• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eyvah hamileyim/Konu açılış tarihi 2014

Cocuk rizkiyla dogar iskence cekecegini nerden biliyosun bos konusuyosun.sen biseyler yasadin diye herkesi yasiyacak sanma. Allah nasip etmisse vardir bi hikmeti.sen bilemezsin onu.
afrikada açlıktan ölenler çocuk değil sanırsam, allah onlara yemek göndermeyi unutmuş.[/QUOTE]

Ya ne kadar abartıyorsunuz. Afrikayla ne alakaya!

valla benide annem istememiş. yazmıştım dün. ne iğneler vurdurmuş doktora. ağabeyimin yaramazlığından çok çekmiş. buda yaramaz olursa çekemem diye. ama sonunda doktor isyan etmiş. bu yaşamak istiyor feci tutunmuş hayata demiş.birde ramazanda bunu bana yaptırma deyince ramazan ayı saye
sinde yaşıyorum. ve diyorum ki iyiki doğdum. .çünkü hayatı çok seviyorum ben
. ve tabii doktor sağolsun.:KK53:

oky hamile kaldıktan sonra düşsün diye mi aşı yapılıyor o_O
hiç öyle bir düşük yöntemi duymamıştım

Cocuk rizkiyla dogar iskence cekecegini nerden biliyosun bos konusuyosun.sen biseyler yasadin diye herkesi yasiyacak sanma. Allah nasip etmisse vardir bi hikmeti.sen bilemezsin onu.
afrikada açlıktan ölenler çocuk değil sanırsam, allah onlara yemek göndermeyi unutmuş.[/QUOTE]

Diyelim senin cebinde 20 lira var. Sokakta mendil satan cocugun 5 lirasi var.neden ona yardim etmiyosun? Afrika hukumetinde hicmi zengin insan yok.var.bunuda onlara sorman lazim neden ordakilere yardim etmiyosunuz diye.insanlarin hatasini Cenabi hakka yukleyemezsin.herkese belirli ölçüde rizik verilmistir.yapilan her hataya engel olunsaydi dunya sinav yeri olmazdi.kimse gunah isleyemez ve hata edemezdi.ozamandamukafat ve cezadan ssöz edilemezdi.(konuyu dine baglayan arkadaslar icin yazdim.)

Arkadaşlar rızık konusu ne çok konuşuldu. Rızık denince illa ki bolluk bereket demek değil ki. Allah kimine bol verir kimine az verir. Boşuna mı rızkımız bol olsun diye dualar ediyoruz. Ayrıca konu nerelerden gelmiş.
Konu sahibinin psikolojisini düşünmüyor musunuz hiç? Buraya konu açtı diye veryansın etmeye kimin hakkı var?
Belki ortada kurtarılabilir birşeyler vardır ve bu bebek ona vesile olacaktır nereden biliyorsunuz? Yok afrika yok rızık yok felaket haberleri paylaşmak falan. Ne kadar meraklısınız yuva yıkmaya bebek katili olmaya. Böyle bir günaha ortak olunca çok mu mutlu olacaksınız?
Bi hayat söz konusu ya! Siz mi verdiniz o canı da aldır gitsin falan ne kadar kolay söyleniyor böyle.
Şu an bebeğimi emziriyorum bi taraftan ve düşünüyorum acaba bi forumda doğsun mu doğmasın mı tartışması yapılan bebek benimki olsaydı neler hissederdim diye... Günah ya, yazık! Biraz elinizi vicdanınıza koyun.

afrikada açlıktan ölenler çocuk değil sanırsam, allah onlara yemek göndermeyi unutmuş.

Diyelim senin cebinde 20 lira var. Sokakta mendil satan cocugun 5 lirasi var.neden ona yardim etmiyosun? Afrika hukumetinde hicmi zengin insan yok.var.bunuda onlara sorman lazim neden ordakilere yardim etmiyosunuz diye.insanlarin hatasini Cenabi hakka yukleyemezsin.herkese belirli ölçüde rizik verilmistir.yapilan her hataya engel olunsaydi dunya sinav yeri olmazdi.kimse gunah isleyemez ve hata edemezdi.ozamandamukafat ve cezadan ssöz edilemezdi.(konuyu dine baglayan arkadaslar icin yazdim.)[/QUOTE]

Orada malesef emperyalizm var canım. Sömürülmekten belini doğrultamıyor. Halbu ki dünyadaki en zengin hammadde kaynaklarına sahip afrika. Bu hepimizin suçu. Çok büyük bir insanlık suçu işleniyor. Sonrada burada konuşuluyor işte çocuğunu aldır yok rızık yok b.k püsür.

