Aşılama Eylül ayında aşılama yapanlar.....

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Eylul ayinda asilama yaptirmistim ya kizlar eylul 27 gibi adet olmam gerekiyodu ben ekim 4te adet oldum doktor progestandandir birakinca gelir demisti.asilamam tutmadi tabia ki.bu ay ari sutu polen kullandim sut buhusu yaptim.hala adet olmadim goguslerim gogus ucu ozellikle acima yapiyo.sorum su sizlerdede asilama sonra ki ayda gecikme yada periyod bozuklugu oldu mu.ayrica sag kasigimda
seyirme oluyo.merakla bekliyorum ne zaman olucam diye.normal periyodum 28 gunde birdi asilamadan sonra o ay 32.gun oldum.sizlerde boyle olan var mi.

evet canım aşılamadan sonra adet zamanında düzensizlik ve hatta adet miktarı ve şeklinde değişiklik olabiliyor.

herkese merabalar.. buaralar giremedim nete kusura bakmayın kızlar... ve tabkide benim de ilk aşılamam tutmadı ( maalesef kısmet neyapalım Rabbim ol dediğnde olur inş. çok aratmadan olur... amin...

mrh. kızlar bende eylül ayında aşılama tutmayınca belki sonrasında kendiliğinden hamile kalırım demiştim ama malesef oda olmadı ve kendimi çok çaresiz hissediyorum... aşılamadan sonraki 3-4 ve daha sonrasında kendiliğinden hamile kalan varmı acaba...

kızlar sormayın başıma neler geldi.ben ekim ayında kendiliğinden hamile kalmışım meğer haberimde yoktu 6 kasımda idrar testinde çift çizgi gördüm hatalı sandım testi kanda baktırdım 1478 çıktı değer tam 5 haftaya yakındım ama kese gözükmedi.yaşadığım şehirdeki doktor beni aşılama yaptırdığım doktoruma gitmemi söyledi.fakülteye geldim burda ertesi gün değerim 1978 çıktı değer süper dedi doktor ama ultrasonda kese yine görülmedi.8 kasımda bir daha baktı göremedi kese sağ yumurtalıkta oluşmaya başlamış meğerse.doktor çocuğum yok hiç diye iğne ile eritme yöntemi uygulayacaktı ama o gün akşamüstü tansiyonum 8 e 5 olunca kanama başladı diye korktular acilen ameliyata alındım.1 saat sürdü ameliyat yumurtalığım ve tüpüm sağlam bebeği almışlar.tekrar bebek sahibi olabilmem için sorun yokmuş.10 gün sonra kontrole gidicem bakalım inşallah biran önce düzelirimde bebek için çalışmalara başlarız.inanın sağlık o kadar değerli ki öksüremiyorum bile bugün taburcu oldum annemdeyim hastahanedede annem baktı bana..şimdi bile gözü gibi bakıyo..aklıma getirmediğim bir ayda hamile kaldım ama bebeğim başka ana rahmine bile inemedi...olsun rabbim onu benden daha çok sevdi ki yanına aldı..inşallah tekrar bunları yaşamam..bir kere veren rabbim tekrar bebek sahibi olduğum günlerimide gösterir..tabi ki sizlerinde kader arkadaşlarım..inanın buraya üye olduktan sonra o kadar rahatladım ki beni anlayabilen insanların olması yalnız olmadığımı hissetmem bana güven veriyo...inşallah hem ben hemde evlat isteyen herkes hepimiz meleklerimizi kucağımıza alırız rabbimin izniyle..

ben hamile kalmak için bu ay arı sütü polen içtim ve yumurtlama dönemimde ilişkiye birer gün arayla girdim ilişkiye girdiğim günlerde süt buhusu yaptım maydanozlu hemen sıcağı sıcağına ilişkiye girdim.3 kez yaptım süt buhusunu birer gece arayla..eşimede keçi boynuzu pekmezi içirdim ayrıca denemek isteyenlere bende işe yaradı çünkü..bide bu ay hamileliği hiç aklıma bile getirmedim.

çok geçmiş olsun. inş en kısa zamanda alırım müjdeli haberini. benimde ümidim kalmadı artık şimdi yazını okuyunca korkmyaa başladım bu ay 3 kez röngen çektirdim.2 gün sonrada dişim çekilecek
korunmuyorumda bu kezde inş diğilimdir diye dua etmeye başladım.

bende eylülde tutmayınca 1 ay ara vereyim dedim hamileliği hiç aklımın ucundan bile geçirmemiştim..nasip değilmiş...hatta ekim sonu adet olucaktım hamile olmasaydım hsg çektircektim ki hamileymişim..ama hsg çektirmeden tekrar hamilelik girişimi yapmam.

selamlar. ben bu ay aşılama yaptırıcam salı aksım 6 sında başladım iğnelere puregon 600 50 dozla. şimdi 7 gün geçmiş oldu. bugun doktora gittim 4 tane yumurta oluşmuş dedi. bi tane 13mm bi tane 11,5 mm 2 tanede 10 mm. doktor çok iyi gidiyoruz dedi 2 gün daha kullanıcaksın iğneyi dedi ertesi gün gel boyutlarına yeniden bakıcaz dedi. acaba 4 tane olması aşılama için iyi mi yoksa fazla bi sayımı 4 yumurta?

sizdeki sorun neydi. hsg filmini çektirirsen sonucunu yazabilirmisin. benim sağ taraf tıkalı eşimdede sperm azlığı vardı ancak keçi boynuzu pekmeziyle düzelttik. hatta aşılama 22 milyonla yapıldı ancak yine tutmadı..

