Fikirlerinize çok ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

crocus3434

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2025
11
7
1
39
Merhaba arkadaşlar şimdiden yorum yapıp destek olanlara teşekkür ederim.

Ben 1,5 yıllık evliyim kayınvademle aram çok iyiydi bu zamana kadar. Ben ona saygıda kusur etmem o da iyi davranır benimser.. Evlendim 4 ay sonra canımın parçasını annemi halsizliği yüzünden hastaneye götürdük ve bidaha getiremedik vefat etti hala çok zor geçiyor günlerim fotoğrafına anlatıyorum her şeyimi her olayımı Neyse bunu anlatmamın sebebi hassasiyetimin olması anlatacağım konuyla ilgili.. Kayınvalideme anneler günü hediyesi alıp kargoyla gönderdim evde olmadığından mütevellit alt katlarındaki markete bıraktılar. 2 gün geçtiği halde alan olmamış neyse eşim geçtiğimiz cumartesi teyzesini ve annesini bir iş için bir yere götürecekti eşime dedim ki marketten sen al hediyeyi annene ver günlerdir duruyor o da vermiş .. Sabah vermiş ve gün boyu ne aradı ne sordu bir teşekkür beklerdim dedim eşime o da haklısın niye aramadı ki acaba dedi.. Neyse ertesi gün yani anneler gününde ağlayarak uyandım aşırı duygusalım. Eşimle 3 saat süren bir yere gitmemiz gerekiyordu sabah önce annemin mezarlığına sonra da yola çıktık. Bu arada sabah arabaya binerken eşim telde annesiyle konuşuyordu ben arabaya bindim kapattılar neyse.. Dedim ki eşime insan bi aramaz mı ya bugün benim en kötü günüm bana verdiği değeri gördüm dedim. O da çok haklısın ben de kızdım bu kızı niye aramadın dünden beri bi teşekkür etmek çok mu zor yanında olmak çok mu zor diye dedi .. O da demiş ki ee oğlum teyzen vardı açamadım onun yanında (ne alaka burayı hiç anlamadım nasıl bir bahane bu insan gururlanarak açar) hadi yanındayken açamadın hiç mi fırsatın olmadı aramaya iki saniyelik iş.. Neyse anneler gününde de akşam oldu artık biz dönüş yolundayız bu saatten sonra arasa da açmıcam haberin olsun dedim eşime.. Neyse bu konuşmanın akabinde eşimi aradı beni istedi ben de konuşmak istemediğimi söyle dedim konuşmadım. Sonra beni aradı defaatle açmadım. whatsaptan beni çok üzdün senden bunu hiç beklemezdim sebebini bilsen böyle davranmazdın yapacak bir şeyim yok canın sağolsun yazmış.. Ben de sende beni çok üzdün bana değerini ortaya koydun ben istedim ki bugünümü sen doldur sen aramadın bile oğlun sabah seni aramasaydı aramayacaktın onun demesiyle ara istemiyorum içinden gelmiyorsa orası ayrı dedim. Çok kırıldım senin de canın sağolsun dedik ve konu kapandı günlerdir konuşmuyoruz.Eşim neden aramadığımı sordu ben de içimden gelmiyor haksız olan o gönlümü onun alması lazımdı aramıcam çok kızgınım dedim. İster istemez eşimde huzursuz bu durumdan ama inanın ben böyle bir insan değilim kayınvalidemin telefonuna cevap vermemek ya da msjla sitem etmek hiç bana göre şeyler değil ödüm kopar birinin kalbini kırarım diye ama o gün çok farklıydı çok duyguısaldım.. Şimdi de içimden hiç aramak gelmiyor böyle olunca da eşim üzülüyor ne yapıcam bilmiyorum kendimi çok suçlu hissediyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleme:
Annenize Allah rahmet eylesin. Kayınvalidenize manevi olarak neden size anne olması gerektiği gibi bir misyonu yüklemek istiyorsunuz ? Evet, o da bir anne ancak sizin değil, eşinizin annesi.

Bugün eşinizle yollarınızı ayırsanız, eşiniz de annesi de sizin için el olmayacak mı ?

Kuru toprak öpme vb anlatımlarınız da çok rahatsız edici. Neden kadını suçlu hissettirmeye çalışıyorsunuz?

İçimden gelmezse aramazdım. Ben eşime aramadı falan da demezdim ama arayı iyice soğutur bir daha hediye de almazdım. Eşiniz de büyük bebek artık her şeye üzülmeyiversin bir zahmet.

çok sağolun aminn ..Eşimin annesi olduğunun tabiki farkındayım asıl konu alınan bir şeye bir teşekkür dahi etmeyişi ve beni suçlar mesajı o günün duygusallığıyla içimden geçenleri yazdım ona çünkü öyle bir benimsetti ki kendini annem yerine tabiki koyamam ama onu da annem gibi benimsedim Allah kimseye yaşatmasın anne yokluğunu o an eşimin annesi gibi değil gerçekten kendi annemmiş gibi davrandım belki haksızım çok anlam yüklediğim anne diye baktığım için ama engel olamadım içimden ne geçiyorsa onları yazdım. İlk annemsiz geçen anneler günümdü berbat bir haldeydim. Ve telefonlarını geç de olsa açmadığım için üzgünüm çok olayın sıcaklığıyla anlayamadım bunu ama şimdi de aramak gelmiyor içimden..

Başınız sağ olsun Allah sabır versin inşallah.
Kayınvalideniz sizinle konuşmak için bile oğlunu arıyor, yani sandığınız gibi bir benimseme yok.
Yerinizde olsam kayınvalideye anne misyonu yüklemem, kimsenin annesi anneniz gibi olamaz, size annelik yapmaz çünkü.
Bir daha hediye de almam, anneler günü doğum günü gibi özel günlerde arayıp kuru bir kutlama yapar geçerim, hassasiyetlerimi de asla belli etmem.

Allah razı olsun amin ..Evet belkide gerçekten fazla anlam yükledim elimde olmadan bunun farkına vardım. Dediğiniz gibi artık anneler gününde hediye almak yerine arayıp kutlar geçerim beklentiye girmek insanı üzmekten başka bir şeye yaramıyor çünkü..

Kadını arayıp, hediye almıştım ama evde yokmuşsunuz markete bıraktılar dedin mi? Belki de ona bunu demeyip, kocana söylediğin için bu şekilde davranmış olabilir.

sebebini bilsen böyle davranmazdın yapacak bir şeyim yok canın sağolsun yazmış.

Sebebini sordun mu? Yoksa, sebebini bilmeden insanları suçlamak daha mı kolayına gidiyor?

Anneciğinin mekanı cennet olsun. Duygusallık zor. Ama o kaynana. Annen gibi sevemez onun kadar ince düşünemez... Bunu kabullenmen lazım.

Allah hepimizden razı olsun, anneciğinizin mekanı cennet olsun
Sizin gibi duygusal ve hassas biri değilim kayınvalidemden bana anne şefkati göstermesini beklemezdim lakin bazı görgü kuralları vardır mesela hediye gönderene bir teşekkür etmek gibi.
Gönderdiğiniz hediye 2 gün markette bekletiliyor, oğluyla konuşmaya fırsatı oluyor ama size bir teşekkür telefonu bile açmıyor.

Velhasıl kin gütmeyin ama mesafeli olun, samimiyete beklentiye gerek yok, özel günlerde arayıp kutlu olsun der kapatırsınız, kimse için üzülmeye de hassas olmaya hassasiyet beklemeye de gerek yok, böyle böyle kendinizi incitirsiniz diğerlerine hiçbir şey olmaz.

Sebebini konuda da yazdım kız kardeşi varmış o yüzden açmamış.. Bilmeden yargılamıyorum tabiki

O kadar güzel anlamışsınız ki beni aynen dediğiniz gibi oğluyla sürekli konuşma fırsatı buluyor fakat beni arayıp teşekkür bile etmiyor.. Fazla hassas ve duygusalım insanları çok fazla önemserim bu benim beni çok yoran tarafım maalesef.. Ben üzüleyim ama kimse üzülmesin diye diye çok ince düşüne düşüne kendimi paraladım.. Her şey gönlünüzce olsun inşallah

Benim anladığım sebebi o değil, kendini bu kadar üzene kadar, sordun mu sebebi ne diye?
Sebebine ikna olamama nedeninizi anlayamadım sebebi bu. kız kardeşinin yanında açmamış ona da hediye almamızı bekledi sanırım kendini kötü hissetmesin diye açmamış.

Allah gani gani rahmet eylesin anneciğinize, size de sabırlar versin.
ancak ben beklentilerinizi gereksiz buldum. İnsanlara taşımak istemedikleri misyonları yükleyip sonrasında olmadı diye üzülmeye gerek yok.

Allah gani gani rahmet eylesin anneciğinize, size de sabırlar versin.
ancak ben beklentilerinizi gereksiz buldum. İnsanlara taşımak istemedikleri misyonları yükleyip sonrasında olmadı diye üzülmeye gerek yok.
Çok sağolun Allah razı olsun.Haklsınız çok yakın davranıp gerçekten annem kadar olmasa da en az onun kadar ilgili olduğu için belki de kaptırmışım kendimi gerçek olmayan bir şeye..

Hassas ve duygusallığınızı kendi iyiliğiniz için törpüleyin, anneciğinizin kaybı da duygusallığınızı arttırmış, annenizin kaybıyla yaşadığınız acı için, aşırı duygusallığınız için gerekirse psikolojik yardım da alın.

İnsanların davranışlarını kafanıza takmamak için de bence kendinize bir hobi edinin, kendinizden başka kimseye de pek değer vermeyin, herkese hak ettiği kadar

Sebebine ikna olamama nedeninizi anlayamadım sebebi bu. kız kardeşinin yanında açmamış ona da hediye almamızı bekledi sanırım kendini kötü hissetmesin diye açmamış.
Çünkü anlatığınız olayda, oğlunun sorusuna geçiştirmek için cevap vermiş gibi bir durum söz konusu. Size verdiği cevapta ise "sebebini bilsen böyle davranmazdın" gibi verilmiş ve bence samimiyet söz konusu, bunu da "beni benimser" dediğiniz için diyorum. "Sebebi neymiş?" diye sorsaydınız, kendinizi bu kadar üzmezdiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…