faturalara kvnin yorumu

kusura bakmayinda 380 tl faturaya takildim ben 38 mi yanlis mi yazdiniz :)

Yok 380 geldi
Esim dalga geciyor gunduz ben yokken 900lu hatlari mi ariyorsun diye
Internet paketi almayip catir catir kullanmaya devam ettim, dklar da yetmedi, cihaz da var derken gelen bu.

keşke benimde faturalar bu kadar az gelse. kocanda hala annesinin eteğinin altından çıkamamış pasiflerden demek ki

gayet normal faturalarınız bizim de hemen hemen o kadar geliyor sadece su 20 TL civarında geliyor. hele ki İstanbul gibi bir yerde gayet normal size gelen faturalar. siz çalışıyor musunuz peki?

Daha dün bütün faturalarımızı telefonumdan yatırdım. Keşke sizinki kadar gelse;
Doğalgaz 37 TL
Su 67 TL
Elektrik 89 TL
Digitürk 98 TL
Benim tel 24 TL
Eşimin 52 TL
Kredi kartı 896 TL
Annemin sigortasına 420TL
Dersaneye 400TL

Nasıl kısabiliriz hiç bir fikrim de yok, 2 kişi çalışmamıza ve evde çok kalmamamıza rağmen doğalgaz,su,elektrik çok geliyor Ayrıca kayınvalideniz fatura tutarlarınızı bilmeyebilir,nefret ediyorum böyle müdahalelerden

bizim elektrik 52
doğalgaz 57
su 40 geldi daha dün internet bankacılığından ödedim.
ama bunlar bi önceki ayın. bakalım ekim için ne kadar gelicek. doğalgaz full yandı çünkü.
ayrıca kv ne karışıyo sizin evinize alacağınız internete ?
yorumları okumadım ama bu kadar müdahil olmasına izin vermeyin derim ben.
onun cebinden mi çıkıyo para ?

Ben çalışmıyorum aylık gelirimiz 4bin yani int. ödeyebilme gücümüz var
Kpss ye hazirlik kursuna gidiyorum kurs ödememde var galiba kv onu kastediyor.
gayet normal faturalarınız bizim de hemen hemen o kadar geliyor sadece su 20 TL civarında geliyor. hele ki İstanbul gibi bir yerde gayet normal size gelen faturalar. siz çalışıyor musunuz peki?

Şimdiye kadar evlilik süreci ve ondan önceside dahil 5 kuruş yardimları dokunmadı ama her şeye karışır kendileri
Ben zaten asla yüz vermem ama illaki yine her şeye bir yorum yapıyor

Eşim şimdiye kadar çok vaktimizi alır diye eve net bağlatmadı ikimizinde tel paketlerinde var o yeter diyordu ama kpss ye hazirlaniyorum ders videoları izlemem gerekiyor o yüzden almaya niyetlendik zaten.

Ama kv keyfi sanıyor iste
Benm biri en az 90 belki . Bunu duysa bayilir pek dusunceli kayinvalidecigin internet bu devirde ihtiyac artik ve soz hakkini sahip de degil kayinvalideniz. gidin kendiniz basvurun baglatin. Sonra da esine zaten konusmustuk dersin

Şimdiye kadar evlilik süreci ve ondan önceside dahil 5 kuruş yardimları dokunmadı ama her şeye karışır kendileri
Ben zaten asla yüz vermem ama illaki yine her şeye bir yorum yapıyor
annecim evimizin faturalarını hani biz kendimiz ödüyoruz ya, az ya da çok ona göre karar verip internet de alabiliriz deseydin.
eşin bişey demedi mi annesi öyle yorum yapınca ?
beraber yaşamıyosanız ona neymiş ya..
kaynanalar nerden buluyolar bu hakkı ben anlamıyorum ki...

Ne yazık ki eşim sen karışma diyemiyor sadece geçiştiriyor o da her fırsatta karışıyor

ya açıkçası kayınvalideye sorulursa elbette fikrini söyler. ve elbette ne gerek var, bir sürü faturanız var zaten der.
hani faturaların yükünün bununla çok alakası yok ki, az da olsa çok da olsa yaşlılara göre bazısı fuzuli masraf.
Kayınvalidenin söylediğine takılınması, bu kadar sayfa yorum yapılması bana garip geldi.
Yorum yapsın istemiyorsanız, planlarınızdan bahsedip fikir sormazsınız, bu kadar basit.

Ne yazık ki eşim sen karışma diyemiyor sadece geçiştiriyor o da her fırsatta karışıyor
sen söyle canım? "anne biz harcıyoruz biz ödüyoruz sen canını sıkma bunlara" de.
eşine şikayet ederse de "anneni düşünüyorum kadıncağıza yazık üzülmesin bi de bizim faturalarımızın derdine" dersin..

Ben çalışmıyorum aylık gelirimiz 4bin yani int. ödeyebilme gücümüz var
Kpss ye hazirlik kursuna gidiyorum kurs ödememde var galiba kv onu kastediyor.

geliriniz de iyiymiş yani dediğiniz gibi 40-50 TL'lik bir net paketi sizi yormaz. bizim pakette öyle TTNET ilk 2 sene 43 TL sonra 65 TL olacak. bizim de telefonlarımızda paket var ama evdeki neti çok kullanıyoruz. akşam normal kanal izlemiyoruz desek yeri netten film,dizi falan izliyoruz. sınırsız paket olunca rahat rahat da kullanıyorsun. seninde videolarına bolca yeter yani. bu konuda eşinin annesiyle konuşması anne biz ona göre hesap kitap gelir gider dengesi kuruyoruz sen üzülme gibilerinden susturması gerekir. aklınca sen çalışmadığın için sanki oğluşunu sömürüyorsun gibi geliyordur. sanki kendi isteğinle çalışmıyorsun Allahım yaaa!!

Fikir sormadık ki zaten kvye
Birde ben esimle konuşuyorum o da ben çıkınca oğluna akıl veriyo direkt bana bir şey deniyor
Sinir bozan bu

konu sahibi kvye fikrini sormamış veya planlarından bahsetmemiş ki sadece onunda olduğu bir ortamda konu geçmiş eşiyle arasında. ha demekki neymiş kv kp yanında bu tip konuları konuşmayacakmışsın maalesef

Çok ufak bir mevzu fakat konuşulmamalıymış gerçekten.
Müdahale ettiğini biliyordum ama 50-60 liralik bir şey içinde konuşabileceğini düşünememiştim doğrusu.

Bize elektrik 80 , su 80 doğalgaz dün 40 gelmiş telefon faturalarımız 180 tl , internet 64 tl

yazmadan edemedim valla

benim faturalarım daha yüksek yinede internetsiz kalmam

Fikir sormadık ki zaten kvye
Birde ben esimle konuşuyorum o da ben çıkınca oğluna akıl veriyo direkt bana bir şey deniyor
Sinir bozan bu

ya olayı anladım da, işte genelde böyledir. Bir çok kişi ortamda konuşulan konu ile ilgili fikir beyan etmek ister, biraz sağduyulu bir kişi, karışmaması gerektiğini hesaplayarak yorumunu yapar ya da hiç yorum yapmamayı tercih eder. Şimdi sizin KV nizin böyle bir potansiyeli varmış, siz de yanında konuşarak ona fırsat vermişsiniz. Huyunu bildiğiniz insanların farklı davranmasını ummayın bence, bundan sonra karışmasını istemediğiniz konuları yanında açmayın, ya da siz yapacağınızı yapın, sonra haber verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…