- 6 Ağustos 2010
- 39.991
- 71.550
- 798
merhaba arkadaşlar
Ben 34 yaşında 7 ve 4 yaşlarında 2 erkek çocuğu olan öğretmen bir anneyim.
Benim kilo verme serüvenim 2010 yılı yazında 60- 69 kilo aralığında olanlar topiğinde başladı ve aşağıda özetlediğim şekilde gelişti. Şimdi artık hayırlısıyla inşallah yaşam boyu sürecek olan koruma programıma bu topikte devam etme kararı aldım.
Ben okuldaki seminerlerimiz bitince ( 30 haziranda bitiyor) 1 temmuzda kilo verme işine ciddi anlamda karar verip uygulamaya koyuldum o sırada bu forumu keşfettim çok da harika oldu. bir de baktım aradan vakit geçmeye başladıkça güzel kilo veriyorum verdikçe doğru yolda olduğuma iyice inandım. benim sorunum kilo verme sırasında tansiyon düşüklüğü yaşamamdı ,tansiyon düşüklüğü muhabbeti beni zaten bunca zamandır kilo vermekten geri durduran şeydi. ama şükür yaz tatili olmasını da fırsat bilerek dedim deneyeyim bakalım ne olacak. ve foruma yazdığım gibi aynen yazdıklarımı yedim içtim ya da yaptım.Ramazan ayında orucu rahat tutabilmek için dedim az yiyeyim ramazanda birden aç kalınca zorlanmayayım diye diyete daha doğrusu sağlıklı beslenmeye başladım .dediğim gibi kilo da verdim oruçlarımı tutarken de hiç zorlanmadım oruçken bile günde 30 dk açtım müziği dans ettim 100 kere ip atlar gibi hopladım 15 - 20 dk kondüsyon bisikletime bindim.
ramazan bitti yaz tatilinin devamında sadece haftada 3 gün gün aşırı açtım müziği dansettim 30-45 dk.
ama şu anda hiç spor aktivitesiyle uğraşamıyorum okulda çok fazla enerji harcıyorum çünkü.
Fakat her zaman kişinin hayat standardına göre mutlaka bir aktivitesi olması gerektiğine inanıyorum , tavsiye ediyorum. kilo vermek dengeli beslenme, düzenli sportif aktivite , düzenli uyku ve düzenli yaşam ile olacak birşey bunları asla gözardı etmemek lazım !!!!!!!!
okulda ara öğünlerim çok fazla kuru erik, kuru kayısı,elma 200 ml süt, 1 paket light çubuk kraker ya da 3- 4 limonlu bisküvi ve su başlıca favorilerim.
8 kilo 2.5 ayda yaklaşık 3 ayda sağlıklı bir şekilde gitti . önemli olan da bu idi benim için. SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE FAZLA KİLOLARDAN KURTULMAK.
ve de en önemli düsturum şu oldu hep ve olacak BEN BU KİLOLARI 1 GÜNDE ALMADIM Kİ 1 GÜNDE MUCİZE BEKLEYİP VEREBİLEYİM. ONUN İÇİN SABIRLA AZİMLE SAĞLIKLI HUZURLU GÜNLERE EMİN ADIMLARLA İLERLEYEREK FAZLIKLARDAN KURTULMAK. evet işte bu idi motivasyonumu güçlü kılan.
herşeyi yedim içtim hiç kendimi kasmadım.tadıyla tuzuyla pişirdim ama çok ölçülü yedim ve sonuç ortada. örneğin yeri geldi 2 profiterol 1-2 çatal kazandibi , 2 kk ölçüsünde künefe yedim yiyiyorum da ... sadece asitli içecek içmiyorum artık . o da içimden bile gelmiyor .Kısacası benim hikayem bu.
BEN DİYET YAPMIYORUM SAĞLIKLI BESLENMEYİ ÖĞRENDİM VE HAYATIM BOYUNCA UYGULAYACAĞIM BİR PRENSİP HALİNE GETİRDİM

Topiğime gelip de her ne konuda olursa olsun yazacak fikirlerini , deneyimlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

örnek beslenme listelerim
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...-oykusu-farmasi-kilo-koruma-programi-184.html
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...-oykusu-farmasi-kilo-koruma-programi-185.html
Son düzenleme: