• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fakir edebiyatı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim çevremdekiler de genellikle bu şarkıda deli gibi kollarını kaldıra kaldıra göbek atan çulsuzlardan oluşuyor 🤣🤣 siz paylaşınca aklıma geldi şimdi 😅

Yok benimkilerin hepsi çulsuz degil ama baba evinde birsey gormeyip, koca evinde 3 kuruş gödükleri için boyle yaygara yapiyorlar bazilari. 😁

Gerci fakir olanin bile param yok dedigini duymadim. Kocasi asgari ucretin bir tik üstüne calisiyor evde kucuk cocuk var sanki zenginlermiş gibi hayal aleminde takiliyor filan.

Herkes herkesin maddi durumunu biliyor zaten bu kadar soylenmenin anlami yok

Arkadaşlar neden oluyor bilmiyorum ama son bi kaç senedir karşıma çıkan insanların çoğunun bu fakir edebiyatından beslendiğini görüyorum.gerçi öz kardeşim de aylık beş bin kazancı olduğu halde kendimi bildim bileli sürekli param yok diye ağlar durur... yani hayret ediyorum.. konuyu açmam gerekirse şöyle: mesela kişi veya kişiler sürekli param yok, ay sonunu zor getiriyorum diye sızlanıp duruyor.. ee kardeşim tamam da benim bankaya benzer bi halim mi var.. ben de işsiz, babasından aldığı az bi harçlıkla ay sonunu getirmeye çalışan biriyim.. dibim geldi kuaföre bile gidemiyorum ben..ablamın şöyle bi sözü vardı: tipimize bakan zengin zannediyor! Diye.. sanırım öyle.. bakımlı ,özenli olmaya her Zaman dikkat ederim.. asla paçoz gezmem.. bunu görenler acaba bunun tipi iyi olduğuna göre parası vardır mı diyor.. o kadar zengin olsam otobüste, dolmuşta sürünmezdim.. altımda arabam olurdu !! .. bazen diyorum ben de artık bu insanlara karşı fakir edebiyatı yapacam...ama gel gör ki bu benim karakterime uygun değil.. istesem de insanlara öz kardeşime bile param yok diye sızlanamıyorum.. yaradılışıma aykırı yani elimden gelmiyor öyle bir şey yapamıyorum .. Bu insanlar sürekli bir para yok para yok diye sağa sola her yere ağlıyorlar.. sizinde çevrenizde var mı böyle tipler ? onlara karşı gardınızı nasıl alıyorsunuz , nasıl davranıyorsunuz nasıl tepki veriyorsunuz bu tarz insanlara karşı ...?!
Değil çok maaş aldıklarını kabul etmek yetişemiyoruz diye ağlıyor artık insanlar
Hani göz değmesin diye sanki
karı koca toplamda 10 bin maaş alıp hiç bir şeye yetişemiyoruz diye söylenen tipler var benim çevremde
En sonunda ikinci araba ve evin kredisi fazla gelmiştir ondandır deyince sustular
Dünyanın kredisine giriyorlar hiç bir şeyden eksik kalmıyorlar lafa gelince birikim bile yapamıyoruz diyorlar

Yok benimkilerin hepsi çulsuz degil ama baba evinde birsey gormeyip, koca evinde 3 kuruş gödükleri için boyle yaygara yapiyorlar bazilari. 😁

Gerci fakir olanin bile param yok dedigini duymadim. Kocasi asgari ucretin bir tik üstüne calisiyor evde kucuk cocuk var sanki zenginlermiş gibi hayal aleminde takiliyor filan.

Herkes herkesin maddi durumunu biliyor zaten bu kadar soylenmenin anlami yok
Kesinlikle katılıyorum kesinlikle 🥰

