Evliyken yalnız olmak

Benim eşimde kamu görevlisi, çalışma saatleri yoğun. Haftasonu 1 gün olmasa bir gün mesaisi olur. Çalıştığı ilçe uzak olduğu için eve varışı 18.30u buluyor. Eve gel, duş al, yemek ye, dinlen derken tam eşiim çocukla ilgileneceği vakitte kızım uyuyor. Çok kısıtlı vakit geçiriyorlar. O yüzden normalde kızlar babaya düşkün olur derler ama benim kızım bana aşırı düşkün. Hatta bağımlı nerdeyse. Ben bu durumu sadece benim ayrı arabam olmadığı için sorun ediyorum çünkü biz bağımsız aktivite yapamıyoruz. Eğer durumunuz geçici ise bence biraz daha sabretmekte fayda var. Evet zor hem sizin için hem eşiniz için ama bazen şartlar bunu zorlayabiliyor. Sadece bunun için boşanılır mı bilmiyorum

Ailece tatil en son ne zaman yaptiniz? Beraber biriktirdiginiz kac anınız var?
Bir de hangi vucut gunde 4 saat uykuya dayanır? Mesai saati denilen sey bu yuzden var.
Tek bildigim bir insan eger isterse o vakti ayirir, istemezse de hep bir bahanesi olur. Esiniz tercihini işten yana kullaniyor. Yasadiginiz sey de evlilik degil. Tek kisilik hayat bu. Esiniz evi otel olarak kullaniyor sadece. Ailesi madem bu kadar baskı yapiyor bosanmayin diye, hic mi babasi demez oglum senin evin yok mu colugun cocugun yok mu hadi evine diye?
Hic bir gece onlar calisirken is yerine gittiniz mi? Esiniz cok calisiyor gibi gorunuyor da, gunde 4 saat uykuyla hic bir insan bu kadar dayanamaz.

O zaman size iş yerinde bi oda yapsınlar çocukla birlikte gidin takılın orda bi kaç saat. Yol sıkıntıysada taksiyle gidersiniz özel aracınız yoksa.

Olay kocayla yapılacak aktiviteler değil zaten, kızımla aktivite programlarımız var ,gruplarımız var,sanat etkinliklerimiz var çocuk parkı yürüyüş her günümüzü senlendiren aktiviteler, olay evde bir düzen olmaması ailece gecirilebilen vaktin olmaması toplu yenilen yemeklerin olmaması canımı sıkan bunlar
Ne şirketi var acaba başka elemanları yok mu

Yani eşiniz ne iş yapıyor ki sabah 7 gece 3 arası? Bende sizinle aynı sorunları yaşıyorum çocuğum 4 yaşında eşim askeri personel. Yeri geliyor 1 ay gelmiyor eve. Çocuğuma yetemiyorum hircinlasmaya başlıyor ben deseniz ayrı mutsuz oluyorum ama askeri personel elimden birşey gelmiyor. Ama özel işi olsaydi yada kendi işi olsaydi sorun cikartirdim gibi. Devlet işi oldugu halde adamın şartları belli olduğu halde yeri geliyor birbirimize giriyoruz. Çünkü çok zorrr

Kendi işi olunca böyle maalesef
Başka işte çalışsan mesai saatlerin bellidir
Çıktıktan sonra kafan rahat olur
Kimse aramaz sormaz
Ama kendi işinde olduğunda batmamak ve döndürmek için hep çalışmak zorundasın.
Eşiniz de nihayetinde sizin ve çocuğunuzun rızkı için çalışıyor.
Bu sebepten boşanma yoluna gitmek saçma geldi bana
Arada başka sorunlar varsa bilemem tabi

Bizde de sorun var, eşim iş kolik. kurumda çalışıyor üstelik. sürekli iş yapıyor. akşam evde ama bilgisayar başında geçiyor yemekten sonra. iş olmadığı zamanda uyuyor. iş planlaması pek yok. bi dönem birlikte de çalıştık. elinden iş alacam diye göbeğim çatlamıştı. zorla iş almıştm. aşırı mükemmeliyetçi eşin gibi... oğlum 6 yaşında, babasını evden gönderme derdinde. gitsin biz takılalım diyor artık çocuk. eşim evde sesimizden rahatsız olunca kızıyor, oğlumda gönderem naparsa yapsın modunda....

ben eşimi ikna ettim ilaç kullanması için. şimdi ilaç deneyecek olmadı psikiyatriste gidecek. kendisi de sıkıntılı. keskin sirke küpüne zarar. 1 yıldır geçmek bilmeyen egzamaları oluyor artık.. onun vücut bu düzeni kaldıramadı....

senin eşinde anca sağlık elden gitmeye başladığı zaman anlayacak malesef... onun öncesinde ne desen boş.

Bizde de sorun var, eşim iş kolik. kurumda çalışıyor üstelik. sürekli iş yapıyor. akşam evde ama bilgisayar başında geçiyor yemekten sonra. iş olmadığı zamanda uyuyor. iş planlaması pek yok. bi dönem birlikte de çalıştık. elinden iş alacam diye göbeğim çatlamıştı. zorla iş almıştm. aşırı mükemmeliyetçi eşin gibi... oğlum 6 yaşında, babasını evden gönderme derdinde. gitsin biz takılalım diyor artık çocuk. eşim evde sesimizden rahatsız olunca kızıyor, oğlumda gönderem naparsa yapsın modunda....

ben eşimi ikna ettim ilaç kullanması için. şimdi ilaç deneyecek olmadı psikiyatriste gidecek. kendisi de sıkıntılı. keskin sirke küpüne zarar. 1 yıldır geçmek bilmeyen egzamaları oluyor artık.. onun vücut bu düzeni kaldıramadı....

