Eylülde Gel

Yani bu ilacı adetliyken kullanıyosun yumurtlama gününü beklemeden adet bitiminden hemen sonra ilişkiye giriyosun bir hafta sonrada kontrole geliyosun dedi.adet döneminin kaç gün sürdüğüde önemliymiş bazısı 3.günde baZısı 5. Günde başlıyo

OVULASYON GÜNÜ (DÖNEMİ) OLDUĞUNU NASIL ANLAŞILIR?

Kadınlarda yumurtlama (ovulasyon) belirtileri nelerdir? Yumurtlama günün yaklaştığını nasıl anlarım? Yumurtlamanın gerçekleştiğini nasıl anlarız? Yumurtlamanın olduğu veya olmadığı nasıl anlaşılır? Yumurtlama nasıl belli olur? gibi sorular özellikle gebelik (hamilelik) planlayan çiftler tarafından en çok sorulan, en çok merak edilen sorulardır.

Yumurtlama yani ovulasyon tarihi hesaplama, ne zaman, hangi günler yumurtlama olur gibi konularda ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarakulaşabilrisiniz. Bu yazıda yumurtlamanın belirtileri, işaretleri, yumurtlama döneminde hissedilen şikayet ve belirtiler anlatılacaktır.

Yumurtlama (ovulasyon) öncesi ve sonrası belirtiler:
- Vajinal (servikal) akıntıda artış olması, akıntının sıvılaşması. Kadınlar bunu "ıslaklığım arttı" şeklinde ifade ederler genellikle. Bu belirti ovulasyon olmadan bir kaç gün önce başlar.
- Vücut ısısında artış. Hastalar bu hafif artışı genellikle hissetmezler ama derece ile ölçümde rahatlıkla farkedilir. Genellikle yarım derece civarında bir artış olur.
- Kasık ağrısı: Tek taraflı (sadece sağda veya solda) kasık ağrısı genellikle yumurtlamanın olduğu gün hissedilir. Ağrı bazen iki taraflı da olabilir. Ağrının sebebi yumurtlama sırasında folikül içerisinde bulunan sıvının pelvise (rahim etrafına) sızmasıdır. Bu sıvı bir kaç günde kaybolur kendiliğinden. Ağrı genellikle bir günde biter. Bazen büyüyen yumurtaya bağlı ağrı yumurtlama olmadan 4-5 gün önce başlar, yumurtlamanın olduğu gün artar ve sonra birden kaybolur. (Mittelschmerz, orta ağrısı)
- Göğüslerde (memelerde) hassasiyet, dolgunluk, gerginlik
- Karında şişkinlik hissi
- Karında sancı ve kramplar
- Cinsel istekte artma: Genellikle ovulasyon olmadan birkaç gün önce başlar.
- Bazı kadınlarda koku, tat ve ışık gibi uyaranlara karşı aşırı hassasiyet, rahatsız olma mehydana gelir.

İlgili Konular:
- Yumurtlama Tarihi Hesaplama (Otomatik Hesaplayıcı)
- Yumurtlama (Ovulasyon) Testi
- Yumurtlamanın Olmaması (Anovulasyon)

Bu Yazıyı Beğendiyseniz Lütfen Şu Butonlara Tıklayın:

Canm catlama ignesini herkeze uygulamiyrlar catlamayaara genelde uyguluyrlar o yuzden sanırım adetten sonra hemen iliski onermis igne vurmicak sanirim kendiliginden catlicaksa eger
İlaç bitince hemen adet olmuyorsun ki ilacın bitmesiyle adetin geleceği zaman arasında tam hamile kalınıyor.. yani kafam karıştı benim neyse

İlaç bitince hemen adet olmuyorsun ki ilacın bitmesiyle adetin geleceği zaman arasında tam hamile kalınıyor.. yani kafam karıştı benim neyse
Canm yanlış yazmissin sanırım yada karıştı ilacı adetliyken aliyr adet bitiminde ilişki olmasi lazim bu sekilde hamile kalınır .ılacın bitmesiyle adetin gelmesi arasi hamile kalinmaz ki canm karıştırdin sanırım

Sevgili günlük;
Hareketli bol koşuşturmalı hayat gaylesi ile bir gün daha akıp giderken 30a merdiven dayamanın verdiği hüzün ile bu satırları yazıyorum bugün sana..Doğum günü mesajlarının tek içerik konusu malum şahıs oldu ''bebek''...eee daha nezaman yapaaaacaaaaan 40 a gelince mi lafı bile duydum bugün..mahalle baskısı ve bizler....sayfamız bugün yine çok coşkundu..adeta kar topu gibi her geçen gün büyüyoruz artık kocaman bir aileyiz ve bağlarımız çoook güçlü..bugün bir kaç kırmızı haberi aldık amma velakin hiç moral düşürmeden üstünü kapatıp onu görmezden geldik unuttuk gitti,çünkü umut hiiiç bitmeyecek,umutlarn bittiği gün bizde ruhen bitmişizdir..
şimdi ben 2 gün kendimi inzivaya çekip bi es vericem sayfaya ççoook iyi bakın bol bol umut dolu yazışın pazar gecesi heepsini okuycam canlarrr ,, cansu1109 tükkan açılışı sana emanet canım ama aksatmayalım lütfen müşteriler kapıda birikiyo sonra anahtarı paspasın altndan alıp giriyorlar biz ciddi bi müesseseyiz itibarmızı zedelemeyelim poğaça sırası beklerken@azrass erkencidir gold üyemizdir ondan önce tükanı açarsak süper olur.GÜZEL ANNE adayları hepiniz öpüyorum ve seviyorum güzel günler göreceğiz güneşli günleeerr

Günaydınlar arkadaşlar! Bugün tükan açılışı bana kalmış sanırım Çok açım ama artan kiloları ne yapıcaz bakalım...

Kanda negatifi gördüğüm halde ovu.testini yapıp duruyorum her gün, belki koyulaşır ümidi ile... ama nerdeee... banu86 nun deneyimledigi gibi giderek siliklesiyor. Anlaşılan kırmızıyı görene kadar uslanmıcam

Her neyse, seyma ve Bmt2008 nerelerdesiniz? Kaç gündür göremiyorum sizi

Yuh cok uzun yazmisimm kusura bakmayin kizlarrr ama bilincsizce,sorunu bilmeden ve kendi bildigimize asla bir sey yapmayalim iyi gelen de coktur tabi ama bazen de kas yapayim derken goz cikiyorrr
saçmalama çok iyi olmuş yazdıkların ben de aynı bu şekilde düşünüyorum herşey herkese iyi gelmez

günaydın kızlarrrrrrrr
üüüü ben gene geçe kaldımmm ay sonu işler biraz çetrefilli o yüzden anca açıyorum sayfayı kızlar ay başında kendimi affettircemmm tükan açılışlarını hep ben yapcam söz sizeeeee
haydi bakalım gün başlasın cmtsi mesaisi başlasın çalışkan arılarım benimm sizi seviyorummmmm

Olsun şekerim....Geç olsun güç olmasın....Bizde seni seviyoruzzz bal bademmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…