• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerine ihtiyacım var

Devlet psikolog desteği veriyor ama pedagog desteği var mı bilmiyorum.
En azından kendiniz için bir adım atarak başlayabilirsiniz, psikolog randevusu alın devletten, üzerinden konuşursunuz bu probleminizi, maddi sıkıntınızı. İşin içinde olan biri olarak sizi gereken şekilde yönlendirecektir psikolog. Onunla sohbetlerinizde hem siz de rahatlar, enerji toplarsınız ve çocuğunuzu idare edecek dingin ruh haline kavuşursunuz.

Aşılamaz bir şey değil, çaresiz hissetmeyin kendinizi.
Umarım düzelir hersey

@nanaben
Mesela eve muz ve sut aldık diyelim onlari ayni gün bitiriyor 2 kilo muzu 1 litre sutu tek başına bitiriyor esirgemiyorum hicbir sekilde bittiğini biliyor ama buna ragmen saatlerce istiyorum diye ağlıyor yada mesela cizgi filme bakıyor çizgi film bitiyir bittigi halde bakacagim diye ağlıyor veya babasi ayaklarıni uzatiyor uzatma diye ağlıyor evde kavga gürültü tartışma vs de yok
O kadar cok seye ve nedensiz yere agliyor ki ilk dogdugundan beri boyle kolik bebekti ama 4 yaşında ama ne siniri ne inati bitmedi. Malese
Siz ne yapıyorsunuz oğlunuz böyle tepki verdiğinde?
Benimde kızım 4 yaşında 1 ay kadar önce annem geldi bir süre kaldı bende,annem baya şımartır her dediğini yapar.Annem gitti tam 2 hafta size benzer sorunlar yaşadım,2 yaş sendromundada yaşamıştım aşinaydım zaten ,ben bu tip krizleri şöyle atlatmaya çalıştım hep. Ağladı,olmayan,olma imkanı olmayan birşeyi ısrarla istedi diyelim,onun hizasinda durup,gözüne bakarak"seni anlıyorum sinirlisin,istiyorsun ama şu an bu bu sebeplerden istediğin şey mümkün değil,ben yan odadayım ağlaman bitince gelirsin/gelirim"diyip uzaklaştım yanından ,cidden teselli etmeye,susturmaya vs çalısmadim,benim kararlı olduğumu görünce azaltarak bitirdi bu davranışını. Sakinleşince kucağima aldım,bıkmadan yılmadan anlattım.
Birde olumsuz cümleler kurmak,çocuğa "bu yaramaz,bu huysuz vs"demek doğru değil,siz nasil yönlendirir neyi çağırırsanız o olacak o çocuk.Lütfen kimseyi özellikle çocuğun duyabileceği şekilde böyle konuşturmayın. Tam tersi konuşun,iyi ve doğru davranışlarında "benim akıllı oğlum vb"cümleler kurmanızda hoşuna gidecektir ve olumlu bir yaklaşım olacaktır.
Siz kararlı durarak üstesinden gelebilirsiniz. Sabırla,sakinlikle aşarsınız ama lütfen kimseye çocuğunuzla ilgili bu tarzda konuşturmayın,çocuk vazgeçilmiş,itilmiş,boşverilmiş hissetmesin.

çocukla alakalı tam olarak sorun ne ?
Ben oglana ıstedıgı herseyı alıyorum acıkcası ev oyuncaktan yıkılıyor ancak bunun almakla veya almamakla alakalı oldugunu sanmıyorum öyle olsa benımkı hayır dendıgınde aglar.
çocuk ınattır olamaz mı yanı, bırde karı koca kendınızı neden yıpratıyorsunuz onuda anlamadım detaylı bı yorum varsada sımdı okucam

Valla bak evli değilim çocuğum da yok ama yiyecekten kısmayın sakın derim ben doğru yoldasiniz bu konuda çocuk AC gözlü olmasin.
Babam biz küçükken bazi şeyleri kolilerce avadi ki hepsini biteremezdik de bunu sırf yarin obur gün AC gözlü olmayalim doyumsuz bir insan olmayalim diye yapmis.İşe de yaradi.
Ama çocuğunuzun hayiri öğrenmesi lazim bi şekilde ya krese gidicek ya da isterse ağlarken delirsin hic bakmicaksiniz direticeksiniz.
Yiyecekten ve giyiminden kesinlikle kısmıyoruz esim çok zor ve eksik büyümüş bunun etkisiyle oğlumun giyimine ve yemeğine sağlığına cok önem verir bende cok bolluk icinde ve lüks sekilde büyüdüm ama doyumsuz degilim esimde ayni sekilde doyumsuz degildir

Dini yorum yasak, hurafe bunlar diyecekler, ama resmen şahit olmasam yazmazdım.

