Aşılama Eylül ayı aşılama yaptıracak savaşçılar hazır mıyız?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Eğer bir kadın gebelikten şüpheleniyorsa, o ay korunmamışsa, çocuk istiyorsa veya istemiyorsa ve gebelik testi yapmaya karar verdiyse; önce adet gecikmesini bekleyecek. Adet gecikmesi olduktan sonra bir test alacak, o testte eğer pozitif çıkarsa eğer o zaman hamile olduğuna emin olabilir. %99’un üstünde, daha üzerinde hassas çünkü idrar testi, pozitif çıktığı zaman… Çünkü pozitif çıması demek o idrara çıkan “Beta HCG” hormonunu algıladığını göster ve bu tür testler “Beta HCG” dışında hiçbir maddeden etkilenmez. Eğer hemen adet gecikmesi günü veya sonrasında yaptığı test pozitif çıkmışsa, pozitif demek illaki koyu iki çizdi çıkacak anlamına gelmiyor; hafif bir çizgi çıkmışsa dahi onu pozitif olarak kabul etmek lazım. Ama eğer sorun şuradan kaynaklanıyorsa; negatif çıkarsa hamile olmadığına emin olabilir mi? Maalesef emin olamaz. Hamile olmadığına emin olmak için eğer çok kuvvetli bir şüphesi varsa; o zaman ya doktora gidip kan testi isteyecek yada birkaç gün sonra testi tekrar edecek. Eğer birkaç gün sonra testi tekrar ettiğinde pozitiflik oluşuyorsa o zaman hamiledir demektir

ilk gunlerdekinden daha belirgin... testlerin uzerlerinde tarihlerini yazdim.. takip icin..

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis:teytey::teytey::teytey::teytey::CüvCüv::CüvCüv:zemuszemuszemuszemuszemuszemus

duygularım bunlar canım seninle ilgili;başka söze gerek var mı ????

Guzelim benim.. test kutusunun uzerinde de sey diyor.. eger supheli bir silik renk cikarsa hergun devam edin test yapmaya.. bende oyle yapiyorum hayatim.. ama o dijitaller neden oyle verdi peki?

''AYNEN'' ''TAM KELİMESİ CANIM ; çe kil me ''

Guzelim benim.. test kutusunun uzerinde de sey diyor.. eger supheli bir silik renk cikarsa hergun devam edin test yapmaya.. bende oyle yapiyorum hayatim.. ama o dijitaller neden oyle verdi peki?

Adı üstünde canım dijital;mantık açısından bile düşünürsen dijitallerin algılama gücü daha düşüktür;direkt işleme geçmesi daha mekanik yani...Fazla teknik terim kullanmak istemiyorum;ama diğer testlerin sürekli silik yada değil 2 çizgi veriyorsa yüksek ihtimalle hamişsinkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

keje ya kaç saat kaldı ne kadar azaldı değil mi? .... bak beklenince bekleniyor hep diyorum geç olsun ama güç olmasın........

tabi canım ya sen deyince hatırladım ama dediğim gibi 2-3 gün toplasan o kadardır çok sık değildi yani........

Benimde son 3 gündür bu şekilde canım;çekilme yeni başladı....Bakalım...Cuma sabahtan gideceğim zaten;öğlene doğru haberimi veririm artık :)

keje ya kaç saat kaldı ne kadar azaldı değil mi? .... bak beklenince bekleniyor hep diyorum geç olsun ama güç olmasın........

Valla öyleymiş canım ama anladım ki en önemlisi kendini rahat bırakmakmış;yani gamsızlıktan değil ama olacağı varsa olur;olmazsada olmaz misali...Belkide o yüzden bu kadar rahatım canım...Şu an kasıklarım ağrıyor ama asla regl miyim acaba vs moduna girmiyorum canım...Hepimiz için hayırlısı!

kesinlikle katiliyorum.. bak benim lekelenmeler oluyor.. ama ilacla karisik gibi :) yani vajinadan kapsul kullaniyorum

yeşilcim benim doktorum 11 ekim'de (15. günümde) test yaptır dediği için günleri öyle sayıyorum. yani bugün 4. günüm olarak kabul ediyorum.

benim göğüslerim patlıcak gibi ama bu aşılama gününden hemen sonra başladı. hamilelikle alakası olamayacak kadar erkenden başladı yani. onun dışında hiçbir belirtim yok. zaten sanki olmamış gibi de bir his var içimde, bilemeyiz tabii, kısmet.

onun dışında birşey belirteyim:

HCG hormonu bildiğim kadarıyla önce kana salgılanıyor, yeteri kadar süre geçtikten sonra da idrara geçiyor.

birşey daha söyleyeyim ama kesin bilmediğimi de belirteyim:

benim doktorum her seferinde progesteron testi istiyor. bundaki asıl amaç yumurtaların çatlayıp çatlamadığıyla ilgili bilgi edinmek. aslında bunu ultrasonla da öğrenebilir, ama kanda hormon testini tercih ediyor.

şimdi, progesteron yanlış bilmiyorsam gebelikte de artarak salgılanıyor. bebeğin tutunması için önemli bir hormon. o yüzden de progestan hapı veriyorlar zaten.

çatlamadan bir hafta sonra yapılan progesteron testinde değer yüksek çıkarsa hamilelik için bir ipucu verebilir. kesin sonuç olmamakla birlikte sanırım doktor bir tahminde bulunuyor değere göre. çünkü hamilelik gerçekleşirse vücut progesteron salgılamayı arttırıyor, tutunma gerçekleşsin diye.

benim 12-13 civarında çıkıyor ve gebelik oluşmadı. ama gebelerin 20'nin üstünde çıkıyormuş. bu testi yaptıran var mı aranızda? değerlerimizi karşılaştıralım? diğer forum sayfalarında bahsi geçiyor bu konunun ama burada hiç konuşmadık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…