• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikir verin çok bunaldım düşünmekten

Sever8888

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
171
16
298
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar ben 23 yaşında 3 senelik evliyim.eşimle ailelerimizden ayrı şehirlerde oturuyoruz eşim fabrikada çalışıyo onunla geçiniyorz ailesinin durumu bize göre çok iyi.eşim bu işe gireli 9 ay oluyo ama psikolojik sıkıntılar yaşıyo çalışamıyo iş yerini sevmiyo kötü durumda sürekli rapor alıyo onun bu hali beni çok üzüyo ben çalışmıyorm eşim evin tek oğlu 2 bekar 1evli kız kardeşleri var ablasıyla annesi çok yakın oturuyorlar.eşimin ailesi bizi memlekete çağırıyo kayınpederimn kamyonu var o çalıştırıyo eşime gel ben öğreteym sonra sen çalışırsın diyo kamyon işi şehirler arası bi gidecek 2 günden aşağı eve dönmeyecek ayrıcaeşim memlekete gidince ailemle birlikte otururuz diyo evde 1 yaşlı dede kayınvalide kayınpeder yaz tatillerinde ve diğer tatillerde gelen 2 bekkar görümce okuyolar çünkü ben karşı çıkıyorm eşime kesnlikle aynı evde olmaz diyorum zaten eşim kamyonda çalışırsa onunla değilde eşimin ailesiyle evlenmiş gibi olacağım kayınvalidem çok bilmiş bi kadın bense tam tersi sessiz hakkını savunamayan biriyim ama bi yandan eşimi düşünüyorum burada iyice eriyo durmak istemiyo burada kafam çok karışık benm ailemde başka bi şehirde artık çok bunaldım eşimi düşüneyim diyorm herşeyin kötü olmasından korkuyorm bide üstüne üstlük vajinismus rahatsızlığım var eşime bu konudada eksiklik yaşıyorm ve tüm aile biliyo iki taraflı bu durumu eşimin böyle rahatsız olmasından bile beni sorumlu tutuyolar intiharı düşünüyorm hergün şeytanın bi oyunumu bilmiyorm ama hep aklımda ama imanım sayesinde engelliyorm bunu bi kurtuluş olmadığını biliyorm boşanmayı düşünüyorum eşimi çok seviyorm ayrıca kaçarak evlendik aileme karşı mahcubum onlara hiçbirşey yansıtamıyorm çıkmaz içindeyim böyle ne eşime destek olabiliyorum nede karar verebiliyorm kafam karmakarışık çok kötü durumdayım galiba sırf eşim için onun mutlu olması için kendimi feda etcem memlekete gitmeyi kabul etcem siz olsaydınız napardınız

bi kere intiharı sil kafandan saçma sapan şeyler düşünme öyle :20:fabrikada çalışmakta ne var niye psikolojisi bozuluyo anlamadım kamyon şoförü olmak daha mı iyi bi gidicek 2 3 gün gelmicek bide sen orda büyük bi aile içinde yaşaycaksın o zaman daha mı rahat olucak biraz sorumluluk sahibi olsun eşinde.. vajinismus olmandan neden kendini suçlu hissediyosun bu bi hastalık ama tedavisi var lütfen öncelikle kendini düşün tedavi ol şimdi böyle fedakarlık yaparsan ileride daha fazla sorunların olabilir gibi geliyo bana iyi düşünün eşinle birlikte karar verin bu konuda bol bol dua et bende edicem sana sıkıntılarından kurtulursun inşallah..

başka fabrikalara baksın yada girebileceği başka işlere.kamyonculuk zor bir meslek.hergün yollarda kamyonun üstünde.bence kamyonculuğu es geçin.farklı iş ortamlarına baksın eğer gercekten kendi işi iyi değilse.