Diyelim senin cebinde 20 lira var. Sokakta mendil satan cocugun 5 lirasi var.neden ona yardim etmiyosun? Afrika hukumetinde hicmi zengin insan yok.var.bunuda onlara sorman lazim neden ordakilere yardim etmiyosunuz diye.insanlarin hatasini Cenabi hakka yukleyemezsin.herkese belirli ölçüde rizik verilmistir.yapilan her hataya engel olunsaydi dunya sinav yeri olmazdi.kimse gunah isleyemez ve hata edemezdi.ozamandamukafat ve cezadan ssöz edilemezdi.(konuyu dine baglayan arkadaslar icin yazdim.)

Orada malesef emperyalizm var canım. Sömürülmekten belini doğrultamıyor. Halbu ki dünyadaki en zengin hammadde kaynaklarına sahip afrika. Bu hepimizin suçu. Çok büyük bir insanlık suçu işleniyor. Sonrada burada konuşuluyor işte çocuğunu aldır yok rızık yok b.k püsür.[/QUOTE]

Aynen canim aynen. bilmukabele.insanlara hersey basit geliyor malesef. ?

Orada malesef emperyalizm var canım. Sömürülmekten belini doğrultamıyor. Halbu ki dünyadaki en zengin hammadde kaynaklarına sahip afrika. Bu hepimizin suçu. Çok büyük bir insanlık suçu işleniyor. Sonrada burada konuşuluyor işte çocuğunu aldır yok rızık yok b.k püsür.

dr kontrollere gitmek için eşinin desteğine yada ailesinin desteğine ihtiyacı var..para ve destek lazım lafla peynir gemisi yürümez maalesef..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya ne kadar abartıyorsunuz. Afrikayla ne alakaya!

çocuk rızkıyla gelir saçmalığına cevap verdim ve abartı örnek değil bizzat yaşanan gerçek bir örnek verdim.rızkıyla gelir diyerek doğuran sonra da fakirim bakamıyorum diyen insanları görmeyin siz.ben görüyorum

afrikada açlıktan ölenler çocuk değil sanırsam, allah onlara yemek göndermeyi unutmuş.

Diyelim senin cebinde 20 lira var. Sokakta mendil satan cocugun 5 lirasi var.neden ona yardim etmiyosun? Afrika hukumetinde hicmi zengin insan yok.var.bunuda onlara sorman lazim neden ordakilere yardim etmiyosunuz diye.insanlarin hatasini Cenabi hakka yukleyemezsin.herkese belirli ölçüde rizik verilmistir.yapilan her hataya engel olunsaydi dunya sinav yeri olmazdi.kimse gunah isleyemez ve hata edemezdi.ozamandamukafat ve cezadan ssöz edilemezdi.(konuyu dine baglayan arkadaslar icin yazdim.)[/QUOTE]
bu durumda rızkı veren allah mı ben miyim o zaman :) hani her çocuk rızkı ile doğardı demek ki rızkı allahın değil zengin insanların elinde? insanlara bebek rızkı ile gelir diyerek onların hayatı ile oynamayın sonra bebekleri yüzünden depresyona giriyorlar,çöpe atıyorlar,camiye bırakıyorlar esirgeme yurtları dolup taşıyor doğana da yazık kötü bi dünyaya beni getirin diyen o değil.

verdiğiniz cevap çok saçma ama daha fazla uzatmayacağım ban yemek istemiyorum iyi günler.

Çocuk rızkıyla gelseydi sokaklar mendil satan çocuklarla dolu olmazdı. Bu o zamanlarda kadınlara bol çocuk doğurtmak için söylenmiş, millet de ekmek bekliyor. Kürtaj karşıtı insanlara hayret ediyorum. Yahu bu çocuk sana kalkıp bana iğrenç bir hayat yaşattın, neden doğurdun dediğinde hiç mi suçunuz olmayacak? Çocuk açlıktan ağlarken rızk mı bekleyeceksiniz? İsteyen herkes kucağına alsın, ama kimse de bakamayacağı süründüreceği çocuğu doğurmasın.

