yeşilcim benim doktorum 11 ekim'de (15. günümde) test yaptır dediği için günleri öyle sayıyorum. yani bugün 4. günüm olarak kabul ediyorum.
benim göğüslerim patlıcak gibi ama bu aşılama gününden hemen sonra başladı. hamilelikle alakası olamayacak kadar erkenden başladı yani. onun dışında hiçbir belirtim yok. zaten sanki olmamış gibi de bir his var içimde, bilemeyiz tabii, kısmet.
onun dışında birşey belirteyim:
HCG hormonu bildiğim kadarıyla önce kana salgılanıyor, yeteri kadar süre geçtikten sonra da idrara geçiyor.
birşey daha söyleyeyim ama kesin bilmediğimi de belirteyim:
benim doktorum her seferinde progesteron testi istiyor. bundaki asıl amaç yumurtaların çatlayıp çatlamadığıyla ilgili bilgi edinmek. aslında bunu ultrasonla da öğrenebilir, ama kanda hormon testini tercih ediyor.
şimdi, progesteron yanlış bilmiyorsam gebelikte de artarak salgılanıyor. bebeğin tutunması için önemli bir hormon. o yüzden de progestan hapı veriyorlar zaten.
çatlamadan bir hafta sonra yapılan progesteron testinde değer yüksek çıkarsa hamilelik için bir ipucu verebilir. kesin sonuç olmamakla birlikte sanırım doktor bir tahminde bulunuyor değere göre. çünkü hamilelik gerçekleşirse vücut progesteron salgılamayı arttırıyor, tutunma gerçekleşsin diye.
benim 12-13 civarında çıkıyor ve gebelik oluşmadı. ama gebelerin 20'nin üstünde çıkıyormuş. bu testi yaptıran var mı aranızda? değerlerimizi karşılaştıralım? diğer forum sayfalarında bahsi geçiyor bu konunun ama burada hiç konuşmadık..
bakmazlar ki adeti bekle dedi hemşire şimdi gidicem bir sürü laf eğer düzenimde bir değişiklik yapmazsa 2-3 ekimde hastalanmam lazım çok düzenlidir adetim bakalım o zaman geçerse giderim..
Evet amaaaa eğer sabırsızlanırsanda -ki ben senden daha çok sabırsızlandım :) - farklı bir yere gidersin baktırmaya;zaten yarın yada yarından sonra regl tarihinmiş;pekte birşey kalmadı :)
Evet amaaaa eğer sabırsızlanırsanda -ki ben senden daha çok sabırsızlandım :) - farklı bir yere gidersin baktırmaya;zaten yarın yada yarından sonra regl tarihinmiş;pekte birşey kalmadı :)
bekliycem canım ya napıyım mucize olursa sürpriz olsun..
bekliycem canım ya napıyım mucize olursa sürpriz olsun..
İnşallah canım benim inşallah !!!!:Saruboceq::Saruboceq:
canım bana baktılar 12. gün bhch nin 1.74 çıktığı gün progesteron 14 çıktı...negatif yani..
kızlar birde ben 2.aşılamamda 15.gün adet oldum yani aslında aşılama günü çatlamamış yumurtalarım
ertesi gün çatlamış böyle bi ihtimalde var yani.inş bu sefer zamanlama doğrudur.
canım ya benimde ilk aşılamamda 12.gün adet oldum ben de çok düşünüyorum benimde yumurtam erken mi çatlamış diye yumurtlamadan sonra 14.gün de mi adet olmalıydık acaba yarın unutmazsam dr a sorayım bakalım
bugün kontrole gittim doktora.. muayene ederken doktor ilaç yazayımmı diye soru bende , yazmayın dedim. doktor şaşırdı, varmı kullanmadığın ilacın diye sordu. bende yok ama aşılama ypmak istemiyorum, dedim.. doktor ve asistanı çok şaşrıdılar.. illlede yapalım bu ayda ara vermeyin.. dediler. eşimde bende, istemiyoruz ara vermek istiyoruz deyince "o zaman niye geldiniz bugün" dedi doktor.. kontrole geldik bende kist vs olmuşmu sorun varmı diye dedim.. hiç bişey yok dedi.. ona da sevindim.. ama için çok buruk..
iki kez aşılama denedik ikisindede olmadı umudum şuan yok.. olmazsa da olmasın napalım diyorum.. ama burda sizlerin yanında olmaktan bu içimdeki sıkıntıyı anlatmaktan bile mutlu oluyorum...
ben, ailem dahil hiç kimseye bu yaşadıklarımızın hiçbirini anlatmadım.. herkes çocuk istemiyoruz diye biiyor..şu açıdan çok iyi her ay herkes ne oldu diye sormuyor ve acıyan gözlerle bakmıyor.. ama bir yandan kötü,destek olacak hiç kimsem yok.. sadece eşimle ve kendi içimde yaşıyorum.. o yüzden sizi bulduğum için çok şanslıyım.. burda rahatlıyorum.. allah hepimizin yardımcısı olsun inşalah.. hepinize çok dua ediyorum..
seyno canım bizde söylemedik ailelerimize sadece birkaç arkadaşım var paylaştığım ama bazen herkese söylesek de rahatlasak diye düşünüyorum sonra da söylesem her ay onlarla bizimle birlikte üzülecekler ve durmadan konuşacaklar biz de de abimin eşi hamile onlarda istediğimizi biliyorlar ama olmadığını söylemedik ona rağmen durmadan bebek muhabbeti yapıyorlar ve bebeğin ultrason görüntülerini gösteriyorlar artık üzülsem mi sevinsem mi bilemiyorum içinden sabret bizimde olcak diyip duruyorum
NBNH canım ya nasılsın?
