• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikir danışmak istiyorum .

ferihann kullanıcısından alıntı
vallahi korktum şimdi söylediklerinden şimdi sesim çıkamıyor ama sevgilim yanımda dimdik dursa evlensek dişimi gösteririm bende susmam şimdi birazda o yüzden diretiyorum aslında öyle bedavaya gelin alınmaz tamam çok şey istemem paracı biri değilimdir karşımdaki sevdiğim adamıda maddi olarak zora sokmakta istemem sonuçta kendi karşılamaya çalışacak ailesi sadece düğünü yapacak gerçi büyük ihtimallede takılardan karşılanacak ama neyse orasını bilmiyorum daha günahlarını almayayım şimdiden ve dişimi gösteririm birazda annesi o yüzden sorun yapıp sürekli ağlıyor sanırım eyvah oğlum artık bneim değil bu kızın sözünü dinleyecek diye ama dinlemiyor işte sözümü anesini benden çok seviyor sanıırm offf sevsin annesi tabi ama benide sevip evlenmek istiyorsa annesinede hayır demeyi öğrensin istiyorum
canım evlenirken bana eşimin ailesi dört ince bilezik ikiyüzlirayada gelinlik aldı şimdi bedavayamı gidiyorum diye düşünme çok yanlış evlendikten sonra ev aldık araba aldık ikiside bana alındı yani ben senin gibi düşünsem hiç evlenmemem lazımdı

sen canım sinirlensen bile içinde tut ne diye söylüyosun adama bu erkekler hep acır analarına sevmesen bile anasını seviyomuş gibi görün boşver

yaa evet birde o acıma duygusu yokmu annesi hastaymış benim annem gibi sağlıklı değilmiş diye buraya bir kaç defa gelemezlermiş tamam hasta olabilir anladım üzüldümde durumuna ama sanki sırtında küfe taşıtıcaz düğünde gelecek bacakalrını uzatıp oturacak kimse ondan bişey istemezki burda ama işte duygu sömürüsü haline getirecek durumu ya benimde annem aksine güçlü görünmek için elinden gleni yapar hiç duygu sömürüsü yapmamıştır kimseye şimdi şimdi azcık yapıyor bazen oda bana offff öğütleirni tutmaya çalışıcam ama dediğim gibi yanımda dimdik durursa yapabileceğim şeyler sınırlı bende annem artık bu inadından vazgeçsin ve yolumuza bakalım istiyorum ama annemde inadını kırmıyor

ben istanbulda oturuyordum ailemle onların memleketine gelin geldim balıkesire senden de daha küçüktüm ama kendime güvendim problemlerimi aileme hiç açmadım hep sabırlı oldum ve kazandım bu işler çok emek istiyor en ufak sorunda pes edersen olmaz zaten sabahtan beri konuştuklarımız saçma gelenekler zaten önemli olan evliliği yürütecek sabır olması

ferihann kullanıcısından alıntı
vallahi korktum şimdi söylediklerinden şimdi sesim çıkamıyor ama sevgilim yanımda dimdik dursa evlensek dişimi gösteririm bende susmam şimdi birazda o yüzden diretiyorum aslında öyle bedavaya gelin alınmaz tamam çok şey istemem paracı biri değilimdir karşımdaki sevdiğim adamıda maddi olarak zora sokmakta istemem sonuçta kendi karşılamaya çalışacak ailesi sadece düğünü yapacak gerçi büyük ihtimallede takılardan karşılanacak ama neyse orasını bilmiyorum daha günahlarını almayayım şimdiden ve dişimi gösteririm birazda annesi o yüzden sorun yapıp sürekli ağlıyor sanırım eyvah oğlum artık bneim değil bu kızın sözünü dinleyecek diye ama dinlemiyor işte sözümü anesini benden çok seviyor sanıırm offf sevsin annesi tabi ama benide sevip evlenmek istiyorsa annesinede hayır demeyi öğrensin istiyorum
canım evlenirken bana eşimin ailesi dört ince bilezik ikiyüzlirayada gelinlik aldı şimdi bedavayamı gidiyorum diye düşünme çok yanlış evlendikten sonra ev aldık araba aldık ikiside bana alındı yani ben senin gibi düşünsem hiç evlenmemem lazımdı