bizim ki sebepsiz infertilite eşim ve bende herşey normaldi ama olmuyodu işte..ekimde hamile kalmışım ama dış gebelikle sonlandı maalesef..rahim filmi çektirmemişti doktorum eylülde direkt aşılama yapmıştı o zaman tutmamıştı aşılamam.

herkese merabalar.. buaralar giremedim nete kusura bakmayın kızlar... ve tabkide benim de ilk aşılamam tutmadı ( maalesef kısmet neyapalım Rabbim ol dediğnde olur inş. çok aratmadan olur... amin...
medne özledim ya seni, hoşgeldin, az çokda olda, umutlu ve hüzünlüde olsa geçmişimiz özlettin kendini.

gazel bende k.pekmezi kullanıyorum, morfoloji içinde ceviz iyi geliyormuş, kendimce yapıyom valla bişeyler Allahtan hayırlısı, ha birde meryem suresini okumaya başladım:)

Geçmiş olsun canım, Rabbim tez zamanda bütün acılarını unutturan bir hamilelik nasib etsin inşallah.

Merhabalar kızlarr...
Bi süredir ara vermiştim..ilk aşılamam tutmayınca.. şimdi bugün itibariyle 2. Aşılama için start vermiş bulunmaktayız.sizlere sormak istediğim bişey var..
Dr. Beni muayene ederken yanındaki hemşireye not aldırıyordu,o sırada duydum pco dedi... Ama sonrasında bana herhangi bir bilgi vermedi..açıklamada yapmadı..sizce benim aşamamda pco nun durumu nedir?yani moral bozucu bi durum mu ki?yaşayan var mı böyle bişey ?

benimkindede dosyada yazıyodu. bende sordum miyom benzeri bişey varmı dye.hayır dedi bişey yok.yumurtalar önceden pco gibiydi dedi. şimdi düzelmiş dedi. yani kist diğil merak etme.öyle olsa mutlaka bilgi verirlerdi.

nazarım slm canım... bende 2. aşılamama başladım dün itibari ile.. çok korkuyorum yine tutmaz die bukadar zayıf olacağım aklıma gelmezdi ( dr bana yine hap verdi klomen iğneye gerek yok klomenle iyi gelişiyor yumurtalıkların dedi. ama tutmadı da lki o yüzden umutsuzum ( banada dr bi pkolusun bi değilsin dediler yumurtalıklarım gereksiz yere çok çalışıyormuş ama tedaviyede iyi cevap veriyormuş.. o zaman neden olmuyor die kendi kendimi yiyip duruyorum ... bence Rabbim OL demeden olmaz inş. Mevlam bu ay hepimiz için OL der.... selametle canlarım...... hepinizden iyi haber duymak ümidiyle görüşürüz inş....

canımm benim... dün aşılamam gerçekleşti benim.. bu sefer öncekinden daha iyi gelişti yumurtalar..ama bilmiyorum tabi,nasip kısmet.. kayınvalidemlerdeyim,işe de gitmiyorum.. bu sefer yatıcam bakalım bol bol.. nasipse kısmetse olur.. ama dün o spekulum denen alet yüzünden canım acıdı.. onun dışında bi olumsuzluk yok gibi bakalım.. ya bide varya dün akşamüstü çok afedersin ama akıntıyla beraber çok çok hafif pembemsi bişey geldi ama bilmiyorum bilemiyorum...dediğin gibi RABBİM OL DERSE OLACAK..İNŞALLAH HEPİMİZ İÇİN TÜM İSTEYENLER İÇİN ALLAHIM EN HAYIRLISINI,SAĞLIKLISINI VERSİN... BEN DE BU SEFER ÇOK TA UMUTLU DEĞİLİM.. TUTMAZSA DA ÖNCEKİ KADAR ÇOK ÜZÜLMÜCEM BELKİ DE.. ALLAHIM BÜYÜK,EN İYİSİNİ BİLİR... DURUMUNDAN HABERDAR ET CANIM BENİM... ÇOK ÖPTÜM SENİ...

canım benim hadi hayırlı olsun aşılaman... :)) inş. güzel sonuçlanır (amin) bende bugün kontrole gittim sanırım çarşamba aşılamam olcak öyle dedi dr. bakalım bende çok umutlu değilim nedense bide dr çok isteksiz gidiyorum bu sefer sıkıldım baya bide hastaneye giderken kuş pislemez mi üstüme sinir oldum :)) neyse inş. güzel haberlerle getiririm sana ve aileme... (amin) kanama benim ilk aşılamamda oılmuştu az bişey dr normal demişti korkmacanım selametle....

sağolasınn canım benim....inşallahh hepimiz olumlu sonuçlar alırız..aynen varya bende çok isteksiz gittim bu sefer dr'a..aaa kuş pislediyse uğur getirir belki hem:) benim ilk aşılamada ertesi gün az kahverengi bişey gelmişti..bu sefer o ilk günden sonra bişey yok..ama bilmiyorum yaa... Bi garibim,içim umutsuz.. Ama çok ta olsun istiyorum hayırllısıylaa.... Inşallahh senden olumlu iyi güzel haberler bekliyorum....benim test günü 11 aralık bakalım ..kaldı 9 gün :)

ayy canım benim az kalmış test gününe çok merak ettim şimdiden heyecan bastı benide :) belirtin falan var mı ? inş. busefer tutar yaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…