eylül 2011 anneleri buraya...

arkadaşlar aranızda devit kullanan varmı?saglık ocagında hemşiremiz 5.aydan sonra devit kullanılmasını öneriyolarmıs,banada yazdılar aldım ama,prospektüfünde uyarılarda (D3 vitamininin devamlı kullanılmasını gerektiren durumlarda böbrek fonksiyonları düzenli olarak kontrol edilmelidir. Günlük ihtiyaç 400-800 IU’dir. Bunun üzerindeki dozlar entoksikasyon yapabilir. Hamile kadınlarda mutad doz düzeyinde güvenilir olup olmadığı bilinmediğinden hamilelik sırasında kullanılmaları önerilmez.) diyo,tereddüt ettim açıkçası..varmı kullanan arkadaslar?

bayanlar şeker yüklemesini yaptırdınız mı? ben haftaya yaptırıcam çok zor oluyomuş galiba.çoğu kişi yanında limon suyu götürüyomuş galiba bende öle yapıcam.benimki 75gr glukoz la yapılacak.sizler yaptırdıysanız nasıl oldu?

merhaba arkadaşlar,

bende 22 haftalık hamileyim. nasipse net değil ama bi kızım olucak. inşallah kontrolde net olarak gösterir. bu arada topik ne demek? fransız kaldım da..

ben 15 haziranda gidicem ama bi şey duymadım. ne gibi rahatsızlı oluyomuş. hatta ben ilk gebeliğimde şeker yüklemesi yaptırdımn mı onu bile hatırlamıyorum.

merhaba arkadasım,ben yaptırdım şeker yüklemesini.benim için bir zorluu yoktu.sadece suyun içine ilacı katıp veriyorlar içiyorsun,o bir saatte hiç bir şey yiyip içmiyorsun.1 saat sonrada kan veriyorsun o kadar.tam olarak neyi zormuş anlayamadım,tadını beyenmeyenler,yada miğdesi çok hassas olanlara zorluk vermiş olabilir,tadı çokta iğrenç değil açıkcası.

ilaçlı suyu aç karına aldığın için zorluk çekiliyomuş yoksa tabiki bi zorluğu yok.benim gibi 16.haftaya kadar bol bulantılı ve 5-6 kilo kaybeden biri için biraz zor olucağı kesin ) neyse verdiğin bilgi için sağol canım.

merhaba hanımlar, aranıza yeni katıldım ben de 23 haftalık hamileyim ve kısmetse eylülde bi oğlum olucak :)

selam kızlar. benımde ıns eylülde bı kızım olacak.
ben dün yaptırdım şeker yüklemesi. ac karnına ılaclı suyu ıcıyosun 1 saat bekleyıp kan verıyosun.
bı zorlugu yok. benım ılacın ıcıne lımon sıkmışlar o yuzden hemen ıcebıldım. 2 bardak ıcırdıler.
sonucları aynı gün alıyosun.
benim şekerım bıraz yuksek cıkmıs. hamur ısınden uzak durcakmısım. baska bısey demedı ılaca felan gerek yokmus. zaten ekmegi minicik parca yıyordum heralde tam kesecem artık.
bu arada 25 haftalıgım ve 9 kg aldım. cok aldım az yedıgım halde ucuyo kilom.

siz kac kg aldınız sımdıye kadar?

hayırlısı olsun canım.allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin.
dediğim gibi bizim yükleme haftaya olucak bakalım sonuçlarımız nasıl çıkacak.
vallahi canım ben 65 le başladım 16.haftaya kadar 5-6 kilo verdim.şuan 23+3 üm ve sadece 2 kilo aldım.allahtan bebişim şuan 493 gr ve doktorum bebek alıyo problem yok dedi.
senin bebişin ağırlığı nasıl canım?

merhaba arkadaşlar,

bende 22 haftalık hamileyim. nasipse net değil ama bi kızım olucak. inşallah kontrolde net olarak gösterir. bu arada topik ne demek? fransız kaldım da..

hoşgeldin canım.inşallah rabbim gönlüne göre versin inş. bu arada topik bu yazdığımız konu oluyor yani eylül 2011 anneleri topiği..

bende sağlık ocağına gidiyorum ama orda bana bu ilacı vermediler vitamin verelim dediler benim kendi özel doktorum verdi diye almadım bişey demediler. bence tek bir doktorun dedğini takip et.

merhaba.. bu obstetrik nedir benden istemediler...

merhaba.. bu obstetrik nedir benden istemediler...

kaçıncı haftandasın? ben bugün yaptırdım. obstetrik renkli doppler usg. anne ile bebek arasındaki kan akışına bebek kordonuna falan bakıyolar. daha öncede fetal eko yaptırdım. allaha çok şükür herşey normal..

Evet banada verdiler bende kullanıyorum günde 9 damla olarak uygulama yeni başlamış..

Kızlar benimde 2. ci kez kızım olacak..Allah sağlıkla kolaylıkla bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah bu arada ben 24 haftalığım..

benım bebiş 700küsür grammıs.
zayıf dedi doktor. kiloyu sen alıyosun bebek alamıyo dedi. 5gün gerileme olmus bebekte o yuzden.
cok canım sıkıldı

benım bebiş 700küsür grammıs.
zayıf dedi doktor. kiloyu sen alıyosun bebek alamıyo dedi. 5gün gerileme olmus bebekte o yuzden.
cok canım sıkıldı

inan canım ben hiç abartı bişey yemiyorum.bazen akşam yemeğini yemiyorum.ama çok fazla meyve yiyiyorum.bende çok üzülüyodum kilo verdim ama sadece 2 kilo aldım bebişimi besleyemiyorum herhalde diyodum ama dün doktorumdan öğrendimki bebişimin kilosuda sağlığıda yerindeymiş çok şükür.
sende canını sıkma canım.o toparlar kendini.peki doktorun sana herhangi bişey önermedi mi?

hergun bı yumurta bı kase yogurt bı bardak süt ıc dedı.
şeker. un. tuz yasakladı.
ben tiksindigimden dolayı tavuk et balık bakliyat gıbı seyler yemedım 6 aydır. ondan bebek de etkilendi. yemem lazım mecburen artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…