Siz ne yapıyorsunuz oğlunuz böyle tepki verdiğinde?
Benimde kızım 4 yaşında 1 ay kadar önce annem geldi bir süre kaldı bende,annem baya şımartır her dediğini yapar.Annem gitti tam 2 hafta size benzer sorunlar yaşadım,2 yaş sendrobunada yaşamıştım aşinaydım zaten ,ben bu tip krizleri şöyle atlatmaya çalıştım hep. Ağladı,olmayan,olma imkanı olmayan birşeyi ısrarla istedi diyelim,onun hizasinda durup,gözüne bakarak"seni anlıyorum sinirlisin,istiyorsun ama şu an bu bu sebeplerden istediğin şey mümkün değil,ben yan odadayım ağlaman bitince gelirsin/gelirim"diyip uzaklaştım yanından ,cidden teselli etmeye,susturmaya vs çalısmadim,benim kararlı olduğumu görünce azaltarak bitirdi bu davranışını. Sakinleşince kucağima aldım,bıkmadan yılmadan anlattım.
Birde olumsuz cümleler kurmak,çocuğa "bu yaramaz,bu huysuz vs"demek doğru değil,siz nasil yönlendirir neyi çağırırsanız o olacak o çocuk.Lütfen kimseyi özellikle çocuğun duyabileceği şekilde böyle konuşturmayın. Tam tersi konuşun,iyi ve doğru davranışlarında "benim akıllı oğlum vb"cümleler kurmanızda hoşuna gidecektir ve olumlu bir yaklaşım olacaktır.
Siz kararlı durarak üstesinden gelebilirsiniz. Sabırla,sakinlikle aşarsınız ama lütfen kimseye çocuğunuzla ilgili bu tarzda konuşturmayın,çocuk vazgeçilmiş,itilmiş,boşverilmiş hissetmesin.