eyvah hamileyim/Konu açılış tarihi 2014

Kesinlikle aldırmamalısınız.
Kendi yavrunuzu canınızdan bir parçayı öldürecek misiniz?
Buna kalbiniz gerçekten dayanır mı?

Dogum gununde aileler bir araya gelince nasil bir kavga ciktida
herkes birbirine girdi
orasini cok merak ediyorum?! gorumceniz annenizin uzerine yurumus esiniz sizi etmis
o kismi anlattinizmi ben kacirdim yoksa..
Hamileliginiz konusunda size kalmis bir sey tamamen size kalmis
annesi olmayanin babasi olmaz babanne ben ilk torunumdan baskasini sevemem demis
falan bunlari bosverin siz vicdanen mantiken kalben orta bir yol bulup
bir karar vereceksiniz
hem babaanne madem cok seviyor torununu neden torununun dogum gununde cirkeflesti yada
kavgayi engellemedi

Ne olmus 12 haftalik bebek kurtajinda merak ettim? Çiglik mi atmis? Kurtaj zaten 10 haftaya kadar serbest. Hanimefendinin bebegi daha 5 haftalik.

Bir kadin dogum uzmanina populer kulturden kanit sundunuz sok oldum.
aynı fikirdeyim..yaşam hakkıda nasıl bir yaşam

Niye boyle laflar ediyorsun hic oyle lütuf falan yok (!) birazdan ususurler basina topa tutarlar seni çünkü kürtaj normal bir olay on hafta olmadiysa aldirabilirsin duyguları yok aci hissetmez agzi burnu gözü yok zaten dogsa da bakamazsin çocuğun psikolojisi bozulur çünkü bakamiycaksin ya babasi yok bi kaç yil sonra ölür zaten şimdiden ölsün daha iyi zaten kotu bir yasam surecegine ölmek daha iyi çocuğun akli fikri olsa sorsak zaten o da bu dünyaya gelmek istemez anne de o kadar zorluğu çekip hayati kendine zindan edeceğine aldirmasi çok mantikli (!)

bu konuda dikkatli olunmalı..hamile kalmak çocuk oyuncağı değil..

Hurafe olduğunu nerden biliyorsunuz 12 haftalık bebeklerin kurtsjinda yasanan bir olay olduğunu 1984 yilinda Dr bernard yazmış hatta filmi bile var ama ben izlemedim siz izleyin ne de olsa bunlar doğal şeyler değil mi

12 haftalik bebeklerde gözlenmiş ben demiyorum Dr bernard diyor konu sahibine yönelik yazmadim kurtaji basit görenlere yazdim Çiğlik atsin atmasin kalp atislari 5 haftalıkken duyulabiliyor bu yetmez mi

40 alimi bir kanıtla ikna ettim, bir bilmeyeni 40 kanıtla ikna edemedim lafı oturuyor sanırım buraya. Çığlıktan nasıl bu kadar çabuk vazgeçtiniz? Siz filmi bile izlememişsiniz, filmi biliyorum taraflarının ve eleştirenlerinin yorumlarını okudum, kürtaj karşıtlarının propoganda amacıyla kullandığı bir film olmasını geçiyorum sesini duymadığımız sadece gördüğümüz bir harekete anlam yüklenmesi izlediğim, okuduğum ve anladığım kadarıyla. Adam kurgusunu acı çekme üzerine kurmuş ona inanmış. Bir başka doktor refleks olarak açılan ağıza anlam yüklemek abes demiş, bir başkası bilemiyoruz belki de esnedi demiş, bir doktor ise beyin fonksiyonları gelişmediğinden acıyı hissetmesi mümkün değildir demiş. Hangisine inanmak istediğinizi kendiniz tercih edersiniz ama bilimsel olarak kanıtlanmış yazdığınızda söylediğiniz şey ne olursa olsun bilimsel olmuyor, ben dilbilimsel olarak söyleyeyim.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Silent_Scream
http://en.wikipedia.org/wiki/Prenatal_perception

Son düzenleme:
Ne kadar bilimsel düşünen bir toplum olmuşuz. Hayatımızın her yönünde kullanıyoruz artık yahu.

Kürtaj bile iş veya ev değiştirmek kadar kolay ve mantık çerçevesinde! düşünülecek bir durum haline gelmiş.
Bense insanların kararlarına mantıktan çok duygular yön verir sanardım.
Herkesin terazisi bir değilse demek ki.

Neyse önemli olan konu sahibinin ne karar vereceği zaten.

onun ne günahı var ne demektir... ya hiç anlam veremedim yorum yapmayıp kapatıyordum onun ne günahı var ı okuyunca

Allah aşkına bir sorun çocuk doğarsa geleceği var mı? o çocuk için asıl gelcek yok ise o çocuğun ne günahı vardır, ayrıca sonuşta doğarsa ayrılsalar bile kadının elini kolunu bağlayacak erkek isterse ki ailesi bu sinirle evlendi,rmek için uğraşacaktır, gider hemen evlenir engel teşkil etmez...
bu çocuk ileride boşanırsanız sizin sorumluluğunuzda olacak babasıyla birleşmeyi düşünüyorsan iyi bir baba ise kesinlekle tekrar düşün ama ayrılırsan babası adam gibi babalık yapmayacağını biliyorsan ailesinin herşeye maydonoz olacağını düşünüyorsan ailenle de konuş İYİCe düşün öyle karar ver......

işaretleri takip et...
boşanma ve bebek...neden daha önce değilde şimdi...
boşanmayamı karasızsınız...bebeği aldırmayamı anlamadım...

Ne kadar feminist varsa buraya toplanmis kurtaji savunanların mesajları beğeni rekoru kiriyor maşallah..kimseyle tartismaya girmenin anlami yok bu bir inanç meselesi yazdiklarimin hepsi inancimin tecellisi..inancsiz insanlarla bu muhabbetleri yapmak çok saçma benim inancima gore bebegin geleceği yoksa ayriysan fakirsen on hafta dolmadan aldirabilirsin diye birşey yok benim inancima gore sadece saglik acisindan anneye zarar veriyorsa aldirabilirsin..benim yaraticim bunu boyle demis yasalarin ya da onun bunun ne dediginin bir onemi kalmaz benim icin..bilimsel olarak ciglik atmis bes haftalikken kalbi atmis yok ondort haftalikken agzi olusmus falan bunlarin hicbir inemi yok..sizin fikirlerinize sadece saygi duyuyorum ama hicbirinizi onaylamoyorum

Feminist ne demek?

Herkes de sizden onay bekliyordu.
Herkesin fikri kendine, siz inancınızla yorum yaparsınız, başkası mantığıyla, bir diğeri kalbiyle, başkası nefretiyle.

Ahahhaah ben de anlam bağı kuramamistim keske hiç kurmasaydım

Feministler çığlık atıyora gelmesin de olay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…