Kamyonculuk zor ama parasi fabrikada calismaya gore iyi olan bir is. hem esiniz tek erkek, babanin isini devralmasi iyi olur, babanin cevresi, is baglantisi ile devam edersiniz. Bence esinizi fabrika kosullarinda calismak durumunda birakmayin. en azindan kendi isini yapabilecekken adam mesai, bantlar, cay saatleri ile ugrasmasin.

ama ev konusunda kesin ve sert davranin, kesinlikle kayinvalidenin evine tasindmayin ev ev ustune olmaz, esineze bunu guzelce anlatin. Kendiniz icin ailesine cok uzak olmayan, guvenli bir ev tutmaya ikna edin :)

İnt....,boşanma aklınıza ilk gelenler bunlar mı?
İnançlı bir insanım dediğiniz için soruyorum,gerçekten inanan ümidini kaybeder mi?

Ne güzel yanıtlar gelmiş.
Hastalık varsa tedavisi var.

Aynı evde yaşamak belli ki sorun çıkaracak o zaman ancak ayrı ev olursa gitmeyi kabul edersiniz.

Günümüzde deli gibi çalışanlar bile işyerlerinde sorun yaşayabiliyor,eşiniz eğer başkasının yanında çalışmakta zorlanıyorsa ne güzel işte baba desteği,baba mesleği var.Kendiside bu işi istediğine göre...

Onun istediği olsun,ailesinin bulunduğu yere gidin,sizin istediğiniz olsun ayrı evlerde yaşayın.

Canım kamyoncu bir eşi beklemek zor olmalı ama işsiz bir eş ile iş bulmaya çalışmakta kolay değil...

Allah yardımcınız olsun.Kadın güçlü olmalı hemen vazgeçmemeli ki aile ayakta durabilsin....

Son düzenleme:
Eşin için kolay çözüm olacak seni ailesinin yanına bırakınca orda neler yaşayacaksın allah bilir size destek olmayacaktır bu kadar büyük aile içinde,bu sessiz yapınızla dediğiniz gibi kendinizi feda edeceksiniz,bana göre aile yanına taşınmak en son çözüm olmalı hatta olmamalı,eşiniz ailesinin sorumluluğunu kendi başına üstlenmeyi öğrenmeli bu konuda ona acımayın ,işinden memnun değilse çalışırken başka iş araştırması içine girebilir ve bulduğunda iş değiştirebilir,sizin durumunuzu bilmiyorum ,çalışma ihtimaliniz varsa sizde çalışıp evinize destek olursunuz,canım sana bir abla tavsiyesi eğer memlekete gidersen evliliğini bitirmiş olursun bence evliliğine bir şans ver ve sakın ha gitme ,sevgiler.

Zaten eşiniz alt yapı çalışmalarına başlamış anladığım kadarıyla.. Sorumluluk ağır gelmiş ve işi sevmediğim bahaneleriyle rapor almaya başlamış.. Giderseniz ailesine bağlı olucaksınız eşinizin sanmıyorum şu anlattıklarınızla 2 gün şehir dışına gidip çalışıp gelicek olmasındanda sıkılmayacağına eminim onada bi bahane bulucak.. Tercih sizin..

Merhaba arkadaşlar ben 23 yaşında 3 senelik evliyim.eşimle ailelerimizden ayrı şehirlerde oturuyoruz eşim fabrikada çalışıyo onunla geçiniyorz ailesinin durumu bize göre çok iyi.eşim bu işe gireli 9 ay oluyo ama psikolojik sıkıntılar yaşıyo çalışamıyo iş yerini sevmiyo kötü durumda sürekli rapor alıyo onun bu hali beni çok üzüyo ben çalışmıyorm eşim evin tek oğlu 2 bekar 1evli kız kardeşleri var ablasıyla annesi çok yakın oturuyorlar.eşimin ailesi bizi memlekete çağırıyo kayınpederimn kamyonu var o çalıştırıyo eşime gel ben öğreteym sonra sen çalışırsın diyo kamyon işi şehirler arası bi gidecek 2 günden aşağı eve dönmeyecek ayrıcaeşim memlekete gidince ailemle birlikte otururuz diyo evde 1 yaşlı dede kayınvalide kayınpeder yaz tatillerinde ve diğer tatillerde gelen 2 bekkar görümce okuyolar çünkü ben karşı çıkıyorm eşime kesnlikle aynı evde olmaz diyorum zaten eşim kamyonda çalışırsa onunla değilde eşimin ailesiyle evlenmiş gibi olacağım kayınvalidem çok bilmiş bi kadın bense tam tersi sessiz hakkını savunamayan biriyim ama bi yandan eşimi düşünüyorum burada iyice eriyo durmak istemiyo burada kafam çok karışık benm ailemde başka bi şehirde artık çok bunaldım eşimi düşüneyim diyorm herşeyin kötü olmasından korkuyorm bide üstüne üstlük vajinismus rahatsızlığım var eşime bu konudada eksiklik yaşıyorm ve tüm aile biliyo iki taraflı bu durumu eşimin böyle rahatsız olmasından bile beni sorumlu tutuyolar intiharı düşünüyorm hergün şeytanın bi oyunumu bilmiyorm ama hep aklımda ama imanım sayesinde engelliyorm bunu bi kurtuluş olmadığını biliyorm boşanmayı düşünüyorum eşimi çok seviyorm ayrıca kaçarak evlendik aileme karşı mahcubum onlara hiçbirşey yansıtamıyorm çıkmaz içindeyim böyle ne eşime destek olabiliyorum nede karar verebiliyorm kafam karmakarışık çok kötü durumdayım galiba sırf eşim için onun mutlu olması için kendimi feda etcem memlekete gitmeyi kabul etcem siz olsaydınız napardınız

burak erisin!
herkez istemedigi, sevmedigi isi yapiyor. sirf rahatlarini dusunuyorlar diye, esleriniz atiyorlar sizi boyle kayin validenin kucagina:)))
sen beliki, akli basinda birisisin, kezinlikle eyer ayri ev tutmazsa kabul etme..
eyer tutarsa yapacak bir sey yok,gidin.

ama eyer kabul edersen, bu sever senin psikolojik sorunlarin olmaya baslayacakdir..

Arkadaşlarm çok teşekkür ederm tavsiyelernz için ama eşimin keyfi değil bu durumu gerçekten ilaç kullanma aşamasında psikolojisi bozuk aslında sırf iş yüzünden değil bu herşeyin birikimi çünkü çok acı şeyler yaşamış biri günümüzde insanlarla uğraşmak hiç kolay değil biliyorsunuz hele fabrika gibi hiç bi sosyal aktiviteye zaman ayıramamak seviyesiz insanlarla bütün bi gününü paylaşmak çok zor gerçekten fabrika ortamı böyle ama şartlar ışte onunda düşüncesi ailesi de kirada oturuyo iki kira vermeyelim kendimizi toparlayalım ne uzuyoruz ne kısalıyoruz diyo haklı ama ailelerle oturmak çok zor her yönden birde çekingen altta kalan biriysen çok zor eşimın durumu öyle basit birşey değil psikolojisi bozulduğundan beri bacakları elleri tutmaz oldu hatta bi gün düşmüş her gün ayakta kalmak için bir sürü dua okuyo onun durumuna çok üzülüyorum eskiden şiddetin ortasında yetişmiş ailesinin içinde şiddet varmış ama şimdi yok sorunlu bi ailede yetişmiş kardeşi annesi psikojık hasta genetik de biraz doktor öyle söyledi yani eşim dört dörtlüK bana karşı başka bi şikayetim yok ondan yana kendine güveninı de kaybetti ben nasıl davranacağımı bilmiyorum evliliğe alışmaya çalışırken bunlari yaşamak yordu beni tecrübesizm annemle babamla ilişkilerim soğuk size anlattıklarım in dörtte birini onlara anlatamam destek göremiyorum şu paranın gözü çıksın eşim düştüğünde onu kaldıracak gücüm yok o bir üzülse ben bin üzülüyorum belki de tecrübe ediniyorum büyüyorm hayata karşı evlilik başka birşey insan kolay arkasını dönmemeli mücadele etmeli diye düşünüyorum ama gücüm yok belki bi bebeğimz olsa ikimiz de hayata sımsıkı sarılmak zorunda kalacağız ama o da olmuyo bu rahatsızlığım yüzünden

iyide zaten aileden yana dert cekti diye hastalanmış...simdi siddet olmasa ne olur...açılan yaralar kapanmamışs ki...

kalkıp düzeninizi bozup oralara gidilecek.ev üstüne ev kurulacak.

kamyon sürmek kolay iş mi? eli ayagı tutmayan adam nasıl yapacak.kamyonda yat kalk uykusuz trafik derdi.yük derdi.kontrolu var hız derdi var.bozulur tamir derdi var...bedenen kuvvet isteyen bir iş.moralman da ...

bence eşin sgk sını kullanarak ilaç tedavisine bir an önce başlasın ...psikiyatriden randevu al ve götür eşini.

ilaca başlasın tez zamanda düzelmeye de başlar inşallah.

kendinizi top yekun zorlayacaksınız bana göre.

fabrikada olmasada daha rahat oturara yapacagı bir iş için de iş ve işçi bulma kurumuna başvurun.

muhakkak eşine uygun bir şey vardır.

dedigim kurumlara git ve durumu zorla lütfen.

eşinin psikiyatriden tedavi aldıgını ve işinde ayakta çok zorlandıgını anlat.

bu durumda işten çıksa dahi belli bir süre işsizlik maaaşı alabilirsiniz.bunu da sormalısın.belki bir süre öyle idare edip tedaviyle düzelebilir.

Allah şifa versin.durumunuz zor.kolay gelsin dilerim bir çözüm yolu bulunur.

dayım kamyon şöförü çok ağır çok zor bi iş. defalarca miğde kanaması geçirdi ölümlerden döndü. yollarda bisürü kötü şeyle karşılaştı. uyuya kalma tehlikes kendisi gibi uykusuz başka arabalar aynı yollarda. yengem 5 çocuğuna hem anne hem baba oldu. yılaaar geçti ama öyle ahım şahım ne paraları ne pulları var. zamanında ucuza aldıkları bi arsa şimdilerde değerlendide evlerinin yeri değer kazandı bari. eşin o işi yapınca kv ile oturmasanda kv ye yakın oturman doğru olur. çünkü adam nerdeyse hiç evde olmuyo.

o ailesine yaın olmak istio bence fabrika işi kamyon şöförlüğüne bin basar mesai biter evine gider yatar uyursun. hafta sonu gezer tozarsın. dayımın yıllarca bize gelip gidişi bizim tarafa mal bırakırdı bu kamyonların yola çıkışının yasaklı saatleri var o sürelerde izde kalırdı saat gelincede kalkar giderdi.