haklısın fakat benim bedavadan kastım onların bu nikahı siz düğünü biz yapalım diye diretmeleri yani 3 ün 5 in hesabı ayıptır bizde o yüzden bu kadarı yanlış diye algılıyor annem birde dedğim gibi doğru dürüst konuşmadılar hemen konu bitti evden gider gitmez yolda daha bu masraf mevzusu gündeme geldi memnuniytsizlik annem bunların hepsine takıldı bir kere şimdi artık ağızlarıyla kuş tutsalar anneme bğendiremezler kendilerini bende buna karşıyım onlarda gelin alıyoruz diye böyle küçük hesap yapmamalı annemde bu kadar inat etmemeli sonuçta ben seviyorum bu çocuğu onlar sanıyorlar biz hiç bişey yapmayacağız daha dün katolog getirmiş annem beyaz eşya için bişey almasak bakmazdık bile burdan 1000 km uzağa eşya götüremeyiz derdik ama sorun etmiyoruz işte offf ne zor işmiş bunlar

ben istanbulda oturuyordum ailemle onların memleketine gelin geldim balıkesire senden de daha küçüktüm ama kendime güvendim problemlerimi aileme hiç açmadım hep sabırlı oldum ve kazandım bu işler çok emek istiyor en ufak sorunda pes edersen olmaz zaten sabahtan beri konuştuklarımız saçma gelenekler zaten önemli olan evliliği yürütecek sabır olması

sence tek başıma o sabrı ne kadar gösterebilirim bak diyorsunki eşin senin için ailesine ağlamış yalvarmış istemedikleri halde acımışlar oğullarının sevgisine hürmet etmişler almışlar seni sana çektirmişlerdir muhakkak sabır çok iyi en iyi erdem bende sabrederim ama daha şimdiden tek başıma kalırsam gelecek ile ilgili kaygı yaşarım o yüzden üzülüyorum ya ailelerle uğraşmak onların karşısında dik durmak sevgime sahip çıkmak değil benim problemim evet çok üzülüyorum ama sevgilim son bir iki gündür yaptıkları bir annesinin ağzına bakıp bir benim ağzıma bakması beni çileden çıkardı yani seviyorum diyorsan yanımda dur ve aşkına sahip ol bir öyle bir böyl olmaz bu iş o zaman erkenden çakılırız biteriz tek başıma dikilemiyorum herkezin karşısına ancak kendi başıma annemi üzüyorum kendimi üzüyorum başka bir işe yaramıyor yani

yaa banada tanışmadan önce telefonda benim kızım yok seni gelinim değil kızım olarak seveceğm dedi ne güzel demiştim içimden iki oğlu var kızı yok ama beni öyle görürse çok mutlu olurum ama şimdi korkmaya başladım sevgilimde annesine çok düşkün olmadığın ısöyler normalde ama şimdiki davranışları beni şaşırttı gerçi vardır her şeyde bir hayır ama beni çok fazla ezdirir ve hiçbirşeyi kabul ettirmezse ailesine ve benim yanımda olmazsa bu iş olmaz zaten ben birazda güveneceğim bir eş istiyorum yarın en küçük sorunda aynı memlekette olacağız annesinin kapısına kaçarsa yandık işimiz var o aileylede o kocaylada o yüzden dediğin doğru şimdiden sıkı tutmalı iişi ama zaten Allah vermesin kaynanayla öyle münakaşaya girmem sevmem zaten öyle şeyleride saygımı korurum ama sevgilim biraz dengeyi kurmayı bilmeli öğrenemezse yada şimdi benim yanımda duramazsa dimdik çok zor bu iş hayırlısı hangisi ise artık bakıcaz biraz zaman verdim

