- 31 Temmuz 2007
- 904
- 839
- 648
Sizin gibi düz mantıkla bakacak olursak ozaman kimse hamile kalmasın sonuçta olmayanlar var onlara yazık değilmi, etrafta birsürü hamile kadın görüyorlar burda boy boy hamilelik çizelgesi yayınlıyorlar. Olur mu öyle şey yahu, kimse burda illa aldırda demiyor -mantıklı- bir açıklama yapıyor ancak işin duygusal boyutunda olanlar sadece bereketiyle gelir yada olmayanlar var bakın sizin olmuş diyor başkada birşey yok. Konu sahibesine realist yaklaşımlar lazım iyi yada kötü.Ister katilin ister katilmayin bir cana kiymak cinayettir. Rabbim yasananlari bilmezmi sizden benden daha iyi bilir ama hakkinda hayirlisi buymuski o yavruyu rahime yerlestirmis.dunyada yuz binlerce insanlar cocuklari olsun diye ugrasibekliyn en basiti tup bebek ve dua paylasimi bolumune bir bakin kac insan nasil cabaliyor.hic mi vicdan merhamet olmaz kalp sizlamaz aldirmak icin.konuyu acmissiniz bende yorumumu yaptim bu kadar.
Bu işin dini boyutunu lütfen katmayın .Ona bakarsanız doğum kontrolünün de dinen yasak olduğuna inananlar var .Rahme düşen her ceninin aldırılmadığını bir düşünsenize .Hem infertilite tedavisi görenlere bakıp duygu sömürüsü yapmak doğru mu ?Yüce yaratıcı o insanlara çocuk vermiyorsa da vardır bir bildiği . Neden uğraşıyorlar madem allahın işiyle .Günah değil mi .Allah istediğine veriyor madem olmuyorsa neden bu çabaları .Madem yüce yaratıcının işine karışılmaz o zaman infertilite tedavisi de günah olmalı . Kaderi zorlamanın alemi yok ona bakarsanız .
hanimefendi surekli dini yorum yapiyorsunuz ama yaptiginiz sey forum kurallarina aykiri. bahsettigim sey, bir canliyi yok etmek. o yuzden sperm ornegini verdim. embriyoyu yok etmek cinayetse spermlerin canli bulunduklari ortamdan cikartilip yasayamayacaklari ortama gondermek de ayni mantikla cinayettir. ha derseniz ki anne karnindaki potansiyel bir bebek, e digeri de oyle bu mantikla.Allahin belirledigi yasaklar ve döngü vardir kist insana zarar veriyosa bedenine aldirilir biz dunyaya insan olarak gelip yasayacak bebekten bahsediyoruz. Sperme gelincede dedigim gibi Rabbim icinden birine OL der ve olur. Bahsettiginiz milyonlarca spermin insan vucuduna tutunupta milyonlarca gebelik olmasi mantikli degil
Hayat zaten bir sinav degil mi. Cocugu olmayan aileler ile cocugu olupta aldiran aileleri bir tutmayin. Onlar tabiki tedavi olacak ve dua edecekler. Rabbimden umit kesilmez.neden insan bianda vazgecip umidi kessin ki.dua herseyin anahtaridir.ben kendi fikrimi soyledim katilirsin katilmazsin o senin sorunun.ben sizin yazdiklariniza saygi duyup alinti yapmayip laf yetistirmiyosam sizde benim yazdiklarima saygi duyun.
hanimefendi surekli dini yorum yapiyorsunuz ama yaptiginiz sey forum kurallarina aykiri. bahsettigim sey, bir canliyi yok etmek. o yuzden sperm ornegini verdim. embriyoyu yok etmek cinayetse spermlerin canli bulunduklari ortamdan cikartilip yasayamayacaklari ortama gondermek de ayni mantikla cinayettir. ha derseniz ki anne karnindaki potansiyel bir bebek, e digeri de oyle bu mantikla.
valla kardeş bunu bilemeyiz .Cana kast gibi bir durum olmayabilir ama aileler ne kadar yıkıcı olabiliyor bilirsinizKonu sahibi arkadasin anlattığı cok buyuk olaylar ölüm kalim sebebi degilki. Esinin dediklerinide soylemis barisma taraftari diye dusunuyorum.bi yuva kolay kurulmuyor.
Tüylerim diken diken oldu mahvoldum.. Gercekten daha mercimek kadar dahi olmayan o bebekler aldirildiklari esnada agizlarini sonuna kadar acip ciglik cigliga bagiriyor ve onu kimse duymuyor mu?? Rabbim kimseye yasatmasin.
Büyükler küçüklerden olgunluk ve idare bekliyorlar. Neden böyle bu insanlar ya?En güzeli insanların işine kimsenin karışmaması .Aileye yakın oturmayacaksın bir defa .Aynı şehirde bile oturmak hata .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?