senin eşinde anca sağlık elden gitmeye başladığı zaman anlayacak malesef... onun öncesinde ne desen boş.
bu arada 13 yıllık evliyim. belliydi aslında böyle olacağı, nişanlıykende aynıydı... keşke ozaman aysaydım.. çok seviyorum ama zorlanıyorum. oğlum 1. sınıf ödev yaptırıyorum 10dk aralara ihtiyacım oluyor ozaman bile çocukla ilgilenmiyor. iş iş diye ölüyor... sevdiğim için bırakasım da gelmiyor. bilmiyorum... böyle devam ederse kendi sağlığından da olacak...

bu arada 13 yıllık evliyim. belliydi aslında böyle olacağı, nişanlıykende aynıydı... keşke ozaman aysaydım.. çok seviyorum ama zorlanıyorum. oğlum 1. sınıf ödev yaptırıyorum 10dk aralara ihtiyacım oluyor ozaman bile çocukla ilgilenmiyor. iş iş diye ölüyor... sevdiğim için bırakasım da gelmiyor. bilmiyorum... böyle devam ederse kendi sağlığından da olacak...
Nişanlıyken ayrılsaydın diyor musunuz pişman mısınız iyi kazanıyorsa adam ne yapsın çalışıyor

Benim babam esnaftı ben doğduğum zaman durumumuz hiç de iyi değilmiş. Annem yardımcı kimse olmayınca sadece babamın (o zamanlar kendi dükkanı yoktu) haftalıkları ile geçinmek durumundalarmış.

Ben üniversiteye gidene kadar babamı hafta içi gördüğümü hatırlamam. Babam hiç bir bayramda, yılbaşında yanımızda yoktu. Vardı aslında ama biz uyuduktan sonra ancak gelirdi, göremezdik :) Babam ben uyurken üzerimi örtüp başımı okşadığını hisseder çok mutlu olurdum. Sadece cumartesi akşamı (şanslıysak, işi erken bittiyse) ve pazar günleri görürdük babamı. Ama o Pazar günleri çok özeldi.

Kardeşimle babamızı çok özlediğimiz için heyecanlı olurduk ve babam bir kere of demeden bütün zamanını bizimle geçirirdi. Evde, dışarda artık gün ne getirdiyse bizimle, bizim istediğimiz gibi yapardı.

Evet, babamızı özlerdik ama onun çalışma düzeni buydu, bunu kabullenmiştik. Bizi sevdiğini ve bütün enerjisini bize verdiğini biliyorduk, hissediyorduk ve bu bize yeterli geliyordu :)

Belki kızınız da özlüyordur, dile getiriyordur ancak sizin endişelendiğiniz kadar büyütmüyordur içinde meseleyi?

Nişanlıyken ayrılsaydın diyor musunuz pişman mısınız iyi kazanıyorsa adam ne yapsın çalışıyor
Her şey para mı? Para kazanılır yine ama çocuğunun büyümesini görememek geri gelmez.
Konuda da zaten işkolik ve hırslı olmasından yakınılıyor. Sadece iş tarafına zaman ayırıyor aileye yok.
Bence çok zor Allah yardımcısı olsun.
Başlığı görünce çalışmak zorunda olan çalışmasa geçinilemeyecek bir durum var sanmıştım ama hiç de öyle değilmiş.

Bahsettiğiniz çalışma saatleri çok uzun.
Boşanma lafı geçince, haftada dört gün eve erken gelebildiğine göre eşiniz, gerçekten ailesiyle vakit geçirmek istese bir yolunu bulur. Baba ve oğullar aynı kafada, ailelerinin hayatlarından çalıyorlar.
Çok zor Allah yardımcınız olsun.

Her şey para mı? Para kazanılır yine ama çocuğunun büyümesini görememek geri gelmez.
Konuda da zaten işkolik ve hırslı olmasından yakınılıyor. Sadece iş tarafına zaman ayırıyor aileye yok.
Bence çok zor Allah yardımcısı olsun.
Başlığı görünce çalışmak zorunda olan çalışmasa geçinilemeyecek bir durum var sanmıştım ama hiç de öyle değilmiş.
Haklısınız ama kendi işini yapan çoğu kişi böyle malesef benimde var etrafımda böyle adam çok iyi kazanıyor ama gecesi gündüzü yok çok lüks terde yaşıyorlar ama çocuklar hep anne ilgileniyor adamın iş dışında muhabbeti yok oturmaya gittiğimizde bile hep iş elinde telefon

Bahsettiğiniz çalışma saatleri çok uzun.
Boşanma lafı geçince, haftada dört gün eve erken gelebildiğine göre eşiniz, gerçekten ailesiyle vakit geçirmek istese bir yolunu bulur. Baba ve oğullar aynı kafada, ailelerinin hayatlarından çalıyorlar.
Çok zor Allah yardımcınız olsun.
Bu kazandığımın çok çok daha azını kazanayım maaşlı bir yere gireyim saatlerim belli olsun deseydi konu sahibi kabul eder miydi acaba aynı durumda bir yakınım var kadın hem şikayet ediyordu bize zaman ayırmıyor diye hemde adam bu teklifi yaptığında kabul etmiyordu lüksünü bırakamıyordu

Bu kazandığımın çok çok daha azını kazanayım maaşlı bir yere gireyim saatlerim belli olsun deseydi konu sahibi kabul eder miydi acaba aynı durumda bir yakınım var kadın hem şikayet ediyordu bize zaman ayırmıyor diye hemde adam bu teklifi yaptığında kabul etmiyordu lüksünü bırakamıyordu
Herkesin kendi bileceği iş ama lüksünden feragat etmek istemeyen şikayette etmeyecek o zaman.

Back
X