Farklı meslek grubundan olanların evlenmesi

Evet insanın tadını kaçırır bu muhabbetler.
Ben öğretmenim, eşim ise memur idi, hani kendi odası,klimasi, işi bilgisayar üstünde olanlardan. Altı üstü ondan 1 saat erken çıktığım için rahat meslekti benimkisi. Stres, kafa yorgunluğu bile insanı bitirebilen bir faktör, ki sürekli ayakta olup gırtlak patlattigimi saymıyorum. ..
Toplumda bu tarz ön yargılar var maalesef ama bilmiyorlar ki kimse ekmeğini kolay kazanmiyor

Ben psikologum, esimde mali müşavir. Biz birbirimizin meslegine hep saygı duyduk hatta tanistigimizda benim okulum henüz bitmemisti de eşim tezim için az makale bulmadı bana.

Siz daha iyi bilirsiniz ama bence bu asilmayacak bir konu değil. Psikolojik destek alırsanız bu konuyla ilgili çok yardımı olacagina inanıyorum. Hatta sizden once eşinizin hayatinda genel olarak maddi sıkıntılar olmuşsa yada birseyleri hep zor elde etmisse bu bile size böyle kırıcı yaklaşımına sebep olabilir. Altında yatan nedeni ortaya çıkarıp tedavi ettikten sonra daha mutlu ve huzurlu bir hayatiniz olabilir.
Inşallah bundan sonrasi sizin icinde bebeğiniz içinde çok güzel olur.

Af buyur canım ama bunca sorun sıkıntı arasında hangi ara bebisi yaptınız ?? Akıllı kadınsn, adam madem kötü değişmeyen bir birisi neden bebis yapıyorsun gaflete mi geldin n'aptın ?

Bebekten sonra asıl adam değişti yok ben böyleyim yok sıkıldım yok çocuk olmasa mıydı hep bişeyler

Evet babasız ve çok zor şartlarda büyümüş Bende farksız değilim ne yapabilirim ki evlenirken de biliyordu sonuçta

Bu muhabbetler çok ilginç geliyor bana , annemlere göre eşim oturduğu yerden para kazanıyor , bana göre ise beyin yorgunluğu yeter çok yoruluyor ...Nasıl görmek istersen öyle sanırım

Cok ilginc bir durum.iki tarafta isleri okdugu icin sevineceklerine. Kostek omup kumsemek bana cok anlamsiz. Komik geldi.
Hayret icinde okudum. Ben calissamhic birsey yapmasam :) esim opup basina koyar.

Avukatlik bosanma avukatı olsan bile kolay degilki. Kim bilir nasil psikolojilero bozuluyor. Belki tehtit ediliyorlar. Belki uzlasamiyorlar. Laf anlatamiyorlar.

En kolay ekmek yemek. Onuda cignemeden yutamiyoruz.
Yani ne yaparsan yap herseyde bir emek vardir.
Inanmiyorum ya meslek kucumsemek yuzunden bosanma.
Cok uzucu bir durum. Bak. Bosanma avukato degilim ama kumsedigon avukatligimla buyuk is yapiyor bizi bosuyorum gibi birsey olacak.. cok anlamsiz. Ya cok üzüldüm. Tabiki esiniz haksiz ama bunu ciddi bir sekilde konussaniz.
Boyle kumsemeye devam edeceksen haberin olsun bosarim deseniz yinede kendini geri cekmezmi?

Gelir düzeyini sorun etti de avukatlar yatacak para kazanıyora mı getirdi bilmiyorum ama cidden hoş değil
Gelir düzeyi önemli olabilir. Biz hemen hemen yakın kazanıyoruz birbirimize.belkide bu yüzden sorun yaşamadık. Benim maaşım ev işlerine girmez zaten,herşeyi eşim halleder sanki ben çalışmıyorum gibi ( kredi kartı ödemem dahil :)) ben sadece evde yardımcı var onun maaşını veriyorum. Kalanıda biriktiriyoruz. Bence eşim bu yüzden iyi hissediyor kendini,bende ses çıkarmıyorum :)

Avukatım. Eşim de hukukçu.
Hiç de kolay kazanmıyorum valla.
Daha dün kalemde kavga ettim. Döveceklerdi beni resmen.
Serbest çalışıyorum gelirim iyi ama herkes böyle değil.
İstanbuldayım, burada özellikle bayan avukatları ssklı çalıştırıp kartal çağlayan arası 1500 liraya mekik dokutturuyorlar.
Hani çok kazanan avukat? 15 sene önceymiş o.
Eşin terbiyesizlik etmiş bütün camiaya.

