- 14 Ekim 2016
- 1.747
- 1.697
- 133
- Konu Sahibi Aklikarisikhatun
-
en reel yaklaşım da bu olmuş.Ona bakarsanız Toplum tabiriyle bekar adam dul kadın alacak...( Ki bu laflardan tiksinirim )
Ama siz kendi eksilerinizi görmeden karşı tarafınkine odaklanıyorsunuz.
Ha bana göre ikisi de eksi değil .fakir ya da çocuk sahibi olmak bir kusur değil
Ama adamın fakirliği sorunsa sizin de evlenip boşanmış olmanız gayet sorun yani...
Sanırım anlatabildim
Benim çalıştığım kurumda alan memurlar var, 666 sayılı khkyı araştırırsanız kendiniz de görürsünüz. Benim kurumum da gariban yok zaten.10 ay diyor ? şimdi konu sahibi kamu kurumuna dışardan tahsis edilmiş ceo değilse evet 20,000 alamaz. bürokrat olması lazım burada işi ne 25 yıllık hakim savcı olmalı onun burada işi ne ? dr da değil belli ki, bilişim sektöründe çalışan uzman müh olabilir, onun kurumdada 4000 çalışan adam yok,yok 4000 değil 8000 alıyormuş desek, o zaman da o kadar gariban olmazlardı.
hadi senin hatrına 2500-6500 olsun , ikisinin toplamı yine yoksul olacak, 5000-12500 kombinasyonunda bile doya doya pastırma yiyemiyorlar hesaplamarıma göre, kadın 25000 filan alsa adam da 10000 alsa olur bak ama 25000 aylik veren kadro da anca milletvekilliğinde filan...beynim yandı bilemedimböyleyse çok gülerim2000 tl çalışan kalmadı ama asgari ücret alıyordur en az sanırım erkek kişisi.
yok varmış arkadaş yazdı ya onun kurumda herkes 20.000 tl alıyormuşhadi senin hatrına 2500-6500 olsun , ikisinin toplamı yine yoksul olacak, 5000-12500 kombinasyonunda bile doya doya pastırma yiyemiyorlar hesaplamarıma göre, kadın 25000 filan alsa adam da 10000 alsa olur bak ama 25000 aylik veren kadro da anca milletvekilliğinde filan...beynim yandı bilemedim
Fakir olduğunu nerden çıkardınız? Siz memursunuz diye çok mu zenginsiniz???Merhabalar
Bir kurumda devlet memuruyum.daha önce evlendim ayrıldım çocuğum yok.yasadigim şehirden uzak bir yere atandım.burada bir kurumda çalışmaya başladım.maasim ve pozisyonum çok iyi.Biriyle tanıştım burada.kendisi hiç evlenmemiş.aramizda bunu hiç problem yapmadı.zira ailesi de öyle.Ailesiyle tanıştım annesi yaşlı babalarının ölümünden sonra iyice çökmüş fakir gariban insan.kendisiyle aynı yerde çalışıyoruz ama o kadrolu değil.dolayisi ile maaşı konumu benden düşük.ki hiç problem olmadı aramızda 10 aydır birlikteyiz.
Bu ilerde problem olabilir mi bilemiyorum açıkçası.yeni bir hayata onunla adım atmak istiyorum ama yarın bir gün ailemde bunu sorun yapacak . Siz nasıl bir yol izlerdiniz bu konuda
Neresiymiş o ya? atom fiziği koordinatörlüğü veya onkoloji ar-ge profluğu gibi bişey değilse biz de geçelim, ya da bize de bi pastırma ödeneği filan versinler , biyerimiz şişmesin bariyok varmış arkadaş yazdı ya onun kurumda herkes 20.000 tl alıyormuşbizim kurumlar açlık sefillik , not bunu yazan fasfakir memur
yok varmış arkadaş yazdı ya onun kurumda herkes 20.000 tl alıyormuşbizim kurumlar açlık sefillik , not bunu yazan fasfakir memur
yok ya yalan onlar, o çizelgelere yazıp basına verdikleri rakamlar hep şişik...kendimden biliyorum, reelde aldığım ücret basına yansıyandan en az 2000 eksik , zam isteyemeyelim diye böyle yapıyorlar zannımca1. sınıf olanları 18- 20 bin arasında alıyor.
Maddiyattan çok bunları düşünün derim. "Biz onunla anlaşıyoruz" lar malesef evlenip ailelerle iç içe olana kadar sürüyor. Bugün maddiyatını sorun olarak gördüğünüz insanların; yarın oturup kalkmasına, yemesine, konuşmasına, temizlik alışkanlıklarına kadar takılacaksınız.Dengimize göre.cunku kültürlerimiz yaşama koşullarımız yetiştiğimiz çevreler epey farkli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?