Tabii ki burada verilen anne, uzman tavsiyelerini dinleyin, uygulayın öncelikle, ama birde eski insanlar bazı çocuıkların isimlerini taşıyamadıkları gibi bişey söylüyorlar. Kuzenimin çocuğu hayatı tüm ailesine zehir etmişti. Aynen bu sizin anlattığınız şekilde, sürekli huysuzluk, hiç bitmeyen ağlamalarla, yıllarca. Yanlış anlamayın, hocaya üfürükçüye falan götürmediler, çocuğa bişey yedirip içirmediler . Sadece o evde bir grup insan bir süre o çocuk için Kuran okudular ve gerçekten düzeldi kız.

Banlanmak pahasına da olsa, belki sizin için de bir çözümdür diye yazdım, araştırmaya değer bence :)
Oglumun adi agir bir isim biz koymadik dedesi küstü konusmadi israr etti ve adini koydu bu ismin sahibi cok sinirli dominat ve komuta eden bir karakter

Umarım düzelir hersey

Düzelir, neler neler düzeliyor bu mu düzelmeyecek.
Ben de yoktan anlamayan, var olanla doymayan acayip zor bir çocukmuşum vaktinde.
Gerektiği yerde gerekli müdahaleyle düzeliyor her şey, siz kararlı olun ve devlette filan bi araştırın soruşturun doktor desteğini.
Geçer bu günler de...

Çocuğunuzu şımartabilirsinizi.Şımarıklık farklı bir şey yaramazlık farklı.Her çocuğun tabiatı farklıdır.Onunla oyunlar oynayark,ilgisini çekerek hikaye anlatarak sakinleştirebilirsiniz.Bir şwey için ağladığı direttiği zaman hiç ama hiç umursamayınçHatta konuşmayın.
Diğer konuya gelince,biri sizin evladınız için ön görüde eleştiride bulunduğu zaman KESİN NET bir şekilde uyarın.Kimsenin kimsenin çocuğu için bu şöyle olmaz böyle olmaz demeye hakkı yok.Benim çocuğum hakkında kehanet yürütme hakkını kimseye vermiyorum deyin.
Bence siz insanalrı fazla karıştırmısşnız kendi yaşantınıza.Herkese yorum yapma hakkını vermişsiniz.Kime ne evin geçiminden.Kimseden gidip para dilenmiyorum ya deyin geçin.Kimseden de beklenti içerisine girmeyin.Madem yuvanızda huzurunuz var gerisi boş.
Cocukların duyguları var ama yahu. Olmaz oyle aglıyorsa sıze sacma bıle gelse anlıyorum uzuldun anlıyorum sınırlendım arka sayfalarda bır arkadas yazmıs onunla aynı hızaya gelerek dızlerınızın uzerıne cokerek yanında olunmalı. Yanı ınatla ınatla onu umursamamak olmaz. Ancak ben bu ısın sımartılmak oldugunu sanmıyorum .

çocukla alakalı tam olarak sorun ne ?
Ben oglana ıstedıgı herseyı alıyorum acıkcası ev oyuncaktan yıkılıyor ancak bunun almakla veya almamakla alakalı oldugunu sanmıyorum öyle olsa benımkı hayır dendıgınde aglar.
çocuk ınattır olamaz mı yanı, bırde karı koca kendınızı neden yıpratıyorsunuz onuda anlamadım detaylı bı yorum varsada sımdı okucam
Bizimde evde oyuncak 3 sele :) detayli yazdim zaten diger yorumlarda mesele yeme icme oyuncak degil inat problemi ve yetinememe+doyumsuzluk
Misal az once fındık verdim bir kasede ufak bir kase son kalanlari koydum kagidi cope attim yedi bitirdi bittiği bildigi halde istiyorum diye agladi okadar agladi ki yorgun düşüp uyuyakaldi

@nanaben
Mesela eve muz ve sut aldık diyelim onlari ayni gün bitiriyor 2 kilo muzu 1 litre sutu tek başına bitiriyor esirgemiyorum hicbir sekilde bittiğini biliyor ama buna ragmen saatlerce istiyorum diye ağlıyor yada mesela cizgi filme bakıyor çizgi film bitiyir bittigi halde bakacagim diye ağlıyor veya babasi ayaklarıni uzatiyor uzatma diye ağlıyor evde kavga gürültü tartışma vs de yok
O kadar cok seye ve nedensiz yere agliyor ki ilk dogdugundan beri boyle kolik bebekti ama 4 yaşında ama ne siniri ne inati bitmedi. Malese

agladığı zaman ne yapıyorsunuz.

Siz ne yapıyorsunuz oğlunuz böyle tepki verdiğinde?
Benimde kızım 4 yaşında 1 ay kadar önce annem geldi bir süre kaldı bende,annem baya şımartır her dediğini yapar.Annem gitti tam 2 hafta size benzer sorunlar yaşadım,2 yaş sendrobunada yaşamıştım aşinaydım zaten ,ben bu tip krizleri şöyle atlatmaya çalıştım hep. Ağladı,olmayan,olma imkanı olmayan birşeyi ısrarla istedi diyelim,onun hizasinda durup,gözüne bakarak"seni anlıyorum sinirlisin,istiyorsun ama şu an bu bu sebeplerden istediğin şey mümkün değil,ben yan odadayım ağlaman bitince gelirsin/gelirim"diyip uzaklaştım yanından ,cidden teselli etmeye,susturmaya vs çalısmadim,benim kararlı olduğumu görünce azaltarak bitirdi bu davranışını. Sakinleşince kucağima aldım,bıkmadan yılmadan anlattım.
Birde olumsuz cümleler kurmak,çocuğa "bu yaramaz,bu huysuz vs"demek doğru değil,siz nasil yönlendirir neyi çağırırsanız o olacak o çocuk.Lütfen kimseyi özellikle çocuğun duyabileceği şekilde böyle konuşturmayın. Tam tersi konuşun,iyi ve doğru davranışlarında "benim akıllı oğlum vb"cümleler kurmanızda hoşuna gidecektir ve olumlu bir yaklaşım olacaktır.
Siz kararlı durarak üstesinden gelebilirsiniz. Sabırla,sakinlikle aşarsınız ama lütfen kimseye çocuğunuzla ilgili bu tarzda konuşturmayın,çocuk vazgeçilmiş,itilmiş,boşverilmiş hissetmesin.
Konusuyorum ona iyilikle oglum suan elimizde bu yok biliyorum üzülüyor ve istiyorsun ama hersey istediğimiz gibi olmaz diyorum ama nafile
Defalarca gönül koymama ve uyarmama ragmen hala devam ediyorlar bi söylemlere malesef bircoguyla irtibati kestim ama ozellikle erkek kardesim ve babam bunu yapiyor bana ve esime olan öfkeleri yüzünden

Cocukların duyguları var ama yahu. Olmaz oyle aglıyorsa sıze sacma bıle gelse anlıyorum uzuldun anlıyorum sınırlendım arka sayfalarda bır arkadas yazmıs onunla aynı hızaya gelerek dızlerınızın uzerıne cokerek yanında olunmalı. Yanı ınatla ınatla onu umursamamak olmaz. Ancak ben bu ısın sımartılmak oldugunu sanmıyorum .
Duygularını kontrol etmek için bu yöntem zaten.Çünkü çocuk her ağladığında susturulmak için istediğinni yapılmasını kavramış.Ağlamayı silah olarak kullanıyor.Ben zaten onun la ilgilen oyunlar oyna hikaye anlat ilgisini çek...demişim.Yani çocuğu boşver ne hali varsa görsün dememişim ki duygusunu hiçe sayayyım.Ama ağlama moduyla istediğini yaptıran çocuğa en etken davranış biçimi umursamamak istediğini yapmamaktır.Bi süre sonra takitiği işe yaramadığını görecek ve ağlamayı kesecektir.

Sinirlarinizi koyun evet 1 tane muz istedi verdiniz ikinciyi istedi vermeyin ağlasın yiksin ama sınırların. Olduğunu öğrensin...

