facebookdaki mutlu evlilikler gerçek mi?

facebook gerçekten hem insanların gerçek karakterlerını çıkarıyor ortaya ( fark edene)
hem de ,gerçek yüzlerini:27:

normal hayatta birbirlerine ''canım'' bile demeyen insanlar facede '' balım, bir tanem, aşkım, ölürüm senın için vb.'' tarzı kelimeler kullanıyorlar
bu evlı çiftler için geçerli değil sadece
kızlar arasında da böyle, ve çok dikkatimi çeken bir durum
ama benı ilgilendiren kısım ; gerçek karakterlerini görmemdir :27:
her gördüğüne ve duyduğuna inanmayacaksın.
çerçeveye değil; resime bakacaksın

sen bakma faceye...yan yana olmak dahi istemeyen insanlar
resmen leyla ile mecnun ilan ediyorlar kendılerını.
elbette vardır mutlu olanlar ama sayılıdır.:34:

Görünen o ki bazı arkadaşlar yanlış anlamışlar.
Facebook'un bir SOSYAL paylaşım sitesi olduğunu herkes biliyor zaten, tabiki insanlar istediğini paylaşır.
Benim demek istediğim insanların paylaşımları ne kadar gerçek.
Sürekli kocasına faceden aşk sözcükleri söyleyen, arkadaşlarına çok samimi davranan insanların bu hareketleri ne kadar gerçek ne kadar değil.
Mesela arkadaşların bazıları örnek vermiş samimi olmadığım arkadaşlarım canım, cicim böceğim şeklinde yorum yapıyor diye. Aslında sosyal paylaşım sitesi hariç görüşmüyorlar bile yani tek ortak noktaları o site ama yorumlara baksan çok samimiler.
Kısacası sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılanlar gerçek hayatları gibi gerçek mi yoksa o siteler gibi sanal mı?

Ayrıca bence instagram örneği bu konu için doğru bir örmek değil çünkü orası zaten sadece resim paylaşmak üzerine kurulmuş bir sosyal paylaşım ağı, orada paylaşılan çoğu şey gidilecek, gezilecek yerler, fotoğraf çekme teknikleri onları düzeltme açısından çok şey kazandırıyor. Mesela foursquare insnalar orada paylaşılan yerler hakkında oraya daah önce giden kişilerin yorumlarını okuyup o yere gitmeyi tercih edebiliyorlar.

Bazı arkasdaşlar fotoğraf paylaşmayan kullanıcılara da tepki göstermiş. Adı sosyal paylaşım sitsiyse insanlar illaki fotoğraf paylaşmak zorunda değil. Yararlı gördüğü birşey paylaşır, komik birşey paylaşır, oyun oynar vs. yani sizlerinde sık sık dediği gibi SOSYAL PAYLAŞIM sitesi, birşey paylaşmıyor diye başkalarının hayatlarını dikizliyorlar benzetmesi de doğru değil. (bu arada asosyal bir kullanıcı olmadığımı da belirteyim)

Konunun özüne gelirsek insanlar resim paylaşmasın diyen yok, soru bütün hayatını face de yaşayan bu insanların gerçek hayatları mı bu, yoksa paylaşılan hayatlar da aynı bu sanal siteler gibi sanal mı? bunun hakkında buradaki bayanların düşüncesi nedir bunu merak ettim ve burası da bir sosyal paylaşım sitesi olduğu için ve bazı arkadaşların belirttiği gibi paylaşım yapmakta herhangi bir kısıt olmadığı için buraya üye olan bayanlara bunu sormak istedim.

face sayesinde 35 sene sonra arkadaşlarımı buldum.şu anda sadece face ve telefonla görüşüyorum.şimdiki hallerini resimlerden görüyorum..
memleketten uzaktayım akrabalarımla da o şekilde görüşüyorum.düğün resimlerine bakıyorum.akrabalar toplanıyor resim çekilip koyuyorlar.ben de kendimi yanlarında hissediyorum,hele bebekler gözümün önünde büyüyor.ben yapılan paylaşımlardan çok memnunum:32:

İnsanlar neden gerçek görünmek adına kavga ederken yada kaynanasıyla atışırkenki fotolarını paylaşsın ki? Böyle birşey olabilir mi? Mutlu anında gel canım poz verelim denilebiliyor ama tartışma esnasında dur biraz yanıma gel çekinip yolliyim mı diyecekti? Eşiyle kafede otururken yer bildirimi yapılır neyse, ama boşanırken mahkeme salonundan yer bildirmi yapan kaç kişi var acaba? Bu kadar gerçeklik beklemeyin canım. :19:

benim face im kapalı gayet mutluyum
rahatsız olursanız istemediğiniz kişinin paylasımlarını duvarımda gösterme butonunu secebilirsiniz
ya da hesabımı dondur yaparak tamamen kapatabilirsiniz

zaten ben artık facebookun afedersiniz b....unun cıktığını düşünüyorum

yasasın kk benim için artık burası var
daha gerçek daha samimi

facebook out
kk in

:kkk::kkk::kkk:

Son düzenleme:
Ay kızlar valla içimi rahatlattınız :)

Ben de çoğunun o kadar da mutlu olmadığını sadece mutluymuş gibi göstermek için paylaştığını düşünüyorum ama bunu sizlere de sormak istedim ki kendi düşüncemi onaylatayım :)
Belki de çoğu insanın dediği gibi heranlarını fotoğraflayıp koydukarı için sinirimi bozuyorlar.
Elbette benim de çok mutlu anlarım var ama ben ne eşimle ne de ailemle olan her fotoğrafı face de paylaşmıyorum, her yaptığımı face de paylaşmıyorum, çok nadir tek tük paylaşırım.
Paylaşmıyorum çünkü ilan etmekten hoşlanmıyorum, bir arkadaşın da dediği gibi olan var olmayan var, kıskanan var, sevinen var.
Ben nazar değer diye de korkarım,koymam.

sonra sürekli bar, otel, tatil, doğa,restoran gezip kendini etiketleyenleri de anlayamıyorum. Gerçekten gidiyorlar mı acaba.
Eşimin de benim de iyi bir mesleğimiz var, Türkiye şartlarına göre iyi para kazanıyoruz ama biz bu kadar gezemiyoruz
İnsanlar gezmek için bu kadar parayı nerden buluyorlar gerçekten anlamıyorum.

Ama ben yinede çok mutlu bir evliliğin var, kocam beni çok seviyor, geziyorum tozuyorum şeklinde reklam yapanlara çooook gıcık oluyorum :)

buradaki insanlar "yok onlar da mutlu değildir,fotoğraf bu" dediler diye siz neden rahatlıyorsunuz ki:1:demek ki tüm dünya mutsuz olsa siz mutlukluktan öleceksiniz.:1:

Evet ben de bazı paylaşımların sırf hava atmak için yapıldığını,hatta görgüsüzlüğe vardığını düşünüyorum..
Oldum olası kendisine soru sorulmadığı halde birşeyler anlatan insanları sevmem,ona benzetiyorum bu durumu..
oraya gittik,bunu yaptık,
Tubiiiiiiiiiii yarın sinemaya gidelim miiiiiiiii,ayyyyhh evim sensin nassı bi filmdiiiii,ağla ağla içim şişti,o diil de öndeki adam nası ağladı keh keh keh..

Oziiiii düş artık yakamdan,aa bakın bana ne diyooo..

bla bla bla..
Bize ne senin planlarından?
eminim tlf.da saatlerce konuşmuşsundur sinema planını..yorumunu da çıkışta yapmışsındır..

Tabi bu durum kişi listemize de bağlı,rahatsız olduğumuz adamı tutmamak lazım sitede..
bana işyerinde slm vermeyen,yüzüme bile bakmayan insanlar facede ekleyip günlük hayatta ısrarla o davranışlarına devam edince dondurdum hesabımı..
kafam rahat..
Nazara da çok inanırım,foto eklememeye çalışmıştım son zamanlarda..
Haset insan da çok..
seni ekliyor,resmen dikizliyor,arayıp sorsan cvp vermiyor gibi..
amaan neyse..
mutlu olan,samimi olan hemen anlaşılıyor,öyle arkadaşlarım da vardı,mutluluğunu paylaştıkça ben sanki ondan daha mutlu olurdum,samimiyet ve niyet çok önemli bence..

