- 25 Haziran 2016
- 7.568
- 13.512
- 248
- Konu Sahibi Kararsiz93
-
Bence sizin bakış açınız daha dar. İnsan çevresinde kimseden etkilenmeden de farklı çerçevelerden bakabilir durumlara. İlla çevremizde farklı açıdan bakmamızı sağlayacak birilerine ihtiyacımız yok.Mükemmel evlilik diye bir şey yoktur. :)
Tabii ki aynı görüşte olduğun kişilerden de bir şeyler öğrenebilirsin ama aynı çerçevede olan şeyleri öğrenirsin. Bir tabloya bakıp o tabloda görmediğin bir detayı görürsün ama yeni bir tabloyu öğrenemezsin.
Evlilik için mesele sadece birbirine saygı duymak. Eşini sadece siyasi görüşü için seviyorsa kişi bir şey diyemem ama eşini başka özellikleri için sevmişse siyasi görüşünün farklı olması bu sevgiden bir şey eksiltmez. Belki dediğiniz gibi aşamayacak insanlar vardır orasını bilemem ben kendi bakış açımı söylüyorum. Kendi yaşadığım tecrübeleri aktarıyorum.
Verdiğiniz örnek çok absürd yalnız.Mükemmel evlilik diye bir şey yoktur. :)
Tabii ki aynı görüşte olduğun kişilerden de bir şeyler öğrenebilirsin ama aynı çerçevede olan şeyleri öğrenirsin. Bir tabloya bakıp o tabloda görmediğin bir detayı görürsün ama yeni bir tabloyu öğrenemezsin.
Evlilik için mesele sadece birbirine saygı duymak. Eşini sadece siyasi görüşü için seviyorsa kişi bir şey diyemem ama eşini başka özellikleri için sevmişse siyasi görüşünün farklı olması bu sevgiden bir şey eksiltmez. Belki dediğiniz gibi aşamayacak insanlar vardır orasını bilemem ben kendi bakış açımı söylüyorum. Kendi yaşadığım tecrübeleri aktarıyorum.
Muhakkak savunur ama mesela gençlerde gördüğüm biraz daha tahammüllü olabiliyorlar en azından. Direkt reject etmiyorlar karşısındakini. Ama tabi bu benim gordugum, yanlis da olabilirBence bunun yaşlı yada genç diye değişimi olmuyor,fikir neyse onu savunurlar değştiremezsiniz onları.
Evet, türkiyen in baştan ki halinde hiç problemsiz olurdu ama şimdi olucak iş değil. Haklısın.Kankim burası Avrupa mı ne yaptın yeşillerle sosyalistler filan. Bizdeki siyasi gerilim ancak Mısır'da Suriye'de filan vardır, hadi biraz medeni ülkelerle kıyaslayayım: belki kongre binasını basan Trumpçılarla polisi protesto eden siyahiler arasında vardır. Çok yakında birbirimizi kesicez o kadar gerilimliyiz. Yürümez bence, imkansız.
Benimde farklı görüşten arkadaşlarım var hatta benim için zıt görüşün ötesinde var olmaması gereken bir görüşFanatiklik, açık görüşlülük filan denmiş ama aynı ülkede mi yaşıyoruz ki? Benim de karşıt görüşten arkadaşlarım var kibar davranıyorum hepsine ama mesela polis şiddetini, sevdiklerimin coplanmasını savunan şeyler diyor, tanıdığım sevdiğim insanların hedef göstermesine, hapse girmesine "hak etmişler" gözüyle bakıyor, paramızın değeri gün be gün düşerken ekonomi çok iyi diyor, ben çiçek gibi ALES puanım, dil puanım, çok iyi bir fakülten aldığım gayet yüksek lisans GPAim ve prestijli masterıma rağmen kadro bulamıyorum yurtdışında çalışmak zorunda kalıyorum ama o torpille buluyor, aldığım insan hakları eğitimime 180 derece ters düşen şeyler söylüyor, siyasi görüşümü Twittera bile yazmaya korkuyorum onun yüzünden, LGBTI arkadaşlarıma SAPIK diyor, pardon da bu kişiye karşı açıkgörüşlü filan olamam kusura bakmasınlar. Oyyy ne kadar fanatiğim
Ban geliyor okey.
Benle olursun hacı bende senin gibiyim ama solcu değilim bak elektriğimiz tutabilirBence sizin bakış açınız daha dar. İnsan çevresinde kimseden etkilenmeden de farklı çerçevelerden bakabilir durumlara. İlla çevremizde farklı açıdan bakmamızı sağlayacak birilerine ihtiyacımız yok.