Arkadaşlarm çok teşekkür ederm tavsiyelernz için ama eşimin keyfi değil bu durumu gerçekten ilaç kullanma aşamasında psikolojisi bozuk aslında sırf iş yüzünden değil bu herşeyin birikimi çünkü çok acı şeyler yaşamış biri günümüzde insanlarla uğraşmak hiç kolay değil biliyorsunuz hele fabrika gibi hiç bi sosyal aktiviteye zaman ayıramamak seviyesiz insanlarla bütün bi gününü paylaşmak çok zor gerçekten fabrika ortamı böyle ama şartlar ışte onunda düşüncesi ailesi de kirada oturuyo iki kira vermeyelim kendimizi toparlayalım ne uzuyoruz ne kısalıyoruz diyo haklı ama ailelerle oturmak çok zor her yönden birde çekingen altta kalan biriysen çok zor eşimın durumu öyle basit birşey değil psikolojisi bozulduğundan beri bacakları elleri tutmaz oldu hatta bi gün düşmüş her gün ayakta kalmak için bir sürü dua okuyo onun durumuna çok üzülüyorum eskiden şiddetin ortasında yetişmiş ailesinin içinde şiddet varmış ama şimdi yok sorunlu bi ailede yetişmiş kardeşi annesi psikojık hasta genetik de biraz doktor öyle söyledi yani eşim dört dörtlüK bana karşı başka bi şikayetim yok ondan yana kendine güveninı de kaybetti ben nasıl davranacağımı bilmiyorum evliliğe alışmaya çalışırken bunlari yaşamak yordu beni tecrübesizm annemle babamla ilişkilerim soğuk size anlattıklarım in dörtte birini onlara anlatamam destek göremiyorum şu paranın gözü çıksın eşim düştüğünde onu kaldıracak gücüm yok o bir üzülse ben bin üzülüyorum belki de tecrübe ediniyorum büyüyorm hayata karşı evlilik başka birşey insan kolay arkasını dönmemeli mücadele etmeli diye düşünüyorum ama gücüm yok belki bi bebeğimz olsa ikimiz de hayata sımsıkı sarılmak zorunda kalacağız ama o da olmuyo bu rahatsızlığım yüzünden

sende gir işe çalış öyle destek olabilirsin ancak eşine. üstelik birde vainismus diyosun adam eve kaç günde bir uğrayacak kalabalık ev nasıl yeniceksin vajinismusu ozaman en büyük sorun bu olacak

Son düzenleme:

Eşinin ailesi sorunlu insanlar, evleri kira ve nüfus çok kalabalık.
Ne işiniz var orda canım ya.
Bile bile kendinizi niye ateşe atacaksınız.
Kamyon şoförlüğünü ne zannediyorsunuz.
Günlerce eve gelemeyecek,kamyonda uyuyacak vs.
Akrabam var ordan biliyorum.Senelerce saplandı kaldı kurtulamadı da.Yaş ilerleyince daha da zor.
Hiç kalkışmasın eşin kamyon şofürlüğüne.
Bence fabrika işçiliği kamyon şoförlüğünün yanında hafif kalır.
Kurulu düzeninizi bozmayın.Bence olduğunuz yerde kalın.
Eşin iyi bir dr. tedavisine başlasın sen de bir işe gir.
Kendi ayaklarınızın üzerinde durabilirsiniz birbirinize destek olarak.
Buradaki konuları okuyosundur aynı evde yaşanan sorunları.
Bunları es geçme.

ne demek intihar!!!aklından bile geçirme bir daha...bak canım benim eşim de fabrikada çalışıyor,3 vardiya...her gün söylene söylene gidiyor,hele ki gececiyken,ömründen ömür gidiyor...3 yıldır depresyon+panik atak tedavisi görüyor bu yüzden...evlilik kolay değil...sorumluluğu taşıması lazım...olsun tedavisini...düzen bozmak kolay mı?eşinin ailesinin yanında düzenin olmayacak...bir süre sonra herşeyleri batacak,kendinden fedakarlık yapmak zorunda kalacaksın,kaldıramayacaksın,haberin olsun...üstelik yollarda direksiyon sallamak kolay mı öyle?sen uyuyabilecek misin gece?ya başına birşey gelirse,kaza yaparsa diye rahat durabilecek misin?ikiniz de tedavi sürecini tamamlayınca rahata erersiniz umarım ama sakın ev üstüne ev kurmayın...

kızlar banada yardımcı olur musunuz? bu siteye yeni üye oldum.aynı sorun bendede var yani vajinismus :( eşimle 2012 haziranda severek evlendik.ama vajinismus oldugumdan dolayı ilişkiye giremiyorum.çok mutsuzum.çok zor bi durum.eşimin sigortalı işi yok doktorada gidemiyorum.ne olur bi çare

Tamam, belki esinin durumu cok ciddi.
Fakat, psikolejisi bozuk bir anne, aile icinde dahami kendini iyi hisedecegini saniyorsunuz?

