Eee eltiniz daha önceden biliyormuş o zaman. Adam karısı boşanmasın diye peşinde dolaşıp el üstünde tutuyormuş o zaman.Ben yeni duydum kayınvalidem geçen yıldan beri biliyormuş ama eltim kimsenin duymasını istemediği için gizlenmesini istemiş tesadüfen duydum geçen gün
Evet haklısınızBöylesi çok var valla aldatma hikayesi hergün okuyoruz maalesef şurda
Hayır ya 1 yıldır bi soğukluk vardı aralarında çok belliydi eskiye göre, aynı ortamdalar ama hiç konuşmuyorlardı falanEee eltiniz daha önceden biliyormuş o zaman. Adam karısı boşanmasın diye peşinde dolaşıp el üstünde tutuyormuş o zaman.
Hayır açıkladım yaKadın duyulmasın istemiş Allah'tan.
Evde zamanında size kredi çıkmamış ama araba sizin üzerinize olabilirmiş. Yine mi kredi çıkmadı size? Ben edinilen mallarin otomatik olarak erkeğin üzerine olması kısmına gıcığım. Kadının ayrıca talep etmesi gerekiyor eşine, aman yanlış anlar mı falan diye düşünmesi de cabası.
Okumamıştım o kısmını. Evet bahsettiğim bu işte. Onun üzerine olması yanlış anlaşılacak bir şey degil ama sizin üzerinize olmasını istemeniz yanlış anlaşılabilir.Hayır açıkladım yaben gidemedim eşim izin aldı aslında evet dediğiniz gibi de oldu izin alabilirdim ama yanlış anlar diye gerek yok o gitsin kendi üstüne yapsın dedim
Öyledir.Evet ama ortak tapuda vergi küçük bir miktar daha yüksek çıkıyor, bunu bahane eden çok gördüm. Bir de kredili evde krediyi çekenin üzerine oluyor tapu direkt, ortak olması için kefil falan olmak gerekiyor sanırım.
Ne yazık kiOkumamıştım o kısmını. Evet bahsettiğim bu işte. Onun üzerine olması yanlış anlaşılacak bir şey degil ama sizin üzerinize olmasını istemeniz yanlış anlaşılabilir.
Önceki gece şaka ile karışık söyledim alındı zatenAlınırken bu da benim üstüme olsun diyebilirdiniz ama bu saatten sonra şunu benim üzerime geçirelim deseniz yanlış anlar bence de ve kabul etmesi de daha zor. Her şey benim üzerime olsa, o güne kadar hiç mal mülk konusu açılmasa ve eşim bir gün gelip evi de benim üzerime yap dese ne oluyor ne planlıyor derdim herhalde.
Merhaba, tapu ruhsat vs hepsi onun üzerine ise tabiki sizin imzanız olmadan satabilir. Devlet mal sahibi onu görüyor. Kredi çekerken sizin imzanız neden gereksin onu anlayamadım.Merhaba herkese
Birkaç yıl öncesine kadar sanırım evliyken alınan mallar kimin adınaysa ona kalıyordu sonradan yapılan değişiklikle evlendikten sonra alınan mallar ortak oluyor öyle değil mi ?
Merakımın nedeni yok aslında yani insanız hayatımızda her şey olabilir,ev aldık kredisini ben veriyorum araba aldık kredisini yine ben ödüyorum eşim de evin ihtiyaçlarını gideriyor olur da bişey yaşarsak mal paylaşımı nasıl oluyor ve şunu da merak ediyorum benle evliyken üzerine olan malları benden habersiz satabilir mi ? (Her şey onun üzerine)
Normalde kredi çekerken bile eşin imzası gerekiyor Şuan,satarken de imza isteniyor mu merak ettim
Aklıma ara ara düşüyor bu düşünce sormak istedim sizlere
Niye alındı ki alınacak bişey yok bence, bizde evi arabayı evlendikten sonra eşimin üstüne aldık. Bazen şakayla karışık diyorum seni boşarsam evi alayım araba sana kalsın diye. Gülüp istersen şimdi üstüne vereyim diyor. Açıkçası alınacak bi durum yok ama bi şüphe var sanki içinizdeÖnceki gece şaka ile karışık söyledim alındı zaten
Tamamı değil Allah korusun öyle bir durumda yarısı olsun diyorum bariMerhaba, tapu ruhsat vs hepsi onun üzerine ise tabiki sizin imzanız olmadan satabilir. Devlet mal sahibi onu görüyor. Kredi çekerken sizin imzanız neden gereksin onu anlayamadım.
Evlendikten sonra alınan tüm mallar boşanma durumunda eşit olarak paylaştırılır. Yani siz ödüyor olsanız da size düşmez tamamı.
Sizden habersiz herşeyde yapılabilir
Aldatmadı ama dediğim gibi abisi var en yakın zamanda eşini çok sevip kıymet verip aldatan biri yani kimin ne yapacağı belli olmaz diye korkuyorum evet ne yalan söyleyeyimNiye alındı ki alınacak bişey yok bence, bizde evi arabayı evlendikten sonra eşimin üstüne aldık. Bazen şakayla karışık diyorum seni boşarsam evi alayım araba sana kalsın diye. Gülüp istersen şimdi üstüne vereyim diyor. Açıkçası alınacak bi durum yok ama bi şüphe var sanki içinizde
Tabiki olası durumlar mevcut. Ancak şöyle açıklayayım. Bizim evimiz eşimin babasından kendisine düşen pay ile alındı. Babasından eşime geçti yani. Babası özellikle tapuyu vermek için evlenmemizi bekledi.Aldatmadı ama dediğim gibi abisi var en yakın zamanda eşini çok sevip kıymet verip aldatan biri yani kimin ne yapacağı belli olmaz diye korkuyorum evet ne yalan söyleyeyim
Şurda bile hergün bikaç tane aldatma konusu açılıyor aldatanların eşleri de eminim ilk yaşadıklarında çok üzülüp beklemiyordur eşlerinden
evlenmeden önce almış olmasın... evlendikten sonra alınan mallar ortak ya satmak istese satsa, iptal davası açabildiğini biliyorum.Bizim bir tanıdık evliyken edindiği yazlığı, dükkanı, aracı sattı 3 sene önce maalesef eşinden gizli gizli.
Kredi ile alınmamış, erkeğin üzerine alınmış mülklerdi.
“Satar” dedik, “boşan” dedik, kadıncağızı ikna edemedik, “yapmaz” dedi, adam sattı,kadın çok çok üzülmüştü.
Kredi çektik ben veriyorum krediyiBu evlilikte mal paylaştırma işlerini bilmiyorum açıkçası ama merak ettiğim o evi eşiniz üzerine alırken siz maddi anlamda bir destekte bulundunuz mu? Yoksa sadece kendi parasıyla mı aldı?
Evlilerdi alındığında diye hatırlıyorum.evlenmeden önce almış olmasın... evlendikten sonra alınan mallar ortak ya satmak istese satsa, iptal davası açabildiğini biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?