- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.086
- 548
- Konu Sahibi Kararsiz93
-
iste mesela bu eger bir iliski olsaydi, olmazdi. cunku karsi taraf uc noktaydi. sen de uc noktaya tahammul edemezdin dogal olarak.Fanatiklik, açık görüşlülük filan denmiş ama aynı ülkede mi yaşıyoruz ki? Benim de karşıt görüşten arkadaşlarım var kibar davranıyorum hepsine ama mesela polis şiddetini, sevdiklerimin coplanmasını savunan şeyler diyor, tanıdığım sevdiğim insanların hedef göstermesine, hapse girmesine "hak etmişler" gözüyle bakıyor, paramızın değeri gün be gün düşerken ekonomi çok iyi diyor, ben çiçek gibi ALES puanım, dil puanım, çok iyi bir fakülten aldığım gayet yüksek lisans GPAim ve prestijli masterıma rağmen kadro bulamıyorum yurtdışında çalışmak zorunda kalıyorum ama o torpille buluyor, aldığım insan hakları eğitimime 180 derece ters düşen şeyler söylüyor, siyasi görüşümü Twittera bile yazmaya korkuyorum onun yüzünden, LGBTI arkadaşlarıma SAPIK diyor, pardon da bu kişiye karşı açıkgörüşlü filan olamam kusura bakmasınlar. Oyyy ne kadar fanatiğim
Ban geliyor okey.
Biraz önce de yazdım tekrara düşmüş olacağım ama yine yazayım. Tabii ki eşinizle aynı görüşte olabilirsiniz. Bu bir suç değil ben illa ki farklı görüşte olduğunuz biriyle evlenin, farklı görüşte olduğunuz kişilerle arkadaşlık yapın demiyorum ki? Bu kadar uçlarda anlamaya gerek yok hiçbir şeyi. Ben diyorum ki, eşler arasında farklı siyasi görüşler olabilir. Karşılıklı olarak birbirlerine saygı duyuyorlarsa, saygı çerçevesinde fikir alışverişi yapmayı becerebiliyorlarsa bu bir sorun olmaz. Sizinle aynı düşünen bir insandan da hiçbir şey öğrenemezsiniz demedim ki. Dediysem de yanlış aksettirmişimdir.Verdiğiniz örnek çok absürd yalnız.
Ben bir sergide bütün tabloları incelerim, görürüm, hikayesini araştırırım, öğrenirim, eşimle de paylaşırım, o da kendi öğrendiklerini benimle paylaşır ve tüm tabloları incelemelerimizin sonunda eşimle aynı tabloyu beğenmiş olabiliriz, bu bizim aynısını beğendik diye bunca şeyi öğrenemediğimiz, konuşamadığımız ya da bilmediğimiz anlamına mı gelir şu durumda?
Farklı tabloyu ya da aynı tabloyu beğenmemiz bizim öğrenme alanımızı, keşfetme alanımızı daraltmaz hatta hiçbir şekilde etkilemez, siz böyle aynı düşünen hiçbir şey öğrenemez diyerek çok dar bir mantık yürütüyorsunuz.
Eşimle aynı görüşteyiz. Siyaset, toplumsal gündemler, felsefe, sanat, müzik, film, kişisel gelişim, spor, magazin her konuda konuşabiliyor, bildiklerimizi ve yeni öğrendiklerimizi birbirimizle paylaşabiliyoruz ama sizin tanımınıza göre sırf ikimiz de Atatürkçüyüz diye tek renk simsiyah boşanılması gereken bir evliliğimiz varmış da haberimiz yokmuş bizim
En iriye olduğum kısım şu partıyı tutanlar şöyle oluyor şu partiyi tutan şöyle koyun oluyor bu her kesimde olan insanlarda var. Ya bırakalım kim neyi destekliyorsa desteklesin herkes özgür herkesin kendince sebebleri var.
Kalkıp yok biri koyun oluyormuşmuş yok biri geniş alkolik oluyormuşmuş ne alaka yani kutuplaşmaya gerek yok.
Kesinlikle öyle bizim ülkemizde tek sorun saygı meselesi yok. Farklı görüşlerde arkadaşlarım var sohbet ederiz siyaset hakkında ama asla bir kere zıtlaşma yaşamadık. Objektif bakabiliyoruz. Biri sağcı biri solcu olsun vs istediğini destekleyebilir. En irite olduğum kısım şu partıyı tutanlar şöyle oluyor şu partiyi tutan şöyle koyun oluyor bunu yapan her kesimde olan insanlarda var. Ya bırakalım kim neyi destekliyorsa desteklesin herkes özgür herkesin kendince sebebleri var. Kalkıp yok biri koyun oluyormuşmuş yok biri geniş alkolik oluyormuşmuş ne alaka yani kutuplaşmaya gerek yok. Herkesin kafasında belli bir yapı oluşmuş muhafazakar ise şu parti şu tarz ise şu parti kıyafete göre analiz bile yapılır hale geldik. Saygı duymayı beceremiyoruz.