Tabi ki olmuyor. Ben de fakir edebiyatını şükür edebiyatı ismiyle değiştirip bir konu açmalıyım. Siyasi lidere paramız yok diyorsun buralar eskiden çöplüktü Çeşme’den su akmıyordu yol yapılmıyordu hastane kuyrukları bir km yi buluyordu asgari ücret şu kadardı.. diye başlıyor. Çünkü işi çözmüşler. Şükür edebiyatı. Bu halimize şükür, bugünümüze şükür, benden az alan var buna da şükür bla bla. Ben beş birim sızlanıyorsam siz on birim sızlanın ama siz benden çok daha fazla yokluk çekiyorsunuz diye ben susmam. Birileri kepçeyle yerken senin kaşığın var şükret derseniz de şükretmem. Şükür edebiyatı artık sıktı. Millet ay'a yerleşecek biz hala tüp kuyruğu muhabbeti yapıp şükür güzellemelerindeyiz.
Birbirimizi şükret diye dürtüklemek yerine kol kola girip beraber bağırmamız gerekmiyor mu?
Sorunuza binaen,
Hayır. Ayıp olmuyor. Layığıyla sızlansak ve birbirimizin sızlanmasını puanlamak yerine beraber karşı koysak bu set yıkılmazdı. Ama gümbür gümbür gelen yıldırma ve ekonomik savaş dalgaları arasında muhataba yüklenmek yerine sizden bin lira kazanan adama şükret derseniz asıl o zaman siz ayıp etmiş olursunuz.
Ben konuda bahsedilenlerin yüksek maaşlar kazanıp etrafa param yok diye ağlayanlar olduğunu düşünmüştüm

Şu ekonomik durumda asgari ücretle geçinmeye çalışana şükret demek karşıdakiyle dalga geçmek gibi bir şey

Arkadaşlar neden oluyor bilmiyorum ama son bi kaç senedir karşıma çıkan insanların çoğunun bu fakir edebiyatından beslendiğini görüyorum.gerçi öz kardeşim de aylık beş bin kazancı olduğu halde kendimi bildim bileli sürekli param yok diye ağlar durur... yani hayret ediyorum.. konuyu açmam gerekirse şöyle: mesela kişi veya kişiler sürekli param yok, ay sonunu zor getiriyorum diye sızlanıp duruyor.. ee kardeşim tamam da benim bankaya benzer bi halim mi var.. ben de işsiz, babasından aldığı az bi harçlıkla ay sonunu getirmeye çalışan biriyim.. dibim geldi kuaföre bile gidemiyorum ben..ablamın şöyle bi sözü vardı: tipimize bakan zengin zannediyor! Diye.. sanırım öyle.. bakımlı ,özenli olmaya her Zaman dikkat ederim.. asla paçoz gezmem.. bunu görenler acaba bunun tipi iyi olduğuna göre parası vardır mı diyor.. o kadar zengin olsam otobüste, dolmuşta sürünmezdim.. altımda arabam olurdu !! .. bazen diyorum ben de artık bu insanlara karşı fakir edebiyatı yapacam...ama gel gör ki bu benim karakterime uygun değil.. istesem de insanlara öz kardeşime bile param yok diye sızlanamıyorum.. yaradılışıma aykırı yani elimden gelmiyor öyle bir şey yapamıyorum .. Bu insanlar sürekli bir para yok para yok diye sağa sola her yere ağlıyorlar.. sizinde çevrenizde var mı böyle tipler ? onlara karşı gardınızı nasıl alıyorsunuz , nasıl davranıyorsunuz nasıl tepki veriyorsunuz bu tarz insanlara karşı ...?!
Belkide onlar siz istemeyin doye bilerek fakir edebiyati yaoiyolardir. Bende karsimda sizin gibi insanlari gorunce mesela hemen ay sonunu zor getiriyorum fakirim falan diyorumki benden kimse para istemesin diye.yoksa onlarda farkindadir dibinizin geldiginin otobuse bindiginizin yoksa suan herkes ay sonunu zor goruyor yinede sukur ne diyelim

Belkide onlar siz istemeyin doye bilerek fakir edebiyati yaoiyolardir. Bende karsimda sizin gibi insanlari gorunce mesela hemen ay sonunu zor getiriyorum fakirim falan diyorumki benden kimse para istemesin diye.yoksa onlarda farkindadir dibinizin geldiginin otobuse bindiginizin yoksa suan herkes ay sonunu zor goruyor yinede sukur ne diyelim
Çok şükür bu zamana kadar babamdan başka kimseden beş kuruş istemedim..!! Konuşmaları okuduysanız görürdünüz onlar benden istiyor ..!!