Siyaset çerçevesi dışına çıkamıyorsunuz mesela şu an. Hayat tarzından bahsediyorum ben. Biraz daha açayım öyleyse. Ben sol görüşlü bir insanım mesela. Rahat giyinirim, alkol alırım, eşim yanımda olmadan eğlenmeye çıkarım, erkek arkadaşlarım var, denize girerim, arkadaşlarımla tatile giderim vs. Benim bu yaşam tarzıma uyum sağlamayı bırakın sorun etmeyecek sağ görüşlü (hatta ılımlı- ortayolcu vs) bir insan tanımadım şimdiye kadar. Ben de onların yaşam tarzına uyum sağlayamam muhtemelen.
Fanatiklik, açık görüşlülük filan denmiş ama aynı ülkede mi yaşıyoruz ki? Benim de karşıt görüşten arkadaşlarım var kibar davranıyorum hepsine ama mesela polis şiddetini, sevdiklerimin coplanmasını savunan şeyler diyor, tanıdığım sevdiğim insanların hedef göstermesine, hapse girmesine "hak etmişler" gözüyle bakıyor, paramızın değeri gün be gün düşerken ekonomi çok iyi diyor, ben çiçek gibi ALES puanım, dil puanım, çok iyi bir fakülten aldığım gayet yüksek lisans GPAim ve prestijli masterıma rağmen kadro bulamıyorum yurtdışında çalışmak zorunda kalıyorum ama o torpille buluyor, aldığım insan hakları eğitimime 180 derece ters düşen şeyler söylüyor, siyasi görüşümü Twittera bile yazmaya korkuyorum onun yüzünden, LGBTI arkadaşlarıma SAPIK diyor, pardon da bu kişiye karşı açıkgörüşlü filan olamam kusura bakmasınlar. Oyyy ne kadar fanatiğim
Ban geliyor okey.
İyi de bunlar sevgili. Demek ki uç farklılıkları yok. Fanatiklik seviyesinde takım tutar gibi parti tutan hangi partili olursa olsun evlenmeyi bırak arkadaşlık edilmez. Çok itici böyle tipler körü körüne kapılanlar.
14 yıl önce ülkede buzdolabı olmadığını düşünen biriyle elbette kimse evlenmesin mesela
İyi de ben illa ki çevrenizde farklı görüşte insan olsun, aynı görüşte olduğunuz insanlarla takılmayın, farklı bir görüşteki insanla evlenin demiyorum ki. Bu da olabilir diyorum evlilik için.Bence sizin bakış açınız daha dar. İnsan çevresinde kimseden etkilenmeden de farklı çerçevelerden bakabilir durumlara. İlla çevremizde farklı açıdan bakmamızı sağlayacak birilerine ihtiyacımız yok.
Siyaset çerçevesi dışına çıkamıyorsunuz mesela şu an. Hayat tarzından bahsediyorum ben. Biraz daha açayım öyleyse. Ben sol görüşlü bir insanım mesela. Rahat giyinirim, alkol alırım, eşim yanımda olmadan eğlenmeye çıkarım, erkek arkadaşlarım var, denize girerim, arkadaşlarımla tatile giderim vs. Benim bu yaşam tarzıma uyum sağlamayı bırakın sorun etmeyecek sağ görüşlü (hatta ılımlı- ortayolcu vs) bir insan tanımadım şimdiye kadar. Ben de onların yaşam tarzına uyum sağlayamam muhtemelen.
Kesinlikle öyle bizim ülkemizde tek sorun saygı meselesi yok. Farklı görüşlerde arkadaşlarım var sohbet ederiz siyaset hakkında ama asla bir kere zıtlaşma yaşamadık. Objektif bakabiliyoruz. Biri sağcı biri solcu olsun vs istediğini destekleyebilir. En irite olduğum kısım şu partıyı tutanlar şöyle oluyor şu partiyi tutan şöyle koyun oluyor bunu yapan her kesimde olan insanlarda var. Ya bırakalım kim neyi destekliyorsa desteklesin herkes özgür herkesin kendince sebebleri var. Kalkıp yok biri koyun oluyormuşmuş yok biri geniş alkolik oluyormuşmuş ne alaka yani kutuplaşmaya gerek yok. Herkesin kafasında belli bir yapı oluşmuş muhafazakar ise şu parti şu tarz ise şu parti kıyafete göre analiz bile yapılır hale geldik. Saygı duymayı beceremiyoruz.İyi de bunlar sevgili. Demek ki uç farklılıkları yok. Fanatiklik seviyesinde takım tutar gibi parti tutan hangi partili olursa olsun evlenmeyi bırak arkadaşlık edilmez. Çok itici böyle tipler körü körüne kapılanlar.
14 yıl önce ülkede buzdolabı olmadığına inanan biriyle elbette kimse evlenmesin mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?