Aynı meslekten evlenilecek diye bir kural mı var?
Karı koca arası anlaşmazlık varsa bu meslekten değildir, bu görüşe inanmıyorum.
Birbirinin mesleğine laf etme saygısızlığını da anlamıyorum.
Her mesleğin kendine göre zorlukları var, para kolay kazanılmıyor.

Kk da yeni akım insanların saygısızlık ilgisizlik ve densizliklerini mesleğe bağlama sanırım...insan insansa, yani fizik olduğu kadar içi de insansa hiçbir şey olmaz herkes aynı meslekten eş secemiyo gönül bu neticede

Meslekleri deşifre olmamak icin yazamayacagim.

Fakat esimin ver benim mesleklerimiz oyle uc ki birimiz dogu, birimiz batı diyebilirim. O derece uzagiz... Egitim durumumuz, isimizle ilgili hic laf dokundurmayiz birbirimize. Ilgilenmeyiz bile acikcasi... 17 yildir bu sayede is konusunda hic ters dusmedik...

Size psikolojik baskı kurmak icin bunu yapıyor sanirim.

Az daha calissaydin da hukuk bitirseydin sen de benim gibi rahat rahat para kazanirdin de kestir at daha da acamaz konuyu. Bu kadar takmayin kafaniza bu tarz meseleleri karsinizdaki erkek kim olursa olsun sizin ondan daha yüksek geliriniz varsa kucumsemeye yer arar. Toplumumuzun yarattigi erkek egosu sagolsun(!)

Eşinizin işi gerçekten zor. Emekli olana kadar sürekli stres yaşadığı hatta mobbing'e maruz kaldığı bir iş yapacak. Astsubaylik ne yazık ki böyle bir meslek. Yani sırtlarında taş taşımıyorlar ama zihinsel olarak sürekli mücadele içinde oluyorlar, berbat bir şey. Bu ortam onu gerdikce, size de yansıyor işte bir şekilde.

Zitlasmak yerine oturup sakince konusursaniz, size hak verir diye düşünüyorum.

gerilmenize gerek yok ,,

maden havadan para kazandığını düşünüyor eşin ,
bir zahmet gitsin kendi okusun hukuk fakültes

bunu yapıp ta hala sana havadan para kazanıyorsun diyebilecek mi?,
var mı kendinde hukuk okuma kapasitesi?
evet sinir olunacak bir durum , birilerinin senin işine ,parana ,göz dikmesi

evlenirken mesleklerini bilerek evleniyorsun uz
size uymuyorsa evlenmeyin
herkes birbirinin mesleğine saygılı olsun
sorun biter

Madem haksız kazanç bir gun izin alsin gelsin yanınıza verin eline bir icra dosyası gonderen Müdürlüğe de bir uğraşsin memurlarla görürüm ben onu nasıl kolay haksız kazancmis

Tek boşanma nedeni bu değil ama bu da sinirimi bozan bir olay oldu birbirimize girecektik baya.

Bende çok az bir miktar kendime ayırıp eşimin hesaba havale ettm hep birikim yapıyoruz diye lafını yapsam neyse yapmadım da,ama adam taktı

Ben bu durumun meslekle alakali oldugunu sanmıyorum tipik erkek egosu
Evli değilim ama is yerinde çoğunluk erkek
Su an arkadasim izinli olduğundan onun yerine bakiyorum is yerinde, ama kendi gorevimle ilgili is olunca cagriliyorum iki odayi birden idare etmeye calisiyorum ve cagrilirken "orada ne kadar is var ki" diye kucumseniyor yani bunun evli olmakla alakasi yok ben ayni isi yaptigim adamlardan bile bu laflari duyuyorum kendileri islerini bana yıkıyor ama lafa geldi mi cok.is yaptik yorulduk oluyor aksam eve gidince yemegi onune hazir gelir ben o yorgunluğun ustune yemek yaparim yani kadin prof erkek lise mezunu da olsa kadin hep asagilaniyor
Bu forumda cok defa dile getirdim: ikili ilişkilerde saygi cok onemli sevgiden de önemli
Saygıdan kastım da her yönden; kişiliğe, giyimine, ailene, işine/mesleğine, arkadaşlarına kısaca beni ben yapan herseye saygı!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…