eyvah hamileyim/Konu açılış tarihi 2014

Bana sorarsan ha doğmuş çocuğun, ha doğacak çocuğun.. Birinden vazgeçebilirsen diğerinden de vazgeçebilirsin kişisel olarak ancak resmi bir kurumda kürtaj işlemini eşinin de onayı olmadan ya da bilgisi diyelim yaptıramıyorsun, ancak özel bir muayenehane falan yapar sanırım.. Çocuklar babasız da büyüyorlar, kaldı ki babası var ve hayatta ama büyütecek olan sensin karar tamamen sana ait..

Sizin gibi düz mantıkla bakacak olursak ozaman kimse hamile kalmasın sonuçta olmayanlar var onlara yazık değilmi, etrafta birsürü hamile kadın görüyorlar burda boy boy hamilelik çizelgesi yayınlıyorlar. Olur mu öyle şey yahu, kimse burda illa aldırda demiyor -mantıklı- bir açıklama yapıyor ancak işin duygusal boyutunda olanlar sadece bereketiyle gelir yada olmayanlar var bakın sizin olmuş diyor başkada birşey yok. Konu sahibesine realist yaklaşımlar lazım iyi yada kötü.

Hic kimse hamile kalmasin olmayanlar var diye bi dusunceyi cok sukur bu duz mantigimla dusunmemissem sizin dusunup bunu bana kasten soylemis olmanizda hangi mantik onu arastirmak lazim.

Yasalar içinde belirtilen sürede Rahminizdeki "şey" bir bebek değil embriyodur. Eğer bir embriyoyu aldırmak cinayetse, vücudunuzdaki kistleri aldırmak da cinayettir. Zira onlar da canlı hücrelerdir. Spermler de canlıdır, hedefine ulaşmayan milyonlarca sperm soykırımdır o zaman.

Hayat zaten bir sinav degil mi. Cocugu olmayan aileler ile cocugu olupta aldiran aileleri bir tutmayin. Onlar tabiki tedavi olacak ve dua edecekler. Rabbimden umit kesilmez.neden insan bianda vazgecip umidi kessin ki.dua herseyin anahtaridir.ben kendi fikrimi soyledim katilirsin katilmazsin o senin sorunun.ben sizin yazdiklariniza saygi duyup alinti yapmayip laf yetistirmiyosam sizde benim yazdiklarima saygi duyun.

Sanki çocuğu olmayanların hakkı alınıp diğerlerine veriliyor.

Herkesin hayatı kendine, birinin çocuğu olmuyor diye başkası istemediği çocuğu mu doğuracak, bu mu mantık?

Allahin belirledigi yasaklar ve döngü vardir kist insana zarar veriyosa bedenine aldirilir biz dunyaya insan olarak gelip yasayacak bebekten bahsediyoruz. Sperme gelincede dedigim gibi Rabbim icinden birine OL der ve olur. Bahsettiginiz milyonlarca spermin insan vucuduna tutunupta milyonlarca gebelik olmasi mantikli degil

Eğer ilişkiniz bu kadar kötü durumdaysa. İyice bebek büyümeden onu ultrasonda görmeden aldır derim. O çocuklar kolay büyümüyor. 9 ay karnında taşıdığın gibi olmuyor, iyi bir gelecek vermek lazım hem maddi hem manevi. Öncellikle de manevi mutluluk önemli. Mutlu huzurlu bir ailede büyüsün çocuklar. Bu sorunların içine birde onu dahil etme derim. O bebek de ilişkiyi kurtarmıcak... Tabi ki de son karar sizin.

Konuyu acan arkadasinda okadar buyuk buyuk sorun oldugunu sanmiyorum yazdiklari ilimli geldi bana. Cunku esi bianda koparmamis ipleri.neden aldirsin ki ya

hanimefendi surekli dini yorum yapiyorsunuz ama yaptiginiz sey forum kurallarina aykiri. bahsettigim sey, bir canliyi yok etmek. o yuzden sperm ornegini verdim. embriyoyu yok etmek cinayetse spermlerin canli bulunduklari ortamdan cikartilip yasayamayacaklari ortama gondermek de ayni mantikla cinayettir. ha derseniz ki anne karnindaki potansiyel bir bebek, e digeri de oyle bu mantikla.

arkadaşlar konuyu dine getirmezsek iyi olur. çünkü gelirse bdv kuralları gereği konuyu kapatmak durumunda kalırım.

Son düzenleme:

Elbetteki saygı duyuyoruz ama her işin içine dini katmanız doğru değil .İnsanlar yaşını başını almış zaten .İşin dini boyutunu da vicdani boyutunu da biliyorlar ama yaşadıklarını da biz bilmiyoruz .İnsanı günaha iten sebepleri bilemeyiz . Herkes hesap gününde yaratıcı ile başbaşa olacak ki orada bile başbaşa olacağız . Yüce yaratıcı kullarını orada bile mahçup etmiyor .

Sizin dediğiniz ezberlenen kalıpların dışında bir düşünce olduğu için verdiğiniz örneklerin kabul edilmesi imkansız.
Bence daha fazla ikili diyaloga girmeyin boşverin : )

Konu sahibi arkadasin anlattığı cok buyuk olaylar ölüm kalim sebebi degilki. Esinin dediklerinide soylemis barisma taraftari diye dusunuyorum.bi yuva kolay kurulmuyor.

Konu sahibi arkadasin anlattığı cok buyuk olaylar ölüm kalim sebebi degilki. Esinin dediklerinide soylemis barisma taraftari diye dusunuyorum.bi yuva kolay kurulmuyor.
valla kardeş bunu bilemeyiz .Cana kast gibi bir durum olmayabilir ama aileler ne kadar yıkıcı olabiliyor bilirsiniz

Tüylerim diken diken oldu mahvoldum.. Gercekten daha mercimek kadar dahi olmayan o bebekler aldirildiklari esnada agizlarini sonuna kadar acip ciglik cigliga bagiriyor ve onu kimse duymuyor mu?? Rabbim kimseye yasatmasin.

Bir tıp doktorunun röportajında kürtaj esnasında bebeğin rahim içine sokulan aletten kaçtığını okudum bizzat . Söylenti değil, çok acı...

Eger ortada cok büyük bi durum olsaydi kizin ailesi hemen karar verme bi dusun demezdi. Sonucta kendi canlari.kizlarinin cok yiprandigini dusunseler , dusunme gel derlerdi

Vicdanin merhametin yaş ile alakasi yok. Aldir diyen arkadaslar bi kurtaj videosunu izlesinler.hayat hep mantik uzerine degildir heleki ortada bi can varsa.

En güzeli insanların işine kimsenin karışmaması .Aileye yakın oturmayacaksın bir defa .Aynı şehirde bile oturmak hata .

En güzeli insanların işine kimsenin karışmaması .Aileye yakın oturmayacaksın bir defa .Aynı şehirde bile oturmak hata .
Büyükler küçüklerden olgunluk ve idare bekliyorlar. Neden böyle bu insanlar ya?
Yeri geldi mi de ben büyüğüm saygılı ol demekten geri kalmazlar. Büyük gibi davran o zaman değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…