eyvah hamileyim/Konu açılış tarihi 2014

evet babanın imzasıda gerekir özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde.babanın imzası olmadan alınmaz yasal degil.
gercekten üzüldüm belki Allah bu bebegi size barısmanız için bir vesile olarak gönderdi.insallah barısırsınız gercekten zor durum haklısınız ama Rabbim vermiş Veren Allah Almakta onun hakkı.

Boşan veya boşanma ona bir demek zor ama aldırma yaa... Hem çocuğunun bir kardeşi olur hem o da kısmetiyle gelir. Allah yardım eder.... Ya sonra bir daha çocuk istersen olmazsa... Bunu da düşün. Belki bu da Allah ın bir lütfudur sana...

Cok haklisin kardesim iste bunu anlasalar bi...

Arkadaşlar konuyu dine getirmek yerine mantıga getirsenize. Ayda bir boşanma konusu açan konu sahibi neden korunmuyor allah aşkına. Çocuk alınsa ayrı günah bu ortamda dünyaya getirilse ayrı günah çocuga. Bi tek bizim memlekette mevcut korunup korunup hamile kalmak.

Canım aynı şeyi ablamda yaşadı eniştemle sorunları vardı, aylarca sustu kmseye anlatmadı en sonunda büyük bi kavgayla annemin evine geldi, 1 ay kadar orda kaldı eniştem aramadı sormadı ta ki ablam hamile oldugunu öğrenene kadar geldi ablama yalvardı yakardı, ablamda son bi şans verdi, o bebek onlara allahtan gelen bi lütuftu belki de bi umut. Evine döndü, eniştem yaptıklarından çok pişman şimdi ablamın peşinde dört dönüyor. Şimdi iyiler çok şükür. Ama sende şöyle düşün o bebek belki bi umuttur yeni bir kapıdır eşin ve senin için. İyi düşün derim, hakkında hayırlısını versin rabbim..

Büyükler küçüklerden olgunluk ve idare bekliyorlar. Neden böyle bu insanlar ya?
Yeri geldi mi de ben büyüğüm saygılı ol demekten geri kalmazlar. Büyük gibi davran o zaman değil mi?

Bir söz var bilirsiniz .İki kadın pazarda karşılaşmışlar . Biri demişki oğlun nasıl kadın demişki sorma bir soysuza düştü tüm işlerini oğluma yaptırıyor .Kızın nasıl peki demiş .Ay sorma arkadaşımmmm öyle iyi bir damadım varki kızımın elini sıcak sudan soğuk suya değdirmiyor demiş.

Kısacası benciliz genel olarak ...

Cok haklisin kardesim iste bunu anlasalar bi...

Anlamak veya size hak vermek zorunda değilim. Sizin de bana hak vermek zorunda olmadığınız gibi.

Asıl siz bizim illa ki sizinle hemfikir olmak zorunda olmadığımızı anlasanız bir...

İşin dini boyutuna girmeden yorum yapmak zor..Dalga geçilmiş ama ,herşeyin rızkını veren Allah. Ayeti kerimedede "Fakirlik endişesi ile çocuklarınızı öldürmeyin demiş " konu sahibi buna inanır inanmaz o onun vereceği karar.İnanmıyor ise zaten sorun yok. Kimin ne şartlar da ne kararlar almak zorunda kaldığını bilemiyoruz. Bugün ben yapmam dediğim şeyi yarın Allah Beni ne ile sınar da yapmak zorunda kalırım korkumdan büyük laflar edemem.Bu yüzden bebeğini aldırsanda seni yargılayıp kınayamam.. 1 ay öncesine kadar birlikte olabildiğiniz insandan 1 ay sonra boşanmaya karar vermenizin acil alınmış bir karar olduğunu ve muhtemeldirki barışacağnıızı düşüyorum. Sonrasında burada " ay kocam aslında çok iyi,şimdide bana çok iyi davranmaya başladı " yorumları yapacak iseniz lütfen kararınızı bir kez daha sorgulayın
Buarada Bakın gebeliğin 6. haftasında neler oluyor.
Bu haftada bebeğinizin büyümesi çok hızlıdır. Artık kalp atımı ve kan dolaşımı başladı! Yemek borusu (larynx), iç kulak yolu, gözler, ağız açıklığı, karaciğer, akciğer, pankreas ve midenin ilk taslakları bellidir. Kolları ve bacakları oluşturacak ilk tomurcuklar gövdede görülmeye başlar. Plasenta hattı gelişmeye başlar fakat hormon üretme görevini tamamen 12. haftadan sonra üstlenecektir. Bu dönemde transvaginal ultrasonda fetal oluşum ve kalp atışı %86, yolk sac ise %100 tesbit edilir.
..