iyiyim özlemcim sen nasılsın bu günlerde sayfalar çok çabuk ilerliyor takip edemiyorum valla okuduğum kadarıyla geç de olsa yorum yapmaya çalışıyorum :1hug:
arkadaşlar dün kan testi yaptım.sonuç pozitif.ilk denememdi,umutsuzdum ama şuan ck mutluyum.
canım çok tebrik ederimbu ayın ilk pozitifi sensin sanırım hadi bakalım peşinden geliyoruz:CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:
Kızlar yardım 2 saattİr kanamam yok kahverengİnden aÇık pembeye dÖnmÜŞtÜ.ama regl sancım hİÇ yok hala sol kasıĞımda oynama var gÖĞÜslerİm berbat bİ de az Önce Çok berbat mİdem bulandı ya bİlemİyorum eŞİm tutturdu yarın gİdİp test yapalım dİe kanda baktıracaĞız.sİzce yaptırsam mı?yanİ Şİmdİlİk 1 gÜnlÜk ped kdr yok kanama.nette gÖrÜŞtÜĞÜm bİ doktora sordum bekleyİn kaanamaya dÖnene kdr yazmıŞ...ne yapsam bu arada annemle az Önce konuŞtum annem doĞum yapana kdr her ay hafİf kanamaları olmuŞ.ablamda hamİlelİk geÇİrdİ onda da olmuŞ.yanİ ırsİ bİŞey olabİlİr mİ?ne olur cvp test yaptırayımmı?hala umut var mı sİzce?gerÇİ ben Öylesİne yaptıracaĞım bİlİyorum yokkkk.kızlar İmoje ve keje bana kızmıŞsınız yazdıĞım İsyanlara karŞılık.İnŞallah sİzİnkİ tutmuŞtur ama tutmadıysa buraya yazmasanız bİle kendİ kendİnİze mutlaka İsyan edeceksİnİz.Çok kÖtÜ bİr duygu....İÇİmİ sİze dÖktÜmmm.ne yapayım...ama sİzlerİ ÜzdÜysem ÖzÜr dİlerİm.buarada tansİyonum fırlamıŞ baŞ aĞrısından Çatlıyom ama İnat ettİm yİne de İlaÇ İÇmİcemmmm.nedense Öle geldİ İÇİmden.bİ de nette okudum ÜstÜne gÖrme olayı var?yaptırayımmı kan tahlİlİ yarınnn.ne olur yardım...
Kızlar yardım 2 saattİr kanamam yok kahverengİnden aÇık pembeye dÖnmÜŞtÜ.ama regl sancım hİÇ yok hala sol kasıĞımda oynama var gÖĞÜslerİm berbat bİ de az Önce Çok berbat mİdem bulandı ya bİlemİyorum eŞİm tutturdu yarın gİdİp test yapalım dİe kanda baktıracaĞız.sİzce yaptırsam mı?yanİ Şİmdİlİk 1 gÜnlÜk ped kdr yok kanama.nette gÖrÜŞtÜĞÜm bİ doktora sordum bekleyİn kaanamaya dÖnene kdr yazmıŞ...ne yapsam bu arada annemle az Önce konuŞtum annem doĞum yapana kdr her ay hafİf kanamaları olmuŞ.ablamda hamİlelİk geÇİrdİ onda da olmuŞ.yanİ ırsİ bİŞey olabİlİr mİ?ne olur cvp test yaptırayımmı?hala umut var mı sİzce?gerÇİ ben Öylesİne yaptıracaĞım bİlİyorum yokkkk.kızlar İmoje ve keje bana kızmıŞsınız yazdıĞım İsyanlara karŞılık.İnŞallah sİzİnkİ tutmuŞtur ama tutmadıysa buraya yazmasanız bİle kendİ kendİnİze mutlaka İsyan edeceksİnİz.Çok kÖtÜ bİr duygu....İÇİmİ sİze dÖktÜmmm.ne yapayım...ama sİzlerİ ÜzdÜysem ÖzÜr dİlerİm.buarada tansİyonum fırlamıŞ baŞ aĞrısından Çatlıyom ama İnat ettİm yİne de İlaÇ İÇmİcemmmm.nedense Öle geldİ İÇİmden.bİ de nette okudum ÜstÜne gÖrme olayı var?yaptırayımmı kan tahlİlİ yarınnn.ne olur yardım...
Valla öyleymiş canım ama anladım ki en önemlisi kendini rahat bırakmakmış;yani gamsızlıktan değil ama olacağı varsa olur;olmazsada olmaz misali...Belkide o yüzden bu kadar rahatım canım...Şu an kasıklarım ağrıyor ama asla regl miyim acaba vs moduna girmiyorum canım...Hepimiz için hayırlısı!
tabi rahat ol bitanem ne gerek var 2 günlük dünyada sıkılmaya.... regl falan yok bebişin ayak sesleri onlar İNŞALLAHHHHH........
canım ya evet sayfalar maşallah çok güzel ilerliyor bende okuldan gelince bakıyorum ooo kaç sayfa oku oku bitmiyor hep böyle olsun hiç yalnız kalmayalım inşallah......
guzelim bence 2 ekimi bekle derim.. Dr mizin bize uygun gordugu tarih... Bilemiyorum ama sabirsizsan git ne diyeyim.. Bneim elim mahkum zaten onceden yaptiramam..
Ama bneimde regl gibi lekelenmelerim kahverengiden degisti gul kurusu rengine dondu :))
belkide gercek regl dir...
Kismet be arkadaslar bundan sonrasi...
burp bitanem sen neler yapıyorsun nasıl gidiyor işler?........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?