek durduk yere aramız bozulacak diye ben de izin almadım aslında alsam alırdım çok kolay

O kadar kolay değil o para yetiştiremedim sattım vs demek. Anne tarafımda oldu bu benim, arabanın parası tıpış tıpış geri geldi.
İnan bilmiyorum tabii…

Bizim tanıdık aynen borç gösterip, senet sepet düzenleyip evi devir mi etti sattı mı tam hatırlamıyorum bir katakulli döndü.

Kadının sağlığı da psikolojisi de maddiyatı da kalmamıştı, uğraşamadı.

Uçtu gitti!

Evlllik icinde edinilen mallar boşanmada ortak ama eşiniz satmak isterse satar, sizden imza falan almıyorlar bunun için. Bosanmada da malların üzerine olmayan taraf uğraşıyor yine ortak paylaşım olması için bildiğim kadarıyla. Ben kadının üzerine olmasından yanayım o yüzden evin olmadı arabanın. Boşanma üzerine plan yapmak doğru değil ama bir şey olursa erkek uğraşsın.
Sizin aksi olmuş, normal giden bir evlilikte bunun lafı edilmez sanırım,eşiniz farklı algılayabilir ,zaman geçmiş alınan alınmış.

Evliyken alınan malların tamamı ortaktır.

Ortak tapu talep edilmezse kredi kime çıkarsa ev onun üzerine olur.

Ancak sizden habersiz satabilir mi net bilgim yok yanıltmayayım sizi.

Mirastan kalan kısım eş bağlamaz.

Eğer aklınıza böyle bir şüphe düştü ise tapu da belki önlem alınabilir.

Ben de bilmiyorum da öyle duydum hep bazı tanıdıklarda.

Tapularda her ikisinin adı yazıyormuş.
Evet ama ortak tapuda vergi küçük bir miktar daha yüksek çıkıyor, bunu bahane eden çok gördüm. Bir de kredili evde krediyi çekenin üzerine oluyor tapu direkt, ortak olması için kefil falan olmak gerekiyor sanırım.

Hanımefendi dün eşiniz gittiği düğünün dedikodusunu yaptı diye bugün boşanırsam mallar ne olacak diye düşünmüyorsunuz değil mi?
Hayır tabii ki
Arabayı yeni aldık 5 gün oldu ondan sonra evli abisinin çocuğu çıktı ortaya falan gerildim
Belki de o gerginlikten düğüne taktım dün gece

Ben kefil olmuştum kredi çekerken ama ortak değilim tapuda

Ya tabii ki yolunda
Ama yıllardır karısını el üstünde tutan abisinin bir çocuğu çıktı ortaya her an herkes her şeyi yapabilir diyorum ne bileyim
eşinizin üzerineyse imzanıza gerke olmadan satabiliyor
alırken borç olayından dolayı imsa oluyormuş yukarıda bir arkadaş yazmış

önlem almak istiyorsanız şerh koydurabilirsiniz tapuda
eşinizin haberi olur mu bilmiyorum

bu arada böyle bişey başımıza gelirse Allah korusun mahkemede kanıtlanırsa hak geri alınıyor diye biliyorum

Hayır tabii ki
Arabayı yeni aldık 5 gün oldu ondan sonra evli abisinin çocuğu çıktı ortaya falan gerildim
Belki de o gerginlikten düğüne taktım dün gece
Abinin çocuğunun olduğu beş günde mi ortaya çıktı? Kayınvalideniz birşey olmamis gibi düğün düğün geziyor mu yani bu olaydan sonra, değişik bir aile gerçekten.

Evlilik içinde alınan mallar ORTAK FALAN DEĞİLDİR. Satılırsa satışın iptali mümlün değildir Evlilik içinde bu şekilde alınan mallarla ilgili sadece edinilmiş mal rejimi uygulanır. Bu rejm sadece eşlere boşanma halinde ayrı bir dava açarak bu malların mahkemece belirlenen bedelinim yarısı üzerinde alacak hakkı sağlar. Mahkeme malları ikiye bölmez, tapunun yarısını karşı tarafa vermez sadece buna ilişkin bir bedel belirler. Burada bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor birincisi bu davalar gayet maliyetli, uzun süren ve avukat olmadan takibi zor olan davalar bu nedenle baya emek ve para harcıyorsun, ikincisi davada asla malın gerçek değerini tespit etmiyor ve adam malları kaçırdıysa bu davadan sonra alacaklı sıfatı ile yeni bir dava açman lazım ki o davanın şartları ayrıca zor ve uğraştırıcı. Bu nedenle en azından birden fazla değerli şey varsa birazınında kadının üstüne olması gerekli bana göre. Oturduğunuz ev için aile konutu şerhi koydurabilirsiniz. Bu sadece ailenin oturduğu evle ilgili özel bir durumBu durumda habersiz devirin önüne geçebilirsiniz.

Abinin çocuğunun olduğu beş günde mi ortaya çıktı? Kayınvalideniz birşey olmamis gibi düğün düğün geziyor mu yani bu olaydan sonra, değişik bir aile gerçekten.
Ben yeni duydum kayınvalidem geçen yıldan beri biliyormuş ama eltim kimsenin duymasını istemediği için gizlenmesini istemiş tesadüfen duydum geçen gün

Ben yeni duydum kayınvalidem geçen yıldan beri biliyormuş ama eltim kimsenin duymasını istemediği için gizlenmesini istemiş tesadüfen duydum geçen gün
Kadın duyulmasın istemiş Allah'tan.

Evde zamanında size kredi çıkmamış ama araba sizin üzerinize olabilirmiş. Yine mi kredi çıkmadı size? Ben edinilen mallarin otomatik olarak erkeğin üzerine olması kısmına gıcığım. Kadının ayrıca talep etmesi gerekiyor eşine, aman yanlış anlar mı falan diye düşünmesi de cabası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…