Evllilik icin para mı biriktirdiniz yoksa borçla mı aldınız?

Beyaz eşyalar ve tüm mutfak eşyalarını biz aldık. Mobilyaları da eşim aldı. Sağolsunlar herkes elinden gelenin fazlasını yaptı. Çok fazla hediyemiz oldu. Ama bunlara rağmen yine borcumuz vardı. Düğünümüz krediyle oldu. Ama geriye dönüp baktığımda hiç pişman değilim. İyiki istediğim gibi yapmışız.

Öncelikle merhaba herkese. Evli olan arkadaşlar. Evlilik icin bir birikiminiz mi vardı yoksa eşinizle her seyi borçla mı aldınız. Artık devir değişti aileler pek karışmıyor evlenen Kişiler kendileri alıyor herseyini diyorlar. Gercekten böyle mi? Bizim adetimizde kız tarafı sadece mutfak eşyası alır. Erkek tarafına düşer diğer seyler. Sizin nasıl oldu? Para mı biriktirdiniz yoksa borca girerek mi aldınız esyalarınızı
Biz nişanlılık dönemimizde kredi çekip dolara yatırdık aylık olarakta ödedik.evlendiğimizde sadece 2 ay borçlu kalmış olduk.bir zorlukta yaşamadık çok şükür

Biz de de küçük yaşta başlanır kıza çeyiz alınmaya.iğneden ipliğe kadar annem herşeyimi düşündü..30 yaşında evlendim beyaz eşyalarım,küçük ev aletlerim,tüm tekstil ve mutfak eşyalarımı zamanla aldım..birikim de yaptım..takılarım dahil aileme hiçbir şey yaptırmadım.çünkü karşı taraf bişey yapmıyordu yatak odamı da kendim borçsuz aldım..eşim de diğer mobilyaları aldı...onlar da nakit alındı...kalan halıdır,perdedir,kınadır hepsini birikimizle yaptık...ev düzmek kolay değil allah kolaylık versin

Öncelikle merhaba herkese. Evli olan arkadaşlar. Evlilik icin bir birikiminiz mi vardı yoksa eşinizle her seyi borçla mı aldınız. Artık devir değişti aileler pek karışmıyor evlenen Kişiler kendileri alıyor herseyini diyorlar. Gercekten böyle mi? Bizim adetimizde kız tarafı sadece mutfak eşyası alır. Erkek tarafına düşer diğer seyler. Sizin nasıl oldu? Para mı biriktirdiniz yoksa borca girerek mi aldınız esyalarınızı
Borca karsi oldugumuz icin kendi birikimimizle kredi cekmeden sukurler olsun hallettik herseyi.. inanin hic bisey istemedim.. altin mis suymus buymus.. gereksiz yere harcamada yapmadik..

Bizdeki paylaşım şöyle oldu
Yatak odası kız tarafı
Salon erkek tarafı
Mutfak eşyaları kız tarafı (buzdolabı erkek tarafı)
Çamaşır mak erkek tarafı
Ayakkabılık kitaplık vs ortak
İkimizin de birikmişi vardı birleştirip peşinat verdik ev aldık
Evlilik masraflarımızı da aileler karşıladı şükürler olsun borçsuz evlendik
Yalnızca konut kredimiz var

Ailelerimiz aldı. Bence ailelerin durumu varsa almalılar. Evliliğe borç harç ödeyerek başlamak yıpratıcı olabilir.
Ailemin durumu olmasaydı öncesinde bunun bilincinde olup biriktirmeye başlardım. Yetmediği yerde de kredimi çekerdim.

Ne anam var ne babam iki abim. Var ama ceplerinde akrepte var bende bir dönem çalıştım ve para biriktirmiştim kendi düğünümüzü eşimle kendimiz yaptık

Back
X