Arkadaslarinin onerilerini gercekten ciddiye alman gerekiyor, ev uztune ev olmaz canim.
psikolejisi bozuk kvden sizi asil dahada perisan edecekdir.

ya esini tedavi ettir yada ailesine yakin bir ev tutun.
ben aslinda aksine kamyon soverligini yapabilecegini dusunuyorum.
zaten babasida ogretecek degilmi:)

Allah insallah yuzune bakar canim,
guclu olmaya calismalisin....
ama lutfen ayni evde yasamayi kebul etirip, inandirma kendine!

eşiniz neden psikolojik bunalımda? yani çalışmaya mı niyeti yok? yoksa tek derdi ailesinin dizinin dibinde olmak mı? ya da farklı bir durum mu var onu bunaltan?

konu sahibi arkadaşım tamam eşine üzülmeni anlıyorum ama sen ne olacaksın hhiç düşündün mü? arkadaşların da dediği giib acilen psikolojik tedaviye başla ve emin ol hayırlısıyla düzelecektir. burda o kötüyse orda sen kötü olacaksın senin psikolojin bozulacak. hiç düşündün mü?ne demek istediğiimi konularımı okuyunca anlayacaksın. ben aynı binada otururken zorlanıyorum sen bi de aynı evde oturmaktan bahsediyorsun. çoooook zor olacak her gün kavga gürültü ben aynı evde oturmadığım halde şu kayınvalidmden dolayı aynı ev gibiyiz ve perişan durumdayım. bence çok iyi düşün. hem başka işlerde baksın. emin ol kimse güllük gülistnlık çalışmıyor ben de günde kaç saçma sapan insanla uğraşıyorum. ama ayın sonunda maaşını almak gibisi de yok hani. sonuç olarak çooook iyi düşünmeni öneririm.

evlenmesini biliyorsa çalışmaya da mecbur arkadaşım sen neden kendini ezikliyorsun sorumlu tutuyorsun ki , bu onun sorumluluğu ve sorunu, oraya bir adımını at bir daha ömür boyu kölesin demektir !! bunu aklından çıkarma.
vajinusmussun diye herkesin herşeyine katlanmak zorundasın demek değil bu , dr a gidersiniz psikoloğa gidersiniz aşılır , ama diğer türlü nereye gidersen git atamayacağın hastalıklar bulacak seni stresten , O KIYAMADIGIN EŞİN de gitcek gelcek gezcek , sen bi laf edemiceksin hesap soramıcaksın ses çıkaramayacaksın anında hepsi burnunu sokcak seni suçlandırcak, ayrı eve de çıkamıcaksın, bence hepsinin lafı bir anlaşmışlar yani , EŞİNDE SANA AYAK YAPIYOR ! SENİ ALIŞTIRIYOR ÇAKTIRMADAN ÜRKÜTMEDEN, DUYGU SÖMÜRÜSÜYLE İYİ NİYETİNİ KULLANIYOR, o kadar masum değiller merak etme :34:
hele ki ailesi , daha neleri çıkcak, uzaktasın diye bilmiyorsun, ayrıca kamyondan çok kazansa ne olcakki getirip avucuna mı koyacak HAYIR , ya ailesine yedircek beraber yaşıyoruz diye yada kendi yiyecek, yok arabanın arızasına bakımına verdim diyecek , bunlar olacak yani,
uzaklık huzur ve cennet demek, aynı şehirse cehennem , aynı evi düşünemiyorum bile, yüz verme afedersin e.. gibi çalışsın sana bakmaya mecbur ! kendine de bu kadar haksızlık etme , yok intihar felan , asla , kimse için değmez canim !:20:

canım benim sana tavsiyem sakın birlikte oturma çok pişman olursun. Buradaki konuları okursan anlarsın beni. şimdisinden daha huzursuz ve mutsuz olursun. orada başka sevebileceği bir iş baksın eşin. razı et onu. Birde sende işe girsen daha rahat edersiniz olmasmı?

Allah yar ve yardımcın olsun

Back
X