Size vurduğunda ya da gerçekten yapılmayacak bisey yaptığında umursamayın, kendi isinize sohnetinizw bakin, göz temasi kurmayin bunu pedagog önerdi..
Ben simdi mahallenin en mutlu yumurcagini okuyorum ...bu tamamen yazdigimdan farkli yaklaşım gerci

Son düzenleme:
Bizimde evde oyuncak 3 sele :) detayli yazdim zaten diger yorumlarda mesele yeme icme oyuncak degil inat problemi ve yetinememe+doyumsuzluk
Misal az once fındık verdim bir kasede ufak bir kase son kalanlari koydum kagidi cope attim yedi bitirdi bittiği bildigi halde istiyorum diye agladi okadar agladi ki yorgun düşüp uyuyakaldi
Pekı bu kargasa ıcınde kusura bakmayın soruyorum dövüyormusunuz, yanı ınsan cıldırma noktasına gelmıyor mu?
Baska bısey ınatcıdır ama bununlada basedılebılır dıye dusunuyorum , ya da ne bıleyım fındıgı kendısımı alsa mesela bak annecım bıttı fılan desen. Bırde yemek ıcmek konusundan bahsedıldıgı ıcın soruyorum kılosu nasıl? sekerı bılmem nesı olabılır mı? Gunde 1 kg muz ne bıleyım cok kotu yapar ınsanı.

Bırde sunu dusundum oyuncak 3 sele demıssınız sele demek bılmıyorum ama ıstedıgı seylerı almıyormusunuz pekı yanı ıstedıgı hıc bısey olmuyor olabılır mı mesela ? Buarada beledıye tıyatrolarından bahsedılmıs sadece 3 tl onlar mutlaka goturun sınemaya , oyun gruplarına

Duygularını kontrol etmek için bu yöntem zaten.Çünkü çocuk her ağladığında susturulmak için istediğinni yapılmasını kavramış.Ağlamayı silah olarak kullanıyor.Ben zaten onun la ilgilen oyunlar oyna hikaye anlat ilgisini çek...demişim.Yani çocuğu boşver ne hali varsa görsün dememişim ki duygusunu hiçe sayayyım.Ama ağlama moduyla istediğini yaptıran çocuğa en etken davranış biçimi umursamamak istediğini yapmamaktır.Bi süre sonra takitiği işe yaramadığını görecek ve ağlamayı kesecektir.
Ama ıstedıgını yapmıyoruz 3 saat aglasada demıs konu sahıbı . Yanı ben mesela cok hayır dıyen bırı degılım, oterite kurucam dıye hayır demem , evetse evet hayırsa hayır .

Ancak mesela su olabılıyor hafta sonu 2 tane boyama kıtabı aldık sonra arkamızı bır donduk dev boyama evı var. Onuda aldık. Dondu dedıkı acaba sunudamı alsak evın uzerındekı sekıller farklı bız noellı model aldık, dıgerıde yaz konuluydu. Onu almam o ayrı ama ısteklerınede cevap vermek lazım. Yakın bı arkadasımın kuzenınden gormustum, durumları pek yoktu ve cocugun hıc bır ıstedıgı aıle dahılınde alınamıyordu cocuk bunu o kadar sındırmıs yemıs yutmuskı sureklı olarak agresıf ne bıleyım bır garıptı sonra anne ona bebekler dıkmeye basladı ve durumu kısmen cozduklerını duydum.. Hanı boyle bıseymı yasanıyor acaba dıye dusundum.