Ben varken yok demeye korkarım, ya allahin zoruna giderse sukursuzlugum yok ederse diye
Bu tıp insanlar heryerde var, bende anlam veremiyorum.
allah böylesi nankör insan sevmez derler ama nafile.. geçen bi kuzenime gittim..karı koca iş güç sahibi.. dolapları ağzına kadar her türlü dolu, en iyi markalardan giyiniyorlar.. Deniz manzaralı, havuzlu evde oturuyorlar.. bi oturduk bu başladı bana .. ay canım ay sonunu şöyle , böyle zor getiriyoruz diye.. içimden yuh dedim ..

allah böylesi nankör insan sevmez derler ama nafile.. geçen bi kuzenime gittim..karı koca iş güç sahibi.. dolapları ağzına kadar her türlü dolu, en iyi markalardan giyiniyorlar.. Deniz manzaralı, havuzlu evde oturuyorlar.. bi oturduk bu başladı bana .. ay canım ay sonunu şöyle , böyle zor getiriyoruz diye.. içimden yuh dedim ..
Cıkarıp Bı 50 TL uzatsaydın belki utanırdı, yapmak lazım aslında 😊

Polemik değil ki bu. Sert bir üslup kullanmadım.
Hem herkesin aynı şeyi düşündüğü bir forum ve dünya hayal edebiliyor musunuz?
Fakat son olarak şunu söylememe izin verin. Siyasetin en büyük malzemesi ve kozu budur. Kendilerine kızmayalım diye bizi birbirimize düşürüp hayali polemikler hayali düşmanlar ve hayali hedefler üretmek.
Umarım gerçek hedefi görür ve asıl kızmanız gerekenlerin üzerine yürürsünüz.
Konunuza yazmaya devam etmeyeceğim merak etmeyin :KK51: alışveriş yapmıştım gideyim de kilosu kırkbeş lira olan peyniri falan yerleştireyim dolaba. Buna da şükür.

Sen kilosu 45 lira olan peynir diyorsun...bana dün 30 liraya 2 top sade dondurma giriyordu.

Bunu ananin güneş görmeyen yerine bocala diyerek ayrildim mekandan.

Ölüm orucuna girerim ama almam.
Konusahibine not: bende parasi olan ama yok diyen bir tipim :)

Benim Kaynanam ve kaynım yapıyordu bu edebiyatı.. Sonra bir duyuyoruz yurt dışına tatile gidiyor.. hani paran yoktu dediklerinde benim sigaram yok.. Kaynanam da Harcadığı paradan hic memnun olmazdı.. Sürekli eşim olduğunda yanında Ben aylarca pazara çıkamadım sürekli aç susuz gezmiş gibi yapıyordu :) Ben Sessiz kalıyordum Karışmıyorum bu konuda kimseye , duymamış gibi davranmak daha iyi.. Böyle insanlarda gebersin lütfen yaa... nefretlik geldi valla..

Genel olarak bu zamanda geçim zor ama bence de kazancı iyi olanlar daha çok sızlanıyor. O da kimse benden para istemesin. diye. Bir arkadaşım var bekarken yaklaşık asgari ücretin 3 katını alıyordu bekar biri için iyi bir para. Dışarda falan da yemek yemez pek harcamaz ama sürekli hiç parası olmadığını söylüyordu, bunun parası yok diye evlenirken her şeyini ailesi aldı. Ama mesela kardeşi ben çalışıyorum zaten maaşım var demişti ona pek yardım etmemişlerdi

Çok var benim yakın çevremde de bu tiplerden ve ben aşırı derecede irite oluyorum. Bakıyorum ev araba çifter çifter sabit gelirleri var ama ortalarda yok diye dolanıp sızlanıyor lar. Bir defa negatiflik saçıyorlar. Ya şükür güzel birşey. Ben direk söylüyorum yüzlerine. 'sende yok diye sızlanıyorsan gerçekten olmayan ne yapsın' şeklinde.

Maddi yardım istediler mi direk olarak?
Laflardan sonra para istediler yazmamissiniz. O sitemlerden cikariminiz sanki sizden para isteme olayı. Bu ara çok normal insanlarin maddi dertlesmesi ne var ki bunda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X