Fanatiklik, açık görüşlülük filan denmiş ama aynı ülkede mi yaşıyoruz ki? Benim de karşıt görüşten arkadaşlarım var kibar davranıyorum hepsine ama mesela polis şiddetini, sevdiklerimin coplanmasını savunan şeyler diyor, tanıdığım sevdiğim insanların hedef göstermesine, hapse girmesine "hak etmişler" gözüyle bakıyor, paramızın değeri gün be gün düşerken ekonomi çok iyi diyor, ben çiçek gibi ALES puanım, dil puanım, çok iyi bir fakülten aldığım gayet yüksek lisans GPAim ve prestijli masterıma rağmen kadro bulamıyorum yurtdışında çalışmak zorunda kalıyorum ama o torpille buluyor, aldığım insan hakları eğitimime 180 derece ters düşen şeyler söylüyor, siyasi görüşümü Twittera bile yazmaya korkuyorum onun yüzünden, LGBTI arkadaşlarıma SAPIK diyor, pardon da bu kişiye karşı açıkgörüşlü filan olamam kusura bakmasınlar. Oyyy ne kadar fanatiğim
Ban geliyor okey.
Ya farklı siyasi görüşler tabi olur, ama türkiyede siyasi görüş çoğu zaman hayat tarzını yansıtıyor. Bu sebeple akp-chp, iyi parti-hdp gibi parti mensubu insanların birlikteliği çok zor. Ben dünyaya muhafazakar bir bakış açısıyla bakan birine aşık da olamam sevemem de mesela, bir başkası aynı şekilde solcu birini sevemeyebilir. Tabi ki ben eşimi siyası görüşüründen dolayı sevmem sadece, ama hayat görüşümüz aynı değilse çoğu konuda hem fikir olamayız ki? Çocuk nasıl yetişecek? En basitinden bu partilerin mensupları genelde diğerlerine vatan haini terörist gözüyle bakıyor bu nasıl olacak? Benim savunduğum parti eşime terörist gözüyle baksa, ya da aynı şekilde eşimin savunduğu televizyonlarda bana terörist dese hoşuma gitmez.Mükemmel evlilik diye bir şey yoktur. :)
Tabii ki aynı görüşte olduğun kişilerden de bir şeyler öğrenebilirsin ama aynı çerçevede olan şeyleri öğrenirsin. Bir tabloya bakıp o tabloda görmediğin bir detayı görürsün ama yeni bir tabloyu öğrenemezsin.
Evlilik için mesele sadece birbirine saygı duymak. Eşini sadece siyasi görüşü için seviyorsa kişi bir şey diyemem ama eşini başka özellikleri için sevmişse siyasi görüşünün farklı olması bu sevgiden bir şey eksiltmez. Belki dediğiniz gibi aşamayacak insanlar vardır orasını bilemem ben kendi bakış açımı söylüyorum. Kendi yaşadığım tecrübeleri aktarıyorum.
Uleyn ne aşk beeeeBen GS eşim FB. Karar aldık asla maç konuşmuyoruz şaka yapmıyoruz
Ak parti atamızı pek sevmediği için insanlarda böyle bir algı var. Ak partili bir insanın Atatürk’ü sevmesi çok mantıklı gelmiyor.Bunlar nasıl yarumlar yakaçıncı yüzyılda kaldınız sağ sol bilmem kaç yılındaydı Siyasi parti çok önemli degil yaşayışlar önemli, kültür önemli. Yani bir taraf çok muhafazakar bir taraf daha rahatsa sorun olur ama ya da bir taraf milliyetçi bir taraf teröristse yine olur ama açık olup ak partiyi tutanda var ,kapalı olup chp yi tutanda. Atatürkü sadece chp ye has yapmaktan vazgeçin. Komik oluyosunuz.. Ak partiliyim ve atamı seviyorum. Atatürkçülük açıklık degildir bu kadar dar düşünmeyin yaşayış ve doğru bilinenler arasında uçurum olmasın siyasi parti önemli degil bence.
Ak parti atamızı pek sevmediği için insanlarda böyle bir algı var. Ak partili bir insanın Atatürk’ü sevmesi çok mantıklı gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?