Konusuyorum ona iyilikle oglum suan elimizde bu yok biliyorum üzülüyor ve istiyorsun ama hersey istediğimiz gibi olmaz diyorum ama nafile
Defalarca gönül koymama ve uyarmama ragmen hala devam ediyorlar bi söylemlere malesef bircoguyla irtibati kestim ama ozellikle erkek kardesim ve babam bunu yapiyor bana ve esime olan öfkeleri yüzünden
Yiyecekleri konusunda şunu yapabilirsiniz mesela fındık vermişsiniz ,son kalanı vermissiniz,verirken "annecim afiyet olsun,az kalmış,bitirince doymazsan şundan (meyve,sevdiği başka birşey vs)verebilirim istersen"diyin. Geldi istedi diyelim,sakince "fındık kalmadı,gel dolabı açıp bakalım seveceğin birşeyler olabilir"deyin açın dolabı,meyve,salatalık vs seçenek sunun sevdiklerinden,dikkatini başka yöne çekin. Bakın 2 gündür dondurma krizi yaşıyoruz bizde,grip öksürüyor haliyle vermiyorum dondurma,ama gel bakalım seveceğin ne var dolapta diyorum,oradan birşey alıp yiyor. Kalmadı deyip kestirip atmayın,dikkatini başka yöne çekmeye çalışın ,seçenek sunun imkanlar dahilinde.
İnanın sizinle inatlaşmak,dikkatinizi çekmek için yapıyor olabilir. Siz seçenek sundukça kızmaya,sorun çıkarmaya fırsatı kalmayacak. Tabi bu sihirli değnek değil,zamanla çözülecek,azalarak bitecek inanın.
O zaman erkek kardeşiniz ve babanızı son kez uyarıp,gerekirse bir süre görüşmeyin,torunlarinı seviyorlarsa size değer veriyorlarsa düzgün davranmayı öğrenecekler.

İnsanlar susmaz fikirleri olmasada, hadleri olmasada konuşurlar. 4 yaşında ki bir cocuğa " adam olmaz" diyenleri umursamayın. Kilo da verilir hastalıklar da geçer ama cehaletleri baki kalır. Zaten daha önce yazılmış ama en önemlı unsur kararlı olmanız. Ağlasada yılmayın. Birde çocuk davranışlarıyla ilgili muhakkak kitap okuyun. Cok güzel kaynaklar var. Birde mutlaka bir pedagog desteği alın.Kendinizi yetersiz görmeyin.

Ben de yoktan anlamayan, var olanla doymayan acayip zor bir çocukmuşum vaktinde.
Gerektiği yerde gerekli müdahaleyle düzeliyor her şey, siz kararlı olun ve devlette filan bi araştırın soruşturun doktor desteğini.
Geçer bu günler de...
Insallah cok yiprandim esimde bende 5 yıldır maddi ve manevi sorunlarla uğraşıyoruz es
Geçer bu günler de...
insallah

Ama ıstedıgını yapmıyoruz 3 saat aglasada demıs konu sahıbı . Yanı ben mesela cok hayır dıyen bırı degılım, oterite kurucam dıye hayır demem , evetse evet hayırsa hayır .

Ancak mesela su olabılıyor hafta sonu 2 tane boyama kıtabı aldık sonra arkamızı bır donduk dev boyama evı var. Onuda aldık. Dondu dedıkı acaba sunudamı alsak evın uzerındekı sekıller farklı bız noellı model aldık, dıgerıde yaz konuluydu. Onu almam o ayrı ama ısteklerınede cevap vermek lazım. Yakın bı arkadasımın kuzenınden gormustum, durumları pek yoktu ve cocugun hıc bır ıstedıgı aıle dahılınde alınamıyordu cocuk bunu o kadar sındırmıs yemıs yutmuskı sureklı olarak agresıf ne bıleyım bır garıptı sonra anne ona bebekler dıkmeye basladı ve durumu kısmen cozduklerını duydum.. Hanı boyle bıseymı yasanıyor acaba dıye dusundum.
Cute cim bak aslında aynı şeyden bahsediyoruz.Ben ilk yorumdada demişim çocuğu şımartabilirsin diye.İstediğini yapmıyoruz 3 saat ağlasa da demiş ya,çocuk öncesinde ağlayarak çözüme ulaşmıştır.Bir kere yapmadılarsa ikincide yapılmıştır.Çocuk 3 saat boyunca ağlamaz.O mecazdır.3 saat durmaksızın ağlayan çocuğu doktora göürmek gerekir zaten.Çünkü çocukların ilgisi çabuk başka yöne kayar.

Mesela siz alışverişe gidecekken, çocukla oturup anlaşma yapmalısınız.Sana gireceğimiz mağazadan 2 şey alacağız.2 şeyi sen seç.Ne seçtiysen onu alacağız.Onun 2 tercih yapıp istediğini almasına izin ver..3.yü isterse anlaşmamız bu değildi.Ya 1 indiririz ya hiç bir şey almadan çıkarız ve ceza alırsın demelisin.Hem çocuğun isteğini yerine getirmiş oluyorsun hem tercih yapma hakkı tanıyorsun hem de her istediğini hemen elde edemeyeceğini öğretmiş oluyorsun.

Back
X