zaten ben artık facebookun afedersiniz b....unun cıktığını düşünüyorum

yasasın kk benim için artık burası var
daha gerçek daha samimi

facebook out
kk in

:kkk::kkk::kkk:

katılıyorum:)) suyu çıktı artık,ergenlerin dudak ve ilginç saç fotoları sitesi:))

ayy şimdi aklıma geldi,yazmam lazım..
benim de vardı evleneli bayağı zaman geçip hala profilde düğün fotosu olan:)
neyse şimdi ayrıntıya girip gıybet yapmak istemiyorum da bayağı komik oluyor:)

Bir de bebelerinin fotolarını koyan anneler,ne olur koymayın,Allah korusun nazar değer o kuzucuklara..

buradaki insanlar "yok onlar da mutlu değildir,fotoğraf bu" dediler diye siz neden rahatlıyorsunuz ki:1:demek ki tüm dünya mutsuz olsa siz mutlukluktan öleceksiniz.:1:

ilk mesajımda anlatmak istediğim tam da bu...

insanların mutsuzluklarından kendine mutluluk payı çıkarmak hiç de sağlıklı bir düşünce şekli değil...mutlu olabilmek için önce bu bakış açısı değişmeli...yine söylüyorum, başkalarının hayatını bırakıp, kendi hayatını olduğu gibi iyisiyle kötüsüyle sevmeli...

İnsanlar tabii ki mutlu anlarının fotoğraflarını çekip koyacaklar ama abartının olduğu yerde samimiyet kaybolur çünkü mutlu olan bunu ilan etme ihtiyacı duymaz, bununla "yaşar" normal olan da budur. Ha bir de şu var, bu tür paylaşımlara gıcık oluyorsanız dikkatli olun derim sizin de içinizde bir yerde bunu yapmak istiyor olmanız mümkün aksi takdirde kişisel algılayıp bu tür hareketler karşısında olumlu veya olumsuz bir şey hissetmek yerine güler geçerdiniz sizi hiç ırgalamazdı bu kadar basit. Kişi kendinden bilir işi diye boşuna dememişler.

valla gerçek olduğunu düşünmüyorum
daha bizlerin öyle görmelerini istiyorlar sanırım
sadece kocalarına olan ilanı aşklarını değil evine aldığı eşyanın fotorafını çekip koyan gördüm ben
bu yeni cüzdanım
kızıma aldığım mont
bir çanta aldım akılara zarar
aşkım canım kocamın bana telefondan dinlettiği şarkı
canım kocacım bende seni seviyorum hediyen süperdi
vs vs vs
yapmacık olduğu her halinden belli değil mi

bende face de ağırlıklı kızımın fotoğraflarını paylaşırım.uzakta akraba arkadaş çok, gelmek gitmek zor.
paylaşılan fotolara bakarım çoğunada yorum yazarım.
facemde hep görüştüğüm insanlar var yabancı kimseyi eklemem.ha kk dan bazı can arkadaşlarda var.
hoşlanmadığım bi kaç akrabada var ama akraba diye silmiyorum.
görgüsüz insanlarda var ama ne yapalım görmezden geliyoruz.

misal bi arkadaş aynen şöyle yazmış duvarına.

1.gün yuppi canım aşkitom kocam bana iphone aldı.
2.gün kocişimim aldığı ıphone süper
3.gün bi albüm yapmış kocişimin aldığı ıphone ile çekindiğim fotolar diye:1::1:

bu nedir allah aşkına sadece güldüm yorum yapmadım.

bide bulunduğu yeri bildirenler var ha olabilir ama dakika başıda şurdayım burdayım yazılmazki

bi örnek vereyim yol güzergahını kendim deiştiriyorum:ssz:

-ankara eşkişehir karayolunda
-polatlı da
-bilmem bi şey tesislerinde
-eskişehir opet benzinlikte
-eskişehir şehir merkezinde
-eskişehir bilmem ne cafede

en on duvarına yazdım maaşallah navigasyon gibisin:1::1:

silmiş yorumumu:ssz::ssz:

bir arkadaşım var face de ,medya danışmanı kendisi ,haftada 2 şehir ayda 3 ülke filan geziyor ,inanın her gittiği yerden sadece 1 veya 2 foto paylaşıyor o da resimde kendisi yok ,mesela newyork da gece diye bir resim ,yada londrada yağmur ,veya işte urfada bir sıra gecesi filan gibi ,doğa olaylarını ,güzel anları ,yolda gördüklerini resmediyor ,asıl cool olan bence bunun gibiler ..:51:
ayrıca ünlülerle hep bir arada haliyle onlarla röportaj yaparken bir fincan kahve ,bir dergi ve yanında bir buket taze çiçek resmi koyup ,ajda pekkanla güzel bir sabah yazıyor v.s...:31:
işte ben bunlara bakmayı seviyorum ,kadının zaten hayatı bu ,böyle yaşıyor ve gayet olağan geliyor bu ona ,asla niyet hava atmak değil ..e ben biliyorum şimdi bu kadının nasıl biri olduğunu yapmacık gelmiyor ,ama dediğm gibi kızının resmini koyupta ,babasııııı seni bekliyoruz gel artık yazıyo ,allah bilir adam markete gitmiştir yani:9:

ben o gösteriş meraklılarına inanmıyorum. gerçekten mutlu olan zaten birşeyleri ispatlama çabasına girmiyor insanların gözüne bakın biz çok mutluyuz diye sokmaya çalışmıyor. ayrıca niye bütün özel anlarını şurdayım burdayım yazarak ya da resim ekleyerek cümle aleme yayın ediyorlar anlamış değilim.

ben milletin facebook una bakıp bunlar mutlu mudur acaba diye düşünmem açıkçası. sadece evlilikle alakalı değil genel olarak sosyal paylaım alanı insanların eglenmek vakit geçirmek için girdiği bir yer çok anlam yüklemeye gerek yok. ben face fazla kullanmıyorum uzun süre hiçbişey paylaşmıyorum, o zaman ben mutlu değilim mi demek?

ben milletin facebook una bakıp bunlar mutlu mudur acaba diye düşünmem açıkçası. sadece evlilikle alakalı değil genel olarak sosyal paylaım alanı insanların eglenmek vakit geçirmek için girdiği bir yer çok anlam yüklemeye gerek yok. ben face fazla kullanmıyorum uzun süre hiçbişey paylaşmıyorum, o zaman ben mutlu değilim mi demek?

resim paylaşlılıo die neden gösteriş meraklısı oluyoruzki ne alaka hemm facebookta sadece tanıdıklarn arkadaslarn oluo ve öyle tak.ip edilio bende ogullarmn resmini paylasırım bazen esimle olan foto paylasırımm bunda nevarkiii o anda mutluymuşuzki resimle ölümszlştrmişiz hep mutluyuz deme deil bence

Valla bende paylaşırım ama şöyle de tipler var mesela sen paylaşırsın laf sokmaya çalışır sonra bir bakarsın abuk subuk bir foto paylaşıp canım kocacımla bilmemnerde falan yazar.. Madem sende paylaşıyorsun elaleme ne diye laf atarsın anlamam...

facede insanların tanıdıkları olur
tanıdıklarınızın mutlulukları sizi neden rahatsız ediyor
silin o zaman
bence facede paylaşılanlar değil sizin düşünceniz çok yanlış
belki de iddia ettiğiniz gibi çok mutlu değilsiniz aslında
ve insanların mutlulukları sizi rahatsız ediyor
olabilir mi
hem de bu insanlar sizi arkadaş kabul edenler,akrabalarınızdır büyük ihtimal
yazık

Son düzenleme:
hiçbirşey ve hiç kimse dışardan görüldüğü gibi değildir :50:facebooktaki birkaç resme yada güzel söze bakarak bu kişinin evliliği süper demek anlamsız olur.ayrıca ben bu kadar herşeyin ortaya dükülmesini sevmiyorum bana artık yapmacık ve gösteriş gibi geliyor:19: aldığın teli ayakkabıyı çantayı yada gittiğin her yeri paylaşmanın ne anlamı var ki kime ne yani insanların merak ettiğini sanmıyorum:31:

Back
X