Fakirlik suç mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
en reel yaklaşım da bu olmuş.
acı ama gerkçek.

Aranızdaki kültür farkını birazdaha açar mısın ?

Benim çalıştığım kurumda alan memurlar var, 666 sayılı khkyı araştırırsanız kendiniz de görürsünüz. Benim kurumum da gariban yok zaten.
Ay yazacağıma yıl yazmışım.

Bacım kaymakam ya da bakanlıkta müsteşar filan mısın acaba? kaymakamlar 15 bin TL alıyormuş da yeni öğrendim ben

Ben de devlet memuruyum, sözleşmeli personelim. Benim maaşım 4bin küsur, 20 yıllık kadrolu vhki’nin maaşı benden 300-500 TL fazla.
Ya çocuk İŞKUR’dan 6-9 aylık geçici hizmetli kadrosunda asgari ücret alıyor sen bu duruma fakir diyorsun ya da çocuk benim gibi sözleşmeli personel sen de cidden kaymakamsın aranızdaki 2.5 kat maaş farkını ben başka türlü düşünemiyorum.

böyleyse çok gülerim 2000 tl çalışan kalmadı ama asgari ücret alıyordur en az sanırım erkek kişisi.
hadi senin hatrına 2500-6500 olsun , ikisinin toplamı yine yoksul olacak, 5000-12500 kombinasyonunda bile doya doya pastırma yiyemiyorlar hesaplamarıma göre, kadın 25000 filan alsa adam da 10000 alsa olur bak ama 25000 aylik veren kadro da anca milletvekilliğinde filan...beynim yandı bilemedim

yok varmış arkadaş yazdı ya onun kurumda herkes 20.000 tl alıyormuş bizim kurumlar açlık sefillik , not bunu yazan fasfakir memur

Eşimle taniştığımda 28 yaşındaydim eşimde 31 yasindaydı. Kayinpederim esnafmiş ama kumarciymis cok borcluymus esim 31 yasina kadar onun senetlerini ödemiş. ben bunu bilerek evlendim.tek şartım artik babanla ortak is yapmayacaksındı. 12 yıllık tazminatım ve kenardaki paramı ,dugün takilarimi ve üzerinede kredi cekerek 2 katli bir ev aldık .esim elleriyle yaptirdi isyeri yaptik.ben evlenirken ev tutmadım esya almadim.isyerinin 1 odasina 1 yatak aldim eşimde tahtalardan yatagin altina kasa gibi birsey cakti.dolabim bile yoktu herseyim kolideydi.Ailem asla yorum dahi yapmadı heleki fakir diye etiketlemedi taktir ettiler bizi.ama esimin sülalesi dalga gecti kücümsedi. oglum 2 yasina gelene kadar o odada durdum.simdi 8 yillik evliyim. hem isyerim var hem dubleks evim hemde arabam var. eger elalem neder diye bu yola girecekseniz hic bulasmayin derim.

İkiniz sorun etmezseniz kimse sorun etmez. Ama sizin de aklınızı kurcalamış görünüyor bu konu.

Fakir olduğunu nerden çıkardınız? Siz memursunuz diye çok mu zenginsiniz???

Sizin konumunuz ne sizin ailenizin holdinglerimi var ki bu kadar horgoruyorsunuz hayatinizda olan bir insanı ve ailesini sizde sıradan bir memursunuz bence içinizdeki kompleksi yenin insanları konumuna ve parasına göre değerlendirmek yerine insanları sevmeye çalışın

Konu sahibi hâlâ yazmadınız maasinizi
Biz burada sürekli teoriler üretiyoruz

Ayrıca şu an 10bin 15 bin tl alan biri de zengin sayılmıyor.
Yani sizin babadan kalma yalılarınız holdingleriniz yoksa siz de çok zengin sayılmıyorsunuz

Ben ölme eşeğim ölme demeye geldim

Adam evlenmek isticek, sonra aileniz küçümseyecek...belki aileniz bir şey demeyecek? Doğmamış çocuğa don biçmiyorsunuz ünv kaydı yaptırıyorsunuz

yok varmış arkadaş yazdı ya onun kurumda herkes 20.000 tl alıyormuş bizim kurumlar açlık sefillik , not bunu yazan fasfakir memur
Neresiymiş o ya? atom fiziği koordinatörlüğü veya onkoloji ar-ge profluğu gibi bişey değilse biz de geçelim, ya da bize de bi pastırma ödeneği filan versinler , biyerimiz şişmesin bari

Dengimize göre.cunku kültürlerimiz yaşama koşullarımız yetiştiğimiz çevreler epey farkli
Maddiyattan çok bunları düşünün derim. "Biz onunla anlaşıyoruz" lar malesef evlenip ailelerle iç içe olana kadar sürüyor. Bugün maddiyatını sorun olarak gördüğünüz insanların; yarın oturup kalkmasına, yemesine, konuşmasına, temizlik alışkanlıklarına kadar takılacaksınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…