Korkma canim 2. dünya savasina cikmiyorsunkaydirigubbakcemile2
Sana benden bir taktik ozaman.
Ilk etapta ben kaynanami cok severdim,söyle sosyal alimli,calimli kültürlü bir kadin(di)
Ailem esim yabanci diye bastan pek sicak bakmadi olaya ama babacigim dediki,kim olursa olsun,temiz olsun,insan olsun sorun degil dedi..
Ailem isvicrede neyse bunlar geldi,ooooo sorma annemle bir muhabbet bir muhabbetki sanirsin ikisininde agizlarina bir kasik bal calmislar..
Esime Türk adetlerini anlattim ve dedim ben Türk gelenekleri ile evlenmek istiyorum dedim,sagolsun kabul etti..
Nisan oldu aile arasi,kina yapalim dedik oda oldu(hepsini annem kendi elleri ile yapti)

Dügünden sonra ne olsa begenirsin
Biz balayina cikacagiz kadinda bir surat bir suratki sorma,
neymis nereye gidecegimizi neden bastan ona söylememisiz.
Bizim taraftan cok altin takildi,
kadin benim altinlari istedi ya neymis kendi kasasina koyacakmis.
Umrumda degil dedim alsin ne yaparsa yapsin,ama esim vermedi kalsin dedi.

3 Senedir evliyim ne annem arar onu nede o annemi arar.
Esime dedim ne oluyor bu niye böyle.neymis esim benim annemle muhabet etmiste,niye oglum benle muhabbet etmemis..

Ben esime hic bir zaman komut vermedim yada sikayette bulunmadim.
Hep görmesini sagladim ve simdi canim kocam herseyi gördü ve görüyorda,
Ve bana inan ben annemin böyle cadi oldugunu bilmezdim bu benim annemmi diyorolumunekankayizsmile

Yani sen esine direk sikayet etme ama olaylarida görmesini sagla,sen kazanirsin.

sen biraz bekle canım arayıncada kırgın üzgün konuşursun kızgınlığını belli etmezsin sanıyorum sana dönecektir şimdi evdeki anası biraz etkilemiş ama oda seni kaybetmeyi göze alamaz istersen küçük notlar gönder mesajla aşla ilgili falan ben öyle yapardım çok mutlu olurdu eşim şimdiden karıkoca gibi kavga etmeyin

Ilk etapta ben kaynanami cok severdim,söyle sosyal alimli,calimli kültürlü bir kadin(di)
Ailem esim yabanci diye bastan pek sicak bakmadi olaya ama babacigim dediki,kim olursa olsun,temiz olsun,insan olsun sorun degil dedi..
Ailem isvicrede neyse bunlar geldi,ooooo sorma annemle bir muhabbet bir muhabbetki sanirsin ikisininde agizlarina bir kasik bal calmislar..
Esime Türk adetlerini anlattim ve dedim ben Türk gelenekleri ile evlenmek istiyorum dedim,sagolsun kabul etti..
Nisan oldu aile arasi,kina yapalim dedik oda oldu(hepsini annem kendi elleri ile yapti)

Esime dedim ne oluyor bu niye böyle.neymis esim benim annemle muhabet etmiste,niye oglum benle muhabbet etmemis..

Ve bana inan ben annemin böyle cadi oldugunu bilmezdim bu benim annemmi diyorolumunekankayizsmile

Yani sen esine direk sikayet etme ama olaylarida görmesini sagla,sen kazanirsin.