Niye boyle laflar ediyorsun hic oyle lütuf falan yok (!) birazdan ususurler basina topa tutarlar seni çünkü kürtaj normal bir olay on hafta olmadiysa aldirabilir. n duyguları yok aci hissetmez agzi burnu gözü yok zaten dogsa da bakamazsin çocuğun psikolojisi bozulur çünkü bakamiycaksin ya babasi yok bi kaç yil sonra ölür zaten şimdiden ölsün daha iyi zaten kotu bir yasam surecegine ölmek daha iyi çocuğun akli fikri olsa sorsak zaten o da bu dünyaya gelmek istemez anne de o kadar zorluğu çekip hayati kendine zindan edeceğine aldirmasi çok mantikli (!)
Mesajını yeni gördüm evet çocuk bir lütufdur. Ölümden bahsediyorsun ölüm canlı için o bebekte canlı değil mi? Nasıl bir yaşam süreceğini kimse bilemez. Benim fikrim bu ister katıl istersen katılm. Ayrıca bana neden hiddetleniyorsun bebek benim değil. Ünlemleri neden koyduğunu anlayamadım ayrıca .

Hiç bu kadar zorlama bir cevap da görmemiştim. Olmamış.

Kizlar yine ben bu sefer ne yapacagimi bilmiyorum daha onceki konumdan biliyorsunz bosanmayi dusunen biriyim 2 gun once aileler birbirine girdi oglumun dogum gunuydu buyuk kavga cikti kayonbabam kizina vurdu kizi annemin ustune geldi ben gorumcemle kavga ettim esim beni itti baya birborimize girdik neyse konuya geleyim ogun esyalarimi topladim esimm kimse umurumda deil kal unutalim falan yapti ailemde dusun sinirle karar verme yarin istersen gel dediler bugunde kararimi verdigimi soyledm evi bosaltalim ozaman dedi biraz yapma etme dedikten sonra aksam koli getirecekti ama ben bugun hamile oldugumu ogrendm kizlar akil verin ne yapacagim ben soktayim aldirsam baba izni olmaadan olmazmi cunku soylersem hayatta izin vermez yardim edin lutfen
İmtihanin boylesi birsey diyemiycem

Konu sahibi günlerdir yazmıyor, belli ki kocayla barıştı. Kusura bakmasın sürekli boşanmayı düşünen kadın da korunsun ya bu çocukların buyuklerın bencilliğinden çektiği nedir allah aşkına. Bu tarz karı-kocaya acımam ne halleri varsa görsünler. Ama bu dünya daha fazla mutsuz çocugu kaldıracak kuvvette değil.

Hiç bu kadar zorlama bir cevap da görmemiştim. Olmamış.[/QUOTE]

Olmayan tek sey ne biliyomusunuz zorunuzada gitse kabullenmesenizde Ilahi adaletin oldugu. Ve herkesin ektigini bictigi ve annesinin evladindan kactigi o yerin gercek oldugudur.tek birsey soyluyorum ölüm de var.!

Hiç bu kadar zorlama bir cevap da görmemiştim. Olmamış.

Olmayan tek sey ne biliyomusunuz zorunuzada gitse kabullenmesenizde Ilahi adaletin oldugu. Ve herkesin ektigini bictigi ve annesinin evladindan kactigi o yerin gercek oldugudur.tek birsey soyluyorum ölüm de var.![/QUOTE]

Siz söylemeseniz ölüm olduğunu bilmeyecektik.
Şurada kimse çocuk değil yani herkes tercihlerinin sonucunu yaşamayı da bilir.
Fikir istemiş fikir verenlere karşı çıkılmış.
Ben bir gün zor durumda kalsam ve kürtaj olmak istesem vicdanen de bedenen de buna hazırım demektir. Sonuçta kimsenin günahı sizden çıkmadığı için bu kadar celallenmeye gerek yok.
Ayrıca ne münasebet kabullenmemek, zora gitmek falan...ilahi adalet her durumda tecelli eder. Sadece kürtaj olan biri için değil, dedikodu yapan için de, başkalarının inancına dil uzatan için de.

Back
X