Ben kendi fikrimi soyledikten sonra bana cevap veren sizsiniz. Kendi soylediklerinizle celiskiye dusmeyin.bende sizi anlamak hak vermek zorunda degilim

Merhaba
Veremedm ama esime soyledim oda annesine soyledi annesi benm bi tane torunum var ondan baskasini sevmem dedi gunah oldugunu biliyorum kiymak istemiyorum ama kafam allak billak

Aldırıp aldırmaman konusunda yorum yapamayacağım çünkü yerinde olsam ne yapardım empati kuramıyorum. Zor karar.

Fakat kv nin söylediği laf inadına kararını netleştirmeli. Kim ki o böyle bir konuda karar merci gibi görülüyor?
Hem çok mu önemli onun hangi çocuğu seveceği?
Kimseyi düşünme sadece kendin karar ver.

sakın aldırmayın diyenleri anlamıyorum kadının dünyası başına yıkılmış evi boşaltmış zaten bir çocuğu var. herkesin vebali kendine karar senin asla kınamam kimin nasıl hayatlar yaşadığını burda kimse bilmiyo..

Korunmadan cinsel ilişki yaşayan kişiler hamile kalabileceklerini bilmiyorlar mı?Yoksa eşiniz tarafından tecavüze mi uğradınız?Yada aslında korunuyordunuzda ona rağmen mi oldu?
Kürtaj olmak bir doğum kontrol yöntemi mi?
Yani siz kürtaj olup sonrada vicdanınız rahat yaşamaya devam edebilecek misiniz?

Herşeyi bir tarafa bırakırsak bu çocuk tek başına yapılmadı .Erkeğin bunu bilmeye hakkı var diye düşünüyorum .Aldırmak istiyorum deyin eşiniz de kendine ya da ailesine çeki düzen verecektir .Oturun konuşun .Ne siz kendi ailenizi karıştırın ne de o kendi ailesini karıştırsın iç işlerinize .Ailesiyle konuşsun evimiz ayrı kapımız ayrı bunu anlayın artık desin .

spiral ile korunmasina ragmen hamile kalmis

Belki de bir umut o bebek.Ne aldırmasından bahsediyorsunuz.Geneli de aldır demiş, çok kızıyorum onlara.Kolay mı bu kadar? Can bu ... Ayrıca baba da bilmeli.

bir anlık sinirle boşanmayı düşünüyorsunuz sanırım biraz sakinleşin eşinizle oturup konuşun adam sizin evden gitmenizi bile istememiş çocuğu havada karada ister

spiral ile korunmasina ragmen hamile kalmis
Anladım canım ama ben bu tür durumlarda çok rahatsız oluyorum.Yani ben birine kızdım gidip kafasına sıkacam demekten daha farklı mı?Hatta o zaman belki karşındaki yetişkinse kendini koruyabilir ve belki seni tahrik ederek bu hale getirdiği için cezan bile hafifleyebilir ama burda dünyadan habersiz bir masumu öldürmek sözkonusu.

Ben size aldirin veya aldirmayin diyemem cunku ne yasadiginizi bilmiyorumm ama kesinliklevesinize haber vrrin benvce bu bebek sizin icin bir sans diye dusunuyorum

Biraz kaderci yaklaşacağım belki konuya ama bu bebeği size veren Allah. Belki de bu bebek sayesinde bazı şeyler yoluna girecektir. Olamaz mı? Neden daha önce değil de tam da boşanma işini düşündüğünüz vakit, kavgalar esnasında oldu bu bebek. Ne bileyim ben nasibe inanırım, bazı işaretlere dikkat etmek gerekir sanki. Evlat bu sonuçta. Yerinde olsam aldırmaz biraz beklerdim. Zaten ileride artık daralır yapamazsan 2 çocuğa bakamam diye düşünme. Şu an herşeyin güzel olsaydı o bebeği doğursaydın daha sonra boşanma aşamasına gelseydin ne yapardın? 2 çocuğa bakamam boşanmayayım mı derdin? Bence burda dikkat edilmesi gereken nokta boşanmayı isteyip istemediğin, bebeği aldırma ksımı değil. Kafanın çok karışmış olduğunu düşünüyorum. Önceki konunu bilemiyorum ama problem ailelerse siz işi kendi içinizde çözmeye bakın. Ailelerden uzaklaşın biraz.

aynen öyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…