ayy sağol valla şu aşamada olayları görmesinde sakınca yok ama işte annesinin dolduruşuna geliyor sanırım ağlıyormuş laf çarpıtıyormuş durumu kavrıyor annesinin ve benim annemin diretmesini kavrıyor annesinin durumunu hasta olmasına bağlıyor ama sinirleirniyorum ama ses etmiyorum annemin kaprisi hep kapris ama onu aşman lazım diyor sen bir ara gönlünü fethet diyorum onada yanaşmıyor şu aşamada bana hak verirken tamam hallederiz derken bir anda annesinin dediğini diretiyor böyle olunca bende üzülüyorum üzülmeklede kalmayıp en sonunda sinirleniyorum inşallah düzelir evli olsak direk belki bir kaç yöntemle nasıl baş ederim diye deneme yanılma yöntemiyle çözerim eşimi ama şuan hem uzağız hemde tam olarak aile içini bilmiyorum sadece annesi çok baskın evde hrkez babası dahil annesinin sözünü dinliyormuş ne derse o olur cinsinden yinede şu an için yeni şeyler görüp üzülüyorum bilmiyorum ne olacak

evet katılıyorum şikayet falan edince geri tepiyor

sen biraz bekle canım arayıncada kırgın üzgün konuşursun kızgınlığını belli etmezsin sanıyorum sana dönecektir şimdi evdeki anası biraz etkilemiş ama oda seni kaybetmeyi göze alamaz istersen küçük notlar gönder mesajla aşla ilgili falan ben öyle yapardım çok mutlu olurdu eşim şimdiden karıkoca gibi kavga etmeyin

yok şimdiden kayınvalide gelin problemli yapmamaya çalışıyorum sadece tatlıya bağlansın sorunlar diye alttan alaraak annemi aramasını aşılamaya çalışıyorum istersen bir kaç gün sonra bende snein anneni ararım halini hatırını sorarım dedim hoşuna gitti yani bu yaptığı özür mahiyetinde değilde öylesine bir gönül almaymış gibi algılasın istedim inşallah yapar ama annesinin etkisi altında kalması beni hala korkutuyor bu işler çözülürse inşallah o durumda çözülür Allahın izniyle

bana dua edin lütfen hakkımda hayırlı neyse o olsun seviyorum sevgilimi ama eksiklerimiz çok onunda tecrübesizliği benimde tecrübesizliğim ailelerinde çekişmesi kaprisi sanıırm birazda evlatlarını paylaşamama hepsi bir anda üstüste geldi inşallah düzelir vardır herşeyde bir hayır tabi ben olurmu olması taraftarıyım kolay değil acı tatlı 2 sene geçti ne zorluklarla aylar sonra görüştük hasretle elimizi bir an bırakmak istemedik gözlerimizi bir an ayırmak istemedik şimdi ayırılmak zorunda kalısak çok üzülürüm inşalalh sevgilimde anlar doğruyu aileside benim annemde bizi üzmeden birleştirmeye çabalarlar

saat baya geç olmuş çok teşekkür ederim çok rahatlattınız beni ders aldım sizdende bundan sonra daha dikkatli davranmaya çalışıcam inşallah düzelir herşey dualarınızı eksik etmeyin lütfen sevgilimde anlar beni sevdiğini ve bensiz olamayacağını yanımda dimdik durur onun desteği olsa herşey daha kolay olur sanki hepinizi öpüyorum iyi geceler olumlu yada olumsuz bir şey olduğunda yazarım sizinle paylaşmak ve farklı kişilerin fikirlerini almak çok önemli sağolun

yaşasın anneler konuştu telefonda ve tatlıya bağladılar herşey şimdilik çözüldü çok şükür inşallah bundan sonra tekrar bir tatsızlık yaşanmaz çok mutlu oldum dualarınız sayesinde çok mutluyum çok kayınvalide adayımı seviyorum annemide çok seviyorum aşkımıda dünyalar kadar çok seeviyorum :))

yaşasın anneler konuştu telefonda ve tatlıya bağladılar herşey şimdilik çözüldü çok şükür inşallah bundan sonra tekrar bir tatsızlık yaşanmaz çok mutlu oldum dualarınız sayesinde çok mutluyum çok kayınvalide adayımı seviyorum annemide çok seviyorum aşkımıda dünyalar kadar çok seeviyorum :))

Hadi bakalim sevindim böyle olmasina..
Sen yinede tatli bir gülüse aldanma temkinli ol ve sürekli sikayet etme sevgiline...
zamanla hersey düzelir.

Hadi bakalim sevindim böyle olmasina..
Sen yinede tatli bir gülüse aldanma temkinli ol ve sürekli sikayet etme sevgiline...
zamanla hersey düzelir.

tavsiyen için çok sağol her an temkinli davranmak gerekli tabiki ama inşallah bir daha sorun yaşamayız olan bize oluyor çünkü şikayet etmem ama annem tatlıya bağlansada beni uzak bir yere gönderme taraftarı değil yinede şimdide psikolojik baskı yapıyor gidipte dönmemek dönüpte bulmamak var sen nasıl gitmeyi kafana koydun başka bir şehre diye söylüyor haklı aslında ama hayat bu herkez ailesini bırakıp yeni bir hayat kuruyor üzülüyorum bende şimdiden gerçi daha evlenmeye var en az bir sene şimdiden nasıl olacak diye annem gibi bende düşünüyorum ama yinede karşı tarafla anneminde anlaşma sağlamasına sevindim çok üzülmüştüm çünkü annemin negatif düşüncelerini bir türlü pozitif yapamıyordum çok şükür annelerin konuşması en azından tatlıya bağlanmasını sağladı olayların gerçi annem hala gitmiyorum ayrıldım desem sevinecek gibi bu anneleri anlamak mümkün değil :umursamaz:

tavsiyen için çok sağol her an temkinli davranmak gerekli tabiki ama inşallah bir daha sorun yaşamayız olan bize oluyor çünkü şikayet etmem ama annem tatlıya bağlansada beni uzak bir yere gönderme taraftarı değil yinede şimdide psikolojik baskı yapıyor gidipte dönmemek dönüpte bulmamak var sen nasıl gitmeyi kafana koydun başka bir şehre diye söylüyor haklı aslında ama hayat bu herkez ailesini bırakıp yeni bir hayat kuruyor üzülüyorum bende şimdiden gerçi daha evlenmeye var en az bir sene şimdiden nasıl olacak diye annem gibi bende düşünüyorum ama yinede karşı tarafla anneminde anlaşma sağlamasına sevindim çok üzülmüştüm çünkü annemin negatif düşüncelerini bir türlü pozitif yapamıyordum çok şükür annelerin konuşması en azından tatlıya bağlanmasını sağladı olayların gerçi annem hala gitmiyorum ayrıldım desem sevinecek gibi bu anneleri anlamak mümkün değil :umursamaz:

Ama annene hak ver biraz canim.
Bende annemden ayrildim uzaga geldim,
Inan ayrilmak okadar zor geliyorki,günlerce agladigimi bilirim ben.
Mesela babacigimi ozamana kadar agladigini hic görmemistim,
Babamin göz yaslari,annemin göz yaslari aklima gelince oturup birde onlara aglardimki halada aglarim...
Uzaga geliyorsun ya tamam diyorsun kaynanam anlayisli olur,annemden ayrilmami anlayisla karsilarda bana sevecen davranir,annemmis gibi olur,kiziymisim gibi davranir diyorsun..Ama iste orda yaniliyorsun,seni anlamasini beklerken tam tersi bir durum cikiyor ortaya...Sakin korkma ben benim basima geleni yasadiklarimi anlatiyorum sana...Ben yabanci ile evlendim ya onlar biraz daha ketumdur bu konuda..
Herzaman cocuk aile ile yasamaz,illaki birgün ayrilacaktir mantigi ile bakarlar olaya.
Gerci erkek anneleride öyledir,gelen gelinlerinin acilarini unuturlar,sanki kendileride annelerinden ayrilmamis gibi davranirlar..Onlari anlamak cözmek aslinda cok zaman gerektirir ki anlayan birinide tanimadim daha ben,..
Anneciginede hak ver,biricik kizindan ayrilmak zor geliyor,sen simdi anlamazsin,sana saka gibi gelir ama evlenmene bir kac hafta kala ayrilik kanina isleyince anlarsin..
Allah mutlu etsin seni..

Ama annene hak ver biraz canim.
Bende annemden ayrildim uzaga geldim,
Inan ayrilmak okadar zor geliyorki,günlerce agladigimi bilirim ben.
Mesela babacigimi ozamana kadar agladigini hic görmemistim,
Babamin göz yaslari,annemin göz yaslari aklima gelince oturup birde onlara aglardimki halada aglarim...
Uzaga geliyorsun ya tamam diyorsun kaynanam anlayisli olur,annemden ayrilmami anlayisla karsilarda bana sevecen davranir,annemmis gibi olur,kiziymisim gibi davranir diyorsun..Ama iste orda yaniliyorsun,seni anlamasini beklerken tam tersi bir durum cikiyor ortaya...Sakin korkma ben benim basima geleni yasadiklarimi anlatiyorum sana...Ben yabanci ile evlendim ya onlar biraz daha ketumdur bu konuda..
Herzaman cocuk aile ile yasamaz,illaki birgün ayrilacaktir mantigi ile bakarlar olaya.
Gerci erkek anneleride öyledir,gelen gelinlerinin acilarini unuturlar,sanki kendileride annelerinden ayrilmamis gibi davranirlar..Onlari anlamak cözmek aslinda cok zaman gerektirir ki anlayan birinide tanimadim daha ben,..
Anneciginede hak ver,biricik kizindan ayrilmak zor geliyor,sen simdi anlamazsin,sana saka gibi gelir ama evlenmene bir kac hafta kala ayrilik kanina isleyince anlarsin..
Allah mutlu etsin seni..

amin inşallah mutlu olurum anneme hak veriyorum aslında belki babam olmuş olsaydı bu kadar önemsemezdim ama yalnız olduğu ve babasız büyüttüüğü için kardeşim ve beni bırakıp gitmek bir kat daha ağır gelecek biliyorum ama işte bu işler kader kısmet işi insan ne yardan nede serden vaz geçemiyor annemden ayrılmakta zor sevdiğim insandan ayrılmakta ve yine hayattaa kendi yönünü çizmen gerektiğini düşünerek sevdiğini seçiyor mecbur kalarak insan ama bir kolay yolu olsun diye dua ediyorum tabiki hem mutluyum hem hüzünleniyorum gerçi daha evliliğe var vakit ama annem nişan ve isteme fikri dünden beri netleşince ister istemez durumun ciddiyetini anladı bakalım artık hayırlısını diliyorum Allahtan inşallah kayınvalide anlayışlı olur gerçi doğru bir tespittir kız çocuğu olmayan erkek anneleri kız çocuğu olanlara göre daha ketum derler benimde kayınvalide adayım iki erkek çocuk sahibi inşallah daha yumuşak başlıdır ve anlayışla karşılar her konuyu Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi iş ciddiye binince korkularda heyecanlarda farklı oluyor anneciğimden ayrılmadan bir çözüm yolu olsaydı keşke :1hug:

annen çok haklı canım ama;

şöyle bir alternatif olabilir mi?

aileler işe karışmasın.çünkü erkek tarafı düğünü yapsada senin altınlara göz dikebilecek kapasitede

herşeyi ikiniz yapın.
herşey ortak olsun.nasıl olsa ikinizde çalışıyorsunuz.
benim kardeşim öyle yapmıştı.
düğün,kına,nikah,çeyiz,tabağına ,çanağına kadar beraber almışlardı.
eşyaları taksitle aldılar.kimseye de minnet etmediler.
düğünüde takılarla ödediler.
şimdi kimse ağzını açıp ben bunu yaptım ,ben şunu yaptım diyemiyor.

en mantıklısı ve en doğrusu......

Back
X